מרק סמיך ומזין מכרובית טריה ||| מרק בצבע לבן יהיה מנה מרעננת על שולחן חגיגי ובכלל ||| אל תוותרו על אף אחד ממרכיבי המרק כי לכל מצרך יש תפקיד ||| מנה שיש בה כל מה שצריך ביום חורף יפה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 1/4 כוס בתוספת 2 כפות שמן זרעי ענבים
- 1 גבעול עשב לימון, ללא החלק החיצוני והחלק הפנימי כתוש
- 1 נתח ג'ינג'ר, קלוף ומגורד (כ -2 כפות)
- 1 ראש כרובית בינונית, חתוכה לפרחים
- 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
- 3 שיני שום קלופות ומרוסקות
- 6 כוסות ציר מרק ירקות
- 4 בצל ירוק, חתוך ופרוס דק (בערך 1/2 כוס)
- 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 2 לימון, מיץ וגרידת הקליפה
- 1 כף דבש
- מלח
אופן הכנה
- בסיר גדול מחממים 2 כפות שמן על להבה בינונית
- מוסיפים את הלימון גראס וחצי הג'ינג'ר ומבשלים כ -2 דקות
- מכניסים לסיר את פרחי הכרובית, תפוח האדמה והשום ומוסיפים את הציר מרק
- מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה
- מבשלים כ-20 דקות עד שהכרובית ותפוחי האדמה רכים תוך ערבוב מדי פעם
- בינתיים, בקערה קטנה, שלבו הג'ינג'ר שנותר עם בצל ירוק, כוסברה, חומץ, גרידת ליים, מיץ לימון, דבש ושאר כוס השמן זרעי ענבים
- מקציפים יחד הבלילה ומתקנים טעמים עם מלח
- מניחים בצד להתמזגות הטעמים
- מוציאים את גבעולי הלימון-גראס מהמרק
- בעזרת מוט-בלנדר מרסקים המרק לקבלת מחית אחידה וחלקה
- הוסף מים אם יש צורך, כדי לדלל את המרק
- מתבלים לפי הטעם במלח
- מגישים את המרק ועליו מעט מבלילת הג'ינג'ר-בצל ירוק
טיפ: להגיש עם פרוסת טוסט חמאה לצד המרק
בתיאבון