משק אחיה והשף דוד ביטון מציעים מתכון ||| מנה חגיגית לט"ו בשבט עם צבע וטעם ||| טרטר דג בר ים בשמן זית, בסגנון סשימי ||| בתוספת סלט ים תיכוני רענן ועשיר בטעמים ||| מנה קלה להכנה, מקסימה ביופייה לט"ו בשבט שמח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (לכ-4 מנות)
- 240 גרם דג בר ים טרי ללא עור וללא אדרות
- 20 גרם שמן זית מזן קורנייקי של משק אחיה
- 4 מלפפון מיני
- 2 עגבניות מגי קצוצות ללא קליפה וגרעינים
- 4 צנוניות חתוכות לקוביות
- 4 פרחי כרובית
- 1 בצל סגול
- 1/2 לימון
- 1 כף עירית קצוצה
- מעט עלי טימין
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 1 ליים המיץ בלבד
- 1 כף שומשום קלוי
אופן הכנה
- פורסים את הדג לפרוסות דקות, בצורת חיתוך של סשימי
- במחבת ללא שמן קולים את השומשום עד להזהבה קלה
- חותכים את הירקות לפרוסות דקות, כולל את הלימון והבצל הסגול
- בקערת נירוסטה מערבבים את הירקות
- מוסיפים שמן זית, עירית, טימין, מיץ ליים, קורט מלח ופלפל שחור
- מוסיפים לסלט בקערה את פרוסות הדג ומערבבים
- מסדרים בצלחת הגשה פרוסות דג וסלט
- יוצקים כף ממיצי הירקות
- מפזרים מעל את השומשום הקלוי ומגישים
בתיאבון