Mondial du Fromage

נני סיימן, יבואנית גבינות ומוצרי גורמה, המשמשת כשגרירת ישראל באיגוד הגבנים הבינלאומי- הגילדה, מזמינה מחלבות בוטיק ישראליות להשתתף לראשונה בהיסטוריה
בתחרות הגבינות הגבוהה ביותר בתעשיית הגבינות הבינלאומית – Mondial du Fromage

מגוון גבינות קשות (צילום דני בר)

מגוון גבינות קשות (צילום דני בר)

איגוד הגבנים הבינלאומי

ישראל עוד רחוקה מצרפת, שוויץ והולנד ביחסי הצריכה של גבינות הגורמה, אך איגוד הגבנים הבינלאומי-הגילדה, מצא בישראל עניין בשל ההתפתחות המשמעותית שחלה בישראל בשנים האחרונות.

"בעבר ישראל לא הייתה נחשבת כלל בשוק מוצרי החלב, היום המצב לגמרי אחרת" , מסבירה נני סיימן, "עד לפני מספר שנים גבינות גורמה נתפסו כמוצר השייך לעשירים בלבד, כיום המצב שונה בזכות מסע ארוך ומורכב לחידוד טעמיו של הצרכן הישראלי".

מונדיאל דה פורמז' (יח"צ חו"ל)

מונדיאל דה פורמז' (יח"צ חו"ל)

סיימן מוסיפה "מבחינתי ההכרה של איגוד הגילדה היא חגיגה של המדינה כולה. זהו אישור לכך שעולם הקולינריה בישראל עבר שינוי פלאים. ישראל אט אט מתקרבת לאירופה", יחד עם זאת יבואנית גבינות הגורמה מבשילה שרוולים ומצהירה "העבודה עוד רבה".

הגילדה הישראלית

ה"גילדה" בישראל, בראשותה של נני סיימן, מונה 7 דמויות מפתח הנבחרו כאושיות הפועלות לקידום הפעילות של עולם הגבנות והגבינות, בישראל וממנה. 7 חברי ה"גילדה" של הגבנים והגבינות הם:

  • מיכל מור מלמד- מחלבת שירת הרועים
  • פלג אוברוצקי- מחלבת עין כמונים (מראשוני מחלבות הבוטיק שיוסדה ע"י אביו עמירם אוברוצקי)
  • מיכל אנסקי – יוזמת "שוק האיכרים" בנמל ת"א
  • שף גיא פולק- "דליקטסן" ושף ראשי ומנהל מקצועי רשת R2M
  • חיים שפיגל – מנהל מזון ומשקה- רשת מלונות דן וממקימי "דן גורמה"
  • מיכאל רפאל-"גורמה שופ", חנות גבינות בת"א
  • אבנר ווילנאי- "מכולת גבינות", חנות גבינות בת"א
מגוון גבינות קשות וחצי קשות (צילום דני בר)

מגוון גבינות קשות וחצי קשות (צילום דני בר)

גבינות גורמה
"משחר ההיסטוריה גבינות גורמה היו למרכיב משמעותי בתרבות הקולינריה של מדינות אירופה. בעשור האחרון ניתן בבירור לומר כי ציבור גדול ממדינות נוספות למדו לחדד את החך ולהעריך את האיכויות והטעמים שמציעות אותן גבינות משובחות", מסבירה נני סיימן, אשר נבחרה אשתקד לשמש כשגרירת ישראל באיגוד הגבנים הבינלאומי- הגילדה, בזכות היותה חלוצית תחום גבינות הגורמה בישראל אותן החלה לייבא לפני כ-30 שנה.

החברות באיגוד היוקרתי מהווה קרש קפיצה עבור ישראל- בתחום הקולינריה ככלל והגבינות בפרט. הגילדה מהווה כוח מסחרי הגדול ביותר בענף הגבינות בו חברים השחקנים הגדולים, המשפיעים והמקצועיים ביותר בעולם. החברות באיגוד תאפשר לגבנים הישראליים קשר עם השורה הראשונה הראשונה של המומחים בעולם.

Mondial du Fromage

בשבוע הבא, 7-9 ביוני, יתקיים מונדיאל הגבינות, בעמק הלואר, צרפת. Mondial du Fromage הוא אירוע המהווה נקודת ציון בקולינריה העולמית, שכן 130 השחקנים המובילים בתעשית גבינות הגורמה מגיעים להציג את הגבינות המנצחות שלהם. בזכות החברות של מדינת ישראל ב'גילדה' בראשותה של סיימן, התאפשרה השתתפות המחלבות הישראליות אשר יציגו 'כתף אל כתף' לצד השחקנית החדשה מהמזרח- המעצמה הסינית.

מישראל ישתתפו 2 מחלבות ישראליות: עין כמונים ושירת הרועים.

הוספת תגובה