חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חדש על המדף של דני בר 6/2021

מוצרים חדשניים על המדף ||| לכבוד פסח ויום העצמאות מוצרים, מבצעים ועוד ||| כלי רכב חדשים ומכירות ינואר-פברואר בשוק המסחריות ||| חדשות וחידושים לכל ||| מסעדות ואוכל ||| המועצה האזורית הגליל התחתון עם תהליך שינוי השם ||| לשאר החידושים והחדשות בהמשך…

חדש על המדף

מבחר מוצרים כשרים לפסח של תומר (צילום עידו קימלוב)

תומר עם עשרות מוצרים כשרים לחג הפסח

לכבוד חג הפסח מציעה חברת תומר, המתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון (משנת 1983), עשרות מוצרים נהדרים וכשרים לפסח ובהם: מיצים ונקטרים טבעיים, מגוון סוגי קטניות, דגים ופירות משומרים, קונפיטורות, רטבים, ממרחים, שמנים, חמוצים, זיתים, ערמונים, גפילטע פיש ועוד. כמו בכל שנה, תומר משווקת לחג מבחר גדול של מוצרים כשרים לפסח, בהם מוצרים נהדרים – מוכנים להגשה, ועוד מגוון מוצרים מהם ניתן להכין מבחר עצום של מנות טעימות. הכשרות לפסח: בד"ץ בית יוסף/ בד"ץ חתם סופר/ הרבנות הראשית לישראל. את המוצרים ניתן להשיג ברשתות השיווק ובמכולות.

בין המוצרים: מיץ רימונים 100% טבעי, גפילטע פיש מוכן להגשה, ערמונים קלופים וקלויים, מוכנים לאכילה, גרעיני תירס מתוק ללא תוספת סוכר, חמאת בוטנים עם שברי בוטנים ועוד.

עוד במגוון המוצרים: קטניות משומרות ובהן אפונה, אפונה וגזר, שעועית וחומוס, קונפיטורות ובהן שזיף, פירות יער, משמש, דובדבן, תות שדה, דגים משומרים ובהם טונה, סרדין, אנשובי ומקרל, רטבים ובהם צ'ילי ורטבים לפסטה, מיצים ונקטרים טבעיים ובהם דובדבן, אוכמניות ואננס, לפתנים ובהם שזיפים ודובדבנים, פירות משומרים ובהם אפרסק, אגס, אננס ורסק תפוחי עץ, שמנים ובהם שמן זית ושמן קנולה, זיתים, חמוצים ובהם מלפפונים ופלפלים, ירקות משומרים ובהם פטריות, תירס גמדי ולבבות דקל, ועוד.

חברת "תומר יבוא ושיווק מוצרי מזון" (משנת 1983), מייבאת ומשווקת מאות מוצרי מזון איכותיים ומקוריים ובהם מבחר גדול של מותגים מהעולם: קוסקוס Dari ממרוקו, נקטרים ומיצים 100% פרי של Rauch מאוסטריה, Fruitango – קונפיטורות ומעדני פרי מבולגריה, פסטה Reggia מאיטליה, Mexifoods – טורטיות ממקסיקו, תה Ahmad Tea מאנגליה, טונה Caprimar מספרד ועוד. החברה  משווקת גם את מותג תומר שבבעלותה ועוד מגוון מוצרים ישראליים ובהם לחמי, גלעם ועוד. מוצרי החברה משווקים בשוק הקמעונאי והמוסדי.

עוגל'ה עם סדרת מאפה ביתי בטעמים משפחתיים

מאפים של עוגל'ה (צילום שוש להב)

חב' עוגל'ה משיקה בימים אלו סידרת מאפים משפחתית חדשה המתבססת על טעמים משפחתיים אשר נמנים עם האהובים ביותר על החך הישראלי, סידרת המאפים מצטיינת במרקם פריך ובמילוי עשיר של טעמים.

עוגל'ה מיוצרת בצפון הארץ בקדמת הגליל, בבית מאפה משפחתי המתבסס על בחירת חומרי הגלם האיכותיים ביותר תוך שילוב של טעמים מנצחים ואוהבים על הצרכן הישראלי. בין מוצרי הסדרה ניתן למצוא: עוגת שיש משפחתית (4-5 שקלים לעוגה 270 גרם), עוגת שמרים מארז משפחתי בטעם שוקו צ'יפס (מחיר 6-8 שקלים), מארז עוגיות בטעם חמאה (מחיר 8-6 שקלים), מאפינס בטעם שוקלד, שוקולד צ'יפס ותפוז באריזה אישית (מחיר 1-2 שקלים), רוגעלך באריזה משפחתית בטעם שוקולד (מחיר 7-9 שקלים). כשר פרווה. לרכישה ברשתות המזון המובילות.

Lavazza  מעשירה את סדרת Qualità Oro  בשני מוצרים חדשים

קפסולות לוואצה (צילום יח"צ חו"ל)

Lavazza מעשירה את סדרת Qualità Oro בישראל, ומשיקה שני מוצרים חדשים לצד מוצרי הסדרה שכבר על המדפים: מארז קפסולות   A Modo Mio (המתאימות למכונות הקפה של לוואצה ) וחבילת פולי קפה במארז של 250 גרם. המוצרים עשויים מתערובת הפרימיום האייקונית, המשלבת באופן מושלם בין מסורת וחדשנות. Qualità Oro  הוא הטעם האידיאלי למי שאוהב להתענג על קפה טוב מדי יום. הוא עשוי ממבחר פולי ערביקה הטובים ביותר בטעמים של מרכז אמריקה המשלבים תווים פירותיים עם ניחוחות ברזילאיים מתוקים.

סמל לטעם איטלקי פרימיום, Lavazza Qualità Oro מייצג את הסימפוניה המושלמת של פולי קפה יקרים, המשולבים בצורה אלגנטית ויוצרים תערובת ייחודית. זו סימפוניה ללא תחרות שמרגישים את האיכות שלה ברגע שטועמים, כשאפשר ממש להעריך את ההרמוניה של תווים וניחוחות: קפה Qualità Oro  יעטוף את הצרכנים הישראלים בחוויה מרתקת, רגע של הנאה שמזכירה את היופי והשלמות של לחן שבו צליל וקצב משתלב בהרמוניה.

מאז שנת 1956 כשהתערובת מועברת מאב לבנו במשך למעלה מ -60 שנה,  תערובת קוואליטה אורו משקפת באופן מושלם את המורשת והמצוינות של לוואצה, יחד עם המניע הטבעי לעבר חדשנות המאפיינת את ה- DNA של המותג.

תערובת איקונית זו זמינה כעת בקפסולות א מודו מיו (המתאימות למכונות הקפה של לוואצה) ומארז של פולי קפה. מחיר השקה למארז קפסולות- AMM Qualità Oro 19.90 שקלים (לעומת 22.90 למחיר רגיל). אריזת 250 גרם פולי קפהQualità Oro  במחיר השקה של 39.90 שקלים. המוצרים החדשים של Qualità Oro – זמינים בחנויות שופרסל ובשופרסל אוןליין.

פסח

אצבעוני עם הגדה לפסח מותאמת לקטנטנים ועוד ובחינם

איך עוברים ארוחת חג עם ילדים קטנים בשלום? דואגים שלא ישתעממו. קבוצת עיתוני 'אצבעוני' הופכים את הארוחה לחוויה מלמדת ומעשירה עם מהדורה של הגדה פעילה להדפסה בבית בחינם לילדות ולילדים שסביב שולחן החג. מקבץ שירי פסח בליווי שעשועונים ודפי עבודה שיפעילו את הילדים יחזיקו אותם ערים ויאפשרו לנו ההורים זמן דיבורים. השעשועונים מותאמים לקבוצות גיל שונות עם הרבה עמודים לצביעה.

לכבוד הפסח קבוצת עיתוני אצבעוני מציעה לכם להפתיע את הילד/ה עם החוויה של קבלת עיתונים בדואר, עם מנוי המותאם לגיל שלהם: צב־צב לגילאי 3-6 – טרום קריאה, דובון לגילאי 5-7 – לומדים לקרוא, אצבעוני לגילאי 7-12 קוראים עצמאית, משבצת לגילאי 8-12 – אתגרי חשיבה. מבצע מיוחד לפסח 2021: מנוי ל-20 גליונות ב-21 שקלים לגליון (במקום 30 שקלים).

קיימים מסלולי מנוי רבים לבחירתכם. ניתן להזמנה ישירות דרך אתר אצבעוני ולתשלום באמצעות אשראי \ ביט \ בהזמנה טלפונית לפרטים נוספים והזמנות התקשרו: 03-687-4267 שלוחה 1. קישור

#גםאנילאפוסח וקמפיין התנדבותי לפסח

חיים כהן, משה שגב וסיירת של 2000 מתנדבים לא פוסחים על אף אחד בחג הפסח!!! ומבשלים 2000 ארוחות שף חגיגיות במטבחי קראון פלזה סיטי סנטר תל-אביב.

יערית שושן-סבג , ממשרד הפרסום החברתי The Brand House בשיתוף השחקנית מורן אטיאס, עמותת אלון ואלה ועמותת יד עזר לחבר יצאו בפרויקט לקיום מצוות קמחא דפסחא, במהלכו תחולקנה ארוחות מכובדות לנזקקים לכבוד החג, אותן יבשלו השפים המובילים בישראל, חיים כהן ושגב משה ולצידם השפים בני בז'ה ואיציק טפירו במטבחי קראון פלזה סיטי סנטר, תל אביב.

הארוחות חולקו לכ- 2000 משפחות נזקקות בישראל באמצעות כ-2000 מתנדבים שנרתמו למשימה.

יערית שושן-סבג, יזמית ומייסדת משרד פרסום חברתי THE BRAND HOUSE: "חג הפסח טומן בחובו עלויות גבוהות ברכישת מצרכי מזון להכנת ארוחת חג. בתקופה זו משפחות רבות חיות בעוני ולא לכולן יש את היכולת לרכוש מצרכי מזון, לערוך שולחן ולקיים את מצוות החג. לכן, אנו מתרגשים לקחת חלק ולסייע למאות משפחות לחגוג בכבוד את החג הקרב".

יין, בירה ואלכוהול

למברוסקו  Giacobazziעם בקבוקים בכחול ולבן חיום העצמאות

למברוסקו גיאקובזי מהדורת עצמאות (צילום איל קרן)

לרגל יום העצמאות ה-73 למדינת ישראל, משיק המותג Giacobazzi מהדורה מיוחדת של למברוסקו לבן מבעבע, בבקבוקים בעיצוב מיוחד בצבעי הדגל – כחול ולבן, ברוח יום ההולדת למדינה. העיצוב החגיגי של הבקבוק תואם לטרנד הרווח, של התחדשות עם אריזות חגיגיות וייחודיות המוסיפות לאווירת החג.

Giacobazzi הינה סדרת יינות מבעבעים בסגנון למברוסקו בעלי 9% אלכוהול. היינות מיוצרים באיטליה בשיטת שארמט (Charmat) מענבי למברוסקו ומונטה-ריקו. היקב ממוקם במודנה שבחבל אמיליה רומניה באיטליה, אזור הנחשב ללב הלמברוסקו האיטלקי המקורי. משפחת Giacobazzi הקדישה דורות שלמים לטיפול בכרמים והפקת יינות ובחלוף הזמן, הפך השם Giacobazzi לשם נרדף ללמברוסקו. היינות מסדרה זו מתאימים למגוון רחב של אפשרויות צריכה: אפרטיף וארוחות קלות, פיקניקים ומסיבות.

רן אסא, מנהל השיווק של יקבי כרמל: "הלמברוסקו הלבן של Giacobazzi במהדורת עצמאות מיוחדת, מותאם לחיך הישראלי כמו גם לתרבות, לאקלים ולמאכלים בישראל. למברוסקו הוא המשקה אידיאלי לחגיגות ערב יום העצמאות ולחגיגות "העל האש" ביום שאחרי, בתקווה שהשנה נוכל לחגוג כמו שצריך ולהרים כוסית לחיים".

למברוסקו אדום חצי יבש: יין חצי יבש, בעל צבע אדום עמוק. היין בעל ניחוח פרחוני נפלא עם רמזים של תות שדה ודובדבני מרשינו. הטעם החצי יבש מאוזן באופן נעים על ידי הרעננות, ומבליט את טעמי הפירות האדומים. להגיש בטמפרטורה של 10-13 מעלות.

למברוסקו רוזה חצי יבש: יין בעל צבע ורוד מבריק, ניחוחות של פרחים עם רמזים של סיגליות. הטעם אלגנטי ופירותי, חצי יבש עם סיום של פירות אדומים. להגיש בטמפרטורה של 8-11 מעלות.

למברוסקו לבן חצי יבש: בעל טעם אלגנטי ופירותי ומתיקות קלה שמאוזנת על ידי הרעננות. להגיש בטמפרטורה של 8-11 מעלות.

מחיר 25 שקלים. להשיג בחנויות וברשתות השיווק ובאתרי האונליין של רשות השיווק המובילות וחנויות היין הנבחרות.

בירה אלכסנדר עם מארז 4 סוגי בירה ליום העצמאות,

מארז אלכסנדר ליום העצמאות (הדמיה)

יום העצמאות הוא לא רק יום חגה של המדינה אלא גם חג הבירה האולטימטיבי. במיוחד לחג, משיקים מבשלת בירה אלכסנדר, הבירה הישראלית הטובה בעולם, מארז מעוצב וחגיגי במהדורה מיוחדת, הכולל את ארבעת סוגי הבירה המובילות של המבשלה – בתוספת פותחן מתנה! סוגי הבירה הכלולים במארז:

  • BLONDE אלכסנדר בלונד: פרשנות מקומית לסגנון ה- Blonde הבלגי. מדובר בבירה קלילה עם אחוזי אלכוהול פחותים המתאימה למזג האויר ולאופי הישראלי. הבלונד, זהובה ובהירה עם ניחוח פירותי ובעלת איזון מדויק בין מרירות למתיקות. לבירה סיומת ארוכה, חלקה ויבשה, עם כשותיות מעודנת ונעימה, בעלת גוף בינוני וגיזוז טבעי עדין. 5.3% אלכוהול.
  • AMBREE אלכסנדר אמברה: בירה בסגנון כפרי צרפתי, בצבע ענברי (ענברי בצרפתית – Ambrée) הנובע משימוש בלתתים מיוחדים, קלויים יותר, המעניקים לבירה מלבד צבע אדמדם גם עושר של טעמים וארומות. האמברה הינה מאוזנת עם מאלט בחזית, קרמל, תבלינים, טעמים קלויים משולבים במרירות מענגת, סיומת ארוכה ומורכבת בעלת גוף מלא ובכל זאת יבשה, עם גיזוז טבעי עדין. 5.7% אלכוהול.
  • חיטה ישראלית: בירה קלה ומרעננת, יש בה חיטה ישראלית וצבעה כשל שדה חיטה לפני קציר. לחיטה ישראלית ניחוח פירות ותבלינים וטעמה פירותי, מתובל בציפורן ותבלינים נוספים. היא בעלת מרירות מאוזנת וסיומת ארוכה ומורכבת. 5% אלכוהול.
  • GREEN: בירה בסגנון IPA עם הפרשנות הייחודית של מבשלת אלכסנדר. ל- GREEN צבע זהוב – כתום וארומה פירותית מורכבת. לבירה מתיקות חלקה המאוזנת באפטר טייסט ארוך ומריר. 6% אלכוהול.

מחיר למארז המיוחד 50 שקלים. להשיג בחנויות יין נבחרות ובקרוב גם ברשתות השיווק.

בירה קרומבאכר חוגגת יום העצמאות עם מראה חדש ורענן

שישיית קרומבאכר פילס (צילום איל קרן)

קרומבאכר, הבירה הנמכרת ביותר בגרמניה (ע"פ דוח IWSR, גרמניה, 2020), מציעה ליום העצמאות את קרומבאכר PILS, בירת הדגל של מבשלת קרומבאכר מאז 1890, המתחדשת במראה מרוענן ומעודכן. מבשלת קרומבאכר, נוסדה ב-1803 ע"י משפחת שאדברג. המבשלה שוכנת בעיר קרוצאל-קרומבאך ונחשבת למבשלת הבירה בבעלות פרטית הגדולה ביותר בגרמניה. המעיין הטבעי ממנו נשאבים המים ליצור הבירה נתגלה בטעות בשנת 1722 כשבוחן מכרות פחם שחיפש מאגרי מתכות יקרות ביער הסמוך, גילה אותו ואת המים הזכים והטהורים שבו, שמהווים את מקור האיכות הגבוה והייחודי של הבירה, יחד עם שימוש בשמרים איכותיים ומוקפדים העוברים שימוש חד פעמי בלבד ושמירה על תהליך ייצור טבעי לחלוטין.

מבשלת קרומבאכר דוגלת בייצור בירה ברמה הגבוהה ביותר לצד אהבה לטבע המתבטאת בפרויקטים לשימור הטבע להם היא שותפה. המסורת, האיכות הטבעית והאותנטית, לצד החדשנות והבנת צרכני הבירה, הם החזון העומד מאחורי המותג.

קרומבאכר פילס היא בירת לאגר בסגנון פילזנר גרמנית, בצבע זהוב בוהק, המיוצרת ממי מעיינות טבעיים. לבירה ארומות פירותיות ופרחוניות עם רעננות טבעית וטעמי מאלט חלקים, קריספיים וכשותיים, עם אפטר טייסט ארוך ומעט מרירות מאוזנת. 4.8% אלכוהול. מחיר פחית 500 מ"ל – 10 שקלים, מארז 6 בקבוקים 330 מ"ל – 40 שקלים. להשיג ברשתות השיווק ובחנויות המשקאות הנבחרות.

מסעדות ואוכל

KFC עם סניף ראשון בסינמה סיטי באר-שבע

ארוחת KFC (צילום יח"צ חו"ל)

הרשת הבינלאומית ממשיכה להתרחב בישראל ומכריזה על פתיחת סניף ראשון בדרום, במתחם הסינמה סיטי החדש בבאר שבע, בו יוגשו כל המנות האהובות לצד משלוחים בעיר ובסביבה הקרובה. רשת המסעדות העולמית KFC אשר הושקה בישראל בפברואר 2020 ופתחה מאז 4 סניפים באזור הצפון משיקה סניף חדש שיהיה הראשון של הרשת באזור דרום הארץ ויהווה מענה לכל אוהבי המותג בדרום. הסניף שמתפרש על פני 210 מ״ר במתחם הסינמה סיטי החדש בעיר יציע את כל מגוון התפריט של KFC ויכלול כ-90 מקומות ישיבה.

פתיחת הסניף הבאר שבעי, החמישי בישראל, ממשיכה את מגמת ההתרחבות של הרשת הבינלאומית לכל רחבי הארץ, תוך הנגשה של הטעמים המובילים של הרשת לקהל הישראלי. התפריט בישראל שומר על הטעם המקורי המבוסס על מתכון סודי של 11 תבלינים ומסורת ההכנה של המנות במסעדות הרשת ברחבי העולם.

מיקום הסניף במתחם הקולנוע נעשה לאחר בחינת מיקומים רבים והתאמה של המיקום לביקוש הלקוחות ולחיבור לעולמות הקולנוע והפנאי. בעתיד הרשת מתכננת שיתופי פעולה ייחודים למתחם.

השקת הסניף החדש תלווה בקמפיין שילוט חוצות בעיר, פעילות דיגיטל ובשיתוף פעולה כמובן עם הסינמה סיטי בבאר-שבע ובפעילות טיקטוק ומשפיענים ברשת.

בהתאם להנחיות משרד הבריאות , הסניף יפעל על פי כל נהלי התו הסגול בישיבה החיצונית  והתו הירוק בישיבה בתוך המסעדה. כמו כן, העובדים יקפידו  על שמירת מרחק, עטית מסיכות ושמירה על הגיינה מרבית.

עומר זיידנר, מנכ"ל KFC בישראל: ״KFC הגיעה לישראל עם מטרה ברורה להביא את הטעם הנפלא של הרשת לכל הארץ. פתיחת הסניף החדש מצטרפת לתכנית ההתרחבות המהירה של הרשת ולאחר פתיחת הסניפים בנצרת, ירכא, דליית אל כרמל ובאקה צמוד למחלף בכביש 6, אנחנו שמחים לפתוח סניף ראשון בבאר-שבע שישרת את תושבי הדרום. אנו עובדים ללא הפסקה על מנת לעמוד בביקוש האדיר של הישראלים לטעם האהוב של KFC ולהשיק סניפים חדשים ומבטיחים שיש למה לצפות״.

פרטים באתר:www.kfc.co.il

חלאתי מגיע לשוק מחנה יהודה בירושלים

חלתי ירושלים (צילום: עדן מור-יוסף)

בעקבות משבר הקורונה, בני הזוג אימרי משה (בן 24) ותאיר גרטי (23) מצאו את עצמם ללא פרנסה. אימרי עבד כמחסנאי של שיווק והפצה לפיצוציות ותאיר עבדה כמדריכה בכפר לנוער בסיכון, עד שהשניים הוצאו לחל"ת. השנים החליטו לנצל את האבטלה שנכפתה עליהם, כדי להקים עסק של אפיית חלות בביתם שבירושלים. לאימרי לא היה כל רקע בבישול ואפייה, אך תאיר תמיד נהנתה לאפות והחליטה להפוך את התחביב למקצוע.

אומרת תאיר: "לא רצינו לשבת בבית ללא מעש וחשבנו לעצמנו איך להפיק את המירב מתקופת הקורונה המאתגרת. לאימרי ולי יש אהבה גדולה לאוכל ואנחנו מגיעים מבתים מסורתיים, אז החלטנו לאפות ביחד חלות ולמכור אותן לתושבי הסביבה באמצעות משלוחים עד הבית. לא האמנו שהחלות שלנו יהפכו לכל כך פופולריות ושכל כך הרבה אנשים יאהבו אותן".
החלות של חלאתי הפכו במהרה לשם דבר בירושלים וסביבתה, בזכות הייחוד שלהן: מדובר בחלות טריות עשויות בעבודת יד הכוללות שניצל, חציל ומטבוחה העשויה לפי מתכון מסורתי המגיע מבית סבתה של תאיר. בנוסף, תוכלו ליהנות גם מחלה עם קציצות עיג'ה – קציצות ירק מופלאות מהמטבח העיראקי.
חלאתי היו הראשונים בירושלים שהפכו את החלה החגיגית לארוחת צהרים משביעה וטעימה: "אנשים רגילים לאכול חלות רק בשבתות ואנחנו מוכיחים שאפשר לאכול חלות בכל ימות השבוע. החלה שלנו כוללת מרכיבים טעימים במיוחד  – שניצל, חציל מטבוחה וקציצות ירק, ולכן היא זכתה להצלחה כל כך גדולה. בנוסף, אנחנו מעניקים יחס אישי ומבחינתו כל לקוח הוא כמו משפחה".
בקרוב מאוד חלאתי ייצא מכותלי ביתם של בני הזוג, ויגיע לשוק מחנה יהודה: "אנחנו מאוד אוהבים את המקום ורוצים שיותר ויותר אנשים ייהנו מהחלות שלנו".
בני הזוג מתכננים להרחיב את התפריט הקיים, ולהציע גם חלות עם בשר אסאדו ומאכלים מטוגנים כמו פסטלים, סיגרים עם בשר וקובה מטוגן. "אנחנו נהנים מאוד מהעסק שלנו", אומרים אימרי ותאיר: "אפשר לומר שהקורונה עשתה לנו טוב משום שהיא אפשרה לנו לעבוד במה שאנחנו באמת אוהבים ועם מי שאנחנו אוהבים. ולכל מי ששואל מה משמעות השם חלאתי, אז התשובה מחולקת לשתיים: הראשונה היא הסיבה שהעסק נפתח-הוצאנו לחל"ת והשנייה היא הכינוי שאנו קוראים האחד לשניה, חייאתי (חיים שלי)".

התאגיד לפיקוח וטרינרי עם כללים לקניה בטוחה לפסח ויום העצמאות

סטייק בקר טרי חוות הבוקרים (צילום דן פרץ)

כמדי שנה לקראת חג הפסח וארוחת ליל הסדר, והשנה במיוחד לאחר שאת הסדר הקודם חגגנו בחיק המשפחה המצומצמת, צפוי לחול זינוק חד בהיקף הקניות של מוצרי מזון מן החי ובכלל זה בשר, דגים, עוף וביצים. הזינוק החד נובע גם לאור העובדה כי השנה תקופת החגים הקרבה כוללת את כלל המגזרים: היהודי (פסח), הנוצרי (פסחא) והמוסלמי (חודש הרמדאן המתחיל באמצע אפריל).

על רקע הגידול הצפוי בשבועות הקרובים בביקוש למוצרי מזון מן החי, וההוצאה הכספית הלא מבוטלת על כך, בתאגיד לפיקוח וטרינרי מזהירים היום שלא לרכוש מוצרי מזון מן החי ממקורות שאינם מפוקחים. בתאגיד אומרים היום כי הניסיון לחסוך ולרכוש מזון מן החי שאינו נמצא תחת פיקוח עלול להוביל לפגיעה בריאותית קשה, ובמקרים חמורים אף למוות. בנוסף, בתאגיד מתריעים כי גם טיפול לא נכון במוצרי המזון מן החי בבית, לאחר רכישתם, עלול לגרום לפגיעה בסועדים.

לדברי יו"ר התאגיד,  פרופ' איתמר גרוטו: "בשר בהמות, בשר בעלי כנף ובשר דגים הם מזונות העלולים באופן טבעי להכיל חיידקים מחוללי מחלה כגון סלמונלה, ליסטריה, קמפילובקטר, אי-קולי, טפילים שונים וכו'. רכישת מוצרי מזון מן החי שאינם בפיקוח התאגיד עלולה לגרום לנזקים בריאותיים כגון תחלואת מעיים חריפה, פגיעה בכליות, הפלות אצל נשים, פגיעה בעוברים, זיהום בדם ובמקרים חמורים אף למוות". לדבריו, רכישת מזון מן החי הנמצא תחת פיקוח התאגיד מבטיחה כי המוצרים המגיעים לנקודות המכירה עברו ביקורת וטרינרית מקצועית ואינם כוללים חיידקים וזיהומים העלולים לגרום למחלות אלה. לקראת תקופת החגים הקרבה, הווטרינר ד"ר וסים ג'ראיסי מהתאגיד לפיקוח וטרינרי ממליץ על שורה של פעולות שיסייעו לעבור את ארוחות החג בשלום ובבריאות:

  • זהירות משחיטה פרטית:  גם בקרב יהודים וגם בקרב מוסלמים קיימת מסורת של שחיטה "משפחתית" בתקופת החגים. בדרך כלל מדובר בכבשים ותרנגולות. הפיקוח הווטרינרי חייב להיעשות לאורך כל שרשרת הטיפול בבשר ובכלל זה בדיקה כי הבשר אינו נגוע במחלות שונות, שאין זיהומים שונים בסביבת הטיפול בבשר וכי לאורך כל הדרך נשמר הליך הקירור. אכילת בשר שטופל ללא פיקוח וטרינרי עלולה לגרום לנזקים בריאותיים חמורים, ובמקרים קשים אף למוות.
  • זהירות משחיטה שחורה: בשל מחירי הבשר, יש כאלו המתפתים לרכוש אותו ממקורות לא ברורים ולא מפוקחים. ברכישת בשר משחיטה שחורה, שאינה נמצאת בפיקוח, אין ללקוח מושג מהיכן הגיע הבשר, כיצד טופל לאורך כל הדרך והאם הוא אינו נגוע במחלות. בכל רכישה של בשר (קפוא או טרי)  חשוב להקפיד ולוודא כי יש עליו חותמת של הפיקוח הווטרינרי, שהאריזות מסומנות כראוי וכי כל ההליך מבוצע תוך הקפדה על קירור מתאים ובכלל זה הליך ההובלה לנקודות המכירה.
  • לדרוש לראות את האריזה: היות ולצרכן אין אפשרות לזהות חיידקים במוצרים מן החי, חשוב להקפיד ולרכוש בשר, עופות ודגים רק במקומות מוסדרים וכן מוצרי מזון מן החי ממפעלים הנמצאים תחת פיקוח הדוק והמחוייבים לעמוד בתקנים המחמירים. כל מוצרי המזון מן החי  הנמצאים תחת פיקוח התאגיד לפיקוח וטרינרי מחוייבים בסימון של תאריך השחיטה, תאריך האריזה והוראות השמירה בקירור. כל קצב מחוייב לשמור את האריזה ולהראות ללקוחות, על פי דרישתם, את הסימונים הללו. במקרה של ספק כלשהו מומלץ לבקש לראות את האריזה, ואם היא איננה, פשוט לא לרכוש את המוצר.
  • חפשו את החותמת על הביצים:  משום מה, יש כאלו המעדיפים לרכוש ביצים, כביכול ישירות מהמגדלים,  הנתפסות כביצים "טריות", "באלדיות" וזולות יותר.  אולם, בתאגיד מזהירים כי רכישת ביצים שאינן מפוקחות עלולה לגרום לנזקים בריאותיים קשים. ברכישת ביצים שאינן מסומנות כחוק לא ניתן לדעת האם התרנגולות אינן נגועות בחיידקים כגון סלמונלה, קמפילובקטר ואי-קולי, עברו טיפול באנטיביוטיקה או שנעשה בלולים שימוש בחומרי הדברה. בכל המקרים הללו המחלות והזיהומים עלולים לעבור לביצים ולפגוע במי שיאכל אותם – החל משלשולים, דרך דלקות במערכת העיכול ובמקרים קיצוניים עלולות לגרום לתמותה בקרב תינוקות וזקנים.
  • בדקו שהבשר מקורר כראוי: הפיקוח הווטרינרי נעשה לאורך כל שרשרת האספקה ומבטיח שמוצרי המזון מן החי יגיעו לנקודות המכירה כשהם ראויים למאכל. מבחינת הצרכן בנקודת המכירה, חשוב לשים לב שהמוצרים אכן נמצאים בקירור המתאים (בהתאם למצוין על האריזה). חושדים שהבשר לא צונן כראוי – פשוט אל תקנו.
  • לא להקפיא לאחר הפשרה:  אסור להקפיא מחדש בשר שהופשר. תהליך כזה עלול לגרום להתרבות של חיידקים ולזיהומים שיפגעו בבשר ולאחר מכן בבריאות הסועדים. יחד עם זאת, אם הבשר עבר בישול לאחר ההקפאה, ניתן להקפיא את התבשיל.
  • ההפשרה הטובה ביותר – במקרר: על מנת לצמצם את התפתחות החיידקים בהליך ההפשרה, מומלץ להפשיר את הבשר באמצעות העברתו מהמקפיא למקרר. הליך זה אמנם ארוך יותר ועשוי לקחת יום-יומיים, אבל הליך זה בריא יותר ומונע חיידקים.
  • לא לערבב משטחי חיתוך:  מומלץ מאוד שלא לערבב משטחי עבודה (כגון קרש חיתוך) המשמשים לטיפול בבשר, דגים או ירקות. הכנת כל מוצרי המזון על אותו משטח עלולה לגרום לזיהומים צולבים ולהתרבות של חיידקים שיזהמו את המוצר ויפגעו גם בבריאות וגם באיכות הבשר.

התאגיד לפיקוח וטרינרי החל פעולתו בחודש מרץ 2020 מכוח החוק, וזאת במסגרת רפורמה מקיפה בתחום המזון בישראל ומתוך מטרה לייצר סטנדרט גבוה, אחיד ובלתי תלוי של פיקוח וטרינרי אובייקטיבי על כל המוצרים מן החי הנצרכים בישראל. במסגרת זו אושרו לשיווק, בשנה החולפת,  למעלה מ-300,000 טונות של מוצרי עוף והודו,  167,000 טונות של בשר בקר, צאן ודגים מייבוא, 81,000 טונות של בקר מקומי וכ- 16,000 טונות של דגים.

התאגיד לפיקוח וטרינרי, בראשותם של פרופ' איתמר גרוטו, יו"ר, וד"ר תניב רופא, מנכ"לית, מפקח על למעלה מ-600 מפעלים הפועלים בתחום המזון מן החי באמצעות כ- 380 רופאים וטרינרים ופקחים שהוכשרו לשם כך. הפיקוח כולל את כל שרשרת אספקת המזון מן החי. מתחילת פעילותו, לפני כשנה, ביצעו הרופאים הווטרינרים מאות אלפי אימותים ובדיקות במשחטות, בתי מטבחיים, תחנות מיון דגים, מפעלי עיבוד, יבואני מזון, בתי קירור ורכבי הובלה. הבדיקות התמקדו בתחום גורמי תחלואה כגון סלמונלה, ליסטריה, אי קולי, זיהומים צואתיים וזיהומים אחרים, ובכלל זה אימות התוכניות לבקרה עצמית של המפעלים למניעת סיכונים במזון, מניעת זיהומים וניקיון המפעלים, מערכות הסניטציה והתחזוקה וכן רווחת בעלי החיים.

צרכנות ומבצעים

הום סטייל צפת עם שופינג בצפון

רגע לפני חג הפסח והאביא עם שיא עונת התיירות, הגליל התחדש באטרקציה אטרקטיבית חדשה ופופולרית במיוחד. בלב אזור התעשייה בצפת נפתח לפני כשבועיים הקניון החדש של הצפון, 2,000 מ״ר  של מתחם הום סטייל ראשון ויחיד בגליל- ׳נטו חיסכון הום סטייל'. המתחם מאגד בתוכו  עשרות מותגים מובילים ומעניק לצרכנים חווית קנייה אירופאית ומחירים מהזולים בישראל!.

למרות התקופה המאתגרת וימי הקורונה הושקעו בהקמת הקומפלקס למעלה מ- 3 מיליון דולר במטרה להוות מוקד קניות אזורי שימשוך אליו אוכלוסיות רבות ולהעניק חווית קניה אירופאית, מחירים אטרקטיביים עם כל המותגים תחת קורת גג אחת.  הרשת החדשה הינה תוצר של שיתוף פעולה בין אנשי העסקים אבינועם ואורן ספיר שבין העסקים שבבעלותם רשת המזון הכי זול ורשת סופר ספיר, ליזם ואיש העסקים הצפוני רונן גנון. יחד הקימו לאחרונה את רשת המזון 'נטו חיסכון' עם סניף ראשון בצפת כשבקרוב ייפתח סניף שני בביתר עלית, וכעת מצרפים אליה את המותג החדש: 'נטו חיסכון-הום סטייל'.

״מאז פתיחת המתחם תושבי הגליל מצביעים ברגליים ופוקדים את המתחם בהמוניהם ונהנים ממתחם הום סטייל עם כל המותגים במחירים אטרקטיביים במיוחד וחוויה אירופאית. אנחנו מזמינים את עם ישראל שמגיע לנפוש בגליל להגיע ולהתרשם מהמתחם הייחודי. עד כה נופשים הצפינו לאטרקציות ולשקט הגלילי, מהיום- לגליל יש מה להציע גם בשופינג מבחינת מחיר, חווית קניה, מבחר, שירות ומותגים״ ציינו ברשת.

בקניון  החדש הממוקם בפארק תעשיות  בכניסה הדרומית לצפת (נטו חיסכון הום סטייל בוויז) על כביש 89, תמצאו את כל מה שחלמתם במגוון מחלקות: מוצרי חשמל בהתחייבות למחיר הזול בישראל, מחלקת יודאיקה ותשמישי קדושה, מותגי אקססוריז לבית, ריהוט, ריהוט משלים, סירים וכלי מטבח של כל המותגים הגדולים, מותגי טקסטיל, הלבשה והנעלה, כלי בית, צעצועים ורכבים ממונעים לילדים, מחלקת ימי הולדת, עולם הבלונים, מחלקת תינוקות מגיל לידה ועד שנה ועוד. הפרויקט מביא לראשונה לצפת את כל המותגים ועוד תחת קורת גג אחת: סולתם, דלתא, נעמן, המילטון, ורדינון, נספרסו, LOL, Fisher Price  (פישר פרייס), גורטקס כותי, ART (ארט), פוד אפיל, שמחה זה אנחנו, Homestyle, פלנרו ועוד.

המתחם פעיל בין הימים א-ה בין השעות 9:00 ועד 21:00 ובימי שישי בין השעות 9:00-14:00. המתחם יהיה פתוח גם בחול המועד פסח

LG ישראל וקבוצת ח.י. עם מבצעים

LG

היבואנית הרשמית של LG בישראל בתחום האלקטרוניקה הבידורית, יוצאות במבצע מיוחד ליום הבחירות על מגוון טלוויזיות LG OLED שבמבצע. לדוגמה: מסכי BX בגודל 55 אינץ' רק ב-4990 שקלים במקום 5490 שקלים, ובגודל 65 אינץ' ב-6990 שקלים במקום 7490 שקלים. כפוף לתקנון.

ועדת הכלכלה של הכנסת עם בחינת השפעת ביטול מגבלת הפריים במשכנתאות

היו"ר מרגי יזם את הדיון על רקע דיווחים כי הוראת בנק ישראל בעניין, שנכנסה לתוקף לפני כחודשיים, לא הובילה לכך שההטבה בגינה הגיעה לצרכנים. במהלך הדיון מתח היו"ר מרגי ביקורת על הבנקים, ואמר כי להתמודד עם הבנקים זה כמו מדעי המוח ולא ייתכן שהבנקים לא יתנו גם הם כתף בהתמודדות עם משבר הקורונה. סגנית המפקח על הבנקים, ריקי אליאס, ציינה כי בנק ישראל עומד על כך שהלקוחות ישלמו פחות, ויש מספר צעדים שבכוונתו ליישם, והממונה על רשות התחרות, עו"ד מיכל הלפרין, הבהירה כי כל "הצעדים האפשריים מונחים על השולחן בעניין הזה".

ח"כ שלמה קרעי, שפנה ליו"ר בעניין, אמר כי הבנקים ראו כי טוב, וכי יש מגבלה שמאפשרת להם לגבות ריביות גבוהות ולכן לא רוצים להפסיק את זה. הוא הוסיף כי לקוח שבוחר במסלול הפריים לוקח על עצמו את הסיכון והבנקים התעלמו מזה לחלוטין. "הריבית צריכה לשקף את הסיכון לבנק ולא את הכוח המונופוליסטי שיש בידי הבנקים", אמר.

הממונה על רשות התחרות, עו"ד מיכל הלפרין, אמרה כי צריך לייצר מערכת שמנגישה את הצעות הבנקים בצורה שניתן יהיה לבצע בניהן השוואה אמיתית, כזו שתגביר תחרות. "צריך לייצר מוצרי סל פשוטים, שהלקוח יוכל להבין מה החלופות שלו. זה צעד חיוני לתחרות בין הבנקים", אמרה.

סגנית המפקח על הבנקים, ריקי אליאס, אמרה כי בנק ישראל סבר שזה מהלך נכון ומוצדק, כדי שעלות המשכנתה תהייה מצומצמת יותר. "אנחנו עומדים על כך שההטבה תגולגל ללקוח. היא הוסיפה כי הבנק התחיל לקבל מידע ברמת ההלוואה הבודדת, וצריך לתת זמן לתהליך להבשיל, אך שבה והבהירה: "אנחנו נחושים שהתהליך מתקדם והריבית תרד בצורה יותר משמעותית ויש לנו כלים כדי לוודא את זה". היו"ר מרגי הוסיף כי לא ייתכן שהבנקים לא יתנו כתף.

מנכ"ל איגוד הבנקים, איתן מדמון, אמר מנגד כי למרות שהמערכת הבנקאית מספקת 95% מהמשכנתאות עדיין יש תחרות. היו"ר מרגי העיר: "אם הייתם במצב של 50% הדיון הזה לא היה מתקיים". מדמון הוסיף כי גם הסיכון לבנקים גדל ואי אפשר להתעלם ממנו. ח"כ קרעי דחה את הטענה, ואמר: "הבנקים יודעים לגדר את הסיכון הזה. משכנתה היא ההלוואה הכי בטוחה שיש. חסמתם את התחרות ומצופה מכם להפסיק את זה". היו"ר מרגי הוסיף כי יש עוד שחקנים שמחכים ואם הבנקים ינצלו את כוחם בסוף תהייה חקיקה שתגביל אותם ותאפשר כניסת השחקנים החדשים. מדמון התעקש כי "מסלול הפריים הוא כמו העוף בשקל, הוא יותר הפסדי ואת זה קובעת רשות התחרות. כשאתה מגדיל את מרכיב הפריים אתה מגדיל את המרכיב ההפסדי".

היו"ר מרגי העיר כי אם הבנקים אומרים שלמרות הוראות הרגולטור יש להם את ניהול הסיכונים שלהם, הרגולטור צריך להסיק מסקנה. לדבריו, להתעסק עם הבנקים זה כמעט מדי המוח. מנהלת מחלקת תקשורת, הסברה וקשרי קהילה בבנק ישראל, נורית פלתר איתן, אמרה כי בתום עבודה של מספר שבועות יודיע הבנק מה יהיו הצעדים שיבצע.

עו"ד הלפרין הוסיפה כי גם אם לא בכל הבנקים היה אותו אירוע זה לא אומר שאין מקום להתערבות רשות התחרות. אנחנו עם שתי עיניים על האירוע ובעינינו בנק ישראל עשה צעד חשוב ופרו צרכני. כל הצעדים האפשריים מונחים על השולחן בהקשר הזה ועוד מוקדם להגיד מה אנחנו מתכוונים לעשות". סגנית המפקח על הבנקים אליאס הוסיפה: "אנחנו עומדים על זה שהתשלום ללקוח יצטמצם ויש לנו מספר צעדים שבכוונתנו לקדם".

היו"ר מרגי סיכם ואמר כי הוועדה מברכת על העמדה החד משמעית של בנק ישראל. הוא ביקש מהבנק לגבש דוח מסכם שיאפשר הוזלת משכנתאות, ודרש לדווח לוועדה תוך חודש. עוד הוא ביקש נייר עמדה של בנק ישראל באשר לצעדים שהוא מתכוון לנקוט, וכן גם מרשות התחרות. היו"ר מרגי אף ציין כי הוועדה קוראת לפתח מנגנוניה השוואת עלויות במשכנתאות בפרט ובשירותים בנקאיים בכלל.

שונות

המועצה האזורית הגליל התחתון עם תהליך שינוי השם

DS7 קרוסאובר וברקע הר תבור (צילום דני בר)

לפני זמן קצר אושרו בישיבת מליאת המועצה האזורית הגליל התחתון 4 חלופות השם למועצה. חלופות אלו יובאו להכרעת ציבור התושבים בהצבעה בקלפיות בתוך היישובים במהלך חודש מאי הקרוב. תהליך שיתוף הציבור בהחלפת שם המועצה החל בשבוע שעבר עם פרסומו של שאלון פתוח לתושבי המועצה ולעובדיה ובו נתבקשו המשיבים להציע שם חדש למועצה בצירוף נימוק הבחירה, השאלון נבנה בתצורה פתוחה להצעות באופן חופשי עם 2 הסתייגויות של גורמים מקצועיים והן: נשארים עם המילה גליל ונפרדים מהמילה תחתון. לשאלון השיבו למעלה מ-250 תושבים ועובדים ובנוסף עוד עשרות הצעות הגיעו לשולחנה של הנהלת המועצה באמצעים בלתי פורמליים דוגמת דוא"ל, ווצאפ, פייסבוק ואפילו טפסי פקסימיליה.
בין התשובות ניתן למצוא גם פניות מנומקות של תלמידי כתה ו' מבית הספר הממ"ד "יד ששון" וכן הצעה של ילדי גן פרחי השדה ממושב הזורעים שבחרו ברוב קולות את השם "לב הגליל" וזאת בשם הלב והאהבה שהם הכי חשובים בגוף כהגדרתה של הגננת (ולצערנו לא עבר בהצבעת המליאה).

להלן השמות שנבחרו ויועמדו להצבעה ובחירה: שער הגליל, שדות הגליל, מבוא הגליל וארץ הגליל.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *