סולתם והשפית מאיה דרין מציעים מתכון קיץ קלסי ||| מתכון שהוא שדרוג למנת הקיץ הישראלית כל כך – אבטיח וגבינה מלוחה ||| שילוב של טעמים מזרח תיכוניים שירענן לכם את הקיץ והחום ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 20 פרוסות אבטיח
- 20 פרוסות גבינת חלומי
- 2 כוסות מלון חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל חריף פרוס דק
- 2 מלפפונים פרוסות דק
- 1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
- שפע עלי תבלין שאוהבים (ריחן, נענע, כוסברה, עירית ועוד)
- שמן זית לפי הטעם
- מיץ לימון סחוט טרי לפי הטעם
- מלח אטלנטי לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן הכנה
- מחממים מחבת פסים יבשה ונקייה על להבה גבוהה
- משמנים את המחבת החם במעט שמן זית ומספיגים שאריות שמן
- ֿצורבים במחבת את פרוסות החלומי כך שייווצרו פסים של חריכה על הגבינה
- מסדרים על צלחות הגשה רחבות את פרוסות האבטיח
- מסדרים על פרוסות האבטיח את פרוסות החלומי החרוכות
- מסדרים מסביב ומעל את המלון, פלפל חריף, מלפפונים, בצל סגול, עלי תבלין
- מתבלים בשפע שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל
- מגישים מיד
בתיאבון