פנקייק מיני אוורירי ומדהים היישר מהולנד ||| פופרטג'יס Poffertjes שיזכירו לכל מי שביקר בהולנד את הטעם של חו"ל ||| כמו כל דבר בהולנד, במידה ובחסכנות תקבלו הרבה טעם מתוק וממכר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מקור הפופרטג'יס
הפנקייק הקטנים האופיינים להולנד נבדלים מפנקייק הולנדי רגיל שנקרא Pannekoeken והוא גדול מאד ובעל מרקם שונה במעט. Poffertjes הן מיני פנקייק זעירים ותפוחים והם אחד המעדנים הנחשבים ביותר בהולנד.
במאה ה -19 היו להם שמות אחרים כמו Bollabouche שפרושו נשיפות בטן או נפיחות וגם נקראו Broedertjes כלומר אחים קטנים. מקורם בכלל במנזרים בצרפת ומשם הגיעו למנזרי דרום הולנד ושם היו סוג של לחם קודש בטכסי הכנסיה הקתוליים. במקור היו עשויים קמח חיטה אולם בתקופת מלחמות נפוליאון, רוב החיטה סופקה לצבא הצרפתי והמנזרים הסתפקו בקמח כוסמת הירוד יותר וכך נזירות החלו לחפש מתכון שיוכל לעשות שימוש בקמח כוסמת ולתת את המרקם האוורירי לחביתית הפנקייק. הניסיונות האלה הביאו לתוצאה של המתכון הראשון לפופרטג'יס.
מתכון: פופרטג'יט Poffertjes
מצרכים
המלצה: להשתמש במחבת שקעים הולנדית או מחבת קרפים
- 350 סמ"ק חלב בטמפרטורת חדר
- 2 כפות שמן זית עדין
- 250 גרם קמח לבן
- 7 גרם שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 ביצה XL
- קורט מלח
- שמן זית עדין (או חמאה) לטיגון
להגשה
- אבקת סוכר
- פירות יער
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, סוכר ושמרים יבשים
- מוסיפים את שאר מצרכי הבלילה ומערבבים היטב לבלילה אחידה וצמיגית
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה במקום חמים ויבש עד שהבלילה תהיה אוורירית (לפחות שעה)
- מעבירים את הבלילה לשקית זילוף או בקבוק לחיץ לשליטה טובה יותר
- מחממים מחבת עם שמן (או החמאה)
- מזלפים קצת מהבלילה לכל שקע במחבת ההולנדית או לחילופן מזלפים קצת מהבלילה למחבת טיגון בכדי ליצור פנקייקים קטנטנים
- מטגנים בערך 30 שניות מכל צד, או עד שהפנקייקים זהובים ויפים
הגשה
מגישים מיד עם קצת חמאה והרבה אבקת סוכר ולקשט עם פירות היער
מתכון: פנקייק הולנדי Pannekoeken
מצרכים (7-5 פנקייקס)
- 25 כוסות קמח
- 1 כף אבקת אפיה
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה L
- 1 כוס חלב
- 2 כפות שמן זית עדין
אופן הכנה
- מנפים את המצרכים היבשים
- מוסיפים את החלב, ביצה ושמן זית
- מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה
- מחממים שמן במחבת
- יוצקים למחבת חמה מסה בקוטר של 5-7 ס״מ
- מחכים קצת עד שהפנקייק יוצר בועות ונפרד בקלות מהמחבת
- הופכים לטיגון הצד השני
- מוציאים ומגישים חם
הגשה
אפשר להוסיף תוספות לבחירתכם להשלמה המנה: סירופ שוקולד, מייפל, אבקת סוכר, שבבי בוטנים, שבבי אגוזים, קצפת ועוד ככל העולה על רוחכם וטעמכם
בתיאבון Eet smakelijk