עוגה עסיסית וטרייה עם לימון, כורכום, נתחי שוקולד לבן ושקדים ||| עוגה עסיסית וחורפית עם לימון טרי וללא גלוטן ||| עוגה עם פרי הדר ושקדים מתאימה לחורף ובכלל וללא לקטוז ||| הרבה תבלינים בריאים ומעוררים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (12 מנות)
לתַחתִית
- 3 לימונים
- 500 גרם שקדים טחונים דק
- 200 גרם סוכר חום
- 1 כף כורכום
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3 ביצים XL
- 100 גרם שוקולד לבן
- 100 גרם שקדים פרוסים
לציפוי
אופן הכנה
- הכנת התַחתִית: מרתיחים את הלימונים הרכים היטב בסיר עם מים במשך 1.5 שעות
- שופכים את המים מהביר
- מרסקים את הלימונים במיקסר ידני לקבלת מחית חלקה
- שמים את מחית הלימון בקערה
- מערבבים פנימה את כל המצרכים היבשים ולבסוף את הביצים – אחת אחת ומערבבים אחרי כל ביצה
- קוצצים גס את השוקולד ומערבבים לתוך התערובת
- מחממים תנור ל -180 מעלות
- יוצקים את התערובת לתבנית עגולה 24 משומנת היטב
- מפזרים מעל את השקדים הפרוסים
- אופים במשך כ- 45 דקות
- הכנת הציפוי: בזמן שהעוגה בתנור, מרתיחים את המצרכים בסיר ואחרי הרתיחה ממשיכים לבשל עד לצמצום לערך מחצית מכמות הנוזל
- מסננים את המוצקים מהבלילה המבושלת
- כשהעוגה יוצאת אפויה מהתנור, דוקרים אותה במזלג ויוצקים ואח"כ מברישים בזהירות את הציפוי על ולתוך העוגה
בתיאבון