שלושה מתכוני סופגניות דונאטס אמריקאיות לחג החנוכה ||| פחות בצק ויותר טעם בגרסה זו של סופגניות וגם אין מקום לריבה ||| דונאטס עם או בלי שמרים, עם חלב או רוויון וגם פרווה ||| מתכונים קלים ומהירים להכנה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מצרכים (16 יחידות)
לציפוי
אופן הכנה
- בקערה קטנה מערבבים את החלב, שמרים וסוכר ונותנים לשמרים להתעורר
- בקערת מיקסר שמים את הקמח, מלח, ביצים וחמאה ומערבבים מעט
- יוצקים את בלילת השמרים לתוך הקערה ומערבבים כ- 10 דקות עד קבלת בצק אחיד
- מכסים הקערה בניילון נצמד או מגבת ומשהים בצד כ- 40 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ
- בעזרת כוס גדולה קורצים בבצק עיגולים, ובמרכז כל עיגול בצק קורצים בעזרת כוסית עגול קטן יותר, כך שתקבלו טבעות בצק
- מניחים את הטבעות על משטח מקומח ומכסים במגבת
- משהים את עגולי הבצק להתפחה 30 דקות
- מחממים שמן בסיר לחום 170-180 מעלות
- מכניסים לסיר כארבע דונאטס בכל פעם (תלוי בגודל הסיר)
- מטגנים כשתי דקות בכל צד עד הזהבה
- מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג ומצננים מעט
- בקערית מערבבים את אבקת הסוכר עם קינמון לפי הטעם
- מפזרים מתערובת הקינמון
- מגישים חם
מתכון: דונאטס רוויון
מצרכים (12-14 יחידות)
- 2 ביצים XL
- 3.5 כוסות קמח
- 1 כוס רוויון Buttermilk (לא להחליף בשמנת או בחלב)
- 1 כוס סוכר
- 50 גרם חמאה מומסת ללא מלח
- 1 כף אבקת אפייה
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/4 כפית פלפל אנגלי גרוס
- 1 כפית מלח
לזיגוג הסוכר
או אבקת סוכר
לטיגון
- שמן
אופן הכנה
- בקערת מיקסר טורפים את הביצים עד שמתקבל קצף בצבע צהוב בהיר
- מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבול
- מוסיפים את הרוויון והחמאה המומסת ומערבבים לקבלת קצף אחיד ויציב
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, מלח, אבקת אפייה, מוסקט ופלפל אנגלי
- מערבבים בעדינות את בלילת הביצים, מבלי לשבור את הקצף
- מכסים ומכניסים למקרר ל- 30-120 דקות
- מחממים בסיר את השמן לחום בינוני-גבוה 180 מעלות
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח לעובי של 1/2 ס"מ
- קורצים עם כוס גדולה עיגולי בצק
- באמצע כל עיגול בצק יוצרים חור בעזרת כוסית קטנה או מכשיר להוצאת ליבת תפוחים
- מכניסים את טבעת הבצק לשמן הרותח ומטגנים עד שצבעו נעשה זהוב
- הופכים לעוד 1-2 דקות
- מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת, ומניחים על נייר סופג
- הכנת זיגוג הסוכר: בקערה בינונית לערבב את המצרכים עד לקבלת עיסה לבנה
- טובלים כל דונאט בעיסת הזיגוג או מפזרים אבקת סוכר
טיפ: אפשר לטגן בזהירות גם את עגולי הבצק הקטנים שנשארו מהחור של הדונאט. הם מזהיבים מהר יותר, ואין צורך להפוך אותם.
מתכון: דונאטס פרווה
מצרכים (16-20 יחידות)
- 4 כוסות קמח
- 1 כפית מלח
- 1 כוס סוכר
- 1 קליפת תפוז מגורדת
- 2 כפות מיץ תפוזים (במידת הצורך)
- 4 כפות שמן
- 10 גרם אבקת אפיה
- 2 ביצים XL
לטיגון
- שמן
להגשה
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מערבבים את כל מצרכי הבצק לקבלת בצק גמיש
- ערה: אם הבצק קשה, יש להוסיף 1-2 כפות מיץ תפוזים
- משהים את הבצק כשעה
- מרדדים מהבצק משטח בעובי 1/2 ס"מ
- קורצים עם כוס עיגולים ובעזרת פקק או כוסית קטנה עושים עיגול קטן בכל עיגול בצק ויוצרים טבעת בצק
- מחממים שמן בסיר רחב לטמפרטורה של 170-180 מעלות
- מטגנים בשמן עד הזהבה בשני הצדדים
- מגישים עם אבקת סוכר
בתיאבון וחג שמח