מתכון: לחם תפוחי אדמה ורוזמרין

לחם גרמני Kartoffel-Rosmarin Brot שמתאים גם לטבעונים וגם לנמנעים מגלוטן ||| לחם ללא שמרים וללא זמן התפחה שבכל ביקור במרכז אירופה אכלתם או תאכלו כמותו ||| הרבה טעמים פשוטים שמרימים את הבצק לרמה אחרת שלא תפסיקו לעשות ||| עוד מתכוני לחם תמצאו גם כאן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם תפוחי אדמה ורוזמרין (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

  • 1.2 ק"ג תפוח אדמה
  • 400 גרם קמח (או קמח תפוחי אדמה לנמנעים מגלוטן))
  • 10 גרם אבקת אפיה
  • 2 כפיות פפריקה
  • 2 כפיות מלח
  • 300 מ"ל חלב פושר (לטבעונים חלב סויה יעשה העבודה)

לציפוי

 
- פרסומת -

 
  • 1 צרור רוזמרין
  • קורט מלח גס לפיזור

אופן הכנה

  1. מבשלים מחצית מתפוחי האדמה ולאחר הרתיחה מסננים אותם מהסיר
  2. שוטפים מעט במים קרים ומקלפים את תפוחי האדמה
  3. מועכים את תפוחי האדמה בעודם חמים וקלופים, בעזרת מועך תפוחי אדמה
  4. את שאר תפוחי האדמה קולפים, שוטפים, מגרדים דק
  5. סוחטים את גרידת תפוחי האדמה מעודפי נוזלים
  6. מאחדים בין הפירה המבושל לגרידת תפוחי האדמה
  7. מוסיפים למחית תפוחי האדמה את החלב (או תחליף חלב לטבעונים)
  8. שוטפים את הרוזמרין, מייבשים וחותכים דק את העלים / מחטים
  9. מערבבים את הרוזמרין עם הקמח (או קמח תפוחי אדמה), אבקת האפייה, מלח ופפריקה לאחידות
  10. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את תערובת תפוחי האדמה ותערובת הקמח לקבלת בצק אחיד
  11. לאחר מכן לשים את הבצק שוב בידיים ליצירת בצק חלק
  12. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  13. משמנים תבנית (שטוחה, קסטן או עגולה)
  14. שמים את הבצק בתבנית לפי הצורה שאוהבים
  15. חותכים חריצים אחדים בבצק בעזרת סכין
  16. מפזרים מעל מלח ים ורוזמרין קצוץ
  17. אופים 45 דקות
  18. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים עוד 15 דקות (סה"כ כשעה)
  19. מצננים לטמפרטורת החדר ואוכלים טרי
  20. ניתן לשמור עד למחרת, אבל…..לא יישאר כלום למחר

בתיאבון Guten Appetit 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: