מתכון: עוגת פרי הדר כתומה ואוורירית

לקראת תום עונת שיווק התפוזים ||| עוגה קלה טעימה וריחנית שאפשר להשתמש בכל פרי הדר בכמות זהה ||| אפשר להחליף את החמאה לשמן זית ותקבלו עוגה שתישמר זמן רב יותר ובריאה יותר ||| כל הפרטים בהמשך…

עוגת תפוזים אוורירית (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לעוגה:

  • 85 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר, ועוד לשימון התבנית
  • 1 תפוז קטן ללא קצוות, חתוך לנתחים גדולים וללא הזרעים
  • 60 מ"ל חלב 3%
  • 200 גרם קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • 150 גרם סוכר
  • 2 ביצים XL, בטמפרטורת החדר

לזיגוג (אופציונלי)

 
- פרסומת -

 
  • 80 גרם אבקת סוכר
  • ½ כפית גרידת תפוזים
  • 3-4 כפיות מיץ תפוזים טרי סחוט

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. הכת התבנית: שמנו תבנית אפייה מרובעת או עגולה
  3. רפדו התבנית המשומנת בנייר אפייה ומשאירים שובל 5 ס"מ נייר אפייה בכל דופן
  4. בבלנדר או מעבד מזון רסקו את פלחי התפוז עם החלב עד קבלת קבלת מרקם חלק
  5. בקערה בינונית מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה והמלח
  6. בקערה מיקסר מקציפים את החמאה והסוכר 3 דקות על מהירות בינונית עד קבלת מרקם בהיר ואוורירי
  7. מוסיפים למקצפת את הביצים אחת אחת, ומגרדים את דפנות הקערה לפי הצורך
  8. מוסיפים חצי מתערובת הקמח ומקציפים רק עד לאיחוד
  9. מקציפים פנימה את תערובת התפוז ואז מקציפים את תערובת הקמח שנותרה עד קבלת מסה אחידה
  10. מעבירים את לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון
  11. אופים את העוגה 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים דבוקים
  12. מעבירים העוגה לרשת לצינון של 20 דקות
  13. לאחר מכן, בעזרת נייר האפייה, העבירו את העוגה לרשת להתקרר לחלוטין
  14. הכנת הזיגוג: בזמן שהעוגה מתקררת, בקערה קטנה טורפים את אבקת הסוכר, גרידת התפוז ומיץ התפוזים (טיפ: יש להשתמש במעט פחות מיץ לזיגוג סמיח יותר שיכסה את פני העוגה, או להוסיף עוד מעט מיץ לזיגוג דליל יותר שייספג בעוגה)
  15. מורחים את הזיגוג על העוגה שהתקררה
  16. פורסים להגשה. אפשר לשמור עטופה היטב בטמפרטורת החדר עד 3 ימים

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: