חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות פרג (רגילות או ללא גלוטן)

עוגיות פרג מרעננות ונימוחות של הזדמנות לאירוח |||  עוגיות שיאהבו כולם ואפשר להכין גם גרסה ללא גלוטן לנמנעים מגלוטן וצליאקים ||| עוגיות שכל כך תאהבו שאפשר להכפיל מיד כמויות ולעשות כמות כפולה ולא תצטערו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות פרג (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (35-30 עוגיות)
לבצק

  • 150 גרם קמח (אפשר קמח תמי ללא גלוטן)
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 30 גרם אבקת סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  •  ¼כפית מלח
  • 1 חלמון ביצה L
  • 1-2 כפיות מים קרים (לפי הצורך)

למלית הפרג

להגשה

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מעבד מזון עם להב פלדה שמים את הקמח, חמאה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח ומעבדים עד לקבלת תערובת פרורית במרקם של חול
  2. מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד, רק עד שמתקבלים גושי בצק גדולים. הערה: אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים מעט מים קרים
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומאחדים בידיים. טיפ: חשוב להימנע מלישה ומעיבוד יתר שעלול לפגוע במרקם הבצק שנקבל
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים לצורת דיסקית
  5. מכניסים למקרר לקירור למשך כשעה
  6. הכנת מלית הפרג: בסיר קטן שמים את הסוכר, חלב, חמאה ומלח ומחממים על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה
  7. מוסיפים פרג ואגוזים טחונים ומערבבים היטב למרקם אחיד
  8. מסירים מהלהבה ומוסיפים חלמון בערבוב מהיר שלא תתבשר הביצה
  9. מצננים את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח ומתייצבת
  10. הכנת העוגיות: מחלקים את הבצק לשני חלקים
  11. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי 3-2 מ"מ
  12. מורחים מחצית מלית הפרג על הבצק המרודד, ומיישרים בעזרת פלטה לשכבה אחידה ודי דקה
  13. מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית עם נייר אפייה
  14. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק והמלית
  15. מקררים את הרולדות במקפיא במשך כ- 30 דקות להתייצבות
  16. חותכים לעוגיות בעובי 2 ס"מ ומרווחים ביניהן בתבנית האפייה המרופדת
  17. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  18. אופים את העוגיות במשך 20-15 דקות או עד הזהבה יפה
  19. מצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר
  20. מפזרים אבקת סוכר ומגישים

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *