חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק כרובית לימוני

מרק סמיך ומזין מכרובית טריה ||| מרק בצבע לבן יהיה מנה מרעננת על שולחן חגיגי ובכלל ||| אל תוותרו על אף אחד ממרכיבי המרק כי לכל מצרך יש תפקיד ||| מנה שיש בה כל מה שצריך ביום חורף יפה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק כרובית (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (4 מנות)

  • 1/4 כוס בתוספת 2 כפות שמן זרעי ענבים
  • 1 גבעול עשב לימון, ללא החלק החיצוני והחלק הפנימי כתוש
  • 1 נתח ג'ינג'ר, קלוף ומגורד (כ -2 כפות)
  • 1 ראש כרובית בינונית, חתוכה לפרחים
  • 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
  • 3 שיני שום קלופות ומרוסקות
  • 6 כוסות ציר מרק ירקות
  • 4 בצל ירוק, חתוך ופרוס דק (בערך 1/2 כוס)
  • 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2   לימון, מיץ וגרידת הקליפה
  • 1 כף דבש
  • מלח

אופן הכנה

  1. בסיר גדול מחממים 2 כפות שמן על להבה בינונית
  2. מוסיפים את הלימון גראס וחצי הג'ינג'ר ומבשלים כ -2 דקות
  3. מכניסים לסיר את פרחי הכרובית, תפוח האדמה והשום ומוסיפים את הציר מרק
  4. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה
  5. מבשלים כ-20 דקות עד שהכרובית ותפוחי האדמה רכים תוך ערבוב מדי פעם
  6. בינתיים, בקערה קטנה, שלבו הג'ינג'ר שנותר עם בצל ירוק, כוסברה, חומץ, גרידת ליים, מיץ לימון, דבש ושאר כוס השמן זרעי ענבים
  7. מקציפים יחד הבלילה ומתקנים טעמים עם מלח
  8. מניחים בצד להתמזגות הטעמים
  9. מוציאים את גבעולי הלימון-גראס מהמרק
  10. בעזרת מוט-בלנדר מרסקים המרק לקבלת מחית אחידה וחלקה
  11. הוסף מים אם יש צורך, כדי לדלל את המרק
  12. מתבלים לפי הטעם במלח
  13. מגישים את המרק ועליו מעט מבלילת הג'ינג'ר-בצל ירוק

טיפ: להגיש עם פרוסת טוסט חמאה לצד המרק

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *