חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חדשות התרבות ואמנות מס' 11/2024

הקיץ כאן והחופש הגדול עבר אבל חגי תשרי בפתח עם שלל אירועים לילדים ומבוגרים, תערוכות ברחבי הארץ ותיאטרון בשלל אולמות והצגות ||| פעילויות ואירועים בתחום האמנות והתרבות ברחבי הארץ ||| תערוכות ומיצגים בכל תחומי האמנות ||| סרטים חדשים, תוכניות TV מעניינות בחודש הקרוב ועוד מסכים ||| ספרים, תערוכות ופרסים ||| להמשך הידיעות וההצעות ….

אירועים ופסטיבלים לקראת החגים

פתח תקווה עם פסטיבל שורשים 1-5 ספטמבר 2024

פסטיבל שורשים בפתח תקווה, פסטיבל ייחודי המבטא את היצירה המגוונת של שורשי החברה הישראלית על שלל תחומיה יתקיים בין התאריכים 1-5 בספטמבר 2024. הפסטיבל מהווה כור היתוך בין מזרח למערב, עבר והווה, ומציע לתושבי העיר ולמבקרים חוויה תרבותית בלתי נשכחת.

הפסטיבל ייערך בהיכל התרבות העירוני וביתר מרכזי התרבות ברחבי העיר, ויתקיימו במסגרתו מופעים, הרצאות וסיורים. בין האירועים הבולטים: הזמרת נורית גלרון עם להקת מוסיקל המופע מרגש | המופע "הכינור הנודד" – מסע מוסיקלי אל מחוזות העבר של תפוצות ישראל | מופע שירי מקהלת הצבא האדום בעברית – "היו ימים חבר" | היוצר והזמר תמיר גרינברג במופע מהפנט | ירדנה ארזי ואודיה קורן במפגש בימתי מסקרן "עושות שורשים" .

בנוסף, יתקיימו סיורים מגוונים, ביניהם סיור בתי כנסת ושירה, סיור "עסקים קטנים – סיפורים גדולים" ברחובות הוותיקים של פתח תקווה, סיור בארכיון לתולדות פתח תקווה, תערוכת צילומי פתח תקווה בשיתוף המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל, סיור במוזיאון פתח תקווה לאמנות בתערוכה "אלבום דרום", וסיור ברים ואמנות במרכז העיר ועוד ועוד.

העיר פתח תקווה עוברת מהפכה של ממש בתחום התרבות, האמנות והפנאי. בשנים האחרונות נפתחו בעיר תיאטרון הדופנ – תיאטרון פרינג' ומרכז היוצרים והאמנים – אמסטרדם 11. כמו כן, נפתחה שלוחה לנוער של בית הספר למוסיקה רימון, הורחבה הפעילות של מרכזי התרבות בשכונות וזאת בנוסף לפעילות הענפה של היכל התרבות המרכזי. קריית המוזאונים, גן החי, גלריית הציפור הכחולה, סיורים, הרצאות והדרכות – כולם חלק בלתי נפרד מהעיר המתקדמת והמתחדשת.

הפסטיבל נערך בשיתוף מפעל הפיס ובהובלת צוות מנהל התרבות. כרטיסים ופרטים נוספים זמינים בהיכל התרבות.

כנס ותערוכה לרגל פרויקט הדובר: העיתון הראשון של יהודי עיראק 3 ספטמבר

מרכז מורשת יהדות בבל (צילום יהודה כץ)

שיתוף פעולה בין מרכז מורשת יהדות בבל ומעבדת קהילות בתנועה, מרכז עזריאלי ללימודי ישראל (מעל"י), מכון בן-גוריון לחקר ישראל והציונות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

השקת פרויקט מחקר של של 188 גיליונות של העיתון ההיסטורי "דובר-מישרים" תצוין בכנס ותערוכה, שיערכו ביום ג' 3.9.24 במרכז מורשת יהדות בבל. "דובר מישרים" או בקיצור – "הדובר" יצא לאור לפני 161 שנה בבגדאד. אליעזר בן-יהודה היה באותה עת ילד בן 5… העיתון יצא לאור במשך שמונה שנים, אחת לשבועיים.
בתקופה זו קרו מאורעות היסטוריים מכוננים: פתיחת בית הספר היהודי המודרני הראשון, פתיחת תעלת סואץ, ויישום רפורמות חשובות אשר שינו את פניה של בגדאד. העיתון מתמקד ביהודים אך למעשה הוא מספר את סיפורה של בגדאד כולה.
מכיוון שהדפוס הגיע לעיראק רק בשנת 1856 והעיתון הראשון בערבית עיראקית יצא בשנת 1869, היה זה למעשה העיתון המודפס הראשון בעיראק!
מכיוון שטכנולוגיית דפוס הבלט (בעל אותיות המתכת) הובאה רק כמה שנים מאוחר יותר, "הדובר" הודפס בטכנולוגיית דפוס אבן – ליטוגרפיה, שבה העיתון נכתב עם חומר שומני על

משטח אבן גיר. "הדובר" נכתב בעברית של ימי הביניים ומתכתב עם כתבי עת עבריים שהחלו לצאת באירופה ובארץ ישראל באותם שנים. ("המגיד" מ-1856, "המליץ" מ-1860, "הצפירה" מ-1862, "הלבנון" ו"חבצלת"מ-1863) העיתון סיפק מידע על המתרחש בבגדאד ובסביבתה והוא נועד ליהודי בגדאד, פרס, כורדיסטן, סוריה והודו, וכמובן, לכל קוראי העברית באשר הם.
העורך, המוציא לאור, ומי שגם כתב את העיתון במו ידיו, היה ברוך משה מזרחי, שהיה תלמידו של הרב עבדאללה סומך בישיבת בית זילכה. בישיבה זו למד באותן שנים גם הרב יוסף חיים, מחבר "הבן איש חי", רבה הבולט של יהדות המזרח בסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20. העיתון נמכר בשיטת "שלם כפי יכולתך" ("העשיר לו ירבה – והדל לא ימעיט", נכתב על הגיליונות) וגם נתמך בתרומות ממשפחת ששון בהודו.
"הדובר" הוא מקור חשוב לחקר הקהילה היהודית בעיראק באותן שנים. מעבר למאורעות ההיסטוריים שצוינו הוא סיקר אירועים של הקהילה, החלטות בתי הדין, תנועת אוניות בנהר החידקל, מערכת היחסים בין היהודים לתושבים המוסלמים ובין השלטון העות'מאני, מעמדן של הנשים, וגם אסונות שפקדו את הקהילה כמו: רעב, ארבה ועוד.
עד לאחרונה ידוע היה על קיומם של כ-20 גיליונות מתוך 200 הגיליונות שיצאו לאור.
אבל מסתבר, שעותק ובו 188 גיליונות נרכש בבגדאד בסוף המאה ה-19 ע"י יהודי גרמני בשם הלוי ונשמר באוסף כתבי היד הפרטי שלו. לפני שנים אחדות האוסף הזה הגיע לספריית כתבי היד של אוניברסיטת המבורג.

מר יעקב זמיר, מנהל הספרייה ופרופ' אסתר מאיר-גליצנשטיין, ראש מכון המחקר של מרכז מורשת יהדות בבל, פנו לאוניברסיטת המבורג וביקשו לרכוש עותק מצולם מהאוסף.

התוצאות הפתיעו אותם לטובה: מנהלת ספריית כתבי היד של אוניברסיטת הודיעה להם שתדאג לרסטורציה של כתב היד כדי לתקן קטעים פגומים ובמיוחד – כולל פרימת החוט  שבו נכרכו דפי העיתון ואשר הסתירו חלקים מן הטקסטים. תהליך הרסטורציה, שכנראה עלה לא מעט לספרית המבורג, ארך כמעט שנה ובסופו רכש המרכז מורשת יהדות בבל עותק דיגיטלי המונה 800 עמודים.

בשלב זה יזם מכון המחקר של המרכז פרויקט מחקר משותף עם מרכז עזריאלי ללימודי ישראל ממכון בן-גוריון באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. פרופ' פולה קבלו, ראשת מרכז עזריאלי הצטרפה בשמחה לפרויקט.

הפרויקט המשותף החל לחקור את הגיליונות לצורך הוצאת מהדורה מדעית מבוארת וגילה עולם שלם של חיים יהודים תוססים בבגדאד של אותן השנים. בסופו של הפרויקט ייצאו לאור בהוצאה מדעית שמונת כרכי עיתון הדובר ושני ספרי מחקר, בעברית ובאנגלית, שיתארו ויחקרו את חיי היהודים בבגדאד במאה ה-19. אין ספק שזו תהייה תשתית למחקרים רבים נוספים. פרויקט זה יושק בכנס ובתערוכה ובה קטעים מן העיתון ותמונות מהתקופה.

"בזכות ערנותם של מנהל הספרייה ומכון המחקר שלנו, הגיע לידינו אוצר בלום, אשר יעסיק חוקרים רבים וייתן לנו נקודת מבט נוספת וחשובה על חיי היהודים במחצית השנייה של המאה ה-19. אנחנו שמחים לשתף פעולה עם אוניברסיטת בן-גוריון ומצפים לכנס מרתק", אומרת עליזה דיין חממה, מנכ"לית המרכז.

ביום שלישי, 3 בספטמבר 2024 החל מ 17:00. מרכז מורשת יהדות בבל, שד' בן-פורת 83, אור יהודה. מחיר לחבר המרכז 35 ₪  לאורח 45 ₪. להרשמה: טל./ווטסאפ: 03-5339278 שלוחה 8 | מייל: [email protected]

INFINITY – מוזיאון האינסוף בירושלים עד 31 לאוקטובר

ה-INFINITY, תערוכה הראשונה מסוגה בישראל, תערוכה אימרסיבית שתוצג במתחם היכל הפיס ארנה בירושלים, בין התאריכים 14 באוגוסט – 31 באוקטובר 2024, תציע למבקרים מסע אל קצה המציאות, בו הזמן נעצר והמרחב מתעוות. INFINITY משלבת מיצבי אור ומוסיקה אינטראקטיביים המטשטשים את הגבולות בין המציאות לעולם הדיגיטלי. מסע שבו אור, מוסיקה ותנועה מתמזגים ליצירה מהפנטת.

תערוכת INFINITY , המתקיימת ביוזמת עיריית ירושלים והחברה העירונית אריאל, מציעה גישה חדשנית לתרבות ולאומנות ומשלבת פיסול, תאורה ואפקטים ויזואליים מיוחדים. חלל של 1800 מ"ר שהוקם במיוחד בארנה, המחולק ל- 8 מתחמים כאשר בכל מתחם חוויה אחרת, דמויות מרהיבות, צבעים וצלילים.

מסדרון הכניסה – הכניסה למוזיאון מתחילה במסדרון שמוקף במראות מכל עבר, פסי לד יוצרים תחושת תנועה בלתי נגמרת.

חלל הרקדנית האינטראקטיבית – בחלל המרכזי אנחנו מארחים את האומן האוסטרלי הבינלאומי Eness אשר מציג עבודות בכל העולם. בחלל תמצאו רקדנית אינטראקטיבית בגובה של כעשרה מטרים עם תאורה פנימית המגיבה לתנועותיכם. כל תזוזה תיצור תגובה, ומעלה את המחשבה על יחסי הגומלין בין האדם למרחב, בין התנועה והאור.

חלל הכדורים הקינטיים – כדורים מוארים הנעים בקצב המוזיקה, בעוד קיר תאורה מאחוריהם מגיב לצלילים. החלל הזה מזמין להתבונן בכוחות בלתי נראים שמניעים את עולמנו, ולחוש את האנרגיה המוזיקלית שמקיפה אותנו.

חלל המסכים האינטראקטיביים – מסכי מגע ענקיים המגיבים לכל תנועה, מזמינים לתקשר עם הדיגיטל בצורה בלתי אמצעית. כאן ניתן לחקור את הקשר בין המציאות הווירטואלית לזו הפיזית, ולהבין את גבולות האינטראקציה האנושית.

חלל קרני האור – כשהידיים חותכות את קרני האור בחלל זה, האור משתנה והרמוניה מוזיקלית נולדת. החדר מזמין לחשוב על הקשר בין מגע וצליל, ולחוות את ההרמוניה הטבעית של העולם בדרכים חדשות ומפתיעות.

חלל המראות והמוזיקה – האובייקטים והמראות בחלל יוצרים תחושה של מועדון ריקודים. החלל מזמין לחשוב על הזהות של המתבונן ועל ההשתקפות בעיני אחרים, ובמקביל לחוות את התחושה של איבוד העצמי בתוך הקהל.

חלל עונות השנה – הקרנה 360 של מחזוריות העונות מזכירות לנו את המעגלים הטבעיים של הזמן ואת החיבור שלנו לטבע. החדר הזה מזמין אותנו להרהר במחזורי החיים והזמן.

מבוך המראות – חלל מבוך אינסופי שבו הדמות של הצופה משודרת עם אפקטים מיוחדים, החלל מזמין  לאבד ולהתמצא מחדש בתוך השתקפויות של עצמכם, ולשאול את השאלה: מי אני באמת?

יוצרי המוזיאון: דקר אזולאי – יוצר ויזום אשר פועל למעל משני עשורים כמעצב תאורה המוביל בישראל. כחלק מפעילותו מעצב תאורה בהפקות בינלאומיות ומקומיות כגון אירוויזיון 2019, מיס יוניברס, רוקדים עם כוכבים, האח הגדול, הזמר במסכה, נינג'ה רומניה, שבוע האופנה בלונדון, תוכניות מוזיקה המובילות בקרואטיה, רומינה, בולגריה ועוד.

שי בונדר – יוצר ויזם אשר מתמחה בשילוב טכנולוגיות חדישות עם עיצוב וידאו בעולם הבמה והטלוויזיה, מנהל אמנותית ומביים פרויקטים גדולים. בין הפרויקטים: אירוויזיון 2019, פסטיגלים, הדלקת המשואות, רוקדים עם כוכבים, הכוכב הבא, מופעי הפארק של נועה קירל, מופעי עידן רייכל , הצגות תיאטרון ופרויקטים רבים נוספים.

זברה – תערוכות ותפאורות בע"מ- חברה המתמחה בייצור תפאורות, תערוכות, מוזיאונים, מרכזי מבקרים, קידום מכירות ואירועים פרטיים בארץ ובחו"ל, החברה המובילה בארץ בתחומה.

צוות אינפניטי: עדי גולדשטיין (גולדי)- יוצר המוזיקה במוזיאון | ערד שווט- מעצב חלל המוזיאון.

INFINITY – דרך דוד בנבנישתי 1 היכל הפיס ארנה, ירושלים

שעות פעילות: חופשות וחגים: 09:00-21:00/ לימודים: 16:00-21:00/ ימי שישי: 09:00-15:00. ימי א-ו תאריכים: 14.08-31.10.24. מחיר מלא: 114 ₪. הטבה למחזיקי כרטיס ירושלמי http://infinity-expo.com

תמוז-בית המוזיקה באר שבע עם שרים הפרברים 5 ספטמבר 19:30

ערב מחווה יוצא דופן לצמד המוזיקלי שהביא רבדים והרמוניה חדשים בשירה העברית והפך לסמל בתרבות הישראלית בהשתתפות אורי הרפז- חבר בצמד במשך יותר משלושים שנה.

צמד הפרברים, שהחל לפעול בשנת 1960, עבר גילגולים והשתנה עם השנים אך מיטב השירים מהתקופות השונות הפכו לנכסי צאן ברזל. בערב מחווה מיוחד תבצע תזמורת הסינפונייטה הישראלית באר שבע, לצד הזמרים אורי הרפז וקובי פז, קונצרט שכולו מוזיקה נוסטלגית ואהובה של שירי ארץ ישראל.

פז והרפז, שהיה חבר ב"צמד הפרברים" למשך יותר משלושה עשורים, ניחנים בהרמוניות קוליות יוצאות דופן ויבצעו כמחווה את מיטב שירי הצמד לאורך השנים, בהם: ריח תפוח, החולמים אחר השמש, ציפורים נודדות, פעם היו שם פרחים, זו אותה המנגינה, ועוד.

משתתפים: רני קלדרון, מנצח | אורי הרפז, שירה | קובי פז, שירה.

כרטיסים בטל': 08-6266422 (משרדי הסינפונייטה) // או באתר התזמורת

חדר הזעם 2Break מתרחב ומוסיף שעות פעילות נוכח הביקוש הגובר מאז 7.10

השנה, יותר מתמיד, כולנו צריכים לשחרר לחצים, לפרוק מתחים ולהוציא עצבים ותסכולים. ואין מתאים יותר לעשות את זה מאשר ב-2Break, חדר הזעם הראשון בישראל, שמאפשר אטרקציה מיוחדת ולא שגרתית לצד אסקפיזם ופורקן רגשי בעת ובעונה אחת.

2Break הוא מתחם ובו שלושה חדרים ממוגנים עם כלי שבירה שמאפשר לקהל הרחב לפרק לרסיסים צלחות, כוסות, גמדי גינה, מדפסות, מקלדות, מסכי מחשב ועוד חפצים ממבחר ענק – בדרך שתשחרר את הגוף ואת הנפש מכל הכעסים והרגשות השליליים והמיותרים, ותמלא אותם באנרגיות חיוביות. ריסטארט של ממש, לגוף ולנפש.

חדר הזעם מאפשר חוויה ייחודית המתאימה לכל אירוע: דייט, ימי גיבוש, ימי הולדת מסיבות רווקים ועוד – בחדר הזעם אפשר לשבור הכל, כולל חפצים אישיים בעלי משמעות ובתיאום מראש. הכניסה לחדר הזעם מגיל 12 ומעלה, כאשר מגיל 9 עד 11 מותרת הכניסה בליווי מבוגר.

טרנד חדר הזעם נולד הטרנד נולד ביפן ומשם הגיע לקנדה, ארה”ב, רוסיה וישראל, אליה הוא הגיע לפני כעשר שנים, היישר לתל אביב, ביוזמת תום פלד ועמית מגר, שכבר חתומים על הצלחה אחרת בעולם הבילוי והפנאי (חדר הבריחה הפופולארי2Exit  מנהרת כורי הפחם).

חדר הזעם מתפרש על גודל של 140 מ"ר ומעוצב כחלל תעשייתי עם מדפים ובהם כלים וביניהם מחבט בייסבול ולום ברזל שמיועדים לשבירה לרסיסים של כל הפריטים שנמצאים בחדר. החוויה בחדר הזעם מתחילה כבר במבואה, שם ניתן לאכול ולשתות, רגע לפני שנכנסים לחדר. לאחר מכן, כל אחד ואחת מקבלים חליפה הכוללת כפפות, אפוד וקסדת מגן אשר תפקידם להגן על הגוף מפני פציעה במהלך שבירת החפצים.

לחדר הזעם ניתן להיכנס לבד או בזוגות, אחרי הדרכה מקצועית על ידי מדריך מוסמך מחדר הזעם וליווי אישי וצמוד לאורך כל השבירה. את הטלפונים משאירים בחוץ לפני הכניסה לחדר הזעם, אך ניתן לבקש מהצוות שנותר בחוץ לצלם את המתרחש בחדר, כך שלאורחים יישאר סרטון זיכרון מהאירוע.

חדר הזעם מאפשר למבקרים בו להשתחרר מכעסים ולהוציא את האנרגיה המיותרת שהצטברה בגוף האדם על פריטים אשר מוצבים ברחבי החדר ולזכות בתחושת הקלה ורווחה לאחר שכל העצבים והכעסים נשארים בחדר הזעם.

2Break, יצחק שדה 32, תל אביב. פתוח כל יום 11-23. פרטים והזמנות www.2Break.co.il

תיאטרון מחול ומוזיקה

תיאטרון הארצי מיסודו של סמי לוי עם פרח השכונות – מחזמר משירי טיפקס

אורית ויוסי נועדו זה לזו. כולם בשדרות ידעו שהם יתחתנו יום אחד. יוסי חלם להגשים לאורית אהובתו את החלום להיות זמרת מצליחה או כמו שהוא נהג לקרוא לה "פרח השכונות". אבל חלומות לחוד ומציאות לחוד. אבא של יוסי מגלה לו סוד משפחתי שהוא לא פחות מנס. בעקבות הגילוי ובהוראת אביו, יוסי נאלץ לשנות את כיוון חיוו וללכת ללמוד בבית ספר דתי. אורית חברתו מנסה להתרגל לרעיון של להיות עם חבר שחזר בתשובה אבל המשבר לא מאחר לבוא ואורית מחליטה להיפרד מיוסי. יוסי שבור הלב נותר מאחור ונקרע בין הרצון לשמירת מצוות וכיבוד אביו לבין הרצון להחזיר אליו את אורית אהבת נעוריו. בעודו מחפש את הדרך הנכונה לחבר את חייו מחדש הוא הולך לאיבוד, מתכחש לשורשיו ומשפחתו ומכניס את האנשים היקרים לליבו למערבולת שספק אם יצליחו לצאת ממנה.

שירים: קובי אוז / ניהול מוסיקלי: אלעד פרץ בליווי תזמורת חיה על הבמה!

מחזה: אודי גוטשלק וקובי אוז | ניהול מוסיקלי: אלעד פרץ | כוריאוגרפיה: שחף בוארון | עיצוב תפאורה: בתיה פיק | עיצוב תלבושות: זוהר אלמליח | עיצוב תאורה: אורי מורג  | עיצוב פאות: אירנה סגל | ע. במאי: חיים פיליבה | מפיק: דניאל רבינוביץ | ניהול שיווק ומכירות: איתי ברלינר. שחקנים: איציק כהן / מוריס כהן, סוזנה פפיאן / שני ששון, עמית שושני, שיפי אלוני/שרונה אלימלך, הילה סעדה, אבי גרייניק / אביעד בנטוב, דניאל חסין, נועה כדריה. להקה: עדי שרון, נועם ליברמן, ענאל שדה, דין רואס, צח כהן, כפיר מדניצקי

מחזמר מצחיק, גדול ומרגש שהוא חווית תיאטרון מרהיבה בהשתתפות שחקנים, רקדנים ותזמורת חיה על הבמה.

תאריכי הצגות: 29/8 היכל התרבות מודיעין | 4/9 היכל לאומנויות הבמה הרצליה | 8-9/9 היכל התיאטרון קרית מוצקין | 16-18.9 בית החייל ת"א

perFORMing LOVE מאת: רוני חדש 4.9.24 סוזן דלל ת״א

׳אין ספק שתקופתנו מעדיפה את הדימוי על פני הדבר, את ה העתק על פני המקור, את הייצוג על פני הממשות, את המראית על פני היישות. אשליה בלבד היא קדושה, האמת חולנית.׳ לודוויג פוירבך, 1841. ללכת לאיבוד בגבולות המטושטשים שבין אהבה להערצה, כמיהה למיאוס, מכני לאנושי, משוכפל לייחודי, קלישאתי לאמיתי.

רוני חדש, (1990) כוריאוגרפית, רקדנית ומורה למחול עכשווי. ביצירתה, רוני מחפשת אחר מניעים אינסטינקטיביים ורגשיים לתנועה, וזאת על ידי פירוקו של הגוף לשלל איבריו ומציאת יכולת תנועתית נפרדת בכל איבר ואיבר. עבודותיה מתאפיינות ברצונה לפרק את הגוף, התנועה, הדימוי, היחסים בין הקהל למופיע ואת פעולת המופע עצמו. אופן עבודתה עם הגוף מקלף אותו מהיסטוריה, סטריאוטיפים ושאר תיוגים מוכתבים ומעמת אותו עם הווה עירום. עבודותיה זכו להכרה בינלאומית וקטפו פרסים בארץ ומחוצה לה, ביניהם פרס משרד התרבות ליוצרים צעירים (2018, 2021) ופרס גוונים במחול (2015).

כוריאוגרפיה: רוני חדש | רקדנים ושותפים ליצירה: רומי להב, גיל עמישי/אחינועם חי, ענבר בוכבינדר, תום ניסים, יענקלה פילצר, שירה בן אוריאל, תמיר גולן ומתאוס מוריירה |

העבודה נתמכה על ידי קרן MART, מפעל הפיס, קרן יהושע רבינוביץ, עיריית תל אביב, מרכז כלים לכוריאוגרפיה ותיכון עירוני א' לאומנויות.

לפרטים נוספים: [email protected]  || 0543005317 | לרכישת כרטיסים

תיאטרון ניקו ניתאי משיק את ביתו החדש – בית טפר, תל אביב החל מ- 5 ספטמבר

תיאטרון ניקו ניתאי גאה לפתוח את משכנו החדש של התיאטרון בבית טפר בתל אביב באירוע השקה חגיגי ב5 בספטמבר בו ישיק את האולם, הגלריה והספריה החדשים ובמגוון הצגות חגיגיות מרפרטואר התיאטרון ושיח עם יוצרים במהלך חודש ספטמבר.

"יצירת בית של תרבות – תיאטרון פרינג' חדש, בתקופה שיש הרבה כאב, ואנחנו לא יודעים במה להיאחז הופכת לשליחות. הרצון לזרוע זרעים של תקווה דרך יצירה ואומנות כי יום אחד הערפל יתפוגג ומה שיישאר ויבלוט זה מה שזרענו בתקופה הזאת, זו תקווה דרך יצירה!" אומרת דורית ניתאי נאמן, מנהלת התיאטרון. בין האירועים אשר יתקיימו באירוע הפתיחה:
"הייתי והנני – אלכסנדר פן"  הצגה חגיגית ( 5 בספטמבר, 26 בספטמבר ) בכיכובם של אייל שכטר (בתפקיד אלכסנדר פן), שירה פרבר (בתפקיד רחל אשתו) ועוד, ובבימויה של דורית ניתאי נאמן. "הייתי והנני – אלכסנדר פן"-  הצגה מקורית מרגשת על הפרק האחרון, האינטימי והפחות מוכר בחייו של המשורר אלכסנדר פן בשילוב שיריו הידועים של המשורר.

"מצפן" – תערוכה חדשה אשר תחנוך את הגלריה החדשה בהשתתפות האמנים אבינועם שטרנהיים ואריקה לינור קוצ'וק, ובאוצרות ביני סי, התערוכה עוסקת במחזוריות החיים דרך עיסוק במושגים הבית והאדם.

"הספריה של ניקו ניתאי" חניכת הספרייה הנדירה אשר הועתקה בשלמותה מבית מגוריו של ניקו ניתאי. המילה הכתובה היתה יקרה ללבו של ניתאי ואהבתו לשפה באה לידי ביטוי בכתיבת מחזות שירה ותרגומים. הספרייה תהיה פתוחה לקהל ונמצאים בה ספרי עיון פרוזה שירה ואומנות חלקן בעלי ערך ארכיוני.

במהלך חודש ההשקה יעלה רפרטואר התיאטרון המלא בבית החדש –  ההצגות החגיגיות ילוו בהרמת כוסית ושיח עם היוצרים.

  • לעוף אל החופש יום רביעי, ה-4/9/24
  • מכתב אבוד יום רביעי,  ה-11/9/24
  • שלישיה במי במול יום חמישי,  ה-12/9/24
  • חדשות אחרונות יום רביעי, ה-18/9/24
  • המבול יום חמישי, ה-19/9/24
  • הייתי והנני – אלכסנדר פן יום חמישי, ה-26/9/24
  • מי רצח את אלמה?,  יום שישי  ה-27/9/24

אירוע הפתיחה יתקיים יום חמישי ה-5/9/2024  עם קבלת פנים בשעה 19:00, תחילת ההצגה: 20:00. תל גיבורים 5, בית טפר, תל-אביב – יפו. כרטיסים 120 ₪. רכישת כרטיסים באתר https://nikonitai.smarticket.co.il או בטלפון 03-6885004

המרץ2 עם צרוב באור

ההצגה “צרוב באור”, עיבוד לרומן המצליח של ישראל המאירי, מציגה חקירת שב"כ המערערת את חייו של מורה לצילום ואת יחסיו עם הסטודנט הדרוזי שלו. המחזה, המשלב מתח ודרמה, מציב את הדמויות במרכז קונפליקט בין ערכים ליברליים לנאמנות שבטית, ומזמין את הקהל להתמודד עם שאלות מורכבות על מה שנשאר בחושך ומה שנצרב באור.
השחקן הערבי-ישראלי המוערך  ג’ורג’ אסקנדר, מוביל בכשרונו האדיר את ההפקה החדשה והמסקרנת על במה צעירה ורעננה. אסקנדר, שזכה להכרה רחבה בזכות תפקידיו המגוונים בקולנוע, בטלוויזיה ובתיאטרון, מביא את כשרונו הייחודי למחזה “צרוב באור”. עם רקורד מרשים הכולל השתתפות בסדרה המצליחה “פאודה”, בסרטים כמו “בית לחם” ו"הלהקה האחרונה בלבנון". עם פרסים רבים כמו בפסטיבל עכו ובפרסי קיפוד הזהב, אסקנדר ממשיך להפתיע ולרגש את הקהל.

כמעט מתחת לרדאר צמחה לה השמועה על שחקן התרבות החדש בעיר, בקשת הרחבה של תרבות הבמה. המרץ2 הוא גם בית וגם זירת בילוי ומפגש עבור יוצרים וקהל מכל התחומים; מוזיקה, תיאטרון, מסיבות, מופעי ילדים, מפגש בין מחתרת לבמה מרכזית.
אתר הבית  www.hameretz2.org

בימוי : סיני פתר | שחקנים: ג'ורג' אסקנדר , חגית בן עמי , שיר ברנשטין, רוברטו פולק, טל שדה, רוני שטקלר, מפיקה: רלי דייג
עוד בתיאטרון במרץ: בהנחיית בנימין יום טוב (״הטווס״) נפתחת הרשמה לסדנת המדגרה לפרפורמטיביות רב תחומית. בנימין מלווה 12 יוצרים ומפתח איתם חומרים בסשנים שבועיים אל תוך הלילה בחלל המרכזי של המרץ2. התוצרים מוצגים באירועים פתוחים לקהל, שהם תזכורת לגיוון האינסופי וגם לתקווה שמופע הבמה יודע לתת.

החזון שמאיר אריאל לא הספיק לפני מותו

25 שנה למאיר אריאל ו-50 שנה לסיבוב ההופעות המיתולוגי The Rolling Thunder Revue של בוב דילן – ושניהם עדיין חיים יחדיו: כמחווה לאמנים הגדולים שהשפיעו עליהם רבות, עלו יואל קלופפר ונחי וייס אל קברו של מאיר אריאל במשמרות כדי לשפוך אור חדש על "חזון אחרית הימים" שכתב אך לא הספיק לקרוא לפני מותו

היום, ה' באב, חל יום פטירתו של מאיר אריאל הטמון בבית הקברות של קיבוץ משמרות. נחי וייס, יחד עם חברו יואל קלופפר, עלו לבית העלמין במשמרות כדי לקרוא על קברו של מאיר אריאל, בנימה אקטואלית מתמיד, את "חזון אחרית הימים" שכתב לפני מותו ולא הספיק לקרוא. את העליה עשו השניים בעוד הם משחזרים את ביקורם ההיסטורי של בוב דילן ואלן גינסברג על קברו של מי שהשפיע על הילך הרוח שלהם ועיצב את דור הביט בספרו "בדרכים", הסופר ג'ק קרואק. באותו סתיו של 1975, במהלך סיבוב ההופעות המיתולוגי The Rolling Thunder Revue, עצרו דילן וגינסברג את הוואן על פתח בית הקברות בלוול מסצ'וסטס וקראו מתוך ספרו של קרואק, רגע מיתולוגי שהופיע גם בסרטו של מרטין סקורסזה – A Bob Dylan Story.

וייס וקלופפר בוגרי המגזר החרדי לשעבר ובשנים האחרונות פועלים יחד עם חבורתם עד כי לצופה מן הצד נראה שהם אלכימיה של סגנון ייחודי משלהם: תרבות יהודית שנעה בין זמירות שבת לבלוז של המיסיסיפי ותפיסת העולם המשלבת תנ"ך עם חדשנות, יצירה ואדמה. את העליה לקברו של מאיר אריאל הם ערכו בהומאז' ליוצרים בוב דילן ואלן גינסברג, כמחווה עמוקה ליוצרים שהשפיעו עליהם ועל הפילוסופיה החברתית שלהם.

קלופפר הוא ה'קרישנמורטי' של החבורה, וייס הוא יוצר ירושלמי שפרסם לא מכבר את ספר המסעות והגעגועים "מותק החושך" ובימים אלו עורך את ספרו השלישי. בחודש הבא יופיע וייס ויפרסם תערוכה של יצירותיו בפסטיבל היהודי Franz Kafka Stetl בברנו שבצ'כיה.

וייס גם שר ומנגן בהופעותיו את שיריהם של מאיר אריאל ובוב דילן ומתאר את שני היוצרים הדגולים כטיפה אחת שנלקחה מאותו אוקיאנוס ורוח אחת הנושבת באותו שדה של תודעה. "אני מוצא אינספור רפרנסים ביניהם. זה אתגר יצירתי מלהיב עבורי, לקרב בין שניהם גם היום. בשירו 'נשל הנחש' אומר מאיר 'מי צריך אותך עכשיו, מי בכלל זוכר אותך עכשיו, ולך תתחיל למצוא שוב את הקשר…' – השורה הזאת היא נשמתו הפועמת המתמודדת רגע-רגע עם הניסיון לאחוז במשהו משמעותי אחד נוכח החרדה של הזמניות והשכחה והטמיון…"

באשר להומאז' לדילן וגינסברג מסביר וייס כי "הרולינג ת'אנדר הוא ההתגלמות החיה והפועמת המושלמת ביותר של יוצרים שעושים מקום אחד לשני ומתפקדים יחד כחבורה מאוחדת. כמה יופי יש להבעה היצירתית שלהם, מלאת חופש, אהבה ושטות, ועם כל הארגז הזה הם גם בתנועה משותפת. לא יודע איפה אפשר למצוא בימינו עוד שילוב מופלא כזה של פעולה ותנועה יחד, זה החמצן החסר בקהילות האמנים כיום".

מבחינת וייס וקלופפר, העליה לקברו של מאיר אריאל ברוח התקופה של דור הביט זהו רגע של זכירה, של נצחיות, של תפילה. בפרט בתקופה הקשה הזו, כשהחדווה היצירתית ויפעת החיים שרויים עמוק באדמה, זהו רגע של ניסיון לשקם את רוחנו ולחזור למעיינות צוננים כמו מי שחשב שאיבד את אהבתו וזכה להיפגש איתה פנים מול פנים.

מתוך הכמיהה הזאת קורא קלופפר על קברו של אריאל את חזון אחרית הימים שכתב אריאל תחת הכותרת: חזון טיוטה ב'. "הנה ימים באים ותרבה תחושת ההדדיות בין אנשים שתעלה מעומק ההגדרות העצמיות של היחידים ומתוך הייחודיות של האחד וההזדהות עם הייחודיות של הזולת. תהיה הכרה הסכמה כללית שכל בני האדם עלי אדמות שווים ושונים, כל אחד וטביעת האצבע שלו, ויהיה לזה כבוד חדש. אנשים יודו איש לאחיו על היותם הם".

תיאטרון השעה הישראלי עם הקוסם מארץ עוץ בחנוכה הקרוב

כולנו מכירים מקרוב את סיפורם הקלאסי של דורותי, ילדה מתוקה וטוטו כלבה האהוב, הנסחפים בעקבות סופת ציקלון לארץ עוץ הרחוקה והקסומה. דורותי, שכל רצונה הוא לחזור הביתה, פוגשת מכשפה טובה המייעצת לה ללכת אל הקוסם הגדול מעיר הברקת, בתקווה שיוכל להגשים את משאלתה לחזור אל משפחתה.

הדרך לקוסם הופכת למסע הרפתקאות בארץ פנטזיה, במהלכה פוגשת דורותי דמויות מצחיקות ומרגשות המבקשות אף הן להיעזר ביכולותיו של הקוסם להגשים את משאלות ליבן: קשי – הדחליל החביב וחסר המוח, שכל רצונו הוא לזכות בחכמה. פחי – איש הפח החולם לזכות בלב כדי להרגיש ולאהוב. אריה – האריה הפחדן שמחפש אומץ. מסעם של החברים רצוף מכשולים, ובמהלכו יילמדו על חברות, עזרה לזולת, טוב לב ואהבת הבית והמשפחה. אז מה מצפה להם בעיר הברקת? מה יגלו על הקוסם מארץ עוץ? האם יצליחו להגשים את משאלותיהם?

בחנוכה 2024 מעלה תיאטרון השעה הישראלי את הצגת הילדים האהובה מכל "הקוסם מארץ עוץ" עם כ-60 מופעים בכל רחבי הארץ. "הקוסם מארץ עוץ" מבית תיאטרון השעה הישראלי בחנוכה הקרוב מציג נבחרת מדהימה של שחקנים ביניהם השחקנית טיילור מלכוב שתגלם את דורותי, מייקל לואיס שיגלם את איש הפח, ,מיקי קם האגדית בתפקיד המכשפה וצוות השחקנים הוותיק של התיאטרון שמשחק כבר 7 שנים את הקוסם על במות ישראל: עודד מנסטר בתפקיד הקוסם, גיא עקיבא בתפקיד האריה, אור משיח בתפקיד איש הקש, ודניאל סבג בתפקיד טוטו. מחזמר הקוסם מבית תיאטרון השעה הישראלי בבימויו של משה קפטן, יהיה פתוח לקהל בחנוכה הקרוב בכל רחבי הארץ עם 2-4 הצגות ביום שימכרו באמצעות אתר איוונטים.

את המחזה כתבו במיוחד אורלי ישועה ויהונתן שורצברג, מתוך רצון ליצור הצגה שהיא פנטזיה צבעונית, ססגונית, מצחיקה, מלאת הרפתקאות ודמיון, עם דמויות לא ריאליסטיות ובמקביל גם  להעביר דרכה מסרים ריאליסטים על ערכים שחשובים לילדים. "אנחנו מקווים שלצד הויזואליה, השירים ,ההרפתקאות והמסע שדורותי חווה בארץ עוץ, הצלחנו להעביר גם את המסרים שהמחזה מספק וגם את הערכים שנמצאים בעצם בכל אחד מהצופים, ערכים שיעזרו לילדים ללמוד ולהעריך את עצמם ואת הסביבה בצורה טובה יותר ולהבין שהמפתח לשינוי נמצא בכל אחד ואחת מהם, לדוגמא:

-ערך החברות ושיתוף הפעולה: באמצעות דורותי והחברים שהיא פוגשת , אפשר ללמוד איך עבודה משותפת ועזרה הדדית עוזרים להתגבר על אתגרים וקשיים ולהגיע למטרה. -חשיבות האמונה בעצמך: כל אחת מהדמויות בטוחה שהתשובות למשאלות שלה נמצאות בידי הקוסם , אבל מגלה במהלך ההצגה שבפנים יש לה כבר את מה שהיא מחפשת – הדחליל "חסר המוח" כבר חכם  ויצירתי,  איש הפח "חסר הלב" איכפתי ויש בו חמלה , והאריה כבר אמיץ. הם פשוט לא ידעו שהם כאלה. -הערך של הבית והמשפחה: דורותי מגלה שאין כמו בבית ומבינה שהמשפחה האוהבת שלה זה מה שהופך את הבית לבית והוא זה שחשוב. -אומץ והתמדה: למרות הקשיים כל הדמויות ממשיכות בדרכם ולא מוותרות. התובנה הזאת יכולה לעזור לילדים להתמודד עם קשיים  ולא לוותר. -הכוח של טוב הלב: המעשים של דורותי והחברים מלמדים שלעזור לאחרים ולגלות חמלה הם ערכים חשובים שצריך לשמור עליהם. -החשיבות של להיות אמיתי: הקוסם מגלה שההופעה החיצונית לא חשובה. מה שחשוב הוא להיות אמיתי וישר עם עצמך ועם אחרים.

לכרטיסים: https://did.li/BglgT

מרכז סוזן דלל למחול ולתיאטרון עם הופעות ספטמבר 2024

  • דרור ליברמן | לא רק ולא קליל – במסגרת 'שישי באורה': יום שישי, 6 לספטמבר, בשעה 14:00, סטודיו אורה, לא מסומן, במרכז סוזן דלל. "לא רך ולא קליל" הוא  מופע חושפני דרך תחנות חייו של האמן המשתקפות בתהליך היצירה: בן למשפחה מרובת ילדים, תלמיד ישיבה בדרום הר חברון, חייל קרבי, ולבסוף רקדן, ביצירה זו ליברמן ממשיך בקו המאפיין את יצירות הסולו שלו- מהביוגרפי אל המיתולוגי ובחזרה. באמצעות הטרנספורמציה של ליברמן דרך שלל זהויות אותן הוא עוטה עליו כתלבושות מתחלפות, ותוך שימוש באמצעי ביטוי מילוליים וחזותיים מגוונים, המופע מייצר דיאלוג טעון לגבי תהליך כינון הזהות של הסובייקט כפעולה פרפורמטיבית. "המחול אותו אני יוצר נובע מהביוגרפיה שלי" כותב ליברמן "כמי שגדל בחינוך דתי ובחר בדרך שונה, כמי ששירת כחייל קרבי וכיום מאמין שיש דרך אחרת, ואולי פשוט כבן למשפחה המונה אחד-עשר ילדים, אני בוחר שוב ושוב בעמדת האופוזיציה, אני נמשך אל המשעולים הפתלתלים, אל הדרכים שאינן סלולות. אני פונה אל המחול, בין השאר, מתוך בקשה להירפא דרכו, לנער ממני כאבים ישנים, לנייד את הווייתי אל הקשר מחודש, לממש את החופש ולהרבות את האמון". היצירה הוצגה לראשונה ב-2015. דרור ליברמן, יליד באר שבע, 1988, מייסד שותף של "TakeDown Productions" עם קזויו שיונירי, בת זוגו לחיים וליצירה. דרור הוא אמן פרפורמנס רב תחומי, בוגר הסדנא להכשרת רקדנים בחיפה, "כלים"- גוף לעבודה כוריאוגרפית, זוכה פרס שרת התרבות, וחבר תיאטרון קליפה מאז 2013. שיונירי וליברמן יוצרים יחד החל משנת 2015, יצירותיהם זכו לשבחי הביקורת ונתמכו על ידי גורמים רבים, ביניהם קרן רבינוביץ', משרד התרבות והספורט, מועצת הפיס לתרבות ואמנות, עיריית תל אביב, ועוד, עבודותיהם עלו במסגרות המובילות בארץ ובעולם, בשנים האחרונות השניים הוזמנו להופיע, ליצור וללמד ביפן, בולגריה, אלבניה, נורבגיה, גרמניה, קרואטיה, שוויץ, ספרד, צ'כיה, פולין ועוד. מאת ובביצוע: דרור ליברמן, ניהול אמנותי: עידית הרמן, שותפה לפיתוח קונספט: נטע וייזר, ייעוץ כוראוגרפי: אשר בן-שלום, ניהול חזרות: קזויו שיונורי
    המופע הופק בתמיכת תאטרון קליפה ומועצת הפיס לתרבות ואמנות
  • להקת הפלמנקו הישראלית | בעלות – יום שבת, 7 בספטמבר בשעה 21:00, אולם דלל בסוזן דלל: המופע החדש של להקת הפלמנקו הישראלית, מביא אל הבמה את הרוח הכנענית הנושבת מסיפוריהן של האלות המקומיות, שהיוו חלק משמעותי בפנתאון האלים שממנו שאב התנ"ך העברי השראה לא מועטה. המופע יחבר את ההיסטוריה הקדומה של ארץ ישראל עם תרבות הפלמנקו, אשר רבים מאנשיה רואים בה דת לכל דבר. טרם הפך לז'אנר אמנותי מודרני, היה הפלמנקו, שמקורו בפולקלור הצועני-ספרדי, מרכיב בטקסי פולחן שכללו התקהלויות בחללים קטנים וצפופים, שירה וניגון, תפילה וריקוד. לאורך השנים, התפתח הפלמנקו לכדי שפה המובנת וידועה רק לעוסקים בה, כמעין דת סודית. לכל מקצב פלמנקו יש שם משלו, תפקיד ותכונות, אשר משווים לו מעמד של ישות חיה, עצמאית ויצרית, ומקשרים אותו לפן מסוים באורחות חייו של האדם. באופן דומה, מהווים האלים והאלות מן המיתולוגיה הכנענית, האנשה של היבטים שונים בתרבות ובטבע האנושיים, מה שהופך אותם לישויות מטאפוריות בעלות משמעות נצחית. למזמורים העכשוויים שנכתבו על ידי אסי משולם והולחנו על ידי טליה יונה קליגר, חוברת הכוריאוגרפיה של מיכל נתן, שמחברת את מקצבי הפלמנקו השונים למשמעויות הארכיטיפיות של השירים, והופכת את הפרויקט ליצירה הרת משמעות ואלגורית לימינו אלה. ניהול אמנותי וכוריאוגרפיה: מיכל נתן. טקסטים למזמורים: אסי משולם. לחן: טליה יונה קליגר. שירה: יעל הורביץ וטליה יונה קליגר. ריקוד: להקת הפלמנקו הישראלית. ניהול הצגה: אורנה גרץ. בתמיכת מועצת הפיס לתרבות ולאמנות.
  • תיאטרון מחול יוסי ברג ועודד גרף | פולחן האביב #2 – במסגרת 'שישי באורה': יום שלישי, 10 לספטמבר, בשעה 20:30, סטודיו אורה, לא מסומן, במרכז סוזן דלל. יום רביעי, 11 לספטמבר, בשעה 20:30, סטודיו אורה, לא מסומן, במרכז סוזן דלל. עבודה לארבעה גברים שבה שבים הכוריאוגרפים יוסי ברג ועודד גרף אל "פולחן האביב", יצירתו המונומנטלית של איגור סטרוינסקי, שנוצרה במקור, ערב מלחה"ע ה-1, כדי לבחון אתוסים של פולחן, הקרבה וגבריות בתוך הקשר מקומי ועכשווי. ברג וגרף רוקדים ביצירה לצד טל אדלר אריאלי ואבשלום לטוכה, כשיחד, מגלמים הארבעה בגופם מגוון דימויים סותרים מתוך הזיכרון הקולקטיבי, ונעים בין ביטויים של מיניות סוערת, יצריות ואלימות – לחמלה, רוך ועדנה. העבודה נעה בין עבר לעתיד, ומעלה שאלות אודות הקשר שבין כינון הזהות הגברית, מיניות והערצת המולדת – ודרך גוף, טקסט ותנועה, מבקשת להציע פולחן מסוג חדש. העבודה עלתה לראשונה בשנת 2017 וכעת זוכה לעיבוד מחודש. הכוריאוגרפים התל אביביים יוסי ברג ועודד גרף שהחלו לשתף פעולה בשנת 2005, צברו מוניטין של עבודה פורצת גבולות שהיא מאוד פיזית, נוקבת וחכמה. ברג וגרף סיירו עם להקתם ברחבי העולם (פסטיבל מונפלייה צרפת, אמריקן דאנס פסטיבל, ארה"ב, תיאטרון ג'ויס ניו יורק, תיאטרון דאנס האוס שבדיה, פסטיבל סידאנס דרום קוריאה, ועוד) וזכו בכמה פרסים בינלאומיים יוקרתיים. בנוסף, הוזמנו ככוריאוגרפים אורחים ליצור במספר רב של להקות מחול ואוניברסיטאות. יוסי ועודד הם מנהלים אמנותיים, ממציאים, חוקרים, רקדנים, מחנכים ומנטורים; בשנים האחרונות מוביל יוסי את בית הספר 'סדנא' בקיבוץ געתון ועודד מוביל את פסטיבל 'הרמת מסך' ברחבי ישראל. זוכי פרס משרד התרבות בתחום הכוריאוגרפיה ובפרס רוזנבלום לאמנויות הבמה לאמנים מצטיינים. רעיון וכוריאוגרפיה: יוסי ברג ועודד גרף. מופיעים, יוצרים: אבשלום לטוכה, טל אדלר אריאלי, עודד גרף, יוסי ברג. בתמיכת: מועצת הפיס לתרבות ואמנות, קרן רבינוביץ', עיריית תל אביב, משרד התרבות והספורט. אתר להקה: www.yossioded.com
  •  קבוצת מחול יעל שילר | SOFI –  יום שישי, 13 בספטמבר בשעה 14:30, אולם דלל במרכז סוזן דלל. When our wings are cut, can we still fly? יצירה שנוצרה באיזור הדמדומים שבו יש ואין מילים. ובכל זאת יש צמא ורגעים מהפנטים של חיבור שאינו תלוי בזמן או במצבים שרירותיים. כמו הירח, גם המעגל מתמלא ומתרוקן בכל פעם מחדש. מיתוסים של גבורה וזיכרון, טקסי קינה ופולחן, אקסטזה ועונג, אש ותמרות עשן. וקול אחד שראוי להשמיע לעד. זוהי יצירתה השלישית של יעל שילר (Lily, Gloria). סופי מחבקת את לילי ואת גלוריה, אשר מצאה בהן היוצרת (והרקדנית) כנפיים עוטפות, מחסה ובית. 70 דק׳, 7 רקדנים. כוריאוגרפיה וניהול אמנותי: יעל שילר. רקדנים יוצרים:נאור וולקר, איילה מגריל, אנטולי שיינפלד, שניר נקר, אורי מבזבז, חביבייה הרקולס, יעל שילר
  • רייצ'ל ארדוס – עמית ואיתי נוסעים למרחקים: יום שבת, 14 בספטמבר בשעה 11:00, סטודיו זהבה וג'ק דלל במרכז סוזן דלל – לגילאי -5-11. עמית ואיתי נוסעים למרחקים. מופע מחול לילדים על הרפתקאות, כלי תחבורה, מסעות, דמיון, חברות ושיתוף פעולה. המופע משלב תנועה, שירה, טקסט ואוריגמי- דרך משחק עם נייר, הילדים מפעילים את הדמיון ומייצרים עולם ומלואו. את המופע קולאז' מוסיקלי קסום המשלב קלאסיקות ארצישראליות. לאחר הצלחת המופע 'הארמון של איתי' שנוצר בשנת 2020 ע"י הכוריאוגרפית רייצ'ל ארדוס בשיתוף פעולה עם אורי לנקינסקי ותומר גיאת, חוזרות הדמויות למסע נוסף- חדש! (אין צורך לראות את המופע הראשון על מנת להנות מהמופע השני). בואו לפגוש את עמית ואיתי בפעם הראשונה או להצטרף אליהם להרפתקה נוספת ולראות מה הם עושים הפעם. רייצ'ל ארדוס היא כוריאוגרפית עצמאית עטורת פרסים. סיימה בהצטיינות לימודי תואר שני בכוריאוגרפיה ב-'Laban Centre', לונדון. זוכת המקום הראשון בפרס היוקרתי בתחרות הכוריאוגרפיה מטעם  'AICC' בAarhus, דנמרק. ב-2009 זכתה בתחרות הכוריאוגרפים מטעם  City Dance Ensemble ' ובפרס הצטיינות מטעם Albert Gaubier’ בדנמרק. ב-2012 זכתה בפרס "אמנית השנה" מטעם שרת הקליטה לאמנים עולים וב-2014 הוענק לה פרס מטעם 'NorthWest Dance Project' בפורטלנד ארה"ב. בשנת 2015 זכתה בפרס שרת התרבות ליוצרים צעירים במחול אמנותי. יצירותיה זוכות לתשבחות המבקרים, לאהדת הקהל ולהכרה בינלאומית והוצגו בכמה מן הבמות היוקרתיות בעולם- בימת בית האופרה המלכותית בלונדון, בימת ה'Kennedy Centre' בוושינגטון, ב’The Joyce’, ניו-יורק ועוד. רייצ'ל מלמדת ומעבירה סדנאות וכיתות אמן. בשנת 2018 הוזמנה ללמד כאמנית אורחת באוניברסיטת בראון, ארצות הברית. קונספט ובימוי: רייצ'ל ארדוס. בשיתוף ובביצוע: תומר גיאת ואורי לנקינסקי. המופע הופק בתמיכת מועצת הפיס לתרבות ולאמנות. Supported by Asylum Arts at The Neighborhood: An Urban Center for Jewish Life
  • להקת המחול ורטיגו | "מקום" –    יום שני, 16 בספטמבר, בשעה 20:30, באולם דלל במרכז סוזן דלל |    יום שלישי, 17 בספטמבר, בשעה 20:30, באולם דלל במרכז סוזן דלל. בחיפוש מתמיד לשוב אל המקום שמקרב אותנו אל עצמינו/ כוראוגרפיה | נעה ורטהיים, מוסיקה | רן בגנו, תאורה | דני פישוף, ע.כוראוגרפית | רינה ורטהיים קורן, מנהלת להקה | סנדרה בראון, רקדנים יוצרים | מיכה עמוס, שון אולס, איתי פרי, עדן בן שימול, רות בן דוד, אילן גולובוביץ, שני ליכט, תיאו סאמזוורט. להקת המחול ורטיגו בניהולה האמנותי של נעה ורטהיים מדגישה את דרכה בקיומה כגוף ייחודי בנוף התרבות הישראלית המגשים את תפיסת עולמו המחברת בין אמנות חברה וסביבה. נעה ורטהיים כוריאוגרפית בעלת שם עולמי צברה מוניטין בארץ ובעולם על הצלחתה בהעמדת רפרטואר יצירות מרשים יחד עם פעילות חברתית וקהילתית בכפר האמנות האקולוגי בקיבוץ נתיב הל"ה – מקום מפגש בין אמנות לסביבה. ומקום מגוריה עם משפחתה. בעשור השלישי לפעילות פוריה ומשגשגת מציגה הלהקה רפרטואר מרשים של יצירות מקור מבית היוצר של נעה ורטהיים , שפת מחול ייחודית המהווה השראה לתלמידים ויוצרים בתחום המחול ןמשמשת כאבן יסוד לעידוד תקשורת בין אדם לאדם בחברה ומעורבות בקהילה. דרכה הייחודית של נעה ניכרת בחיבור מיוחד בעבודתה מעבר לתרומתה לחיי התרבות והאמנות בישראל נכרת בחיבור המיוחד שהא עושה בעבודתה בנושאים חברתיים על ידי יצירת קשר אמנותי עם הקהילה והסביבה בה היא יוצרת. דרך זו באה לידי ביטוי בהקמת בית ספר למחול, הכשרת רקדנים , הקניית שפת מחול – בתנועה השואבת יכולות מהעבר, פועלת להגביר את המעורבות בהווה מתוך אחריות לעתיד . כפר האמנות האקולוגי מתנהל מתוך אחריות סביבתית וחברתית וחושף את ורטיגו כח האיזון – מחול משולב בין נכים ושאינם נכים. הכפר משמש כור היתוך ומעבדה ללימוד יצירתי ועכשווי בתרבות היהודית .
  • מיקה קופפר | הולכת על שתיים – במסגרת 'שישי באורה' – מופעים אינטימיים בשישי בצהריים. יום שישי, 20 לספטמבר, בשעה 14:00, סטודיו אורה, לא מסומן, במרכז סוזן דלל, יום שבת, 21 לספטמבר, בשעה 18:00, סטודיו אורה, לא מסומן, במרכז סוזן דלל.
    רוקנתי מה שיכולתי | כדי שאוכל לראות ולהקשיב יותר טוב. | עכשיו קל יותר לאלף את הגוף, | להסדיר מחדש את הצורות המתקיימות בו. אני זזה בחלל ה׳ריק׳ – תמיד עם אותו הגוף, אותו חומר אבל בארגון, סדר ומוזיקליות שונה. באמצעות שיבושים וחלוקה מחודשת, המצאת מנגנונים לייצור-תנועה, מניפולציות ווריאציות, אני מוצאת ואוספת את אוצר המילים, משקפת את תהליך בניית השפה שלי. נקודת ההתחלה היא ההבנה הפשוטה: הגוף רוצה לזוז. העבודה מגלמת את התמודדות שלי בתור יוצרת, כוריאוגרפית ורקדנית בה אני מחפשת לאתגר את הלוגיקה הפיזית המוכרת של הגוף שלי כדי להאיר אותו מחדש ולחשוף את יכולותיו הפואטיות. נקודת ההתחלה היא ההבנה הפשוטה: הגוף רוצה לזוז. אבל איך? זהו תהליך אישי וחשוף של למידה, הפנמה ובחירה. העבודה מציעה לחזור למרכיבים הבסיסיים ביותר ומתוך מה שיש, להתחיל לבנות עולמות חדשים. היצירה הוצגה לראשונה ב-2023. מיקה קופפר היא כוריאוגרפית, פרפורמרית ואמנית רב-תחומית. הפרקטיקה האמנותית שלה מפגישה שילוב של שפות חזותיות ותנועתיות הנעות בין כוריאוגרפיה, תיאטרון חזותי ופרפורמנס. בעבודותיה השונות היא עוסקת במתחים מובנים ונסתרים בהתנהגות אנושית, באמצעות חקירה ומבט דקונסטרוקטיבי – אך מינימליסטי – בגוף הנע. מיקה היא בוגרת 'בית הספר לתיאטרון חזותי' 2019 ומאז היא מפתחת ומציגה את עבודותיה ומשתפת פעולה כפרפורמרית וכיוצרת בפרויקטים שונים. הופיעה ויצרה במקומות ופסטיבלים רבים, ביניהם – תיאטרון 'הזירה', פסטיבל 'עכו', פסטיבל 'אינטימדאנס', פסטיבל 'כלים' ועוד. השתתפה בתוכניות רזידנסי ביניהן P.A.R.T.S / ROSAS (2023) בבריסל, מרכז כלים (2022-2023) ועוד.  יוצרת ומבצעת: מיקה קופפר. עריכה מוזיקלית ועיצוב סאונד: יניב חיון ומיקה קופפר. מוסיקה: For Violin, String Orchestra and Percussion
    דרמטורגיה עבור העמדה לתוכנית שישי באורה: יעל ונציה
  • להקת מחול בת־שבע – "מומו" מאת אוהד נהרין בשיתוף רקדני הלהקה ואריאל כהן – יום שני, 23 בספטמבר בשעה 19:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל, יום שלישי, 24 בספטמבר בשעה 19:00 וב-21:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל, יום רביעי, 25 בספטמבר בשעה 19:00 וב-21:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל, יום שישי, 27 בספטמבר בשעה 14:00 וב-16:30, אולם דלל במרכז סוזן דלל, יום שבת, 28 בספטמבר בשעה 19:00 וב-21:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל, יום ראשון, 29 בספטמבר בשעה 19:00 וב-21:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל, למומו יש שתי נשמות – האחת כמו שאובה ממעמקי האדמה – נשמה שמקפלת בתוכה ארכיטיפים ומיתוסים של גבריות מלוכדת וגולמית, והאחרת מצויה בחיפוש תמידי אחר די-אן-אי אישי ומובחן; האחת פועלת כמעין כוח כבידה עצמאי שאינו תלוי בדבר, והאחרת מורכבת מגופים שנעים סביב אותו כוח – מתרחקים ממנו, נמשכים אליו, מפנים מקום לרכּות הכרחית ולפורקן. עם פסקול שמורכב ברובו מהאלבוםLandfall  של לורי אנדרסון ושל Kronos Quartet, מהרכבי המוזיקה הקלאסית החדשה המובילים בעולם, נפרס על הבמה פסיון משותף שבליבו מעגליות של יופי ועצב עמוק. ויתור הופך להתמסרות לחיפוש אחר סדק, ומעידות בקוד התנועתי מתגלות כחומר חופשי, משחקי ונוגע. רקדני הלהקה, עונת המופעים 2023-2022: חן אגרון, בילי בארי, יעל בן-עזר, ירדן ברקת, בן גרין, גיא דוידסון, שון האו, צ'יאקי הוריטה, מתן כהן, אדריאן ליפסון, אוהד מזור, ג׳יאני נוטרניקולה, ארי נקמורה, יוני (יונתן) סימון, דנאי פורת, איגור פטשנצ'וק, לונדיווה קוזה, לי-אן שו. יוצרים שותפים: רקדני הלהקה ואריאל כהן / עיצוב תאורה: אבי יונה בואנו (במבי)  / עיצוב במה ואביזרים: גדי צחור / עיצוב היצירה התאפשרה הודות לתמיכתה הנדיבה של קרן צ'לק
  • דברים ראשונים | מיכאל גטמן – יום שלישי, 24 בספטמבר בשעה 20:30, סטודיו זהבה וז'אק במרכז סוזן דלל. דמיינו עולם בו אין עוד מרחק בין 'זה' לבין הידיעה שלנו את ‘זה'. כיצד, אם כך, נדבר על 'זה'? נבין את 'זה'? יתכן שנותר לנו להיות מרוכזים לחלוטין בפעולת הכוונון הפנימי של עצמנו, כפי שמכוונים מנגנון מורכב ועדין כדי להשיג דיוק מרבי. דברים ראשונים 1 היא עבודה המורכבת מחמישה פרקים. כל פרק הוא קריאה מינימליסטית של האדם את העולם; במימד הפיזי, הרגשי, הלשוני, החזותי והפואטי. כל פרק מתמקד ובוחן תהליכים המתרחשים בגוף ובמחשבה, רעיון ופעולה, חומר וצורה, ציווי ובקשה, כלום ושום דבר. כל פרק חושב דבר אחד ומגלה ריבוי באחדות. צעד ועוד צעד, ניסיון אישי לגעת באנושי – מלכודת ידועה מראש ו גלויה לעין. מיכאל גטמן נולד בישראל להורים יוצאי ברית המועצות לשעבר, דורה קרולין וזכריה גטמן שעלו לישראל מלנינגרד הסובייטית אחרי נסיון כושל של דיסידנטים רוסים לחטוף מטוס כדי להמלט מברית המועצות ב-1970 – "מבצע חתונה". מיכאל חוקר את ומסוקרן לגבי הקשר שבין שפה לתנועה, תגובות קוגניטיביות, הפרטיקולרי והמופשט, והיכולת להגיב למצבי קיצון בקשת רגשות רחבה. לאורך השנים שיתף פעולה עם מגוון רחב של אמנים ויצר פרויקטים ועבודות כוריאוגרפיות רבות, ועבודותיו מוצגות על במות ובפסטיבלים בארץ ובעולם. במקביל לעשייה הכוריאוגרפית, עוסק מיכאל גם בהוראה ומוזמן בקביעות להעביר שיעורים, סדנאות וכיתות אמן, בין היתר בתחומי היצירה והאימפרוביזציה, במוסדות ובמרכזי מחול מובילים בישראל ובחו”ל. מיכאל הוא בעל תואר שני (MA) מטעם אוניברסיטת האדרספילד, אנגליה. הופק בתמיכת: מרכז דרידה למחול/בולגריה, קרן מפעל הפיס, קרן רבינוביץ'. כוריאוגרפיה: מיכאל גטמן, מבצע: אריאל גלברט, דרמטורגיה: יעל ונציה, עיצוב תאורה: לודויקו צ'יאופי. סאונד מקור: גל הוכברג, עיצוב סאונד: גל הוכברג, מיכאל גטמן
  • אורי לנקינסקי | A DANCE PIECE – בכורה – יום חמישי , 26 בספטמבר, בשעה 20:00, סטודיו אורה במרכז סוזן דלל. האהבה הראשונה שלי לא הייתה לאדם אלה למחול. היחסים בינינו ארוכים עם המון עליות וירידות. ביצירה הזאת אני בוחנת אם האהבה עדיין חיה ואיך היא מרגישה היום. אורי לנקינסקי היא רקדנית יוצרת ועיתונאית שמשלבת את השפה התנועתית עם השפה הכתובה. מאז שנת 2000 אורי מופיעה ביצירות של יוצרים עצמאיים כמו נעמי לה פראנס, רייצ׳ל ארדוס ועוד. אורי כותבת באופן קבוע בעיתונים , The Jerusalem Post ומעריב וגם כותבת את הטור ״כוריאוגרפיה הורית״ במדור משפחה של הארץ. בין היצירות שלה, the painting: דיוקן #2, החליפה, ג׳קי בשוק, קורס הכנה ללידה ,וa dance piece. היצירות שלה הוצגו ברחבי ישראל, אירופה וצפון אמריקה. כוריאוגרפיה, טקסט וביצוע: אורי לנקינסקי. יעוץ אומנותי: ריייצ׳ל ארדוס. עיניים חיצוניות: ענת צדרבאום, רננה רז, ג׳ון גודן, שחר שפלטר. מוזיקה: אן מולר, בראד אוברהופר, שינייד אובריאן
    צילום: נטשה שקנס. בכורה: פסטיבל מחול שלם מרץ 2024. היצירה פותחה בשהות אומן של Between the Seas במונמבסיה, יוון, S.eS.Ta מרכז לכוריאוגרפיה בז׳דאר נד סזבו, צ׳כיה, Dance Complex בקיימברידג׳, ארה״ב ואולפן מחול מנשה בעין שמר. היצירה נתמכה על ידי קרן רבינוביץ׳, עיריית תל אביב ועמותת הכוריאוגרפים.
  • להקת המחול פרסקו- יורם כרמי | TATRY – יום שני , 30 בספטמבר, בשעה 20:30, אולם דלל במרכז סוזן דלל. להקת המחול פרסקו – יורם כרמי | טאטרי – מאת מור שני. אלבום ויזואלי למוזיקה של הנריק גורצקי ולשמונה רקדנים, המוקדש לאפשרות החופש הכמוסה באובססיה הקולקטיבית לסדר ושכפול. זוהי הצעה לאלטרנטיבה למציאות הכפייתית השולטת בחיינו ומותירה אותנו הלומי-הווה, מתפלאים ולא מבינים , הצעה לנוע ביחד באופן בו המתח בין היסטוריה האוטופיה יכולים להפוך לריקוד. כוריאוגרפיה: מור שני בשיתוף רקדני הלהקה. ניהול אומנותי: יורם כרמי. עיצוב פסקול ועריכה מוסיקלית: איתמר גרוס. עיצוב תלבושות: עומרי אלבו. עיצוב תאורה: עופר לאופר.

לכל המופעים ניתן לרכוש כרטיסים בקופות או באתר www.suzannedellal.org.il

סטודיו למשחק – ניסן נתיב ירושלים עם איך פגשתי את השטן ודווקא בירושלים?

אחרי שמחזותיה הועלו בהצלחה רבה בצ'כיה, המחזאית הדר גלרון החליטה להעלות הצגה של עמיתיה וחבריה מפראג, כאן בירושלים! בהפקת סטודיו למשחק – ניסן נתיב ירושלים.

תלמידי ותלמידות שנה ג' מסטודיו למשחק – ניסן נתיב, ירושלים,  מעלים בכורה ארצית של מחזה צ'כי עכשווי ומצליח בשם "איך פגשתי את השטן" מאת פטר סבויטקה & ייז'י ינקו ובבימויה של גלרון!
4-11 בספטמבר בסטודיו למשחק – ניסן נתיב בירושלים, ו23-24 בספטמבר בסטודיו למשחק – ניסן נתיב ת"א. בכל ערב בשעה 20.00 ביום שישי 6.9 בשעה 12.00 ובמוצאי שבת 7.9 בשעה 21.00. ההצגה תוצג בסטודיו למשחק, ניסן נתיב, רחוב מנורה 3, ירושלים.

"איך פגשתי את השטן"- הפקה של מחזה צ'כי בהצגת בכורה בארץ, בבימויה של הדר גלרון (מקווה, הסודות, ההרמון). אוטה, סופר מצליח שנוגע במיליוני קוראים ברחבי העולם, סוחף ומצחיק אותם תוך שהוא מתמודד עם מניה דיפרסיה וזכרונות קשים מילדות הרודפים אותו. יצירה העוסקת בסתירה בין העולם הקסום והאידאלי שביצירתו לצד התמודדות עם סיוטים ושדים.

איך פגשתי את השטן?  מאת: פטר סבויטקה & ייז'י ינקו. תרגום ועריכה: הדר גלרון ושחר קראוס. בימוי :  הדר גלרון. בהשתתפות: תלמידי שנה ג' הסטודיו למשחק ניסן נתיב י-ם בשני קאסטים שונים.

תפאורה ותלבושות: רונה משעול. תאורה: מרטין עדין. מוזיקה: עדן ביטון. תנועה: גל מדמוני.

מחיר כרטיס 60 ₪. להזמנות https://www.nissan-nativ.org.il/he/559

להקת המחול קמע עם "בהקיץ" של הכוריאוגרף תמיר גינץ בישראל ובגרמניה

להקת המחול קמע פותחת את עונת המופעים במרכז סוזן דלל החל מה19 בספטמבר עם המופע המצליח "בהקיץ" ומיד לאחר מכן תמשיך ל3 הופעות נוספות בגרמניה.

"בהקיץ" – פנטזיה סוריאליסטית אישית מאת המנהל האמנותי של להקת המחול קמע, הכוריאוגרף תמיר גינץ, המבוצעת על ידי 14 רקדנים ורקדניות וירטואוזים בינלאומיים, נודדת אל רגעי אושר, חזיונות של תשוקות ומאווים בלתי ממומשים, הדי זיכרונות ואהבה. יצירתו החדשה של גינץ, נבעה מכמיהה לצאת להרפתקת אסקפיזם, בפקחות מלאה, אל מחוזות של אופטימיות.

תמיר גינץ, יצר את "בהקיץ" לצלילי מוזיקה מקורית של אבי בללי. השניים ממשיכים בשיתוף הפעולה הפורה בהמשך להצלחתם הקודמת עם היצירות "במדבר דברים", "לא נודע" , "מנמוזין" ו"זעם". אל השניים מצטרף גם הרקדן ומעצב האופנה הבינלאומי אביעד אריק הרמן (עיצב תלבושות למיס תבל, "מאמא מיה!" ועוד) שרקד עם תמיר גינץ במופע הראשון של הלהקה "גן נעול" וכעת, סוגר מעגל ואמון על התפאורה והתלבושות ביצירה זו.

"בימים אלה, יש חשיבות אולי גדולה מתמיד לאסקפיזם"  כך אומר תמיר גינץ, המנהל האמנותי של להקת המחול קמע. "התובנה שמובילה אותנו היא שאנו לא מבדרים את הקהילה אלה נותנים לה מזור לנשמה, שעות של הפוגה לנפש, השראה והדמיה של שגרה.  תרבות היא מזון לרוח, הבסיס לתקווה. בלי תקווה לנורמליות שעוד תחזור לא נוכל לאתגרי התקופה".

להקת המחול קמע היא סימן המזל של המחול הישראלי. תמיר גינץ, המנהל האמנותי, המייסד והכוריאוגרף של הלהקה, מוביל את הלהקה ליצירתיות מלאת תשוקה, חיבורים ואמנותיות חסרת פשרות. קמע שבתה קהלים נלהבים ברחבי העולם בשני העשורים מאז הקמתה.

יצירות הלהקה, המועלות עשרות פעמים בשנה בארץ ובעולם, נותנות במה לווירטואוזיות עוצמתית לצד ביטוי אישי של הרקדנים ומזמינות את הצופים לחוויה מרתקת. גינץ, יוצר עבודות המהוות את הציר המרכזי ברפרטואר הלהקה. בעבודותיו נרקם על הבמה עולם עשיר ברבדים. שפת התנועה הדרמטית של גינץ שופעת בדימויים ומאתגרת את יכולות הרקדנים. קמע הנה בית ל-24 רקדנים, ישראלים לצד רקדנים מרחבי העולם, התורמים מכישרונם לתהליך היצירתי ומביאים לבמה ביצוע מרגש וסוחף..

19 בספטמבר, מרכז סוזן דלל | 20 בספטמבר, מרכז סוזן דלל | 15 ו16 באוקטובר, נויס בגרמניה | 19 באוקטובר, פסטיבל המחול קמפטן, גרמניה.

פרטים נוספים ורכישה באתר להקת המחול קמע… מחירים: 110-160 ₪ טל': 9300*

תאטרון הבית-בלקבוקס עם כל הנוגעים בדבר מאת: דפי אלטבב 12 ספטמבר

14 שנים אני מתבוננת מבחוץ. מתרגשת להעביר את סיפוריי דרך הרקדנים שאני עובדת איתם. אחרי 14 שנה החלטתי לדבר בעצמי  בגוף ראשון, במקום שידברו אותי. שיתוף הפעולה עם יענקל'ה פילצר החל בשנת 2019 והעמיק בחמש השנים האחרונות. הגבול בין עבודה למשפחה לחברות , הטשטש, אז ביקשתי ממנו לרקוד לידו ולדבר על כל מה שביני לבינו, לבין הדרך הזו עד שנוצרת עבודת מחול שמגיעה אל הבמה

דפי אלטבב- בוגרת בית הספר לאמנויות המחול של מכללת סמינר הקיבוצים, בעלת תואר ראשון B.Ed. ותעודת הוראה בהתמחות קומפוזיציה וכתב תנועה. מוזיקאית, רקדניתיוצרת במחול משנת 2005. הצטרפה לעמותת הכוריאגורפים בשנת 2009. מנהלת אמנותית וכוריאוגרפית של "קבוצת המחול דפי אלטבב". זוכת פרס שרת התרבות ליוצר צעיר במחול בשנים: 2012, 2013 ו-2016 ; זוכת פרס רוזנבלום של עירית תל אביב לשנת 2014; זוכת פרס שרת התרבות לשנת 2018 לביצוע היצירה ITS NOW. ITS NEVER

שותף ליצירה, מוסיקה מקורית ונגינה: יענקל'ה פילצר | מבצעים: יענקל׳ה פילצר ודפי אלטבב | הפקה: שרית אדרי | ניהול חזרות וליווי אמנותי: איה שטייגמן, יוחאי גינתון וטל אדלר | מנהלת חזרות נוספת: נועה רוזנטל| תאורה: יואב בראל | ניהול הצגה: רייצ'ל ארדוס | ליווי אמנותי נוסף: ארז מעין שליו, ניב שיינפלד ואורן לאור | תלבושות: דפי אלטבב וזיוה גוהר | עיצוב פסקול: רעות יהודאי | מוסיקה: תחת כובד התפוח- שולה חן | Winter (L'Inverno) Op.8 No.4 F Minor: Allegro Non Molto-Vivaldi | הלילה- הכל עובר חביבי | עבודה נוספת על טקסט: לי שר | צילומים: ניני משה

לפרטים נוספים: [email protected]

מרכז סוזן דלל עם שמש אלכסונית – מחול לשוסטקוביץ' מאת: ענבל אושמן 10.9.2024 

בעולם של כבלים ומגבלות ארבע נשים עוצמתיות נעות בין חירות לשעבוד. לעתים הן מתקוממות, פעמים אחרות הן מצייתות, אבל תמיד הן נעות ומבקשות אחר התחושה החמקמקה של חופש. שמש אלכסונית היא מסע כוריאוגרפי אל המעמקים האפלים והמוארים של הכמיהה האנושית לשחרור ולגאולה. עבודת המחול נוצרה למוזיקה העילאית האקספרסיבית של רביעיות המיתר 8 ו-10 מאת שוסטקוביץ', אשר מבוצעות חי על הבמה בידי נגניות רביעיית כרמל.

