מנה שיכולה להיות עיקרית לצמחונים או תוספת לבשר או דגים לקרניבורים ||| קוביות חלומי צרובות הופכות פריכות על פניהן ונמסות בתוכן ||| תתאפקו ואל תטרפו אותן אחרי הטיגון וחכו לתוספות שיעיפו המנה למעלה ||| שילוב קיצי ומרענן של תירס, עגבניות שרי ותבלינים עושים את העבודה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (3-4 מנות)
- 4 כפות שמן זית
- 350 גרם גבינת חלומי, חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 2 כוסות גרעיני תירס, טריים או קפואים ומופשרים
- 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
- 1 פלפל חריף, פרוס דק
- 1 כפית זרעי כמון
- 1 כפית מלח, ועוד טעם לפי הטעם
- ¾ כוס בצל אדום פרוס דק
- ½ כוס ריחן (בזיליקום) טרי קצוץ, ועוד לקישוט
- 1 לימון או ליים, חתוך לרצועות
- פלפל שחור
אופן הכנה
- במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן על להבה בינונית-גבוה כ- 20 שניות
- מוסיפים קוביות גבינת חלומי בשכבה אחת, ומטגנים 1-2 דקות עד להזהבה מצד אחד
- הופכים את קוביות הגבינה ומטגנים מבלי להזיז הגבינה עוד כדקה עד להזהבה בצד השני
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר מגבת לספיגת השמן
- חוזרים על הפעולה עם שאר קוביות הגבינה
- מוסיפים למחבת את 2 כפות השמן הנותרות ומחממים אותו על להבה בינונית-גבוה
- מוסיפים תירס, עגבניות, פלפל חריף, זרעי כמון ומלח, ומטגנים 5-10 דקות עד שהתירס והעגבניות התרככו והכל נראה עסיסי
- מסירים את המחבת מהלהבה ומערבבים פנימה את הגבינה השחומה, הבצל הפרוס והבזיליקום
- סוחטים על הכול פלח לימון או שניים ומתבלים בעוד מלח והרבה פלפל שחור
- מקשטים עם עוד בזיליקום ומגישים מיד.
בתיאבון καλή όρεξη