סולתם והשפית מאיה דרין מציעים מתכון קיץ מרענן ||| מתכון עשיר במגוון עלים ירוקים טריים ומרעננים ||| מצרכי ים תיכוניים בריאים יעשו את הסלט גם בריא ומתאים לדיאטה הים תיכונית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 1 ראש חסה סלנובה
- 1 ראש חסה קיסר
- 1 צרור ארוגולה
- שפע עשבי תבלין שאוהבים (ריחן, נענע, כוסברה, עירית ועוד)
- 4 נקטרינות פרוסות דק
- 4 פרוסות לחם
- שמן זית לפי הצורך
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
לקרוטונים
לרוטב:
- ¼ כוס חומץ תפוחים
- מעט מיץ לימון
- ¾ כוס שמן זית עדין
- 1 כף דבש
- 1 כף גדושה חרדל דיז'ון
- 2 שיני שום כתושות
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
אופן הכנה
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- חותכים ביד חתיכות לחם מהפרוסות ומפזרים בתבנית המרופדת
- מזלפים מעל שמן זית, ומתבלים במלח ופלפל
- מחממים תנות ל- 180 מעלות
- אופים הלחם כ-8 דקות עד הזהבה
- הכנת הרוטב: מערבבים את כל מצרכי הרוטב
- טועמים ומתקנים תיבול
- הרכבת הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט
- מתבלים ברוטב
- מפזרים מעל קרוטונים
בתיאבון