מתכון: סלט עלים משודרג

סלט עלים וקרוטונים כמו במיטב המסעדות בפריז ||| שלל מרכיבים שלכל אחד תפקיד וחלק בבניית הטעמים והמרקם |||  מומלץ להקפיד על המרכיבים אבל אפשר לאלתר במינונים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלט עלים וקרוטונים (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים

לרוטב

  • 3 כפות חומץ בלסמי (אפשר יותר עפ"י הטעם)
  • 1 כף חרדל
  • 1/2 כפית סירופ מייפל או דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום, מרוסקות ומקלפות
  • 1/3 כוס שמן זית (אפשר יותר עפ"י הטעם)
  • 4 כוסות גרגרי חומוס מבושלים או משומרים

לסלט

  • 4 גבעולי סלרי גדולים או 6 גזורים (שמרו את העלים וחתכו לחתיכות גדולות)
  • 2 בצל ירוק גדול, חלקים לבנים וירוקים בהירים, פרוסים דק באלכסון (או 1/4 כוס בצל אדום חתוך דק)
  • 1-2 כוסות עלי סלרי ארוזים בחופשיות, קצוצים גס
  • 2 כוסות עגבניות שרי, חצויות
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום ארוזים באופן רופף, קצוצים
  • 60 גרם גבינת פרמז'ן או פטה מגורדת גס או מפוררת

להגשה

  • 1/2 כיכר לחם כפרי או אחיד
  • חסה חתוכה או קרועה לעלים בגודל ביס

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. בקערה גדולה הקציפו חומץ, חרדל, סירופ מייפל (או דבש) וקורט גדול של מלח ופלפל
  2. הוסיפו את השום וערבבו
  3. הניחו בצד 15-30 דקות כדי לתת לטעם לחדור
  4. מוסיפים לבלילה שנחה, את שמן הזית ומערבבים. שימו לב שהבלילה תקבל מרקם קיצפי לבן במעט
  5. מערבבים פנימה חומוס, סלרי ובצל ירוק
  6. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות או למשך הלילה
  7. מוציאים את שיני השום מהבלילה
  8. טועמים ומתקנים עם מלח, פלפל, חומץ ושמן זית
  9. מניחים בצד כדי להגיע לטמפרטורת החדר
  10. מכינים קרוטונים להגשה: מחממים תנור ל -200 מעלות
  11. מרוקנים את הרך של הלחם כך שמשאירים את רוב הקרום הקשה
  12. קורעים את הקשה של הלחם לחתיכות בגודל ביס
  13. מפזרים חתיכות הלחם על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  14. אופים כ- 12 דקות, עד להזהבה וקבלת מרקם פריך
  15. נותנים לקרוטונים להתקרר לטמפרטורת החדר

הגשה

רגע לפני ההגשה מערבבים לתוך בלילת רוטב הסלט עלי סלרי, עגבניות, בזיליקום וקרוטונים, אם משתמשים בהם

בתחתית צלחות ההגשה הניחו שכבת עלי חסה ומעל מוסיפים את תערובת הסלט סלרי, ואז מעל גבינת פרמז'ן או פטה ופלפל שחור נוסף לסיום

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: