לקראת תום עונת שיווק התפוזים ||| עוגה קלה טעימה וריחנית שאפשר להשתמש בכל פרי הדר בכמות זהה ||| אפשר להחליף את החמאה לשמן זית ותקבלו עוגה שתישמר זמן רב יותר ובריאה יותר ||| כל הפרטים בהמשך…
מצרכים
לעוגה:
- 85 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר, ועוד לשימון התבנית
- 1 תפוז קטן ללא קצוות, חתוך לנתחים גדולים וללא הזרעים
- 60 מ"ל חלב 3%
- 200 גרם קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית סודה לשתייה
- ½ כפית מלח
- 150 גרם סוכר
- 2 ביצים XL, בטמפרטורת החדר
לזיגוג (אופציונלי)
- 80 גרם אבקת סוכר
- ½ כפית גרידת תפוזים
- 3-4 כפיות מיץ תפוזים טרי סחוט
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- הכת התבנית: שמנו תבנית אפייה מרובעת או עגולה
- רפדו התבנית המשומנת בנייר אפייה ומשאירים שובל 5 ס"מ נייר אפייה בכל דופן
- בבלנדר או מעבד מזון רסקו את פלחי התפוז עם החלב עד קבלת קבלת מרקם חלק
- בקערה בינונית מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה והמלח
- בקערה מיקסר מקציפים את החמאה והסוכר 3 דקות על מהירות בינונית עד קבלת מרקם בהיר ואוורירי
- מוסיפים למקצפת את הביצים אחת אחת, ומגרדים את דפנות הקערה לפי הצורך
- מוסיפים חצי מתערובת הקמח ומקציפים רק עד לאיחוד
- מקציפים פנימה את תערובת התפוז ואז מקציפים את תערובת הקמח שנותרה עד קבלת מסה אחידה
- מעבירים את לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון
- אופים את העוגה 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים דבוקים
- מעבירים העוגה לרשת לצינון של 20 דקות
- לאחר מכן, בעזרת נייר האפייה, העבירו את העוגה לרשת להתקרר לחלוטין
- הכנת הזיגוג: בזמן שהעוגה מתקררת, בקערה קטנה טורפים את אבקת הסוכר, גרידת התפוז ומיץ התפוזים (טיפ: יש להשתמש במעט פחות מיץ לזיגוג סמיח יותר שיכסה את פני העוגה, או להוסיף עוד מעט מיץ לזיגוג דליל יותר שייספג בעוגה)
- מורחים את הזיגוג על העוגה שהתקררה
- פורסים להגשה. אפשר לשמור עטופה היטב בטמפרטורת החדר עד 3 ימים
בתיאבון