לחם גרמני Kartoffel-Rosmarin Brot שמתאים גם לטבעונים וגם לנמנעים מגלוטן ||| לחם ללא שמרים וללא זמן התפחה שבכל ביקור במרכז אירופה אכלתם או תאכלו כמותו ||| הרבה טעמים פשוטים שמרימים את הבצק לרמה אחרת שלא תפסיקו לעשות ||| עוד מתכוני לחם תמצאו גם כאן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1.2 ק"ג תפוח אדמה
- 400 גרם קמח (או קמח תפוחי אדמה לנמנעים מגלוטן))
- 10 גרם אבקת אפיה
- 2 כפיות פפריקה
- 2 כפיות מלח
- 300 מ"ל חלב פושר (לטבעונים חלב סויה יעשה העבודה)
לציפוי
- 1 צרור רוזמרין
- קורט מלח גס לפיזור
אופן הכנה
- מבשלים מחצית מתפוחי האדמה ולאחר הרתיחה מסננים אותם מהסיר
- שוטפים מעט במים קרים ומקלפים את תפוחי האדמה
- מועכים את תפוחי האדמה בעודם חמים וקלופים, בעזרת מועך תפוחי אדמה
- את שאר תפוחי האדמה קולפים, שוטפים, מגרדים דק
- סוחטים את גרידת תפוחי האדמה מעודפי נוזלים
- מאחדים בין הפירה המבושל לגרידת תפוחי האדמה
- מוסיפים למחית תפוחי האדמה את החלב (או תחליף חלב לטבעונים)
- שוטפים את הרוזמרין, מייבשים וחותכים דק את העלים / מחטים
- מערבבים את הרוזמרין עם הקמח (או קמח תפוחי אדמה), אבקת האפייה, מלח ופפריקה לאחידות
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את תערובת תפוחי האדמה ותערובת הקמח לקבלת בצק אחיד
- לאחר מכן לשים את הבצק שוב בידיים ליצירת בצק חלק
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- משמנים תבנית (שטוחה, קסטן או עגולה)
- שמים את הבצק בתבנית לפי הצורה שאוהבים
- חותכים חריצים אחדים בבצק בעזרת סכין
- מפזרים מעל מלח ים ורוזמרין קצוץ
- אופים 45 דקות
- מכסים ברדיד אלומיניום ואופים עוד 15 דקות (סה"כ כשעה)
- מצננים לטמפרטורת החדר ואוכלים טרי
- ניתן לשמור עד למחרת, אבל…..לא יישאר כלום למחר
בתיאבון Guten Appetit