חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שלשה מתכוני סופגנייה אמריקאית Doughnut (Donut)

שלושה מתכוני סופגניות דונאטס אמריקאיות לחג החנוכה ||| פחות בצק ויותר טעם בגרסה זו של סופגניות וגם אין מקום לריבה ||| דונאטס עם או בלי שמרים, עם חלב או רוויון וגם פרווה ||| מתכונים קלים ומהירים להכנה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

דונאטס לחנוכה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (16 יחידות)

לציפוי

אופן הכנה

  1. בקערה קטנה מערבבים את החלב, שמרים וסוכר ונותנים לשמרים להתעורר
  2. בקערת מיקסר שמים את הקמח, מלח, ביצים וחמאה ומערבבים מעט
  3. יוצקים את בלילת השמרים לתוך הקערה ומערבבים כ- 10 דקות עד קבלת בצק אחיד
  4. מכסים הקערה בניילון נצמד או מגבת ומשהים בצד כ- 40 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו
  5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ
  6. בעזרת כוס גדולה קורצים בבצק עיגולים, ובמרכז כל עיגול בצק קורצים בעזרת כוסית עגול קטן יותר, כך שתקבלו טבעות בצק
  7. מניחים את הטבעות על משטח מקומח ומכסים במגבת
  8. משהים את עגולי הבצק להתפחה 30 דקות
  9. מחממים שמן בסיר לחום 170-180 מעלות
  10. מכניסים לסיר כארבע דונאטס בכל פעם (תלוי בגודל הסיר)
  11. מטגנים כשתי דקות בכל צד עד הזהבה
  12. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג ומצננים מעט
  13. בקערית מערבבים את אבקת הסוכר עם קינמון לפי הטעם
  14. מפזרים מתערובת הקינמון
  15. מגישים חם

מתכון: דונאטס רוויון

דונאטס בציפוי סוכר לבן קלאסי (צילום Pixabay)

מצרכים (12-14 יחידות)

  • 2 ביצים XL
  • 3.5 כוסות קמח
  • 1 כוס רוויון Buttermilk (לא להחליף בשמנת או בחלב)
  • 1 כוס סוכר
  • 50 גרם חמאה מומסת ללא מלח
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי גרוס
  • 1 כפית מלח

לזיגוג הסוכר

או אבקת סוכר

לטיגון

  • שמן

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר טורפים את הביצים עד שמתקבל קצף בצבע צהוב בהיר
  2. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבול
  3. מוסיפים את הרוויון והחמאה המומסת ומערבבים לקבלת קצף אחיד ויציב
  4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, מלח, אבקת אפייה, מוסקט ופלפל אנגלי
  5. מערבבים בעדינות את בלילת הביצים, מבלי לשבור את הקצף
  6. מכסים ומכניסים למקרר ל- 30-120 דקות
  7. מחממים בסיר את השמן לחום בינוני-גבוה 180 מעלות
  8. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח לעובי של 1/2 ס"מ
  9. קורצים עם כוס גדולה עיגולי בצק
  10. באמצע כל עיגול בצק יוצרים חור בעזרת כוסית קטנה או מכשיר להוצאת ליבת תפוחים
  11. מכניסים את טבעת הבצק לשמן הרותח ומטגנים עד שצבעו נעשה זהוב
  12. הופכים לעוד 1-2 דקות
  13. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת, ומניחים על נייר סופג
  14. הכנת זיגוג הסוכר: בקערה בינונית לערבב את המצרכים עד לקבלת עיסה לבנה
  15. טובלים כל דונאט בעיסת הזיגוג או מפזרים אבקת סוכר

טיפ: אפשר לטגן בזהירות גם את עגולי הבצק הקטנים שנשארו מהחור של הדונאט. הם מזהיבים מהר יותר, ואין צורך להפוך אותם.

מתכון: דונאטס פרווה

מצרכים (16-20 יחידות)

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 קליפת תפוז מגורדת
  • 2 כפות מיץ תפוזים (במידת הצורך)
  • 4 כפות שמן
  • 10 גרם אבקת אפיה
  • 2 ביצים XL

לטיגון

  • שמן

להגשה

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר מערבבים את כל מצרכי הבצק לקבלת בצק גמיש
  2. ערה: אם הבצק קשה, יש להוסיף 1-2 כפות מיץ תפוזים
  3. משהים את הבצק כשעה
  4. מרדדים מהבצק משטח בעובי 1/2 ס"מ
  5. קורצים עם כוס עיגולים ובעזרת פקק או כוסית קטנה עושים עיגול קטן בכל עיגול בצק ויוצרים טבעת בצק
  6. מחממים שמן בסיר רחב לטמפרטורה של 170-180 מעלות
  7. מטגנים בשמן עד הזהבה בשני הצדדים
  8. מגישים עם אבקת סוכר

בתיאבון וחג שמח

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *