לכבוד סוכות מציעה אחוה מתכון קלאסי ומיוחד לפאי חגיגי במילוי מקורי ||| פאי פקאן חלוה וסירופ מייפל ||| פאי במרקם נימוח ובטעם עשיר של מייפל ואגוזי פקאן, בשימוש חלוה מסולסלת של אחוה ||| מתכון קל להכנה ומתאים להגשה כקינוח ולאירוח בסוכה ובכל ימות השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (תבנית 24 ס"מ)
לבצק
למלית
- 150 גרם אגוזי פקאן שלמים או חצויים
- 100 גרם חלוה מסולסלת אחוה
- 3 ביצים L
- ½ כוס סירופ מייפל
- ½ כוס סוכר חום כהה
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
שלבי הכנה
- הכנת הבצק: במְעַבד מזון שמים קמח, סוכר וחמאה ומעבדים בפולסים עד לקבלת מרקם של פירורים
- מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד איחוד. הערה: אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כף מים קרים
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 30-40 דקות
- לאחר הקירור מרדדים את הבצק לקבלת עלה בעובי של כ-3 מ"מ
- מרפדים את התבנית עם עלה הבצק, ומהדקים את הבצק לדפנות. הערה: שימו לב במיוחד לפינות בתחתית התבנית
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מניחים על הבצק נייר אפייה ושופכים קטניות לאפייה עיוורת
- אופים במשך כ-12 דקות
- מסירים את הקטניות ונייר האפייה ואופים למשך 5 דקות נוספות
- הכנת המלית: בקערה טורפים את הביצים, סירופ מייפל, סוכר, חמאה מומסת, תמצית וניל ומלח לקבלת תערובת אחידה
- מפזרים על תחתית הפאי בשכבה אחידה את החלוה המסולסלת
- מפזרים על שכבת החלוה שכבת פקאנים
- יוצקים מעל הכול, בעדינות את תערובת המלית הנוזלית
- מורידים את הטמפרטורה בתנור ל- 170 מעלות ואופים במשך 35-40 דקות, עד שמרכז הפאי יציב אך מעט רוטט
- מצננים לטמפרטורת החדר
הגשה
מפזרים מעל הפאי שכבה של סלילי חלוה דקים. מגישים לצד כדור גלידת וניל.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…