מרקי בריאות עשירים בירקות ובעיקר ירק ||| מרקים עם הרבה טעם ותבלינים טבעיים וטובים לכל – לטבעונים ולאוהבי הטעם העשיר ||| מרקים מהמטבח של תאילנד ומהמטבח הים תיכוני ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מרק בריאות ירוק
מצרכים
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שיני שום כתושות
- 1 כפית שמן קוקוס
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 2 חופנים של קייל
- 1 ברוקולי בינוני קצוץ
- 1 חופן עלי תרד קצוצים
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- 6 כוסות מים
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית מלח הימלאיה
- 1/2 כפית פלפל שחור
להגשה
- 1/4 כוס גרעיני חמניה
אופן הכנה
- מטגנים בסיר עם שמן הקוקוס את הבצל, שום וסלרי כ- 5 דקות
- מוסיפים את הברוקולי, קייל, תרד, פטרוזיליה, כוסברה, מים ולימון
- מרתיחים וממשיכים לבשל כ- 15 דקות נוספות
- טוחנים בבלנדר ידני לקבלת מרקם חלק ואחיד (אפשר גם להעביר לבלנדר)
- מתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור
- מגישים עם מעט גרעיני חמנייה ומעט שמן זית מעל
מרק תאילנדי
מצרכים
- 2 כפיות שמן בוטנים
- 2 שיני שיני שום כתושות
- 2 כפות קצוצות ג'ינג'ר
- 4 כפיות לימון גראס
- 2 כפיות פלפל צ'ילי טחון
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- 1 כפית כמון
- 1 בצל פרוס לפרוסות דקות
- 1/4 כרוב סיני
- 3 כוסות מים
- 250 מ"ל חלב קוקוס
- 2 כפות רוטב דגים או מלח
אופן הכנה
- טגנו את הבוטנים במחבת עם מעט שמן זית
- הוסיפו את השום, ג'ינג'ר, למון גראס, צ'ילי, כוסברה וכמון ובשלו 3-5 דקות על להבה נמוכה
- במחבת אחר, הקפיצו את הבצל להזהבה
- הוסיפו לבצל את הכרוב ובשלו למשך 5 דקות נוספות
- בסיר גדול ערבבו את המים, חלב קוקוס ורוטב דגים (או מלח) והביאו לרתיחה
- הוסיפו את תכולת שתי המחבתות
- בשלו במשך כ- 20 דקות תוך ערבוב מידי פעם
בתיאבון