מתכון: ממרח אפונה וטחינה אורגנית

תבואות מציע אפונה ירוקה אורגנית מתאימה למרק חורפי טעים, מזין ומשביע ||| אפונה ירוקה אורגנית שמתאימה להכנת מרקים, תבשילים ואפילו ממרחים ||| מתכון לממרח נהדר של אפונה וטחינה, שמתאים גם כמילוי לטורטייה או נצ'וס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ממרח אפונה (צילום Pixabay)

אפונה ירוקה אורגנית

תבואות, שמתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה אפונה ירוקה אורגנית שמתאימה להכנת נזידים, מרקים ותבשילים שונים. מהאפונה אפשר להכין גם ממרח נהדר עם טחינה ושמן זית וליהנות ממנו עם לחם, קרקר, פיתה, ואפשר גם למלא איתה טורטייה או נצ'וס.

האפונה (או האפון המתורבת) היא קטנית, שממצאים ארכיאולוגיים מראים שנעשה בה שימוש כבר לפני כ-10,000 שנה. שרידיה הקדומים ביותר נמצאו בטורקיה, עיראק וישראל והיא נפוצה באירופה, סין והודו. חוקרי תנ"ך מעריכים שהיא מופיעה בספר ישעיהו בשם חמיץ. בנוסף לאפון המתורבת, צומחים בארץ עוד שלושה מיני בר:

  • אפון מצוי
  • אפון קיפח
  • אפון נמוך

האפונה עשירה בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. כשר. מחיר: 12.90 שקלים (אריזה 500 גרם). פרטים באתר…

אפונה ירוקה אורגנית של תבואות (צילום אייל גרניט)

מתכון: ממרח אפונה ירוקה אורגנית עם טחינה ועוד

מצרכים

 
- פרסומת -

 
  • 1.5 כוסות אפונה ירוקה אורגנית תבואות, שטופה ומסוננת
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • שמן זית איכותי
  • 1 כוס טחינה גולמית איכותית
  • 2-4 שיני שום, כתושות
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1 מיץ לימון
  • מים

להגשה

  • פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים
  • פפריקה מתוקה ו/או חריפה
  • פרוסות בצל לבן או סגול
  • צנוברים קלויים
  • פלפל חריף
  • שיפקה
  • זיתים
  • פיתות, קרקרים, נצ'וס
  • סחוג וכל תיבול שאוהבים

אופן הכנה

  1. לסנן את האפונה ולשים בסיר
  2. להוסיף בצל
  3. להוסיף מים עד שיכסו את פני האפונה + כ-6 ס"מ מעל
  4. להביא לרתיחה ולכסות חלקית
  5. להנמיך את הלהבה להכי נמוכה ולבשל כשעה, תוך שמירה על בעבוע עדין
  6. לערבב מדי פעם. אם חסרים נוזלים – להוסיף מים רותחים
  7. כשהאפונה התרככה, לסנן (לשמור את נוזלי הבישול)
  8. להעביר למעבד מזון ולטחון עם 2-3 כפות שמן זית, עד שמתקבל מרקם חלק
  9. להוסיף טחינה, שום, מלח, פלפל ולימון ולטחון שוב
  10. להוסיף עוד שמן זית לפי הטעם ולתקן תיבול
  11. הערה: אם המרקם סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מנוזלי הבישול ששמרתם בצד. אם המרקם דליל מדי – להוסיף עוד טחינה

הגשה

להניח בקערה, לזלף מעט שמן זית ולימון ולהגיש עם אחת או כמה מהתוספות המוצעות

שידרוג: לחמם טורטייה כמה שניות במחבת. למרוח פס של כ-2 ס"מ מהממרח, לגלגל ולסגור (כמו סיגר/אגרול). לחמם במחבת עוד כמה שניות. להגיש עם סלסה וטבסקו

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: