עוגיות חומיות טעימות ומשודרגות ||| כל אוהבי השוקולד ילקקו האצבעות ||| שדרוג מפתה עם פסק זמן יעשה לכם את החוויה אחרת ||| בראוניז עם טוויסט ישראלי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית מרובעת 20X20)
- 220 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שמן זית עדין* (או 150 גרם חמאה)
- 150 גרם סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים בגודל L
- 100 גרם קמח
- 10 גרם אבקת קקאו
- 3 יחידות חטיף פסק זמן קלאסי, קצוץ גס
- 3/4 כוס אגוזי לוז או פקן, קצוצים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מרפדים תבנית 20X20 בנייר אפייה
- בקערה גדולה ממיסים את השוקולד המריר והשמן זית (או חמאה)
- מוסיפים פנימה את הסוכר והמלח וטורפים לאיחוד
- מוספים את הביצים תוך כדי ערבוב
- מוסיפים את הקמח ואבקת הקקאו ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת כמעט אחידה
- מקפלים פנימה את חתיכות הפסק זמן ומערבבים עד לאיחודם
- מוזגים את המסה לתבנית ומישרים
- מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים
- אופים כ- 20-30 דקות, עד שהבראוניז מתייצבים בשוליים אך עדיין מעט רכים במרכז
- מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר
- מסירים את השולים (חצי ס"מ מכל צד), פורסים לריבועים ומגישים.
בתיאבון
* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו