לקראת עונת המייפל וט"ו בשבט ||| עוגת מייפל, קינמון ושקדים קלה וטעימה ||| עוגת מייפל וטחינה גם לטבעוניים ||| שתי עוגות קלות, פשוטות להכנה וטעימות לכבוד ט"ו בשבט ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
עוגת מייפל, קינמון ושקדים
מצרכים (תבנית אינגליש קייק)
- 2 ביצים L
- 100 גרם שמנת חמוצה
- 75 גרם סוכר
- 65 גרם שמן זית עדין*
- 1/2 כפית קינמון
- 110 גרם קמח
- 5 גרם אבקת אפייה
- 50 גרם שקדים שלמים קצוצים גס
- 100 מ"ל סירופ מייפל
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- שמים בקערה את הביצים, שמנת, שמן זית, סוכר וקינמון ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לבבלת תערובת אחידה
- משמנים תבנית או מרפדים בנייר אפייה
- יוצקים לתבנית את התערובת ומפזרים מעל את השקדים הקצוצים
- אופים כ-30 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים ואפויים
- מיד שהעוגה מוכנה מוציאים אותו ומחוררים את העוגה עם קיסם
- יוצקים סירופ המייפל עד שכל הסירופ נספג בכל חלקי העוגה
הגשה
מצננים את העוגה, פורסים ומגישים.
עוגת מייפל וטחינה גם לטבעוניים
מצרכים (תבנית אינגליש קייק)
לעוגה
- 2 ביצים L (או 100 גרם רסק תפוחים לא ממותק – לטבעונים)
- 70 גרם סוכר
- 30 גרם סירופ מייפל (או דבש או סילאן)
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 60 מ"ל שמן זית עדין*
- 125 מ"ל מים או חלב
- 80 גרם טחינה גולמית
- 140 גרם קמח
- 5 גרם אבקת אפייה
לזיגוג
- 3-4 כפות סירופ מייפל (או דבש או סילאן)
לקישוט והגשה
- טחינה גולמית
- סירופ מייפל (או דבש או סילאן)
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- משמנים תבנית אינגליש קייק
- בקערה טורפים ביצים, סוכר, מייפל, וניל, מלח, שמן זית, מים וטחינה לתערובת אחידה
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה מתייצבת, נסדקת מעט בחלק העליון וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים
- כשהעוגה חמה יוצרים בה מעט חורים קטנים בחלק העליון בעזרת מזלג
- יוצקים 3-4 כפות מייפל טבעי ומניחים לעוגה להצטנן לחלוטין תוך ספיגת המייפל
הגשה
לפני ההגשה יוצקים בחלק העליון של העוגה טחינה גולמית וסירופ מייפל טבעי בפסים דקים.
בתיאבון
* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו