חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת לימון ושוקולד לבן ללא גלוטן

עוגה עסיסית וטרייה עם לימון, כורכום, נתחי שוקולד לבן ושקדים ||| עוגה עסיסית וחורפית עם לימון טרי וללא גלוטן ||| עוגה עם פרי הדר ושקדים מתאימה לחורף ובכלל וללא לקטוז ||| הרבה תבלינים בריאים ומעוררים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת לימון מתובלת (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (12 מנות)

לתַחתִית

לציפוי

אופן הכנה

  1. הכנת התַחתִית: מרתיחים את הלימונים הרכים היטב בסיר עם מים במשך 1.5 שעות
  2. שופכים את המים מהביר
  3. מרסקים את הלימונים במיקסר ידני לקבלת מחית חלקה
  4. שמים את מחית הלימון בקערה
  5. מערבבים פנימה את כל המצרכים היבשים ולבסוף את הביצים – אחת אחת ומערבבים אחרי כל ביצה
  6. קוצצים גס את השוקולד ומערבבים לתוך התערובת
  7. מחממים תנור ל -180 מעלות
  8. יוצקים את התערובת לתבנית עגולה 24 משומנת היטב
  9. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים
  10. אופים במשך כ- 45 דקות
  11. הכנת הציפוי: בזמן שהעוגה בתנור, מרתיחים את המצרכים בסיר ואחרי הרתיחה ממשיכים לבשל עד לצמצום לערך מחצית מכמות הנוזל
  12. מסננים את המוצקים מהבלילה המבושלת
  13. כשהעוגה יוצאת אפויה מהתנור, דוקרים אותה במזלג ויוצקים ואח"כ מברישים בזהירות את הציפוי על ולתוך העוגה

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *