חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חדש על המדף של דני בר 4/2021

מוצרים חדשניים על המדף הפעם ||| לכבוד פורים אזני המן ועוד ||| מוצרים חדשים ללא גלוטן ומתוק להתנחם ||| חדשות וחידושים לנשים גברים וילדים ||| מסעדות ואוכל בעידן הקורונה ועוד ||| יינות חדשים לקראת הפסח הקרב ובא ||| לשאר החידושים והחדשות בהמשך…

חדש על המדף

Full Wrap טורטייה מעדשים כתומות מונבטות (צילום אורן שלו)

הופה עם Full Wrap – טורטייה מעדשים כתומות מונבטות

הטורטיה מהווה בסיס לארוחה מלאה והיא מצטיינת בערכים תזונתיים, עשירה בחלבון מלא, ללא גלוטן, נטולת צבעי מאכל וטבעונית. הופה עם הפנים קדימה לעולם הפוד טק ואף הקימה מפעל בחולון עם המכשור המתקדם והחדשני לייצור הFull Wrap על פי מתכון סודי.

FULL WRAP – לראשונה בעולם ובישראל טורטיית בריאות מעדשים כתומות מונבטות. טורטייה טבעונית ללא גלוטן. עשירה בחלבון מלא (13.7 ג' ב 100 ג'). מהווה אלטרנטיבה בריאה ללאפה או לטורטייה מקמח חיטה.

מנה שלמה אצלך בצלחת – הטורטייה בעלת ערכים תזונתיים מצוינים, מצוינת כבסיס לכריכים וראפים במילויים שונים. הטורטייה גמישה במיוחד, עם טעם נפלא שגם ילדים אוהבים. מעולה גם כבסיס ללא גלוטן לפיצה, פשטידות, קסדיה ועוד שימושים במטבח העכשווי.

לאחר 5 שנים של פיתוח מוצר המיועד ברובו לשוק האירופאי המחפש מוצרים חדשניים בתחום המזון הבריא, ולאחר שהוצג גם בחו"ל, ובהצלחה גדולה, אנו גאים להשיק בישראל את FULL WRAP , טורטייה מעדשים כתומות מונבטות .

חברת לורד סנדוויץ' הממוקמת בחולון היא חברת המזון הטרי המובילה בישראל. במשך למעלה מ-35 שנים מייצרת, משווקת, ומפיצה מזון למגוון רחב של חברות, מחברות תעופה ועד משרדי חברות הייטק.

לורד סנדוויץ' ממשיכה לחדש מדי שנה, תוך מענה לצרכי הלקוחות ורצונותיהם  תוך התחשבות בפרמטרים של איכות, בטיחות, ההרכב התזונתי וערכים בריאותיים מוספים. מחיר 19.90 שקלים (3 יחידות גדולות 210 גרם). להשיג ברשתות: AMPM, ניצת הדובדבן, טבע קאסטל, ארץ בבראשית, זמורה אורגני, טרי על הבוקר, שקדיה ושדה ירוק.

חווית לעיסה חדשה מ-Orbit עםOrbit Refreshers

מסיטיקים ORBIT ERFRESH (צילום יח"צ חו"ל)

Orbit, מותג המסטיקים המוביל בישראל, משיק סדרת מוצרים חדשה – Orbit Refreshers לחוויה מרעננת המשלבת בין יתרונות המוצר המוכר לחדשנות במרקם. המסטיק החדש בעל מרקם רך יותר ועסיסי, מכיל קריסטלים המתמוססים במהירות בפה, לחוויית לעיסה חדשה ומפתיעה המאפשרת רעננות מיידית הנמשכת לאורך זמן רב יותר.

Orbit Refreshers משדרג את חוויית הלעיסה מ-Fresh ל-Refresh, כלומר מספק רעננות המתחדשת במהלך כל הלעיסה ונשמרת לאורך זמן. מומלץ להנות מהמסטיקים להתחדשות אנרגטית לאחר פעילות גופנית או לריענון חלל הפה ולתחושת ניקיון מתמשכת לאחר ארוחה. להשלמת החוויה – קופסה בעיצוב צעיר, צבעוני ועדכני המותאמת למאמצי החידושים המהירים בדור ה-Z .

המסטיק שהושק לאחרונה גם בעולם, הוא פרי מחקר ופיתוח של התאגיד הבינלאומי MARS, מגיע בשלושה טעמים לבחירה: מנטה עוצמתי (בצבע כחול), מנטה עדינה (בצבע ירוק) ומנטה פירות (בצבע ורוד). בנוסף המסטיקים נמכרים בשני אופנים:

  • קופסא מעוצבת המכילה 30 יחידות (מחיר מומלץ לצרכן 12.9 שקלים).
  • אריזת קרטון אישית המכיל 7 יחידות (מחיר מומלץ לצרכן 3.9 שקלים).

להשיג במגוון רשתות השיווק והפארם.

מבחר מוצרי GFREE ללא גלוטן וכשר לפסח

GFREE. איטריות בצים ללא גלוטן (הדמיה)

סדרת GFREE ללא גלוטן מבית גורי מציעה מבחר עצום של מוצרים למגוון שימושים במטבח בכל ימות השנה: אטריות ביצים, ניוקי, פתיתים, פיצות קפואות, תערובות לאפייה מפנקייקס ועד עוגות, מבחר עוגיות משובחות, קורנפלקס ועוד ועוד. במשך שנים מציגה GFREE לקהל מוצרים חדשניים, כגון פסטה ללא גלוטן על בסיס קמח עדשים, או פתיתים שילדים אוהבים על בסיס קמח אפונה.

לאור הביקוש הרב וההצלחה לה זוכה סדרת GFREE ללא גלוטן מוסיפה חברת גורי לקראת חג הפסח למגוון המוצרים עוד מספר שישמחו את אלו האוכלים מזון איכותי ללא גלוטן. בפיתוח המוצרים החדשים בסדרה הושם דגש על הרחבת מגוון המוצרים ללא גלוטן. תוך הקפדה על איכות מעולה וטעם שלא מרגישים בו את ההבדל. ובטווח מחירים אטרקטיבי.

  • ניוקי תפו"א ללא גלוטן 500 גרם – 9.90 שקלים. להרתיח במים ממולחים ולהגיש עם רוטב סמיך.
  • אטריות ביצים פאפארדלה ללא גלוטן 250 גרם – 16.90 שקלים. אטריות ביצים רחבות על בסיס קמח תירס וקמח אורז. טעם עשיר. מומלץ להגיש אחר הבישול עם רוטבי שמנת או רוטב בשר. משפחת הפסטה של סדרת GFREE כוללת מגוון של איטריות, פסטות בצורות שונות כטליאוליני, וטלייאטלה, ניוקי עגבניות וניוקי תרד – הכל הכל ללא גלוטן וכשר לפסח!
  • עוגיות סנדויץ' במילוי תות ללא גלוטן 200 גרם – 17.90 שקלים. פינוק קטן של בוקר, הפסקת קפה במשרד, או לאורחים בערב. עוגיות פרח קלאסיות במילוי ריבה, וללא גלוטן
  • GF תערובת לעוגת שוקולד ללא גלוטן – 17.90 שקלים. תערובת להכנת עוגת פסח עסיסית בטעם שוקולד.
GFREE. ניוקי תפוא ללא גלוטן (הדמיה)

משפחת המאפים של GFREE כוללת עוגיות מזרחיות, מרוקאיות, בטעם של סבתא , לצד תערובות להכנת עוגות או פנקייקס. הדגש בפיתוח סדרת המוצרים היה על מתן אפשרות לרגישים לגלוטן ולשוחרי הבריאות ליהנות מאוכל טעים, בדיוק כמו כל אחד אחר.

פורים

אחוה עם מבחר אוזני המן במחיר ללא תחרות

אוזני המן במילוי מלית תמרים (צילום יעל האן)

אחוה, היצרנית המובילה בישראל של מוצרי טחינה, חלוה ודברי מאפה, משווקת לרגל חג הפורים אוזני המן טעימים ופריכים במגוון טעמים: אוזני המן במילוי מלית פרג, אוזני המן במילוי מלית תמרים ואוזני המן במילוי ממרח בטעם שוקולד. אוזני המן מבית אחוה מצטיינים בבצק רך ונימוחים בפה ובעלי טעם ביתי עשיר. אוזני המן עשירים במילויים של פרג, שוקולד ותמרים, המעניקים לעוגיות את טעמן העשיר והנפלא. אוזני המן של "אחוה" משווקים באריזת נוחות שומרת טריות של 450 גרם, קלה לפתיחה ולסגירה.

אחוה מייצרת ומשווקת מגוון רחב של מוצרי מאפה משובחים בהם עוגיות מרוקאיות, רוגלך, עוגיות ממולאות, שוקולד צ'יפס, עוגות מאפין אישיות, עוגת תפוח עץ, עוגת שיש, עוגת שמרים קינמון וסדרת מאפים ללא סוכר. מחיר 8-10 שקלים לאריזת 450 גרם. כשר. להשיג ברשתות השיווק והחנויות המובחרות.

כרמלה עם משלוח מנות בקטנה לתרומה גדולה מהחיים

לקראת פורים שירות משלוחי המזון "כרמלה" מתגייס למען ילדי עמותת "גדולים מהחיים", ויציע למכירה משלוח מנות קטן ומתוק, כשכל ההכנסות ממכירת המשלוחים יועברו כתרומה לעמותה.

משלוח המנות כולל: 1 צ'יטוס דולפינים, 1 מיני מקופלת, 1 מיני פסק זמן, 1 מיני כיף כף, 1 מיני טורטית ורעשן שיעשה שמח. כל ההכנסות ממכירת משלוחי המנות דרך האתר carmella.co.il יועברו כתרומה לעמותת "גדולים מהחיים", המסייעת לילדים חולי סרטן ולמשתתפותיהם. מחיר 12 שקלים.

יין, בירה ואלכוהול

יקבי כרמל עם סדרת יינות היוקרה Carmel Signature

יינות כרמל סיגנצ'ר (צילום איל קרן)

יש רגעים ששווה לחכות בשבילם. למשל אלה שמעלים חיוך, שצורבים משהו בלתי נשכח בזיכרון או שמביאים איתם תחושה טובה כל כך שאפילו במילון אין די מילים בכדי לתאר אותה. מרגעים כאלה ועוד, אפשר להנות בזמן לגימת היינות של מותג יינות היוקרה של יקבי כרמל, Carmel Signature. יינות משובחים באיכות הגבוהה ביותר, שטופלו באופן דיפרנציאלי בכל תהליך הכנתם, החל מבחירת הכרמים ומשפחות הכורמים המגדלים ועד ליישון בבקבוק.

נדב ארנס ארד, מנכ"ל: "Carmel Signature הוא מותג יינות היוקרה של יקבי כרמל ותחת חופתו מצויים 14 מהכרמים הטובים ביותר ביקב המקבלים טיפול איכותי דיפרנציאלי ומותאם, בשל כך מאפשרים לבטא את הטרואר הייחודי, וכן למקסם את פוטנציאל היין באיכויות הגבוהות ביותר. הכרמים נבחרו בקפידה על ידי המומחים שלנו אשר עיבדו את נתוניהם, החל מתנאי הקרקע וכלה בכורמים המטפחים אותה. הכרמים עצמם פזורים ברחבי הארץ, בנקודות גובה שונות המאפשרות גיוון בזנים המקבלים, כל אחד, את התנאים הטובים ביותר לגידולו".

יוסי אדרי, סמנכ"ל מכירות ושיווק: "כחלק מקידום יינות הפרמיום של יקבי כרמל, החלטנו לייצר הפרדה מיתוגית תחת תת מותג ,Carmel Signature כאשר עיצוב התווית מותאם לדרך בה בוחרים צרכני הפרמיום את היינות, החלטה זו באה לצד מספר רב של צעדים שנעשים ביקב, שמטרתם להשביח עוד ועוד את איכות הפרמיום לכל אורך תהליך הכנת היין – מבחירת הכרמים ועד ליישון בבקבוק. כמו כן, אנו מרחיבים את פורטפוליו המותגים של יינות היוקרה של יקבי כרמל עם מותג פורט חדש ויינות נוספים בסדרת Single Vineyards".

בכדי למצות את מלוא הפוטנציאל של הענבים ולייצר מהם את הבלנד הייחודי והמושלם, הכורמים והייננים של יקבי כרמל בניצוחו של היינן הראשי יפתח פרץ, מטפלים בהם בקפדנות הראויה ומכוונים אותם להתפתחות מיטבית מבלי להאיץ בתהליכים השונים, זאת, תוך שמירה על המסורת העשירה של יקבי כרמל, כ-140 שנות ידע, ובמקביל חתירה מתמדת לחדשנות.

יפתח פרץ, היינן הראשי: "החלק הכי חשוב בתהליך היינני הוא בחירת הכרמים. מרגע שנבחר הכרם – תפקידנו כייננים הוא לשמור עליו ולטפח אותו על מנת שיניב את הענבים בעלי האיכויות הגבוהות ביותר שניתן. מכאן ועד טיפת היין האחרונה שנותרה בבקבוק – התפקיד היחידי שלנו הוא לעודד ולהעצים את האיכויות הייחודיות של הענבים. להוציא מהם את המיטב שבהם ולממש את מלוא הפוטנציאל הגלום בהם, באהבה, בהקפדה, ובמינימום התערבות".

הפורטפוליו העשיר של Carmel Signature כולל ארבע סדרות הנבדלות זו מזו הן בטרואר והן ברמת המחיר וכן שני יינות אייקוניים:

סדרת MEDITERRANEAN VATS – סדרת יינות בסגנון ים תיכוני. יינות הסדרה מבוססים על זני ענבים הממקסמים את הפוטנציאל שלהם באקלים הישראלי החם ומופקים בטכניקה ייחודית. התוצאה: יינות פירותיים, רעננים, עשירים ועסיסיים. בסדרה שלושה יינות בעלי נראות חדשה ומתוחכמת:

  • 4 VATS אדום יבש 2019,
  • 2 VATS לבן חצי יבש 2019
  •  2 VATS רוזה 2019

מחיר 65 שקלים.

  • MA’ALYA (מעליא – מעולה, מושלם בארמית) – יין מתוק מחוזק בסגנון פורט. מעליא מיוצר מענבים אדומים מאזור הרי ירושלים. היין עבר תסיסה חלקית כדי לשמור על מתיקות הענבים, חוזק בכוהל משובח, הושרה על קליפותיו ולבסוף התבגר במשך שנה בחביות בנפח של 300 ליטר. מחיר 100 שקלים.

סדרת Vineyards – סדרת יינות המופקים מכרמים נבחרים וייחודיים הנטועים בתתי אזורי גידול היין האיכותיים והמיוחדים ביותר בישראל. הטרואר הייחודי של תתי האזורים שנבחרו מוסיף חותם איכות נוסף לסדרה. הכרמים מטופלים במקצוענות ובדייקנות, במסירות ובקפדנות, על מנת להפיק יינות באיכות הגבוהה ביותר המביאה לידי ביטוי ומייצגת נאמנה את האופי המיוחד של זן הענבים, תתי אזור הגידול ואיכותם. בסדרה 6 יינות:

  • כרמל קברנה סוביניון מרום הגליל 2016
  • שני (בלנד בורדו) מרום הגליל 2016
  • סירה / מורוודר מרום הגליל 2016
  • שרדונה מרום הגליל 2017
  • סוביניון בלאן צפון הגולן 2017
  • גוורצטרמינר צפון הגולן 2018

מחיר 80 שקלים.

סדרת Single Vineyards: סדרה בעלת מורשת ארוכה שנים המופקת מכרמים המניבים באופן עקבי ענבים באיכות גבוהה במיוחד. תהליך הפקת היינות בסדרה מוקפד מאוד ומשלב בין הסטנדרטים הגבוהים ביותר בייצור  תוך שמירה על זהות חלקות הכרם. בסדרה שלושה יינות ותיקים:

  • קברנה אדמון 2015
  • שיראז קיומי 2015
  • מלבק אדמון 2016

וארבעה חדשים:

  • Old Vines פטיט סירה מגפנים בוגרות מכרם גוברין 2018
  • Old Vines קריניאן מגפנים בוגרות מכרם ואדי מילק 2018
  • Pureness Concrete סירה מכרם עין זיתים 2018
  • גווצטרמינר Late Harvest מכרם תל מחפי 2019

מחיר יינות Single Vineyards 120 שקלים.

מחיר יינות Old Vines ו- Pureness  Concrete 140 שקלים.

  • Carmel Mediterranean 2017: יין אדום יבש מוערך ועתיר מדליות המורכב מזנים ים תיכוניים שחלקם התבגר בנפרד וחלקם יחד, במשך תקופה של 15 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. התוצאה: טעם עוצמתי, פירותי, מתובל ופראי. מחיר 150 שקל.
  • Carmel Limited Edition 2017: יין אדום יבש שנחשב לאייקון של סדרת Carmel Signature. מתכתב עם המסורת הצרפתית של הברון רוטשילד שייסד את יקבי כרמל במאה ה-19 ומורכב מזני קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו ומלבק שהתבגרו בחביות עץ אלון צרפתי במשך 16 חודשים. התוצאה: טעם אלגנטי, מעודן והרמוני בעל גוף מלא ועשיר. מחיר 220 שקל.

את יינות Carmel Signature ניתן להשיג בחנויות היין המתמחות ובאונליין.

יקב טפרברג עם 3 יינות לפסח  2021 לכל המשפחה ביחד

ליל הסדר וארוחות החג מהוות הזדמנות מיוחדת להתכנסות מרגשת ולאחדות משפחתית. זוהי הזדמנות לחגוג את האביב והפריחה ולהודות על מה שיש. כמדי שנה, רגע לפני שאווירת החג הקסומה תורגש באוויר, אנו מתחילים להתכונן עם יינות איכותיים שישדרגו כל שולחן חג, מנה וארוחה ויביאו אותה לכדי חוויה איכותית ומרגשת. מי ייתן והחג הבא עלינו לטובה יביא לכולנו הרבה רגעים שמחים עם יין משובח שיקרב, יחבר ויתמזג ברגעים הכי משפחתיים. רגעים אליהם התגעגענו.

טפרברג רוזה אימפרשן 2020

יקב טפרברג. רוזה אימפרשן_2020 (צילום איל קרן)MPRESSION-ROSE

בלנד של 60% ענבי ברברה ו-40% ענבי גראנש נואר מכרם עמק אילון. היין ססגוני ומלא חן, מלווה בפרי הדר ופרחוניות יפה ותיבול עדין. היין יבש, בעל חמיצות צעירה ורעננה ונוכחות פרי צעיר. 11.8% אלכוהול. מחיר40  שקלים.

טפרברג קברנה פרנק לגסי 2016

יקב טרברג. קברנה פרנס לגסי (צילום איל קרן) legacy CF 2016

יין זני 100% ענבי קברנה פרנק שנבצרו משני כרמים ייחודיים, הכרם הראשון הנמצא ברום הרי אפרים והכרם השני נמצא ברום הרי יהודה. הייןהתבגר בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות למשך 18 חודשים. לאחר סיום התבגרות היין בחביות, היין בוקבק ואף המשיך להתבגר למשך 6 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק. היין בעל צבע אדום ומלא. ארומה של פירות אדומים, ומנעד ארומות המאוד אופייניות לזן עם נגיעות ירקרקות בשלות עדינות הנעטפות עם עץ אלון אלגנטי. בפה היין עגול ובעל מבנה גוף בינוני עם טעמים ארוכים ומתובלים. 14.9% אלכוהול. התבגרות נוספת של היין רק תיטיב עמו. מחיר 200 שקלים.

טפרברג מרלו אסנס 2016

יקב טפרברג (צילום איל קרן) מרלו אבנס 2016.essence MERLOT 16

יין זני 100% ענבי מרלו שנבצרו משני כרמים ייחודיים ונבחרים הגדלים בטופוגרפיה שונה לחלוטין, הכרם הראשון והעיקרי נמצא בעמק האלה ליד הישוב גבעת ישעיהו בעוד הכרם השני נמצא ברום הרי אפרים. היין התבגר בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות וחביות עץ שנה שנייה למשך 18 חודשים. לאחר בקבוקו, היין אף המשיך להתבגר בבקבוק למשך כ-8 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק. היין בעל צבע מלא עוצמתי ועמוק, באף עולות ארומות מורכבות ועשירות של פירות אדומים בשלים, דובדבן, נגיעות טבק ומחטי אורנים. בפה, היין חלק, בעל גוף מלא, טנינים בשלים, איזון וסיומת ארוכה וטובה. 14.4% אלכוהול. היין יתפתח יפה מאוד במהלך השנים הקרובות. מחיר 100 שקלים.

טוליפ עם White Tulip 2020

White Tulip 2020 transparent של טוליפ (צילום רן הילל)

סדרת TULIP  מציגה יינות ייחודיים ומקוריים. הסדרה מורכבת מזנים קלאסיים ומוכרים בפרשנות אישית וייחודית ליקב טוליפ. אלו יינות נגישים המתאימים מאוד לאקלים הים תיכוני.

וויט טוליפ 2020 הוא בלנד ייחודי של שני זנים השונים באופיים: גוורצטרמינר פרחוני ומתקתק וסוביניון בלאן עשבוני רענן וחמצמץ. מחיר 75 שקלים.

טוליפ Net Sauvignon 2019 מסדרת הרזרב

Net Sauvignon Blanc של טוליפ 2019 צילום רן הילל

סדרת הרזרב מורכבת מיינות פרימיום העשויים מזנים קלאסיים שמגיעים ממיטב הכרמים בישראל. היינות מתיישנים 14-20 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ותקופה נוספת בבקבוק. יין זני 100% ענבי סוביניון בלאן מכרם בן 35 שנה בפלאטו דלתון שבגליל העליון. בכרם זה השתמשנו בשיטת כירוי חדשנית, בה נעזרנו ברשתות צל על מנת להגיע לבשלות אופטימלית באזור אקלים חם. יין ייחודי זה מבטא את אופיו ומורכבותו של זן הסוביניון בלאן. היין זכה לאחרונה בציון 93 ומדליית זהב בתחרות יינות סוביניון בלאן הבינלאומית של The Global Masters. מחיר 109 שקלים.

טוליפ Syrah Reserve 2018 מסדרת הרזרב

Syrah Reserve 2018 של טוליפ (צילום רן הילל)

סירה רזרב של יקב טוליפ קיבל הכרה, הן בישראל והן מחוצה לה, כיין בעל איכויות יוצאות דופן. זהו יין מרשים, אלגנטי ועמוק. לצורך התבגרותו העדינה והשבחתו יושן היין במשך 14 חודשים בחביות עץ אלון. לפני הבקבוק עבר היין סינון גס בלבד לשימור טעמיו הייחודיים. מחיר 129 שקלים.

מאיה עם  Mare Nostrum 2017

nostrum 17 של יקב מאיה (צילום רן הילל)

יקב MAIA מייצר יינות איכות בסגנון ישראלי – ים תיכוני שנועדו ליצור התאמה מושלמת לאווירה הים תיכונית בארץ לצד האקלים, הניחוחות והטעמים. היינות נעשים מזני אגן הים התיכון שגדלים בארצנו בצורה האידיאלית ביותר והינם התגלמות הגישה הים תיכונית ביצירה ישראלית. מארה נוסטרום 2017 הוא יין הדגל של יקב MAIA. מורכב ועשיר בעל גוף מלא ורובד טעמים. היין מורכב מענבי קריניאן, סירה ודוריף, ומבטא את הטרואר הים תיכוני המקומי. מחיר 135 שקלים.

מסעדות ואוכל

Mall7 שדרות עם מגוון אופציות לאסוף T.A בביקור בדרום אדום ובכלל

סושי של סושימוטו (צילום קרין רבנה)

מגפת הקורונה גרמה לעסקי מזון רבים לסגור את שעריהם או לפעול במתכונת מאוד מצומצמת. עכשיו עם סוף הסגר יש הזדמנות כפולה לבילוי, לנסוע דרומה עם כל המשפחה, לראות  את פריחת הכלניות בדרום וגם לקחת T.A על הדרך ולתמוך בעסקים הקטנים. מרכז הקניות Mall7  בשדרות מציע מגוון רחב של מסעדות כשרות, הפתוחות בימים א'-ו' (עד כניסת שבת)  עם מנות המתאימות במיוחד למשפחה. אז אם חשקה נפשכם בסושי טוב, המבורגר או קינוח מושחת ומפנק – זה המקום לעצור בו בדרך.

  • להתפנק בסושי מוטו – מטבח אסייתי עם סושי המוכר כבר בכל הארץ בגלל הטריות והיצירתיות של המסעדה. את המקום מנהלים בעל ואישה שהחלום שלהם היה להביא את הסושי האיכותי לשדרות.  יש כמובן מנות קומבינציה שמתאימות במיוחד למשפחות או לכמה זוגות או חברים שרוצים להתפנק. אין כמו סושי בחיק הטבע.
  • לסגור פינה עם ד"ר שניצל – ד"ר שניצל נותן לכם את המרשם המושלם למצב רוח טוב ולאוכל מנחם. את ד"ר שניצל הקימו שני צעירים משדרות שרצו לתת מענה מהיר עם מחיר אטרקטיבי לקהל הלקוחות. התפריט שלהם מציע "שניצ קריספי" עם תיבולים מיוחדים וכמובן תוספות מעניינות במחירים אטרקטיבים לכל המשפחה.
  • הפסקה של קפה ומאפה בעמית מאפים – קונדיטורית עמית מאפים מוכרת כבר לא רק לתושבי שדרות והסביבה. בעיקר בגלל היצירתיות. בעלי החנות כל הזמן מחדשים בהיצע של לחם, לחמניות ומאפים מיוחדים.
  • לשמח את הלב עם ג'ט לק – סניף ג'ט לק במול 7 בשדרות מנוהל על ידי זכיין מהעיר שגם בתקופת הסגר ניסה להשאיר את המקום פעיל במשלוחים. עכשיו כשהסגר הסתיים וניתן להגיע ולאסוף מהמקום תוכלו ליהנות מתפריט מושחת ומפנק. בין המנות הפופולאריות לכל המשפחה ניתן למצוא את מארז השמחות במגוון גדלים. המארז כולל פנקייק, וואפל בלגי, סופלה, כנאפה, גלידה ומגוון רחב של רטבים. אז דמיינו לכם – לפרוס שמיכת פיקניק, ליד הכלניות וליהנות ממארז שמחות מפנק

במרכז Mall7  יש גם סניפים של פיצה האט, רשת בורגרים וקפה גרג – כולם מנוהלים על ידי זכיינים תושבי שדרות והסביבה. מרכז הקניותMall7  שדרות, דרך מנחם בגין, שדרות (בכניסה לעיר).

אגרקסו-כרמל בפניה לפרסם האוכמניות המיובאות עם אזהרה על אוידו במתיל ברומיד

בשבועות האחרונים הפכו האוכמניות לפופולריות מאוד ויותר ישראלים רוכשים את הפרי הנחשב לבעל סגולות בריאותיות רבות. אולם, מסתבר שהאוכמניות המיובאות לישראל מדרום אמריקה עוברות אידוי במתיל ברומיד, חומר האסור לשימוש בישראל. זאת בעקבות דרישת משרד החקלאות מהיבואנים ומתוך מטרה למנוע כניסת מזיקים לישראל.

בפניה דחופה לשרי החקלאות והבריאות מבקש שלומי פוגל, יו"ר אגרקסו-כרמל, המגדלת אוכמניות ברמת הגולן, כי על האריזות של האוכמניות המיובאות יצוין בצורה ברורה כי האוכמניות עברו אידוי במתיל ברומיד. זאת  על מנת שהצרכן הישראלי יהיה מודע לכך ויוכל להבדיל בין תוצרת ישראלית שלא עברה טיפול שכזה, לבין התוצרת המיובאת.

