עוגת גבינה קרמית וקלילה, עם מרקם חלק ||| קינוח קיצי וקליל, שמצליח להרגיש חגיגי ואלגנטי גם בלי צורך בתנור ||| עוגה שמבוססת על שכבת בסיס פריכה, לרוב מביסקוויטים או עוגיות טחונות עם חמאה, שמעניקה את המרקם הקריספי הנחמד לצד מילוי גבינתי רך, קרמי וחלק ||| מילוי הגבינה בדרך כלל משלב גבינת שמנת או מסקרפונה עם מתיקות עדינה, מה שמייצר טעם עשיר אך מאוזן, שמרגיש רענן ולא כבד ||| יתרונה הגדול של העוגה הוא המרקם הקרמי, כמעט מוס, שמתייצב בקירור ומאפשר חיתוך נקי ויפה ||| למשקיעים, אפשר להוסיף לה ציפוי פירות יער טריים, רוטב שוקולד, קרמל או פירות הדר, מה שמעניק צבעוניות, חומציות עדינה וניחוח מרענן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 2 כוסות ביסקוויט פתי בר מרוסק עד דק
- ½ כוס חמאה מומסת
- 225 גרם קוביות גבינת שמנת, מרוככות
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קצפת
לקישוט
- שבבי שוקולד
- פירות העונה: תּוּת שָׂדֶה, מנגו, מִשְׁמֵשׁ או מה שאוהבים
- גרידת קליפת לימון
שלבי הכנה
- בקערה ערבבו את פירורי הפתי בר והחמאה לקבלת בצק נוקשה
- דחסו את הבצק לתחתית תבנית קפיצית עגולה והכניסו למקרר
- בקערה הקציפו את גבינת השמנת, וניל, ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת חלקה
- קפלו פנימה את הקצפת עד קבלת מרקם אחיד
- העבירו את תערובת הגבינה לתבנית עם הקלתית
- ישרו את פני הגבינה והכניסו למקרר למשך זמן מינימאלי של 4 שעות
- לפני הגשה פזרו מעל שבבי שוקולד או פירות או גרידת לימון
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













