מתכון: פסטה לימונים מטוגנים ופפריקה

פסטה שמקבלת שדרוג משמעותי עם לימון ופפריקה בתהליך שיחמם לכם את הלב ואת הצלחת ||| אל תדלגו על שלב בניית פרוסות הלימון לפני הטיגון ||| זה אולי נראה טרחני, אבל זה מבטל כל מרירות מקליפת הלימון  ||| ייבוש פרוסות הלימון חשוב כי זה עוזר להם להשחים טוב יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פסטה לימון ופפריקה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4-6 מנות)

אופן הכנה

  1. הביאו לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים
  2. גרדו את קליפת 2 מהלימונים והניחו אותם בצד
  3. חתכו את הקצוות משני הלימונים האחרים וחתכו אותם לרבעים לרוחב. הסירו את הזרעים
  4. פרסו דק את הרבעים לרוחב ליצירת משולש לימון
  5. הכניסו את משולשי הלימון למים הרותחים למשך 2 דקות
  6. הוציאו בעזרת כף מחוררת את הלימונים ויבשו אותם בנייר מגבת שיהיו יבשים
  7. הוסיפו למים הרותחים את הפסטה ובשלו עד קבלת דרגת אל דנטה
  8. מסננים, ושומרים בצד 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה
  9. בינתיים, במחבת גדולה מחממים כף אחת משמן הזית על להבה גבוהה
  10. מוסיפים את חתיכות הלימון המיובשות ומתבלים בקורט מלח וסוכר
  11. מטגנים 3-5 דקות עד שהלימונים מקורמלים ומשחימים בקצוות. מעבירים לצלחת
  12. ממיסים את החמאה עם השמן שנותר במחבת על להבה בינונית
  13. מוסיפים את הפפריקה ואת גרידת שני הלימונים ששמרנו והמשיכו לטגן עד שהם ריחניים
  14. מקציפים לתוך המחבת את מי הפסטה השמורים
  15. מוסיפים פנימה את הפסטה ומוסיפים מיץ מלימון אחד, גבינת פרמז'ן, פלפל ושאר המלח
  16. מבשלים עד שהפסטה מצופה היטב ברוטב
  17. מוסיפים פנימה את פלחי הלימון המקורמל ואת עלי הסלרי והפטרוזיליה הטריים (אם אוהבים ומשתמשים במתכון)
  18. טועמים ומתקנים טעמים ע"י הוספת מיץ לימון במידת הצורך
  19. מחלקים לצלחות הגשה ומזלפים מעל שמן זית, עוד פרמז'ן וגם מלח גס

בתיאבון

כתיבת תגובה