"אגרקסקו הקימה ברמת הגולן חווה לגידול אוכמניות בתוך חממות ובמצע מנותק בשימוש בטכנולוגיות חדשות. השנה נייצר כ- 100 טון אוכמניות והתוכנית שלנו היא לפתח את הגידול להיקף של כ- 1,300 דונם ברמת הגולן עם כושר ייצור של 3,600 טון בשנה. במסגרת התחרות בישראל משרד החקלאות מתיר ליבואנים לייבא מדרום אמריקה אוכמניות. אנו בעד תחרות ולכן אנו משקיעים בטכנולוגיה ורובוטיקה לייעל את הייצור שלנו ולהתחרות בשווקי העולם. אולם בבדיקתנו את הנושא גילינו להפתעתנו הרבה כי כתנאי לקבלת הרישיון לייבא אוכמניות לישראל קיימת דרישה שהיבוא יגיע לאחר שהפרי עבר אידוי במתיל ברומיד, שכידוע לכם הוא חומר שאסור לשימוש בישראל.

בקשתי מכבוד השרים היא לדרוש שעל האריזה מייבוא יופיע שאוכמניות אלו עברו אידוי במתיל ברומיד, כך שהצרכן הישראלי יוכל לקרוא בצורה ברורה ולהבדיל בין אוכמניות אלה לתוצרת הישראלית שלא טופלה בכימיקלים המזיקים לבריאות המשתמש.

באם מתירים שיווק של פרי שטופל באמצעות חומר אסור בישראל, האזהרה ״אוכמניות אילו אוידו במתיל ברומיד" צריכה להיות על האריזה בגודל פונט ברור במקום מרכזי".

בנוסף, פוגל טוען כי יש לבחון האם נכון להפלות בין החקלאים הישראלים להם אסור להשתמש במתיל ברומיד לבין תוצרת של חקלאים ממדינות אחרות המיובאת לישראל, המחויבים להשתמש באיוד של מתיל ברומיד.

צרכנות ומבצעים

יקבי כרמל עולים בקמפיין לסדרות הפרימיום, עם היינן הראשי יפתח פרץ בפרונט

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=mFfYYzn5PMc&feature=youtu.be

אחרי כשנתיים של עבודה מקיפה, משיקים יקבי כרמל את תת המותג "כרמל סיגנצ'ר", תחתיו מכונסים יינות הפרימיום של יקבי כרמל. ההשקה כוללת גם לוגו חדש, "כרמל סיגנצ'ר", המקושר ע"י סמל המרגלים ללוגו התאגידי, ומאגד תחתיו את הפורטפוליו המרוענן של סדרות הפרימיום של היקב.

לרגל ההשקה, העלה היקב הישראלי המוביל בישראל, קמפיין ברחבי המדיה, המציג את יפתח פרץ, היינן הראשי של היקב, מספר על הפילוסופיה הייננית בהכנת יינות הפרימיום של יקבי כרמל. כל זאת תחת המסר המרכזי המעביר את הבטחת המותג "רגעים ששווה לחכות בשבילם".

פרץ, המוביל את הצוות המקצועי ביקבי כרמל מזה שלוש שנים, ומי שהוביל את הטיפול בסדרות היוקרה וביינות החדשים בשנים האחרונות, כבר משלב הכרמים ועד בחירת חביות העץ, חביות הבטון וטכנולוגיות חדשניות נוספות להכנת היינות.

בקמפיין מספר פרץ כי הדגש העיקרי ביינות של כרמל סיגנצ'ר הוא מוטיב הזמן. זה שהשקיע צוות הייננים של יקבי כרמל על מנת לגדל יינות איכותיים, החל מהטיפול בכרמים ועד תהליך הכנת היין המוקפד, כל זאת בסבלנות הנדרשת, כי כאמור, "יש דברים ששווה לחכות בשבילם".
הקמפיין התקשורתי עלה השבוע לטלוויזיה ולדיגיטל וילווה בצילומים מרהיבים מכל שלבי הכנת היין, בליווי יפתח פרץ.

רן אסא, מנהל השיווק של יקבי כרמל, אמר היום: "כרמל סיגנצ'ר היא ההשקה הגדולה ביותר שלנו השנה. אנו גאים להציב בקדמת הבמה את היינן הראשי שלנו, יפתח פרץ, ואת צוות הייננים, אשר הביאו את התפיסה הייננית וקדמת הטכנולוגיה והחדשנות לייצור הסדרות החדשות עם חשיבה יצירתית ופיתוחים ייחודיים".

מתחם הום סטייל ראשון בצפון נפתח בצפת

הקניון הראשון של העיר צפת ומתחם ההום סטייל הראשון בצפון המאגד בתוכו עשרות מותגים מובילים ומעניק לצרכנים מחירים מהזולים בישראל!. מדובר בסניף הראשון של רשת 'נטו חיסכון הום סטייל', המשתרע כאמור על שטח של 2,000 מ"ר ומאגד תחת קורת גג אחת את כל מה שחלמתם.

מתחם ההום סטייל החדש של הצפון הינו חלק משיתוף פעולה בין אנשי העסקים אבינועם ואורן ספיר שבין העסקים שבבעלותם רשת המזון הכי זול ורשת סופר ספיר, ליזם ואיש העסקים הצפוני הרב רונן גנון. יחד פתחו לאחרונה את רשת המזון 'נטו חיסכון' וכעת מצרפים אליה את המותג החדש: 'נטו חיסכון-הום סטייל' בהשקעת ענק של  2.5 מיליון דולר ובמקום יועסקו 40 עובדים.

בקומפלקס החדש הממוקם בפארק התעשיות שבכניסה הדרומית לצפת (על הציר הראשי של גשר עכברה) תמצאו את כל מה שחלמתם במגוון מחלקות: מוצרי חשמל עם התחייבות למחיר הזול בישראל, מחלקת יודאיקה ותשמישי קדושה, מותגי אקססוריז לבית, ריהוט, ריהוט משלים, סירים וכלי מטבח של כל המותגים הגדולים, מותגי טקסטיל, הלבשה תחתונה והנעלה, כלי בית, צעצועים ורכבים ממונעים לילדים, מחלקת ימי הולדת, עולם הבלונים, מחלקת תינוקות מגיל לידה ועד שנה ועוד. הפרויקט מביא לראשונה לצפת את כל המותגים ועוד תחת קורת גג אחת: סולתם, נעמן, המילטון, ורדינון, נספרסו, LOL, Fisher Price  (פישר פרייס), גורטקס כותי, ART (ארט), פוד אפיל, שמחה זה אנחנו, Homestyle, פלנרו ועוד.

על אף נוכחות מרשימה של מותגים מובילים, היזמים מתחייבים כי המחירים יהיו אטרקטיביים במיוחד בדומה למבצעים והמחירים הנמוכים בסופר 'נטו חיסכון': " הבאנו את כל המותגים הגדולים תחת קורת גג אחת ללב הפריפריה ובחרנו להקים את הסניף הראשון בצפת מתוך רצון להנגיש חווית קנייה ומותגים לכל אזרחי ישראל. עם ישראל, תושבי הגליל ותושבי צפת מוזמנים להנות מחוויית קנייה אירופאית, מגוון של מותגים ומחירים אטרקטיביים במיוחד"

מדד המחירים של מזון התייקר בעשור האחרון ב-OECD פי 3 יותר מבישראל

בעשור האחרון, מאז מחאת הקוטג' שהעלתה לראש סדר היום הציבורי את נושא יוקר המחיה בישראל, נחשבת תעשיית המזון הישראלית, לאחת מהאחראיות על יוקר המחיה במדינה. איגוד תעשיות המזון הישראלי, בהתאחדות התעשיינים פרסם דו"ח כלכלי חדש שהופק על ידי האיגוד והמחלקה הכלכלית של התאחדות התעשיינים, ומבוסס על נתוני הלמ"ס ומדינות ה-OECD שפורסמו בעשור האחרון. מהנתונים עולה כי לא רק שתעשיית המזון הישראלית לא יקרה את מוצרי המזון, אלא, שמחירם בעשור האחרון הוזל ב-2% לצרכן.

גם בתקופת הקורונה, המשיכה תעשיית המזון הישראלית במגמה ולמרות העלייה המשמעותית בעלויות הייצור, הגבלות העסקה ועוד, שמרה התעשייה על קיפאון במחירי המזון, בעוד שבמרבית מדינות העולם חלה התייקרות ממוצעת של 3.4%.

בעקבות שמירת המגמה של תעשיית המזון בעשור האחרון והוזלת המחירים, גם משקל ההוצאה על תחום המזון מסך ההוצאה החודשית ירד במהלך העשור האחרון ב-10%.

עוד עולה מהדו"ח כי בעשור האחרון קצב גידול ייבוא מוצרי המזון זינק פי שלושה למול מוצרי המזון מתוצרת מקומית, דבר שהוביל גם לירידה משמעותית בנתח של חמשת הספקים הגדולים בשוק המזון, מה שפינה את המקום ליבואנים. על פי הדו"ח, המותג הפרטי של שופרסל הינו מותג המזון הרביעי בגודלו בישראל עם היקף מכירות של 3.3 מיליארד שקל ב-2019.

דודי מנביץ', יו"ר איגוד תעשיות המזון הישראלי בהתאחדות התעשיינים: "צמצום הפערים המשמעותי במחירי מוצרי המזון של תעשיית המזון הישראלית, בהשוואה למדינות ה-OECD בעשור האחרון, כמו גם בתקופת הקורונה, הבליטו את חשיבות תעשיית המזון המקומית ככיפת ברזל תזונתית להבטחת ייצור ואספקת מוצרי מזון שוטפת תוך כדי ספיגת עלויות ייצור והורדת מחירי המזון".

התאגיד לפיקוח וטרינרי מסכם את פעילותו לשנת 2020

במהלך השנה החולפת ערכו הרופאים הווטרינרים והפקחים של תאגיד הפיקוח הווטרינרי למעלה מחצי מיליון ביקורות בתחום המזון מן החי. כך עולה מסיכום נתוני התאגיד לפיקוח וטרינרי לשנת 2020. כ-133,000 ביקורות נערכו במשחטות ובמפעלים לפירוק בשר עופות ודגים, במסגרתן נמצאו למעלה מ-9,700 ליקויים. למעלה מ- 380,000 פעולות פיקוח ובקרה נערכו בתחום של משלוחי מזון, בתי קירור, רכבי הובלה ונקודות שיווק ברחבי הארץ כאשר בכ- 49,000 מהן נמצאו ליקויים. יצויין כי במקרים חמורים מוצרי המזון האמורים נפסלו לשיווק והושמדו, אך במרבית המקרים הליקויים תוקנו וכלל המוצרים ששווקו לציבור נמצאו ראויים למאכל וטופלו לפי התקנים המחמירים.

התאגיד לפיקוח וטרינרי החל פעולתו בחודש מרץ 2020 מכח החוק, וזאת במסגרת רפורמה מקיפה בתחום המזון בישראל ומתוך מטרה לייצר סטנדרט גבוה, אחיד ובלתי תלוי של פיקוח וטרינרי אובייקטיבי על כל המוצרים מן החי הנצרכים בישראל. במסגרת זו אושרו לשיווק, בשנה החולפת,  למעלה מ-300,000 טונות של מוצרי עוף והודו, 167,000 טונות של בשר בקר, צאן ודגים מייבוא, 81,000 טונות של בקר מקומי וכ- 16,000 טונות של דגים.

הפיקוח בישראל מתבצע על ידי רופאים וטרינרים ופקחים וטרינרים שהוכשרו והוסמכו על ידי משרדי הבריאות והחקלאות לשם כך, ומחליף את הפיקוח שבוצע על ידי הרשויות המקומיות והמועצה לענף הלול. כמו כן מחליף את הפיקוח הפרטי שבוצע בעבר על ידי מפעלי המזון עצמם באמצעות רופאים פרטיים. יצויין כי מאז הוקם התאגיד, משרד החקלאות פעל בתיאום עמו להפחתת היקפי הפיקוח והחיוב למפעלים קטנים ובינוניים, תוך שמירה על איכות הפיקוח ומקצועיותו.

במסגרת התאגיד לפיקוח וטרינרי מועסקים 212 רופאים וטרינרים ו-141 פקחים המפקחים בלמעלה מ-600 עסקים הפועלים בתחום המזון מן החי. בנוסף, מפעיל משרד הבריאות מערך פיקוח בנקודות הקצה באמצעות הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות בו מפוקחות כ- 50,000 נקודות שיווק בישראל (מרכולים, אטליזים ובתי אוכל) וכ- 1,300 משאיות להובלת מזון מן החי. כיו"ר מועצת התאגיד מכהן פרופ' איתמר גרוטו וכמנכ"לית התאגיד לפיקוח וטרינרי מכהנת ד"ר תניב רופא.

מסיכום נתוני 2020 שנערך בתאגיד עולה כי מתחילת פעילותו, בחודש מרץ 2020, ביצעו הרופאים הווטרינרים מאות אלפי אימותים ובדיקות במשחטות, בתי מטבחיים, תחנות מיון דגים, מפעלי עיבוד, יבואני מזון, בתי קירור ורכבי הובלה. הבדיקות התמקדו בתחום גורמי תחלואה כגון סלמונלה, ליסטריה, אי קולי, זיהומים צואתיים וזיהומים אחרים, ובכלל זה אימות התוכניות לבקרה עצמית של המפעלים למניעת סיכונים במזון, מניעת זיהומים וניקיון המפעלים, מערכות הסניטציה והתחזוקה וכן רווחת בעלי החיים.

מהנתונים עולה כי במסגרת הבדיקות שבוצעו התגלו לא מעט ליקויים. יצוין כי מרבית הליקויים תוקנו וכל מוצרי הבשר, העופות והדגים ששווקו ממפעלים אלו עומדים בסטנדרט המחמיר של הפיקוח. במקרים בהם התגלו לקויים, אלו תוקנו לאלתר וכל מוצרי הבשר, העופות והדגים ששווקו מהמפעלים הללו, אושרו לשיווק רק לאחר עמידתם בסטנדרט המחמיר של הפיקוח. בכל מקרה בו התגלו ליקויים חריפים בשרשרת הייצור וההובלה, מוצרי המזון נפסלו לשיווק והושמדו מיידית.  מהנתונים עולה כי 45% מהליקויים שנמצאו היו בתחום התחזוקה והתנאים התברואתיים, 24% בתחומי הניקיון של משטחים ואריזות הבאים במגע עם המוצרים, 8% בתחום תהליך הייצור ו- 6% בתחום סיכון במוצרים ובכלל זה מניעה של שיווק בשר הנגוע בליסטריה. כמו כן, 2% מהליקויים שנמצאו היו בתחום צער בעלי חיים.

לדברי פרופ' איתמר גרוטו, יו"ר התאגיד: "בשר בהמות, בשר בעלי כנף ובשר דג הם מזונות העלולים באופן טבעי להכיל חיידקים מחוללי מחלה כגון סלמונלה, ליסטריה, קמפילובקטר, אי-קולי, טפילים שונים וכו'. הללו  עלולים לגרום לתחלואה באדם ולנזקים בריאותיים כגון תחלואת מעיים חריפה, פגיעה בכליות, הפלות אצל נשים, פגיעה בעוברים, זיהום בדם ובמקרים חמורים אף למוות. פעילות התאגיד מאפשרת איתור מקרים בהם התגלו גורמי מחלה במזון מן החי ומאפשרת למשרדי הבריאות והחקלאות לבצע צעדי אכיפה מידיים כגון החזרה יזומה מהשיווק, השמדת המזון הנגוע, עצירה ומניעת ייצור או שיווק. זאת, בין השאר, ביידוע הציבור ע"י פרסום באמצעי התקשורת ונקיטת צעדים משפטיים". לדבריו, "ליקויים בשיעור 7% מהביקורות בבתי המטבחיים ובשיעור של 13% במשחטות הם גבוהים מדי מבחינתנו ואנו שואפים לצמצומם".

לדברי הרופא הווטרינר ד"ר וסים ג'ראיסי מהתאגיד לפיקוח וטרינרי: "תפקיד הרופאים הווטרינרים במתקנים המפוקחים הוא לפקח על כל שרשרת אספקת המוצרים מן החי ולוודא כי המוצרים הללו אותם צורכים תושבי ישראל יטופלו כראוי, בסטנדרטים הגבוהים ביותר, לאורך כל תהליך הייצור. בכלל זה לוודא את בריאות בעלי החיים, להקטין את צער בעלי החיים, לוודא כי סביבת העבודה נקיה ומתוחזקת בהתאם לסטנדרטים הבינלאומיים המחמירים למניעת זיהומים ומחלות העלולים לעבור לבני אדם, לוודא כי האריזות מסומנות כראוי וכי כל ההליך מבוצע תוך הקפדה על קירור מתאים ובכלל זה הליך ההובלה לנקודות המכירה".

לדברי ד"ר ג'ראיסי, היות ולצרכן אין אפשרות לזהות חיידקים במוצרים מן החי, חשוב להקפיד ולרכוש בשר, עופות ודגים רק במקומות מוסדרים וכן מוצרי מזון מן החי ממפעלים הנמצאים תחת פיקוח הדוק והמחוייבים לעמוד בתקנים המחמירים. "כל מוצרי המזון מן החי  שנמצאים תחת פיקוח התאגיד לפיקוח וטרינרי מחוייבים בסימון של תאריך השחיטה, תאריך האריזה והוראות השמירה בקירור. כל קצב מחוייב לשמור את האריזה ולהראות ללקוחות, על פי דרישתם, את הסימונים הללו. הסימון הכולל את במקרה של ספק כלשהו מומלץ לבקש לראות את האריזה, ואם היא איננה, פשוט לא לרכוש את המוצר" אומר ד"ר ג'ראיסי.

סלקום בקריאה פומבית ללקוחותיה ללכת להתחסן

סלקום tv העלתה ערוץ ייעודי בממשק הטלוויזיה הקורא לאנשים ללכת ולהתחסן. הערוץ ממוקם במקום בולט על גבי המסך הראשי ובו מופיעה קריאה – "כולם מתחסנים". לחיצה על הכפתור מובילה לשקופית שמעודדת את הצופים ללכת להתחסן – "תשאירו את הדרמות לסלקום tv ולכו להתחסן!"

קבוצת סלקום מאמינה כי החיסון הוא הדרך לנצח את המגפה, על כן, החברה יוצאת במהלך אקטיבי ומשתמשת בפלטפורמת הטלוויזיה שלה לקרוא לציבור לצאת ולהתחסן. פעילות עידוד הלקוחות להתחסן צמחה מתוך ההבנה, כי בריאות הציבור היא הכרחית על מנת שנוכל לחזור לחיים רגילים, ולכן התחסנות גורפת היא שתחזיר את החיים במדינה לאיזון.

השטיח המעופף עם שירות Flying Safe

לקראת פתיחת עונת התיירות וכדי לעודד את התייר הישראלי לשריין חבילות נופש לקיץ כבר מהיום, בשטיח המעופף החליטו להשיק שירות חדש בתוספת תשלום סמלי, אשר יאפשר לקבל החזר מלא של מחיר החופשה במקרה של תוצאה חיובית לנגיף הקורונה או כניסה לבידוד בהוראת משרד הבריאות. הייחודיות בשירות היא שכל אדם שנכלל בהזמנה ושילם על השירות יוכל לקבל החזר כספי מלא על החופשה במידה ואחד מהמזמינים נמצא חיובי או נדרש לבידוד. מחיר השירות הינו 20 דולר לאדם במעמד ההזמנה.

אורן כהן מגורי, סמנכ"ל השיווק והמכירות: "אם אחד מבני משפחה או חברים אשר הזמינו יחד חבילת נופש והוסיפו 20 דולר כל אחד על שירותflying safe , נמצא חיובי או יידרש לבידוד, כל יתר המזמינים שבאותה הזמנה יהיו זכאים לבטל את החופשה ולקבל החזר כספי מלא. זהו שירות חדש שאין שני לו שנועד לתת כמה שיותר בטחון ולייצר וודאות ללקוחות שלנו".

החזר כספי מלא יינתן גם במקרה שיעד החופשה יהפוך מירוק לאדום עם חובת בידוד בעת ההגעה, או שיוטל סגר מלא בישראל כולל נתב"ג. הביטול יתאפשר עד 48 שעות לפני הטיסה והחברה מתחייבת להחזיר את התשלום במלואו בתוך 10 ימים, למעט מחיר השירות- 20 דולר אשר לא יוחזר.

בשבוע שעבר, חברת השטיח המעופף החליטה להתגייס לעידוד מבצע החיסונים והיא מעניקה 200 שקלים הנחה לכל אדם שיציג תעודת מתחסן במעמד ההזמנה או למי שהשלים את החיסון הראשון ויציג את התעודה בהמשך. ההנחה תינתן לכל המשפחה הגרעינית כך שילדים להורים מחוסנים יזכו אף הם להנחה של 200 שקלים כל אחד, המשמעות היא שגובה ההנחה יכול להגיע ל-800 שקלים למשפחה בת 4 נפשות במידה ושני ההורים מחוסנים, 1000 שקלים הנחה למשפחה עם שלושה ילדים וכן הלאה. תוקף המבצע עד ה-1.3.

בנוסף, חברת השטיח המעופף מתאימה את עצמה למצב ומכריזה על תנאי ביטול גמישים מאוד. להזמנות פסח (ליציאות של בין התאריכים 24.3-2.4) ניתן לבטל עד 7 ימי עסקים לפני היציאה ללא דמי ביטול, מכל סיבה. להזמנות ביתר התאריכים- ניתן לבטל עד 14 ימי עסקים לפני היציאה ללא דמי ביטול, מכל סיבה. החברה מתחייבת לזיכוי בתוך 10 ימי עסקים מרגע בקשת הביטול.

ילדים ונוער

אבי ברססט עם הספר הראשון שנכתב במטרה להרדים את קוראיו

ילדים עכשיו לישון ספרו הרביעי של אבי ברססט (צילום רפי דלויה)

"בעיית השינה הפכה למגיפה שגובה מחיר כבד ממשפחות רבות בישראל. הורים שמתהלכים עם שקיות שחורות מתחת לעיניים וילדים שחיים בחסך שינה מתמשך הם תוצר של עידן תובעני מנשוא. הפכנו לחברה בהפרעת שינה שעושה את כל הטעויות האפשריות: מקדשת את העבודה, מכורה לכל סוגי המסכים, חיה בסטרס אינסופי ובעיקר ישנה מעט מידי".

"כשהשינה נכשלת, הבריאות נפגעת, איכות החיים נפגמת, האיזון האנרגטי מתערער, התגובות הופכות איטיות יותר, הרעב מתעורר, הכעסים מתפוצצים, העייפות עולה על גדותיה והכל נראה קשה, מסובך, מתסכל וחסר תקווה" (מתוך הספר "ילדים, עכשיו לישון").

שנת לילה רצופה ואיכותית היא לא מותרות. היא טומנת בחובה את התשובה לקשיים לימודיים, לכעסים, להשמנה, לעייפות ולתסכול. הורים וילדים זקוקים לשינה זו כתנאי הכרחי לניהול אורח חיים בריא, מאוזן ומתפקד ולשלוות נפש משפחתית.

"ילדים עכשין לישון!"  הוא ספרו הרביעי של אבי ברססט והספר הראשון שנכתב אי פעם במטרה להרדים א קוראיו. הוא מסייע להורים להוביל את המשפחה אל שנת הלילה השקטה והטובה. בספר ניתן למצוא סיטואציות מחיי היומיום של הורים לילדים ולקבל  תשובה בגובה העיניים על הגורמים מעכבי השינה, המכשולים הפיזיים והרגשיים, מקומם של הטקסים והרגלי השינה, חשיבות העקביות וההתמדה, גישות ושיטות שונות להרדמה רגועה ונינוחה ושלל פתרונות לשעת לילה מאוחר. הספר מכיל גם שלושה סיפורי שינה מקוריים ומאויירים להקראה לילדים לפני שנת הלילה.

אבי ברססט, מנכ"ל הולנדיה, מקדיש את חייו לתחומי הנדסת ואיכות השינה. הוא מרצה בארץ ובעולם, כותב, מנהל פורומים עורך כנסים וכבר הצליח לחולל מהפכות באורח חייהם ובאיכות השינה של אנשים רבים מסביב לעולם.

ספריו "לילה במתנה" ו"הולנדיה – הספר" עוררו ומעוררים עינין רב. ספרו "NAP – סוד השינה המושלמת" תורגם לשפות נוספות, מופץ ב- 24 מדינות  והפך ללהיט מדובר. "ילדים, עכשיו לישון!" הוא ספרו הרביעי.

פרופ' עמוס רולידר כתב את ההקדמה לספר מציין: "הספר ילדים, עכשיו לישון, הוא ספר חובה בכל בית. התכנים מאפשרים להורים לא רק לבין את הסוגיות הרלוונטיות הקשורות לשינה ולהפרעות שינה, אלא גם ליישם את ההמלצות לטובת פתרון יעיל לקשיי השינה הספציפיים שלהם ושל ילדיהם"

לפרטים על הספר ולרכישתו בקישור…

שונות

בנק הפועלים ואל על עם תרומה במבצע כסף קטן גדול

פרויקט "כסף קטן גדול" מתקיים מזה 16 שנה בשיתוף פעולה של בנק הפועלים, אל על והעמותות אלו"ט, עלה ועדי. במסגרת הפרויקט מוזמנים נוסעי אל על לתרום את ה"כסף הקטן" שנשאר להם מהנסיעה לחו"ל. הכסף שנאסף מועבר למרכז תעסוקה של אלו"ט, בו מועסקים בוגרים על הרצף האוטיסטי שסופרים וממיינים את הכסף, המהווה תרומה משמעותית לפעילות העמותות.

במהלך חודשי הקורונה הארוכים בהם נעצרו הטיסות, פרויקט "כסף קטן גדול" נעצר גם הוא וכך גם התמיכה בפעילות של אלו"ט, עלה ועדי אשר מסייעות באמצעות המסגרות שהן מפעילות לקידום התפתחותם של ילדים עם צרכים מיוחדים, שמירה על השגרה של הבוגרים, ותמיכה בבני משפחותיהם ובקהילה כולה.

לאור זאת, החליט בנק הפועלים להרים את הכפפה ולהתניע מחדש את פרויקט "כסף קטן גדול", ובעזרת קמפיין רחב הוא קורא לציבור להמשיך לתרום למען שלושת העמותות באמצעות אפליקציית ביט ודרך אתר אלו"ט, כחלק מהעשייה החברתית של הבנק למען העמותות אשר ספגו פגיעה קשה בתרומות במהלך שנת הקורונה.

אלו"ט, האגודה הלאומית לילדים ובוגרים עם אוטיזם, היא עמותת הורים הפועלת לטיפול וקידום ילדים, מתבגרים ובוגרים על הספקטרום האוטיסטי, משלב האבחון ועד 120. העמותה מפעילה "בתים לחיים" (הוסטלים), מרכזי תעסוקה, גני תקשורת ומעונות יום ברחבי הארץ ופועלת לקידום זכויותיהם של למעלה מ-30,000 המאובחנים עם אוטיזם ובני משפחותיהם. 1 מכל 100 ילדים בישראל מאובחן עם אוטיזם.

רשת עלה, הרשת הלאומית לטיפול וקידום אנשים עם צרכים מיוחדים, פועלת מ-1982 והינה המובילה בישראל במתן מענה חינוכי טיפולי ושיקומי לילדים עם מוגבלויות חמורות. מרכזי עלה, הפזורים ברחבי הארץ, מהווים בית מכיל ומותאם לצרכיהם של מאות ילדים סיעודיים, המרותקים לכסאות גלגלים ותלויים בעזרת הזולת בכל התחומים והתפקודים היומיומיים. כל הפעילות נעשית מתוך אמונה כי לכל אחד יש זכות למימוש עצמי ולהשתתפות פעילה במארג החיים, בהתאם לגילו וליכולותיו וחרף מגבלותיו.
עמותת "עדי" מובילה את השיקום והטיפול באנשים עם מוגבלויות קשות ומורכבות. המרכזים  "עדי ירושלים" והכפר השיקומי "עדי נגב נחלת ערן" מעניקים טיפול מסור מילדות ועד בגרות ומבטיחים למאות דיירים את הטיפול הרפואי, השיקומי והחינוכי המתקדם ביותר, בכדי למצות את מלוא הפוטנציאל. העמותה מפעילה מרכז קהילתי משלב הנותן מענה בחינוך, תעסוקה ודיור, התנדבות, טיפול שיקום והידרותרפיה  ומרכז חקלאי. במהלך השנה הקרובה יפתח ב-"עדי נגב נחלת ערן" בית החולים השיקומי הראשון בדרום שיציע את הטכנולוגיה המתקדמת והטיפולים החדשניים ביותר.

אוניברסיטת בן-גוריון והרווארד עם תזונה ים תיכונית מקדמת פי 2 את הטיפול בכבד שומני

סלט חסה ושרי עם חומץ בלסמי ושמן זית (צילום Pixabay)

תזונה ים תיכונית ירוקה מכפילה את קצב אובדן השומנים בכבד יותר מאשר דיאטות בריאות אחרות ומצמצמת את המצאות מחלת הכבד השומני (הלא-אלכוהולי, NAFLD) במחצית, כך עולה במחקר MRI קליני ארוך טווח שערכו חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ועמיתיהם מאוניברסיטת הרווארד.

ממצאי המחקר פורסמו לאחרונה בכתב העת הבינלאומי  Gut. על פי כתב העת המוביל, מחלת הכבד השומני (הלא-אלכוהולי) משפיעה על 25-30% מהאנשים בארצות הברית ובאירופה. שומן מעל  5% בכבד (כבד שומני)  עלול לגרום לעמידות לאינסולין, סוכרת מסוג 2, סיכון למחלות לב וכלי דם, כמו גם ירידה במגוון המיקרוביום הבריאים במעיים וחוסר איזון מיקרוביאלי. עד כה לא נמצא מענה תרופתי לטיפול בכבד שומני ועל כן, הטיפול הכללי שמוצע כיום הינו ירידה במשקל, הפחתת צריכת סוכרים פשוטים ושומן רווי וצמצום צריכת אלכוהול.

המחקר הבינלאומי בראשות פרופ' איריס שי מהמחלקה לבריאות הציבור באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, יחד עם ד"ר ענת יסקולקה-מאיר וצוות חוקרים נרחב, הוא הראשון להציע את התזונה ים- תיכונית הירוקה כאסטרטגיה ספיציפית ואפקטיבית אף יותר מהתזונה הים תיכונית המסורתית לטיפול בכבד שומני. בתזונה הירוקה הוכפלה כמות הפוליפנולים. פוליפנולים הינם פיטוכימיקלים הנוצרים עי צמחים בלבד לצורך הגנה עצמית והם משמשים כנוגדי חימצון, נוגדי דלקת , ולמערך שלם של פעולות החיוניות לבריאות האדם. בתזונה זו הופחתה למינימום צריכת בשר אדום ומעובד וכללה אגוזי מלך (28 גרם ליום) ורכיבים ירוקים, עתירי פוליפנולים, כגון: 3-4 כוסות תה ירוק ליום ו- 100 גרם (קוביות קפואות ליום) של שייק ירוק מצמח המנקאי. מנקאי, צמח ירוק במים, עשיר בחלבון, ברזל, B12, ויטמינים, מינרלים ופוליפנולים.

"גילינו אסטרטגיה תזונתית יעילה יותר כטיפול במחלת הכבד השומני", אומרת ד"ר ענת יסקולקה-מאיר, חברת צוות המחקר מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. "לאור העובדה שישנם מעט מאוד טיפולים תרופתיים יעילים למחלה זו, אם בכלל, ניסוי זה עשוי להצביע על כלי תזונתי יעיל לטיפול בכבד שומני, מעבר לירידה במשקל".

ניסוי ה- DIRECT PLUS MRI נערך במשך 18 חודשים אינטנסיביים במרכז למחקר גרעיני בדימונה בקרב כ-300 עובדים בשנות החמישים לחייהם. העובדים חולקו באופן אקראי לשלוש קבוצות: הנחיות לתזונה בריאה כללית , הנחיות לתזונה ים תיכונית והנחיות לתזונה ים תיכונית ירוקה. בנוסף לדיאטה, כל המשתתפים קיבלו משטר אימון גופני להקפיד עליו, כולל חברות חינם בחדר כושר. המשתתפים עברו סריקות MRI בכדי לכמת שיעור עודף השומנים בכבד (IHF) בצורה מדויקת, לפני ואחרי הניסוי.

תוצאות ה- MRI הצביעו על כך שכל הנחיות התזונה הביאו להפחתה בכמות השומנים בכבד IHF)). עם זאת, התזונה הים- תיכונית הירוקה הביאה להפחתה הגדולה ביותר של שומן בכבד (כ- 39%), בהשוואה לתזונה הים תיכונית המסורתית (כ-20% ) ולהנחיות התזונה הבריאותיות (כ -12%). התוצאות היו משמעותיות בהתאמה לירידה במשקל.

התזונה הים-תיכונית  הירוקה הניבה ירידה דרמטית בכבד השומני. שכיחות  מחלת הכבד השומני (הלא-אלכוהולי) ירדה מ -62% בתחילת המחקר בקרב 300 המשתתפים לשכיחות של מחצית: -32% בקבוצת התזונה הים תיכונית הירוקה, לשכיחות של 48% בקבוצת התזונה הים- תיכונית ול -55% בקבוצת המשטר התזונתי הבריא הכללי.

כאשר בודדו החוקרים משתנים אחרים, נמצא שצריכה גדולה יותר של מנקאי ואגוזים והפחתה בצריכת בשר אדום או מעובד הם שהביאו לירידה המשמעותית ביותר בהיקף אובדן השומנים בכבד. נמצא שקבוצות התזונה הים-תיכונית היו בעלות רמות הפוליפנולים הגבוהה בגופם בתום המחקר. פוליפנולים ספציפיים יותר, שנמצאו באגוזים ובמנקאי, התגלו במידה גבוהה יותר בגופם של הנחקרים בקבוצה התזונה הים- תיכונית הירוקה. החוקרים משערים כי לפוליפנולים ולהפחתה בבשר אדום, תפקיד מרכזי בהפחתת שומן בכבד.

"במהלך השנים האחרונות אנחנו ואחרים בעולם חקרנו את מעלות התזונה הים-תיכונית לבריאות מערכות הגוף השונות  באמצעות ניסויים ארוכי טווח", סיפרה ראש צוות המחקר, פרופ' איריס שי, מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, המשמשת גם כפרופסור נלווית באוניברסיטת הרווארד. "ניתן להפחית בחצי את כמות שומנים בכבד על ידי אסטרטגיה של תזונה ירוקה-ים תיכונית בשילוב פעילות גופנית מתונה".

צוות החוקרים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, הציע את תפריט התזונה הים- תיכונית הירוקה, עם סיום מערך הניסויים הקליניים הקודמים שלהם: ה- DIRECT, ה- CASCADE וה -CENTRAL , בו נמצא כי בזרועות הניסוי בו היו יותר פוליפנולים ( דיאטה ים תיכונית לעומת אחרות, יין אדום לעומת יין לבן) הייתה השפעה דרמטית יותר על תוצאים בריאותיים.

טרקטורוני חירום ייחודים של מגן דוד אדום נפרסים ברחבי הארץ בימי סערה

כחלק מהערכות מגן דוד אדום למזג האוויר הצפוי לפקוד את ישראל בימים הקרובים, הכשיר הארגון עשרות נהגי אמבולנס ופראמדיקים להפעלת 14 טרקטורונים חדשים, אשר מצטרפים בימים אלו למצבת הכלים המיוחדים של מד"א הכוללים עשרות אמבולנסים 4X4 וג'יפבולנסים ייחודים.

בעת שגרה, הטרקטורונים פזורים בערי חוף ובסמוך ליערות – במטרה לסייע, לטפל ולחלץ נפגעים וחולים בשטחים אלו. כעת, כחלק מהערכות הארגון למזג האוויר ולשלג הצפוי לרדת בפסגות הרי הצפון, המרכז וירושלים, בוצעו השתלמויות נהיגה מיוחדת לצוותי הטרקטורונים – אשר הוצבו לצורך תגבור בירושלים, צפת, בית גאן, שמשית ומסעדה.

במסגרת ההשתלמות, הוכשרו הצוותים – הנהגים, החובשים והפרמדיקים בנושאי בטיחות, נהיגה בשטח משתנה והפעלת הטרקטורון בעת שינוע פצועים. ההשתלמות התקיימה במטרה להכשיר את הצוותים לפעול בצורה המקצועית, המהירה והבטוחה ביותר שניתן – גם בעת חירום ובתנאי שטח ומזג אוויר קיצוני.

"הטרקטורונים המיוחדים הותאמו ואובזרו במיוחד עבור צרכי מד"א באורות אדומים, סירנה וציוד מיוחד אליו מתחברת האלונקה ומיועדים לפעול בתנאי שטח מורכבים ותנאי עבירות קשים" מסביר אלי בן שמחון, האחראי יחידת האופנועים והטרקטורונים במד"א

מנכ"ל מד"א, אלי בין: "מגן דוד אדום ערוך ומוכן למזג האוויר הצפוי לפקוד את המדינה בימים הקרובים. בתקופה האחרונה הרחבנו באופן משמעותי את הכלים המיוחדים וביצענו הכשרות נרחבות לצוותים, על מנת לטפל במקרי חירום בכל תנאי השטח – בעיקר במזג אוויר סוער. אנו מאחלים המשך חורף בריא ומוגן".

אמבולנס מדא בנסיעה בגשם בפתח תקווה (צילום ברוך הופמן דוברות מד"א)

מדריך מגן דוד אדום להתנהגות לקראת ובמהלך מערכת חורפית עוצמתית

הגשם ומזג האוויר החורפי ישובו עם גשמים עזים ברחבי הארץ, בסופות ובשלג הצפוי לרדת במספר מוקדים, בעיקר בצפון הארץ, בירושלים ובפסגות הרי המרכז. צוותי מגן דוד אדום ערוכים ומפרסמים לציבור הנחיות לחורף בטוח, על מנת שנדע להגן על עצמנו ועל היקרים לנו, בבית ומחוצה לו – ובמקביל להמשיך ולהגן על סביבתנו מפני הידבקות בנגיף קורונה.

במהלך החודש האחרון טיפלו צוותי מד"א במספר נפגעים בעקבות מזג האוויר החורפי, בהם שלושה שפונו לבית החולים במצב בינוני כשהם סובלים מהיפותרמיה, בהם גבר בן 53 שחולץ מעומק הים אל המרינה בהרצליה ושני תינוקות כבני שבוע שפונו ממרפאה בחורה לבית החולים סורוקה.

מגן דוד אדום ערוך ומוכן בכוחות מתוגברים למזג האוויר החורפי, עם רכבי 4X4 וטרקטורונים ייחודיים ברחבי הארץ, האמבולנסים של מד"א בצפון, בהרי המרכז ובירושלים ערוכים עם שרשראות על מנת לנוע בשלג ורכבי 4X4 ייעודיים פרוסים במקומות המועדים לשיטפונות וזאת במטרה להגיע במהירות ובבטחה לנפגעים ולהעניק טיפול רפואי מציל חיים במהירות ובמקצועיות בכל מקום ובכל מזג אוויר. לקראת מזג האוויר הסוער, הכשיר מד"א עשרות חובשים ופראמדיקים לנסיעה על הטרקטורונים המיוחדים, אשר בשגרה פזורים בערי חוף ובסמוך ליערות וכעת, כחלק מהערכות הארגון לשלגים ולמזג האוויר הסוער, הטרקטורונים המיוחדים הוצבו במקומות שבהם צפוי מזג אוויר קיצוני וייתכנו סופות שלגים.

במד"א מזכירים כי במקביל למתן החיסונים לאוכלוסייה, יש להמשיך להקפיד ולשמור על הנחיות משרד הבריאות לבידוד החברתי, מניעת התקהלות ועטית מסכות גם בימי הסגר – על מנת לסיים את עונת החורף בצורה הבריאה והמוגנת ביותר.

מנכ"ל מד"א אלי בין: "לאחר מספר שבועות חמים יחסית לחודשי ינואר-פברואר, החורף הישראלי חוזר ואנו חוזרים ומבקשים מאזרחי ישראל לשמור על זהירות, אחריות ובטיחות – למענם, למען בני משפחתם ועבור הסביבה. כעת, בעיקר בימי קורונה, הצורך בזהירות כפול. אנו במד"א ערוכים עם כוחות מתוגברים לכל קריאה ברחבי הארץ. יחד, עם ערבות הדדית ושמירה על קשר רציף וסיוע לאוכלוסייה המבוגרת נעבור את החורף בשלום. אני מאחל חורף חם ובטוח לכלל הציבור בישראל".

מדריך מד"א המלא לחורף:

  • צרו קשר עם בני המשפחה והשכנים המבוגרים: יש לתת תשומת לב לקרובי משפחה ושכנים קשישים המתגוררים לבד, לוודא כי הם מוגנים מפני הקור ומזג האוויר הסוער. במידת האפשר יש לסייע להם במטלות השוטפות (דוגמת קניות מזון, הבאת תרופות מבית המרקחת וכו') שכוללות יציאה מן הבית המחומם למזג האוויר הקר שבחוץ.
  • היזהרו שלא להחליק: במקומות בהם מצטבר קרח או שלג על המדרכות והכבישים, מתבקש הציבור להימנע מלנוע בהם שלא לצורך, בשל ריבוי מקרים של החלקה ושבירת גפיים בעבר.
  • רוחות חזקות: בעת השתוללות רוחות חזקות, עלולים חפצים להינתק ממקומם. על כן, יש להקפיד לחזק ריהוט גן, מתקני ייבוש כביסה וחפצים נוספים, על מנת שלא יפגעו בבני אדם. חשוב להיזהר במהלך פתיחת וסגירת חלונות, שיכולים להיטרק בעוצמה רבה עקב הרוחות.
  • המענו מרחצה בים: המערכת החורפית צפויה להיות מלווה ברוחות חזקות וגלים גבוהים מסוכנת וקיימת סכנת גדולה טביעה. יש להימנע מרחצה בים. כמו כן, טמפרטורת המים בעונה זו נמוכה מאוד וקיים חשש מהיפותרמיה מסכנת חיים.
  • שמירת חום גוף: יש להלביש אנשים מקבוצות אוכלוסייה הנמצאות בסיכון (קשישים, תינוקות וחולים) בשכבות של בגדים קלים, שיאפשר תנועה. יש לכסות אותם בשמיכה קלה ולדאוג לחימום החדר לטמפרטורה של כ- 24 מעלות. שימו לב! אין לכסות תינוקות בשכבות רבות או בשמיכה כבדה, שכן הדבר עלול לגרום לחנק. במקרה של ירידה בתפקוד, בלבול, מיעוט אכילה ושתיה, שינוי התנהגות וישנוניות, יש לחמם את החולה ולהזעיק מיד את צוותי מד"א בטלפון 101.
  • פגיעות קור: הסימנים העיקריים להיפותרמיה הם ירידה במצב ההכרה, התנהגות לא ברורה וירידה בשיקול הדעת, רעד שרירים, דופק איטי או לא סדיר, ירידה בשליטה מוטורית, ירידה בקצב הנשימה, עור חיוור וכחלחל. אם החולה רטוב, יש להחליף את בגדיו ליבשים, ולחמם אותו. במקרה של כוויות קור, צפוי החולה להרגיש תחושת קור בגפיים, כאבים והרגשת נימול. במקרה כזה יש לשפוך מים פושרים (לא חמים) על האיבר הקר, לקבע אותו ולהזעיק מיד את צוותי מד"א בטלפון 101. אין לעסות את האיבר.
  • סוללת גיבוי למכשירי הנשמה: עבור חולים המונשמים בביתם על ידי מכשיר הנשמה, יש לוודא כי סוללות הגיבוי של המכשיר זמינות ומוכנות לשימוש לפרק זמן ממושך, למקרה של הפסקת חשמל.
  • מכשירי חשמל והסקה: הרעלת חד תחמוצת הפחמן (co) היא קטלנית. הגז עשוי להיפלט כתוצאה משימוש בתנור גז או קמינים הפועלים על גחלים. זהו גז חסר צבע או ריח, ולא ניתן להבחין בקיומו עד שמתחילים להופיע סימני ההרעלה, לכן חשוב לנקוט באמצעי בטיחות. בזמן הפעלת ההסקה יש להקפיד על אוורור נאות, לשם תחלופת אוויר. בנוסף, מומלץ להתקין גלאי co ייעודיים ולהקפיד על בדיקה תקופתית של מערכת ההסקה באופן שוטף ע"י טכנאי מורשה.. במקרה של הופעת סימני הרעלה, דוגמת סחרחורת, בחילה, הקאה, עייפות, חולשה והרגשה כללית רעה, ובמקרים קשים של אובדן הכרה, יש לסגור מיד את מערכת ההסקה, לאוורר את הבית ולהזעיק מיד את מד"א.
  • יש להרחיק תנורי חימום הפועלים על אש גלויה מחפצים העשויים להתלקח (ספות, שמיכות). אין לייבש בגדים על תנורים כאלה, ויש לבדוק טרם חיבור התנור לחשמל את תקינות השקע והתקע. הקפידו גם למנוע גישה של ילדים לתנור. שמרו על מכשירי חשמל הרחק מרצפה רטובה ושימו לב למכשירי חשמל באמבטיה ובמטבח.
  • נהיגה בטוחה: בימים גשומים, הכבישים חלקים מאוד, וסכנת ההחלקה קיימת גם במהירות נמוכה. הקפידו לשמור מרחק גדול מהרגיל מהרכב שלפניכם, לנסוע במהירות נמוכה, להאט משמעותית בעת ביצוע פניות ולנהוג בהתאם לתנאי הדרך. יש לשים לב לאדים המצטברים על שמשות הרכב ועלולות לגרום לפגיעה בראות. על כן, יש להקפיד על אוורור הרכב ועל הפשרת האדים באופן קבוע. על הנהגים להקפיד על הדלקת אורות דרך, בייחוד כאשר הראות לקויה. בנוסף לכך, עצירה בשול הדרך היא אסורה ומסוכנת. אין לעצור במקומות לא בטוחים אלא רק בתחנות ריענון מוסדרות. יש לתת תשומת לב מיוחדת להולכי רגל, בדגש על ילדים סמוך למוסדות חינוך, תוך מתן זכות קדימה. בנוסף, יש לשים לב שלא להיכנס עם הרכב לשלוליות, גם אם נראה שהן אינן עמוקות במיוחד. כלי רכב עלולים להיסחף בקלות במקומות מוצפים, והנהג עלול לאבד לחלוטין את השליטה על רכבו, ואף להסתכן בטביעה. חשוב לא להישאר ברכב בקור, על מנת להימנע מהירדמות וכן ממצב של היפותרמיה.

בכל מקרה של התנהגות חריגה או סימנים חשודים, יש להזעיק מיד את כוחות מד"א באמצעות יישומון "מד"א שלי" או בחיוג למוקד החירום 101 ולהישמע להוראות הפראמדיקים והחובשים במוקד עד להגעת כוחות מד"א למקום.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *