תומר מייבאת לארץ את קוסקוס דארי DARI ממרוקו ||| תומר מציעה מתכון עגבניות ופלפלים ממולאים בקוסקוס, עשבי תיבול, גזר ובצל מטוגן ||| הקוסקוס מיוצר מחיטת דורום וללא חומרים משמרים או צבעי מאכל ||| הקוסקוס קל להכנה כי פשוט מכניסים את תוכן האריזה לקערה, מוסיפים שמן זית ומערבבים ||| מוסיפים לקערה מים רותחים עם מעט מלח. מערבבים, מכסים ומחכים 5 דקות והכל מוכן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 5 עגבניות בינוניות, אדומות ומוצקות
- 4 פלפלים ירוקים, קטנים, חצויים
- 4 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות
- 18 כפות קוסקוס דארי, מוכן לפי ההוראות
- 6 שיני שום, כתושות
- 4 כפות פטרוזיליה ו/או כוסברה, קצוצה
- 1 גזר, מגורד דק
- 1/2 כפית מלח
- 1/3 כפית פלפל ארבע העונות
- 7 כפות שמן זית
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 200 מעלות
- לחתוך את החלק העליון של העגבניות והפלפלים ולשמור בצד
- לרוקן את תוך העגבניות ולהשתמש לסלט ירקות כתוספת למנה
- להניח את העגבניות הריקות הפוכות על מגבת נייר
- במחבת עם 3 כפות שמן זית, לטגן את הבצל עד הזהבה
- להכין קוסקוס עפ"י הוראות ההכנה
- לערבב את הקוסקוס עם עשבי תיבול, שום, מלח ו-2 כפות שמן זית
- לטעום ולתקן תיבול (הערה: אם חסר שמן, אפשר להוסיף 1-2 כף שמן זית)
- יש למלא את העגבניות והפלפלים בתערובת הקוסקוס
- לפזר מעל את הבצל המטוגן
- להניח את הירקות הממולאים בתבנית אפייה לתנור
- לסדר בצדי התבנית את כיפות העגבניות ששמרנו תחילה
- לאפות כ-15 דקות, עד שהחלק העליון של המלית מזהיב יפה והבצל משחים מעט
הגשה
הכינו סלט ירקות עם תוכן העגבניות ומה שאוהבים, והגישו לצד העגבניות האפויות. לפזר מעל העגבניות החמות גבינה צהובה או פרמז'ן, מגורדת ולכסות את העגבניות בכיפות שהוסרו.
*** הקוסקוס מתאים למגוון תבשילים ומאכלים: החל במרק הקלאסי הכולל ירקות וחומוס, עבור דרך תוספת למנה עיקרית או כמילוי לעוף או ירקות וכלה כסלט בשילוב ירקות, פירות, פירות יבשים או אגוזים, ועוד. כשר פרווה. מחיר: 5.90 שקלים (350 גרם). להשיג ברשתות השיווק ובמכולות ברחבי הארץ.
בתיאבון