חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלט טיבעוני של טופו ובטטות

סלט טבעוני שגם קרניבורים יאהבו ||| טופו בטעמים פחות מקובלים אבל מפתיעים לטובה ||| שלל טעמים שישחקו לכם בחלל הפה ויהפכו את הטופו לעונג ||| מנה שיש בה הכל – גם פחמימות וגם חלבונים מן הצומח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טופו ובטטה (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (4 מנות)

  • 400 גרם טופו, חתוך לרוחב ל -4 פרוסות בעובי 2-3 ס"מ
  • 2 כפות שמן בוטנים (במידת הצורך, אפשר יותר)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1.5 כפיות דבש או סילאן
  • 1 כף ועוד 1 כפית חומץ בלסמי
  • 1 כף קמח תירס
  • 4 בטטות בינוניות, חתוכות לאורך לרצועות בעובי 2 ס"מ
  • 1/2 כפית מלח (ועוד לפי הטעם)
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 4 בצל ירוק, חתוכים לחתיכות בגודל 7-8 ס"מ ופורסים דק לאורכם
  • קורט סוכר
  • 1/2 כוס עלי כוסברה

להגשה

  • שמן שומשום חריף או פלפל אדום / פפריקה
  • בוטנים קלויים מלוחים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  2. חתכו את הטופו לחתיכות בגודל 2-3 ס"מ והניחו בקערה בינונית
  3. בקערה קטנה ערבבו השמן, סויה, דבש וכפית חומץ
  4. ערבבו חצי מבלילת הרוטב עם הטופו
  5. הוסיפו לקערה עם הטופו את קמח התירס
  6. סדרו בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  7. בתבנית נפרדת מרופדת נייר אפייה, נסדר את רצועות הבטטה לשכבה אחת
  8. נפזר מעל הבטטות 1/2 כפית מלח ופלפל
  9. אופים טופו והבטטה 35-40 דקות עד שהם משחימים
  10. בינתיים, בקערה בינונית, מערבבים בצל ירוק, כף חומץ, קורט סוכר ומלח
  11. הניחו בצד בזמן האפייה

הגשה

סדרו בצלחת את הטופו ובזקו מעל רוטב שנשאר. מגישים עם רצועות הבטטה, מעליהם בצל ירוק, כוסברה וזילוף של שמן שומשום חריף או פפריקה ועוד נגיעת רוטב סויה.

מסיימים בפיזור בוטנים מעל.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *