נפטון משיקה ממרח זעתר בתוספת שמן זית ||| הממרח הירוק נהדר לתיבול עוף, פסטה, תפוחי אדמה, ירקות מבושלים ומבחר כריכים ||| ממרח פרווה, ללא חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט או צבעי מאכל ||| לרגל ההשקה נפטון מציעה מתכונים קלים ומהירי הכנה של עוף עסיסי מתובל בממרח זעתר, וטוסט פריך עם גבינת שמנת, מוצרלה, ממרח זעתר ומנגולד ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון: טוסט פריך עם גבינת שמנת, מוצרלה, מנגולד וממרח זעתר
מצרכים (ל-4 טוסטים):
- 8 פרוסות לחם קסטן לבן, או חלה
- 1 צנצנת ממרח זעתר בתוספת שמן זית של נפטון
- 1 גביעה גבינת שמנת טבעית 25% שומן
- 200 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה (1-2 פרוסות לטוסט, תלוי בקוטר ובעובי הגבינה)
- 2-3 עלי מנגולד, חלוטים וסחוטים
אופן הכנה
- מרחו 4 פרוסות בממרח זעתר
- מרחו 4 פרוסות בנדיבות בגבינת השמנת
- הניחו מעל כל פרוסה מרוחה, 1-2 פרוסות מוצרלה
- הניחו מעל עלה מנגולד סחוט, ולכסות בפרוסה עם ממרח הזעתר
- להניח את הטוסטים בתוך נייר אפייה, ולהעביר לטוסטר לחיץ
- לצלות בטוסטר כמה דקות, עד שהטוסט מזהיב והגבינה נמסה
"נפטון" מציעה מתכונים עם ממרח זעתר:
מתכון: עוף עסיסי מתובל בממרח זעתר
מצרכים
- 8 שוקיים עוף (או 6 כרעיים או שילוב ביניהם)
- 1 צנצנת ממרח זעתר בתוספת שמן זית של נפטון
שדרוג
- תפוחי אדמה שבושלו במי מלח כ- 20 דקות חתוכים לרבעים או לשמיניות
אופן הכנה
- לעסות את העוף בממרח הזעתר
- להשרות 4 שעות (רצוי לילה) במקרר
- להוציא מהמקרר כ-30 דקות לפני הצלייה
- לחמם תנור ל- 200 מעלות
- להניח בתבנית את העוף כאשר העור כלפי מעלה
- לצקת מעל את הנוזלים שנותרו בקערת ההשריה
- להנמיך את חום התנור ל-190 מעלות
- לצלות כחצי שעה
- להפוך את העוף בתבנית
- הערה: אם חסרים נוזלים בתבנית, יש להוסיף 5 כפות מים מעורבבות עם 3 כפות שמן זית
- להמשיך לצלות עוד 15-30 דקות, עד שהעוף משחים
- שדרוג תפוחי אדמה: להניח את תפוחי האדמה בתחתית התבנית ומעל תפוחי האדמה לסדר את נתחי העוף. את נוזלי המשרה יש לערבב מראש עם 1/2 כוס מים + 1/4 כוס שמן זית, ואז לצקת אותם מעל.
ממרח זעתר בתוספת שמן זית של נפטון. כשר פרווה. מחיר: 9.90 – 12.90 שקלים (180 גרם). להשיג ביינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות ברחבי הארץ.
בתיאבון