עוגיות פרג מרעננות ונימוחות של הזדמנות לאירוח ||| עוגיות שיאהבו כולם ואפשר להכין גם גרסה ללא גלוטן לנמנעים מגלוטן וצליאקים ||| עוגיות שכל כך תאהבו שאפשר להכפיל מיד כמויות ולעשות כמות כפולה ולא תצטערו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (35-30 עוגיות)
לבצק
- 150 גרם קמח (אפשר קמח תמי ללא גלוטן)
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 30 גרם אבקת סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- ¼כפית מלח
- 1 חלמון ביצה L
- 1-2 כפיות מים קרים (לפי הצורך)
למלית הפרג
- קורט מלח
להגשה
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מעבד מזון עם להב פלדה שמים את הקמח, חמאה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח ומעבדים עד לקבלת תערובת פרורית במרקם של חול
- מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד, רק עד שמתקבלים גושי בצק גדולים. הערה: אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים מעט מים קרים
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומאחדים בידיים. טיפ: חשוב להימנע מלישה ומעיבוד יתר שעלול לפגוע במרקם הבצק שנקבל
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים לצורת דיסקית
- מכניסים למקרר לקירור למשך כשעה
- הכנת מלית הפרג: בסיר קטן שמים את הסוכר, חלב, חמאה ומלח ומחממים על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה
- מוסיפים פרג ואגוזים טחונים ומערבבים היטב למרקם אחיד
- מסירים מהלהבה ומוסיפים חלמון בערבוב מהיר שלא תתבשר הביצה
- מצננים את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח ומתייצבת
- הכנת העוגיות: מחלקים את הבצק לשני חלקים
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי 3-2 מ"מ
- מורחים מחצית מלית הפרג על הבצק המרודד, ומיישרים בעזרת פלטה לשכבה אחידה ודי דקה
- מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית עם נייר אפייה
- חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק והמלית
- מקררים את הרולדות במקפיא במשך כ- 30 דקות להתייצבות
- חותכים לעוגיות בעובי 2 ס"מ ומרווחים ביניהן בתבנית האפייה המרופדת
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- אופים את העוגיות במשך 20-15 דקות או עד הזהבה יפה
- מצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים
בתיאבון