פסטה שמקבלת שדרוג משמעותי עם לימון ופפריקה בתהליך שיחמם לכם את הלב ואת הצלחת ||| אל תדלגו על שלב בניית פרוסות הלימון לפני הטיגון ||| זה אולי נראה טרחני, אבל זה מבטל כל מרירות מקליפת הלימון ||| ייבוש פרוסות הלימון חשוב כי זה עוזר להם להשחים טוב יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 4 לימון
- 500 גרם פסטה לינגוויני או ספגטי
- 4 כפות שמן זית, ועוד לזלוף
- 1 כפית מלח, יותר לפי הצורך
- קורט סוכר
- 3 כפות חמאה לא מלוחה
- ¾ כפית פפריקה, יותר לפי הטעם
- ⅔ כוס גבינת פרמז'ן, ועוד לפי הטעם
- פלפל שחור, לפי הצורך
- ½ כוס עלי סלרי קצוצים גס (לא חובה)
- ⅓ כוס פטרוזיליה קצוצה גס (לא חובה)
- מלח גס לקישוט
אופן הכנה
- הביאו לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים
- גרדו את קליפת 2 מהלימונים והניחו אותם בצד
- חתכו את הקצוות משני הלימונים האחרים וחתכו אותם לרבעים לרוחב. הסירו את הזרעים
- פרסו דק את הרבעים לרוחב ליצירת משולש לימון
- הכניסו את משולשי הלימון למים הרותחים למשך 2 דקות
- הוציאו בעזרת כף מחוררת את הלימונים ויבשו אותם בנייר מגבת שיהיו יבשים
- הוסיפו למים הרותחים את הפסטה ובשלו עד קבלת דרגת אל דנטה
- מסננים, ושומרים בצד 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה
- בינתיים, במחבת גדולה מחממים כף אחת משמן הזית על להבה גבוהה
- מוסיפים את חתיכות הלימון המיובשות ומתבלים בקורט מלח וסוכר
- מטגנים 3-5 דקות עד שהלימונים מקורמלים ומשחימים בקצוות. מעבירים לצלחת
- ממיסים את החמאה עם השמן שנותר במחבת על להבה בינונית
- מוסיפים את הפפריקה ואת גרידת שני הלימונים ששמרנו והמשיכו לטגן עד שהם ריחניים
- מקציפים לתוך המחבת את מי הפסטה השמורים
- מוסיפים פנימה את הפסטה ומוסיפים מיץ מלימון אחד, גבינת פרמז'ן, פלפל ושאר המלח
- מבשלים עד שהפסטה מצופה היטב ברוטב
- מוסיפים פנימה את פלחי הלימון המקורמל ואת עלי הסלרי והפטרוזיליה הטריים (אם אוהבים ומשתמשים במתכון)
- טועמים ומתקנים טעמים ע"י הוספת מיץ לימון במידת הצורך
- מחלקים לצלחות הגשה ומזלפים מעל שמן זית, עוד פרמז'ן וגם מלח גס
בתיאבון