ענבל אושמן היא כוריאוגרפית ורקדנית, זוכת פרס שרת התרבות 2018 ליוצרי מחול.

מאז שנת 2010 אושמן יצרה עבודות מחול לבמה לקולנוע ולמרחב הציבורי, שהציגו ומציגות בפסטיבלים מרכזיים בארץ ובעולם. עבודות המחול פרי יצירתה שואבות השראה מהמפגש וההתנגשות בין מקורות תרבותיים שונים.

בשנים האחרונות ענבל יוצרת מחול עכשווי ליצירות מוסיקליות קלאסיות קאנוניות המבוצעות חי על הבמה. יצירותיה הבימתיות מציעות אירועים אומנותיים הממזגים חדש וישן.

כוריאוגרפיה: ענבל אושמן | מוזיקה: רביעיות 8 ו-10, דמיטרי שוסטקוביץ' בביצוע רביעיית כרמל | רקדניות: איה דגני,  ג'ולי מורה, ענבר בוכבינדר, רומי להב. | מוזיקאיות: רחל רינגלשטיין, טלי גולדברג, תמי ווטרמן, שולי ווטרמן. | דרמטורגיה: ינץ לוי. | עיצוב תפאורה: זוהר שואף. | עיצוב תאורה: אורי רובינשטיין. | עיצוב תלבושות: ענבל אושמן. | מפיקה: שרית אדרי. שעה 20:30 | לרכישת כרטיסים כתובת: מרכז סוזן דלל, יחיאלי 5 תל אביב

לפרטים נוספים: 03-5105656 || suzannedellal.org.il

תיאטרון הפרינג׳ באר שבע עם בקרבנו מאת: איריס ארז 9.9.24 שעה 20:00

אָדָם, שֶׁרִשְׁמִי הַקְּרָב עֲדַיִן מְהַדְהֲדִים בּוֹ וּבַת זוּגוֹ הַכּוֹרֵיאוֹגְרָפִית נִפְגָּשִׁים עַל הַבָּמָה.

יַחַד הֵם מְנַסִּים לָתֵת מָקוֹם לַתְּחוּשׁוֹת וְלִרְשָׁמִים הַקַּיָּמִים בּוֹ יוֹם יוֹם כְּבָר 30 שָׁנָה וּבָהּ, מֵאָז שֶׁהִיא אִתּוֹ.

לְבַטֵּא מַשֶּׁהוּ, לְעַבֵּד מַשֶּׁהוּ, לְרַפֵּא מַשֶּׁהוּ, לְהִתְנַגֵּד, לְהַרְגִּישׁ, שֶׁיָּבִינוּ..

אוּלַי כָּךְ, תִּהְיֶה קְצָת פָּחוֹת מִלְחָמָה בַּחוּץ וּבִפְנִים.

אזהרת טריגר: המופע מכיל תוכן רגיש ורעשים העלולים לעורר תגובת דחק.

איריס ארז, יוצרת רוקדת ומלמדת גוף ותנועה. בעבודותיה היא מחפשת לגעת בספירות הפוליטיות והציבוריות דרך הגוף הפרטי ולחקור את ההשפעות ההדדיות ביניהן.

בין עבודותיה:"זמני"(2007), (2010)"Homesick",, "גוף ראשון רבים"(2012) "תכף אשוב"(2014) "לוקאלי"(2016 )עבודות תלויות מקום ועבודות וידיאודנס. עבדה עם הכוריאוגרפים: יסמין גודר, ענת דניאלי, ענבל פינטו, רונית זיו, לרה ברסאק, אורי איבגי וארקדי זיידס. לימדה טכניקה ואימפרוביזציה וליווי תהליכי יצירה באקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים ובמסגרות פרטיות ובינלאומית. המאמר שלה הגוף הרגשי התפרסם בספר מקום לפעולה-כוריאוגרפיה עכשווית בתיאוריה ובמעשה בעריכת רן בראון ובהוצאת אסיה (2014). מאמרה "פדגוגיה של החומר האפל" שכתבה במשותף עם רינה דודאי התפרסם בספר חינוך לאמנות-אסתטיקה ואתיקה בעריכת שי פרוגל ודורית ברחנא-לורנד בהוצאת הקיבוץ המאוחד (2018). אמא לשני בנים.

כוריאוגרפיה וביצוע: איריס ארז ואלעד וזאנה | עריכה מוסיקלית: אופיר גל | תלבושות: רוזי כנען | ניהול חזרות: רות ולנסי | עיצוב תאורה: רותם אלרואי | עיצוב במה: יולה איגרא | סאונדמן: אילן שלום | דרמטורגיה: נופר סלע ואפרת נתניאל | ליווי פסיכולוגי: ליאת שבתאי גל, יפעת גרינולד כהן | הפקה: סיגל דהן

תיאטרון הפרינג׳ – אנילביץ' 15 העיר העתיקה, באר שבע. קישור לרכישת כרטיסים

הדס גבאי עם נידית / לכי לישון כבר

שרה-כותבת-גיטריסטית-עבריה, משיקה סינגל כפול ראשון ״נידית / לכי לישון כבר״.
עם השפעות מוזיקליות רבות מכל התקופות בסגנונות ג'אז, רוק, אינדי, R&B, פולק, פרוגרסיב רוק, פופ.

אחרים שנים של כתיבה למגירה ולשיחות וואטספ של חברים, מבקשת להתבכיין ולצחוק על עצמי והפעם שכולם יוכלו לשמוע. השיר ״נידית״ נכתב אחרי מערכת יחסים מן הסתם שיצאתי בה עלובה ברמות, אבל אף אחת לא נולדת חזקה ועצמאית לא ככה?
והשיר ״לכי לישון כבר״ נכתב בלילה שלפני תחילת שבוע בעבודה ששנאתי בטירוף וברוך השם פיטרו אותי. (שני השירים בהפקתו של אורי מזוז Ori Mazuz)
https://open.spotify.com  או https://www.instagram.com/hadas_gabay/

תיאטרון הפרינג באר שבע עם איבדנו את זה 24 ספטמבר 2024

אפרת ושירה, שתי נשים ממגזרים שונים מעולמות שונים, נקלעות בגלל דאבל בוקינג לאותו אולם אירועים. כל אחת מהן, מארגנת בנפרד אזכרה משפחתית לדמות שהתאבדה. הקונפליקט ביניהן על המקום, הולך ומתפתח לקונפליקט מהותי על תפיסת עולם.

אך האם באמת יש ביניהן קונפליקט? והאם ניתן למצוא דרך לגשר עליו? סיפורי התאבדות משפחתיים נכרכים כחבלים במופע משותף יחדיו ומתמקמים במציאות החברתית של התקופה האחרונה ובלב הקונפליקט הישראלי. ההתאבדות נקשרת בגורל, נבואה וחורבן. כולנו דוחסים חיים יחד בישראל ונעים בין הומור ועצב, בין ייאוש לתקווה, בין אבסורד להגיון.
הקומדיה המרירה "איבדנו את זה" הוא פרי יצירה משותפת של רָנִּי נגר (עם קמץ קטן) -ילידת קרית ארבע  דתיה ואם לששה, עמית ארז – חילוני תל-אביבי ונעמה הורביץ, שחזרה בתשובה ואז בשאלה ומכירה היטב את העולם הדתי- שנפגשו בחוג לתיאטרון באונ' ת"א.
החיבור הראשוני בין רָנִּי לעמית היה סביב גילוי של אובדנות  במשפחה. מה שהתחיל כקוריוז ודיון בנושא "האם זה גנטי" התפתח ליצירה משותפת, מלווה בדיונים פוליטיים סוערים, בעיקר בתקופת המחאה סביב הרפורמה המשפטית (שעמית מכנה "המהפכה" המשפטית. נעמה הצטרפה כדרמטורגית ובמאית ובאופן טבעי כשחקנית בהצגה.
ב  7.10, עמית איבד את אחיו ורָנִּי התמודדה עם בן-זוג ששירת חודשים ארוכים בעזה.
בצד הקושי, היו תקוות לאיחוד בעם. ככל שהתמשכה המלחמה, חזרו חילוקי הדעות, ההפגנות והתסכול, וזאת בצד האבדנים הגדולים. עתה ההצגה עולה בתיאטרון הפרינג' בבאר-שבע והיא אקטואלית מתמיד: האם נציל את ישראל מהתאבדות? איך? השחקנים / יוצרים מבטיחים שהסוף אופטימי.

יוצרת שחקנית: רָנִּי נגר, דרמטורגיה, בימוי ומשחק: נעמה הורביץ, כתיבה ומשחק: עמית ארז, מוזיקה: אורי אהרון, צילום: יהודית אובדל מנגיסטו

תיאטרון הפרינג באר שבע – מרדכי אנילביץ' 17 באר שבע. יום שלישי, 24 ספטמבר 2024 בשעה 20:30. כרטיסים ₪ 60. חיילים/סטודנטים/גמלאים ב ₪ 50 בקישור

תיאטרון הסימטה עם הצגות ומופעים שירעננו את הקיץ בספטמבר

שניה אחרי שהילדים חזרו למסגרות והחופש הגדול מאחורינו זה הזמן לצאת וליהנות מהצגות ומופעים. תיאטרון הסימטה מציג את לוח המופעים לחודש ספטמבר, עם הצגות חדשות וותיקות ומופעי ג'אז שלא תרצו לפספס. האירועים השונים ייערכו בקאנטרי הקהילתי גורן גולדשטיין, שם מתקיימת כרגע פעילות התיאטרון, שמבנהו המקורי ביפו מצוי בעיצומה של תקופת שיפוצים משמעותית. להלן פירוט ההצגות והמופעים לחודש ספטמבר בתיאטרון הסימטה:

  • "חפץ לב" – המחזה נכתב על ידי נדב בורשטיין (ישראלי)  ותום דאלרימפל (בריטי). בהיותם סטודנטים לתיאטרון בברמינגהם. ומתרחש ברטריט של הכנסייה בבריטניה, שמטרתו המרת נטיות מיניות של נער בוגר שנתפס על ידי אביו בעודו צופה בחומר פורנוגרפי. הנער, ג'וד,  נפגש עם איש הכנסייה המטפל בו, ובו בזמן הוא מדמיין את חברו הטוב ללימודים ג'ושע,  שבו הוא מאוהב ומדמיין את האפשרות לחיים משותפים. המחזה בודק ומבקר את האי קבלת נטיות מיניות על ידי החברה ואת תהליך ההמרה שהוכח כגורם לנזקים נפשיים. כתיבה ותרגום: נדב בורשטיין, כתיבה: תום דאלרימפל, נוסח עברי בימוי: אריה אלדר, ע' תפאורה ותלבושות: דלית ענבר, מוסיקה: דניאל ג'ונס, ע' תאורה: יולי גרצ'יק, שחקנים: אלון קטן, אסף פינקלשטיין, אמיתי קדר/ גוש שגיא. יום שלישי 3.9 בשעה 21:00 תיאטרון הסימטה, אודיטוריום קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין ,רחוב אהובה עוזרי, תל אביב – יפו
  • "פרדוקס" – הצגה חדשה: "אך מהי האמת? האם האמת היא ההפך מהשקר? או שמא השקר הוא ההפך מהאמת? או שמא האמת היא שוות ערך לשקר?". עם תום סיום מגפת הקורונה חוזרת ד״ר אורלי לב להרצות בפניכם את הרצאתה המרתקת המבוססת על ספרה המפורסם ״פרדוקסים בלתי פתורים״ שהפך להיות רב מכר עולמי ונכתב בהשראת משפטו המפורסם של סוקרטס שהתרחש במאה החמישית לפני הספירה. במהלך ההרצאה אנחנו נחשפים לא רק למשפטו של סוקרטס אלא גם לסיפורה האישי המרתק של ד״ר אורלי לב ועל הדרמה המשפחתית שטלטלה את עולמה בזמן המגפה. *ההצגה בהשתתפות הקהל*. כתיבה ובימו: רון ישועה. משחק: גליה לב אור. מוזיקה מקורית: דמיאן בנדה. יום חמישי 5.9 בשעה 20:30 תיאטרון הסימטה, אודיטוריום קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין ,רחוב אהובה עוזרי, תל אביב – יפו
  • "מט" – רגע לפני שדנה מנסה להתאבד, היא מוצאת עצמה עדה לרצח של שכנה, סגן ניצב אריה גרנות, תחנת משטרת רמת השרון. עתה, היא מחליטה לנצל את ההזדמנות לחשבון ולהתחיל את החיים מחדש. בימוי ומשחק: סיון רוזנברג. יום חמישי 5.9 בשעה 21:00 / יום חמישי 19.9 בשעה 21:00 תיאטרון הסימטה, קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין ,רחוב אהובה עוזרי, תל אביב – יפו
  • "מארי קירי" – סיפורה של ילדה חכמה ובעלת תושיה שסקרנותה ותשוקתה לידע מובילות אותה להישגים יוצאי דופן. מניה סקלודובסקה (לימים מארי קירי) בת ה – 12 מתגוררת בוורשה, שנתונה בסוף המאה התשע עשרה תחת שלטון רוסי. למרות המגבלות שהטילו השלטונות הרוסים על לימודי המדעים ואזהרותיו של אביה, מניה מתגנבת עם אחותה הבכורה לספריה כדי לקרוא בספר מדעי שמושך את תשומת לבה. היא משיגה את הספר במבצע נועז, אולם מה שמתחיל כשעשוע לא מזיק מסתיים בהכנסתה למעצר. כשנראה שמניה עומדת לוותר על חלומה, היא זוכה לתמיכה לא צפויה שדוחפת אותה להגשים את ייעודה. מחזה וליווי אמנותי: עדו סתר,בימוי: ליאור ישראל, משחק: אביה סדי, כרמל סלע, אלעד פייבל קונפינו, עיצוב תפאורה ותלבושות: לאל עזר. *ההצגה מתאימה לילדים ולמבוגרים מגיל 8. יום שבת 7.9 / יום שבת 28.9 בשעה 11:00 תיאטרון הסימטה, אודיטוריום קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין ,רחוב אהובה עוזרי, תל אביב – יפו
  • "כל הדרכים וההוא" – מחזה מקורי, קומדיה אבסורדית. ברוכות וברוכים הבאים ללוטו החיים! הזוכות, הזוכים, יזכו בגלגולים! אבל קודם. מיכאלה, אלי ומוטי אמנם לא מכירים אחד את השני, לא זוכרים דבר על עצמם או על האופן שבו הגיעו לכאן אך הם נקלעים למסע משותף בו הם מנסים להבין היכן הם נמצאים ומה עלה בגורלם. את מסעם בעולם שאחרי המוות מלווה דוד שמציג את עצמו כ"בייביסיטר המוות". ואיפה אלוהים? הקומדיה האבסורדית של רועי אלחני-לדני בבימויה של עירית פרנק נוגעת בפינות הכי רגישות של בני-האדם מזווית של אלו שאולי כבר איבדו את הכל. מאת רועי אלחי לדני.  בימוי: עירית פרנק.  ע. במאית: נטע רודיך.  מנהל הצגה: דניאל ג'ונס.  שחקנים: אירית סוקי, גל בן ארצי, רועי אלחי לדני, איתמר זנדני. יום שני 9.9 ויום שלישי 10.9 בשעה 20:30 תיאטרון הסימטה, אודיטוריום קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין ,רחוב אהובה עוזרי, תל אביב – יפו
  • "שביר" – ישראלי, שהזיכרונות ,רודפים אחריו לכל מקום, במיוחד, לאחר הסגר הגדול והבידוד החברתי, והערים המשוגעות והמציאות הישראלית הכאוטית, עומדים במרכז ההצגה החדשה של אנסמבל הסמטה. מתוך הסדקים ומתוך קרעי המחשבות צצה לה גם ילדות מאושרת בעמק רחוק וכוכבות קולנוע זוהרות ותיירות מחו"ל שממלאות בחלומות מתוקים את דמיונו של הגיבור.  מעל הכל ניצב החיפוש – אחרי כוכב הצפון, ואחרי סימן בשמיים שיהבהב סוף סוף ויורה לכולנו לאן ולאיזה כיוון צריך עכשיו להמשיך ללכת. מאת: אודי בן סעדיה. בימוי: אלחנן שפירא. עיצוב תפאורה ותלבושות: שמעון קסטיאל/ עיצוב תאורה: יולי גרצ'יק מוזיקה: אסי מסקין. שחקנים: אנסמבל תיאטרון הסמטה. יום חמישי 12.9 בשעה 20:30 תיאטרון הסימטה, אודיטוריום קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין ,רחוב אהובה עוזרי, תל אביב – יפו
  • "עד ראיה" – מחזה מקורי מאת יהושוע סובול. בעיצומה של מלחמת העולם השנייה מקבל האיכר האוסטרי פראנץ יגרשטטר צו התייצבות לשרות מילואים פעיל בוורמאכט הגרמני. מכיוון שהיה עד ראיה לחיסול המוני של ילדים חריגים ע"י זרועות הביטחון של הרייך השלישי , הוא מסרב להתחייל וללבוש את מדי הצבא הנאצי. הוא נעצר מיד והועמד למשפט על סירוב לשרת בצבא בעת מלחמה. במשפט טען שכאשר מדינה הופכת למדינה פושעת , חובתו של האזרח לא לציית לחוקים, לתקנות ולפקודות שמוציא השלטון. סרבן הגיוס האוסטרי נדון למוות והוצא להורג בכלא בברלין. המחזה מפגיש את פראנץ עם שומר הכלא , רופאת הכלא,  חבריו שמשרתים בניגוד אליו בוורמאכט , אהובת נעוריו , וכולם מנסים כל אחד בדרכו ונימוקיו לשכנע אותו להתפשר עם מצפונו ולהציל את חייו. רק אשתו פרנקה שמבינה לרוחו נמנעת מלהפעיל לחץ ותומכת בהחלטתו להיות נאמן לערכיו ולפעול . פרנץ יגרשטטר שהמחזה הנ"ל מבוסס על סיפור חייו היה אדם אמיתי שחי בתקופת מלחמת העולם השנייה והוא נמנה עם עוד 500 גרמנים שהוצאו להורג בגליוטינה לאחר שסירבו לשרת בצבא הנאצי. המחזה מספר את סיפורו ההרואי והייחודי ושופך אור על רוח התקופה ואיש אמיץ אחד שחי לפי צו מצפונו נגד כל הסיכויים. במאי אביב זמר. ע. במאי נופר לוינגר. מוסיקה אסי מסקין. עיצוב תאורה שי סקיבא. עריכת וידאו מיטל נר. שחקנים: תומר יעקובצ'ק, מיה כהן, ענת שגב, איציק דריי, אושר בית הלחמי, גל ישראלי, שרון לנגר. יום שישי 13.9 בשעה 13:00 תיאטרון הסימטה, רחבת קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין ,רחוב אהובה עוזרי, תל אביב – יפו.
  • "מופע פלייבק – משחק מהחיים" – תיאטרון סיפורי חיים ואימפרוביזציה. חוויות הקהל והסיפורים האישיים של הצופים הופכים לרצף של סצנות תיאטרליות, דימויים ורגשות, בידי קבוצת שחקנים מיומנים ומנחה. הזדמנות נדירה וייחודית לראות את סיפורי חיינו מזווית קצת אחרת אשר תפתיע, תרגש, תצחיק, תיגע בכם ותהיה בלתי נשכחת. מנחה: אביבה אפל. שחקנים: שירלי ליגום, שושה קסטנברג, נורית שושן, הלל שמעון. מוסיקאים: איתי אורן, נעם רפפורט. יום שבת 14.9, בשעה 21:00 תיאטרון הסימטה, אודיטוריום קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין ,רחוב אהובה עוזרי, תל אביב – יפו
  • "שמיים וארץ" – אולג אדמוב, פסיכיאטר יהודי ממוצא רוסי, נמלט בעיצומו של תהליך גירושין לתל אביב מחייו הקודמים כדי לממש את זהותו המינית כהומוסקסואל ,אחרי שלא יכול היה להמשיך לעשות שקר בנפשו. על אף שחי חיים נוחים בסנט-פטרסבורג על חשבון אישתו ומשפחתה. הוא פוגש את חן רותם, כוריאוגרף ורקדן צעיר, הומוסקסואל גם הוא, החי בגפו בדרום העיר – בשכונת שפירא. הם נפגשים לראשונה במועדון לילה. ההצגה מביאה את סיפור פגישתם של שני עולמות שונים, שתי נפשות בודדות בעיר הגדולה. כיצד יתמודדו עם אהבה גדולה, מבלי לשקר לעצמם, לחמוק מעברם וממי שהם ולנהל זוגיות אמיתית. מחזאי :יואב איתמר, יוצרי ההצגה :פאבל סטרחניצקי, מיכאל לרנר, בימוי: פאבל סטרחניצקי, שחקנים: חן רותם , נדב פורטיאנסקי, אולג אדמוב', מיכאל לרנר. יום שני 16.9 בשעה 20:30 תיאטרון הסימטה, אודיטוריום קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין ,רחוב אהובה עוזרי, תל אביב – יפו
  • "אל תקרא לי פסטרמה" – שגיא סובל מפוסט טראומה משירותו הצבאי, אבל הוא לא מוכן להתמודד. בת זוגו, גלי, מתמודדת עם כל ההשלכות. עד לרגע בו  היא מחליטה שעד כאן ומאיימת לעזוב את הבית , מה שדוחף אותו להסכים ללכת לטיפול שבמהלכו הוא לומד לחיות עם הטראומה ולמצוא לה את המקום בחיים שלו. הצגה מקורית המבוססת על חיי היוצרים. "פסטרמה" – כינוי הניתן לפוסט טראומה על ידי הסובלים ממנה על מנת להקליל אותה.  יוצרים וכותבים: איתי ורותם ולמן.  בימוי: רותם ולמן. שחקנים:  איתי ולמן ויולי ליאני. ע. בימוי: עידן ארגוב, עיצוב במה ותלבושות : לירון כהן, מוזיקה מקורית : דן כהן. יום שלישי 17.9 בשעה 20:30 תיאטרון הסימטה, אודיטוריום קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין ,רחוב אהובה עוזרי, תל אביב – יפו
  • "נראה אותך" – בחור ובחורה נפגשים לדייט ראשון בפאב. זה היה יכול להיות דייט מושלם, אלמלא מייל קצר שמבשר לבחורה שהיא התקבלה לתואר שני ונכסף באנגליה.  הבחור המאוכזב מאחל לה הצלחה ועומד ללכת ולסיים את הדייט שרק התחיל, אך היא מזמינה אותו לדרינק כפיצוי על בזבוז זמנו.  מהר מאוד מתפתחת ביניהם כימיה נדירה שמכה בהם בלי רחמים, כזו שחלמו עליה כל חייהם.  היא אינה מסוגלת להתעלם מהאפשרות שמצאה את אהבת חייה, תוהה אם תמיד תרגיש כלפי הבחור את מה שהיא מרגישה עכשיו, ויחד הם צופים בעתיד שלהם כזוג זקנים. בסופו של דבר, רק אהבתם של הזקנים תוכל להביא לכך שהבחורה תישאר בארץ. מחזאי: נמרוד עמית, במאית: עירית פרנק, מוסיקה: נדב רובינשטיין, שחקנים: אמיתי קדר, אביב זמר, גל בן ארצי, עירית פרנק, שרון לנגר. יום חמישי 19.9 / יום שבת 21.9 בשעה 20:30 תיאטרון הסימטה, אודיטוריום קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין ,רחוב אהובה עוזרי, תל אביב – יפו
  • "להחזיק את פיזה"- הצגה חדשה. מופע יחיד של ניר שטראוס המבוסס על סיפור חייו במסע חיפוש דרך תמונות ילדות, רגע אחד, עומד לשנות את הכל. סיפור מרגש ונוגע על אובדן, על יתמות ועל הדרך חזרה לחיים, ההצגה מאפשרת לצלול אל תוך עולמו הפנימי של הגיבור, להתמודד עם זיכרונותיו ולגלות יחד אתו את הכוח שמאחורי רגעי המשבר והתקווה. בימוי, כתיבה וביצוע: ניר שטראוס, שחקנית ונגנית ויולה: גל פאר, יעוץ אמנותי: שולמית אדר, מנהל חזרות וע' במאי: נוגה דואק, ליווי אמנותי: עירית פרנק. יום חמישי 26.9 בשעה 20:30 תיאטרון הסימטה, אודיטוריום קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין ,רחוב אהובה עוזרי, תל אביב – יפו
  • "ג'רוזלם" – מנחה אחד ושני משתתפים – גבר ואשה, בסדנת העצמה אישית. לאט לאט נושרות המסכות ומתגלים עוד ועוד סודות מהעבר. כל משתתף חייב להישיר מבט ולגלות מה הדברים שמעיקים עליו ומפריעים לו להתקדם במסלול חייו, אבל לאט לאט אנחנו מגלים שגם מנחה הסדנה עצמה, מסתיר מאיתנו סודות, ובכלל לא ברור אם הסדנה הזאת התקיימה כבר כמה פעמים בעבר. מעל הכל מרחפת העיר ירושלים, שהקדושה שסובבת אותה (ולפעמים גם השיגעון והטירוף) משפיעים מאוד על כל מי שחי כאן. כתיבה ובימוי: אודי בן סעדיה, משחק: אביב זמר, אייל צ'יובנו, מעין גושן, עיצוב חלל: יערה צדוק, תלבושות: נטשה מנטל, תאורה: יולי גרצ'יק. יום שישי 27.9 בשעה 14:00 תיאטרון הסימטה, אודיטוריום קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין ,רחוב אהובה עוזרי, תל אביב – יפו
  • אחדות וביתו במילה- ערב תרבות ספרותי בשילוב כל אמנויות הבמה – מנחה הערב תומר יעקובצ'ק (כוכב ההצגה "עד ראיה" מאת יהושוע סובול). בתקופה שמאופיינת בפילוג עמוק שהביא אותנו עד הלום, אנו מציגים ערב שמבקש לגשר על הפערים וההפרדה ולחגוג את המרקם העשיר של החברה הישראלית. אירוע זה הוא הזמנה לחקור ולהוקיר את שלל הגוונים הצלילים הביטויים והממדים של הקהילה שלנו במטרה להצית חמלה והבנה בינינו . המפגש מחבק את כל היבטי הזהות – ערבים ויהודים, להט"ב וסטרייטים, שמרנים וליברלים, דתיים וחילונים – ומדגיש את החוויה האנושית המשותפת המאחדת אותנו דרך שירה , תיאטרון , ריקוד, ומוסיקה. בימוי והפקה: אביב זמר, קטעי משחק ושירה: הילה תומר, ניר שטראוס, הלל כבוב, אמיתי קדר, רונה מור, תמרה סטיל כהן יהודה לזרוביץ. מוסיקה ונגינה: ליאור פרלה , יעל קידר , הילה גונן , איציק דריי , שני דלאל , אמיר כשר. מחול ותנועה: אנה קניאל מלהקת אפרוקובנה. יום ראשון 29.9 בשעה 21:00 תיאטרון הסימטה, אודיטוריום קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין ,רחוב אהובה עוזרי, תל אביב – יפו

קולנוע, רדיו, פודקסט ו-TV

איתנו זה נגמר It Ends With Us

'איתנו זה נגמר', רב מכר מצליח אשר מעובד למסך הגדול,  מגולל את סיפורה של לילי בלום (בלייק לייבלי), אישה המתגברת על ילדות טראומטית ועומדת לפתוח פרק חדש בבוסטון ולרדוף אחרי חלום חייה, לפתוח עסק משלה. מפגש מקרי עם נוירוכירורג מקסים רייל קינקייד מצית קשר חזק, אך בעוד השניים מתאהבים, לילי מתחילה לראות צדדים ברייל המזכירים לה את מערכת היחסים של הוריה.  כשאהובה הראשון של רייל, אטלס קוריגן, חוזר לפתע לחייה  עולה מערכת היחסית שלה עם רייל על שרטון והיא  מבינה שעליה ללמוד לסמוך על עצמה כדי שתוכל לקבל החלטה בלי אפשרית למען עתידה.

הסרט מבוסס על הרומן בעל אותו השם מאת קולין הובר אשר השתתפה בהפקת הסרט. במאי: ג'סטין בלדוני. שחקנים: בלייק לייבלי, ג'סטין בלדוני, ג'ני סלייט, חסן מינאג'. ארה"ב, 2024. הסרט בבתי הקולנוע. הפצה: א.ד. מטלון ופורום פילם.

מין אנושי Sex

שני חברים טובים, מנקי ארובות, יושבים על גג ומשוחחים על החיים. שניהם נאמנים לבנות הזוג שלהם ואבות מסורים לילדיהם, ועושים כל שביכולתם כדי לשמר את ההרמוניה המשפחתית. אך בשיחותיהם עולות שאלות עמוקות על זהות גברית ומינית, נאמנות ומשפחה, והשפעת החברה על אישיותם. הם בוחנים היבטים מודחקים בתוכם, והשיחות חושפות את המורכבויות של זהותם האישית. הסרט מציג בצורה שנונה ומלאת עומק את ההתלבטויות של הגיבורים, בנות זוגם וילדיהם, החיים בעיר המודרנית. הוא משלב הומור עם דיון רציני על החברות והיכולת של אהבה לחבר ולקשור בין אנשים שונים. הסרט הוקרן בבכורה בפסטיבל הסרטים בברלין 2024 שם זכה בשלושה פרסים.

נורבגיה 2024, בימוי: דאג יוהאן האוגרוד. משחק: יאן גונאר רויזה, תורביורן האר, סירי פורברג, בירגיטה לארסן. 125 דקות | נורבגית | תרגום לעברית ואנגלית

Cash Out

מותחן פעולה מסחרר בכיכובם של ג'ון טרבולטה וקריסטין דיוויס.

מייסון גודארד (ג'ון טרבולטה) הוא גנב-על מתוחכם שנמצא בשיא הקריירה שלו. הוא מאמין שביצע את שוד המכוניות המושלם בסכום של מיליוני דולרים ושהוא סוף סוף יכול לפרוש ולבלות את ימיו בדיג על אי טרופי. אך כשמייסון מקבל שיחת טלפון מאחיו שון (לוקאס האס), בה הוא מודיע לו שהחבורה הוותיקה מתכננת לשדוד בנק וזקוקה לעזרתו, מייסון חוזר לעניינים. למרבה תדהמתו, תוכנית השוד מסתכמת בבלגן טוטאלי, וכאשר ה-FBI  מגיע לבנק, הוא מגלה במהרה שהסוכנת שמובילה את האירוע היא לא אחרת מאמיליה דקר (קריסטין דיוויס), אהבת חייו, שבגדה בו לפני שנים אך המשיכה ביניהם ברורה. הוא מגלה שהיא מוכנה לעשות הכל כדי "לתפוס את האיש שלה". יחד, מייסון ודקר מתכננים תוכנית מורכבת להונות את הרשויות, להתאחד ולברוח לאי היפה שתמיד חלמו עליו.

במאי: רנדל מיטשל (מפיק האירי, השורד האחרון). הפצה רד קייפ הפצה. בבתי הקולנוע.

HOT8 עם הסרט עוד נחזור לרקוד גם בבתי הקולנוע בארה"ב ועוד

הסרט של HOT8 בהפקת SIPUR וסלוצקי הפקות, יוקרן לראשונה במאות בתי קולנוע ברחבי ארצות הברית, החל מה-29 באוגוסט. סרטו של יריב מוזר על הטבח בפסטיבל הנובה ישודר בארצות הברית, בריטניה, אוסטרליה וישראל במלאת שנה לטבח.

סרט הדוקו הקולנועי "עוד נחזור לרקוד", של HOT8, יוקרן לראשונה במאות בתי קולנוע נבחרים ברחבי ארצות הברית החל מה-29 באוגוסט, לפני שידורו הטלוויזיוני ברחבי העולם: בפרמאונט+ האמריקאית, ב-BBC הבריטית, ברשת NINE האוסטרלית ובערוץ HOT8 בישראל. הסרט בבימויו של יריב מוזר ובהפקת סלוצקי הפקות ואולפני SIPUR ישודר במלאת שנה לטבח.

"עוד נרקוד" זכה בשני פרסים בפסטיבל Doc Edge ביוני, כולל פרס העריכה הבינלאומית הטובה ביותר ופרס קטגוריית "באמת אנו בוטחים". פסטיבל המוזיקה נובה היה אמור להיות חגיגה של חיים, אהבה ומוזיקה עבור אלפי צעירים, אך הפך לאחת המטרות הראשונות כאשר חמאס פתח במתקפת הטרור הקטלנית ביותר בתולדות ישראל. ב"עוד נרקוד", יותר מתריסר צעירים שהשתתפו בפסטיבל מספרים סיפורים מרתקים על הישרדותם מרגע לרגע. עדויותיהם משולבות עם צילומים שצילמו בעצמם וצילומים שנמצאו במצלמות שנשאו מחבלי חמאס.

"המחיר האנושי של מתקפת חמאס בישראל והמלחמה שבאה בעקבותיה בעזה היה הרסני הן לישראלים והן לפלסטינים," אומרת סוזן זירינסקי, מנכ"לית CBS NEWS לשעבר וכיום נשיאת See It Now Studios של אולפני פרמאונט. "זהו סיפור כואב של טרגדיה בלתי נתפסת, אך גם של אומץ, הקרבה וגבורה. סרט זה הוא מסמך היסטורי של אחת ההתקפות שהחלו ב-7 באוקטובר בשעה 6:29 בבוקר."

עולם מפריד ביננו

מישל עומד להתחיל חיים חדשים. לאחר 40 שנות הוראה ב"ג'ונגל" העירוני של רומא, הוא מחליט לעבור וללמד בכפר קטן בהרים. בעזרתה של אגנס, סגנית המנהל, הוא מתגבר על חוסר ההתאמה העירונית שלו ומשתלב בהדרגה. כאשר נראה שהכל מסתדר, מתברר שבית הספר לא עומד במכסת התלמידים הנדרשת ובקרוב ייסגר סופית. זהו תחילתו של מירוץ נגד הזמן כדי להציל את בית הספר, בכל מחיר.

בימוי: ריקרדו מילאני | תסריט וסיפור: מישל אסטורי וריקרדו מילאני | שחקנים: מיקלה קורטזה :אנטוניו אלבנזה | אנייזה: וירג'ניה רפאלה | נונציו: סרג'יו סלאטרלי | מריה אנטוניטיה: אלסנדרה ברבונטי. איטליה 2023 , 113 דקות. איטלקית, תרגום לעברית ואנגלית. הפצה בישראל סרטי נחשון בע"מ. בסינמטק תל אביב וברחבי הארץ.

נמר מי שמדבר

קומדיית הרפתקאות על חברות מיוחדת במינה. טייגי, נמר צעיר ומשעשע נלכד בג'ונגל על ידי חבורת ציידים וניצל בזכות תושייתו של מיטשל הצעיר, ילד החולם להיות גיבור על. מיטשל משחררו ומחביאו בתא המטען של רכב המשפחה כל הדרך הביתה. בביתו הוא יגלה שקשה להחביא נמר ענק בחדר ילדים קטן, והשניים יתגלגלו מהרפתקה להרפתקה בעיר הגדולה בניסיון להחזיר את טייגי למשפחתו. במהלך המסע המשות, השניים יגלו שלפעמים כוחו העל הטוב מכולם הוא….חברות טובה. בהפצת רד קייפ הפצה. בבתי הקולנוע.

HOT8 עם חושניה – סודות מלחמה

הסרט העוסק בטבח חיילי צה"ל שהתרחש ב- 07.10.73 היה מיועד לשידור אצלנו ב- HOT8 כבר לפני שנה. רגע לפני השידור, התרחש הטבח של ה- 07.10.24. כעת, שנה אחרי, "חושניה – סודות מלחמה" עולה לשידור והצפייה בו מעניקה פרספקטיבה מצמררת על מה שהיה, מה שקורה בימים אלו ומה שעוד צפוי. מוזמנים לצפות. הסרט ישודר ביום שלישי, 03.09 ב- 21:15 ב- HOT8 וב- HOTVOD

ארט קולג' 1994 Art College של ליו גי'אן  Jian liu

הבחירה הרשמית פסטיבל הקולנוע בברלין 2023. בתחילת שנות ה-90, על רקע רפורמות שפותחות את סין לעולם  המערבי, קבוצת סטודנטים אידיאליסטים במכללה לאמנות מנסים לטרוף את העולם ולחיות את החיים במלואם. כשהם עושים את צעדיהם הראשונים כבוגרים, אהבה, חברות, אידאלים ושאיפות מקצועיות – הכל מסתבך. סרטו השלישי של הבמאי המוערך ליו ג'יאן, מציג את ההתמודדות של הצעירים הסינים עם הצורך לבחור בין המורשת והמסורת לבין מודרניזציה והשפעות מהמערב. הסרט הוקרן לראשונה בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בברלין (Berlinale) לשנת 2023, בו הוא התחרה על פרס דב הזהב.

בימוי, אנימציה, עריכה: ג'יאן ליו. סין 2023, אנימציה, מנדרינית תרגום לעברית ואנגלית, 118 דקות. הפצה בישראל קולנוע חדש. החל מן ה 5 בספטמבר בסינמטק תל אביב וברחבי הארץ.

חדר מורים The Teachers Lounge של אילקר צ'אטק Ilker Çatak

מועמד לאוסקר לסרט הבינלאומי. זוכה ארבעה פרסים בתחרות הקולנוע הגרמני בהם לסרט, לבמאי ולשחקנית. זוכה שני פרסים בפסטיבל ברלין. זוכה שני פרסים בפסטיבל פאלם ספרינגס לבמאי ולשחקנית. נציג גרמניה לפרס האוסקר. קרלה נובאק מתחילה עבודה חדשה בבית ספר תיכון כמורה למתמטיקה וספורט. היא מתבלטת מיד במחויבות שלה לתפקיד, וכאשר מתרחשת סדרת גניבות בבית הספר ואחד התלמידים שלה חשוד במעשה, קרלה מחליטה לרדת לשורש העניין. אך ככל שהיא מנסה לעשות את הדבר הנכון, כך היא הולכת ומסתבכת. "חדר המורים" כבר זכה לשבחים נלהבים (ושני פרסים) במהלך הקרנת הבכורה בפסטיבל ברלין השנה. הבמאי אילקר צ'טאק הופך את בית הספר למיקרוקוסמוס של החברה – על כל המתחים, הדעות הקדומות ומאבקי הכוח. הסרט מתהדר בהופעה מחשמלת של השחקנית העולה לאוני בנש ("הסרט הלבן").

בימוי: אילקר צ'אטק | תסריט: אילקר צ'אטק, יוהאנס דאנקר. שחקנים – קרלה נובאק: לאוני בנש | תומאס ליבנורדה: לאנרד שטטניש | מילוש דודק: רפאל שטטוביאק | ד"ר בטינה בוהם: אן- קתרין גומיש. גרמניה 2023. 94 דקות | גרמנית, טורקית, פולנית, אנגלית | תרגום לעברית ואנגלית. הפצה בישראל קולנוע חדש. החל מ- 12.9 בסינמטק תל אביב וברחבי הארץ.

בורדרלנדס Borderlands

ברוכים הבאים לבורדרלנדס, הסרט מבוסס על סדרת משחקי הוידאו הנמכרת ביותר בכל הזמנים. לילית (בלאנשט), ציידת אוצרות ידועה לשמצה עם עבר מסתורי, נאלצת לשוב לכוכב הבית שלה, פנדורה כדי למצוא את בתו האבודה של אטלס (רמירז), הממזר החזק ביותר ביקום. היא יוצרת אחווה מפתיעה בין חבורת לא יוצלחים – רולנד (הארט), בעבר חייל נחשב שכיום נואש לגאולה. טינה הקטנה (גרינבלט), נערה מתבגרת בעלת מזג חם ואהבה לחומרי נפץ, קריג (מונטינאו), שומר הראש של טינה שמתקשה בדיבור. טאניס (קרטיס) המדענית שראתה הכל. וקלפטרפ (בלאק) רובוט חכמולוג.

חבורת הגיבורים הבלתי צפויה הזו תלחם בחייזרים ובשודדים מסוכנים כדי לאתר ולהגן על הנערה האבודה העלולה להחזיק במפתח לכוח בלתי מוגבל. גורל היקום יכול להיות בידיהם – אבל הם נלחמים עבור דבר נוסף כדי להגן אחד על השני.

במאי: איליי רות', שחקנים: קייט בלאנשט, קווין הארט, ג'ק בלאק, אדגר רמירז, אריאנה גרינבלט, פלוריאן מונטינאו ובהשתתפות ג'יימי לי קרטיס. ארה"ב, 2024. הסרט מופץ ע"י פורום פילם ובבתי הקולנוע.

HOT עם בכורות חודש ספטמבר בערוצי הסרטים

  • הסמוי – Inside Man (ארה"ב, 2023) בכורה. בלש משטרה שסרח ומחפש גאולה, מסכים לשמש כשוטר סמוי כדי לחשוף ארגון פשע אלים. ככל שהוא מתקדם בשורות הארגון, הוא מבין שהמחיר שהוא עלול לשלם, יהיה גבוה מדי. משחק: אמיל הירש, לוסי הייל, רוברט דאבי. בימוי: דני א. אבקזר. 06.09 שישי בשעה 22:00, 2 HOT Cinema, והחל מה- 5.9.24 ב-HOT VOD cinema
  • חתונה יפהפייה – Beautiful Wedding  (ארה"ב, 2024) בכורה. אבי וטראביס מתעוררים בלאס וגאס אחרי לילה פרוע ומגלים שהם התחתנו בטעות. הם מחליטים לנסוע למקסיקו, לירח דבש פרוע לא פחות, אבל האם זה תפריט לאסון נוסף? משחק: ורג'יניה גרדנר, דילן ספראוס, סטיבן באוור.  בימוי: רוג'ר קאמבל. 06.09 שישי בשעה 22:00, HOT Cinema 3 , והחל מה- 29.8.24 ב-HOT VOD cinema
  • טרולים 3: הקול טוב – Trolls Band Together (ארה"ב, 2023) בכורה. פופי מגלה שבראנץ' היה בעברו חבר בלהקת בנים עם אחיו פלויד, ג'ון דורי, ספראוס, וקליי. כשפלויד נחטף, בראנץ' ופופי יוצאים למסע להציל אותו ולאחד את הלהקה. קולות: עינת אזולאי, לירון לב. בימוי: וולט דוהרן, טים היי. 07.09 שבת בשעה 10:00, HOT Cinema Family,  והחל מה- 7.9.24 ב-HOT VOD cinema
  • יופי לא מושלם – A Beautiful Imperfection (הולנד, 2024) בכורה. מבוסס על סיפור אמיתי. לוסיה, אהבתו הגדולה של ג'יאקומו קזנובה, עוזבת את איטליה לטובת אמסטרדם לאחר שפניה הושחתו בעקבות מחלה. שנים לאחר מכן, הם נפגשים שוב. משחק: דר זוזובסקי, ג'ונה הוייר-קינג, סם הזלדיין. בימוי: מיכאיל ואן ארפ. 12.09 חמישי בשעה 22:00, HOT Cinema 4, והחל מה- 12.9.24 ב-HOT VOD cinema
  • הכוורן –  The Beekeeper (ארה"ב, 2024) בכורה. לאחר שהאישה שבחוותה הוא מתגורר, נופלת קורבן למתקפת פישינג ומתאבדת, כוורן המשתייך לארגון חשאי, יוצא למסע נקמה מדמם גם מול גורמי השלטון החזקים ביותר. משחק: ג'ייסון סטיית'ם, ג'וש האצ'רסון וג'רמי איירונס. בימוי: דיויד אייר. 13.09 שישי בשעה 22:00, 1 HOT Cinema, והחל מה- 12.9.24 ב-HOT VOD cinema
  • הנוקם – Savage Salvation  (ארה"ב, 2022) בכורה. לאחר שארוסתו נמצאת מתה ממנת יתר, מכור לשעבר לאופיואידים יוצא למסע נקמה מדמם בסוחרי הסמים שאחראים למותה, בזמן שהשריף המקומי מנסה לעצור אותו. משחק: ג'ק יוסטון, רוברט דה נירו, ג'ון מלקוביץ'.  בימוי: רנדל אמט. 14.09 שבת בשעה 22:00, 2 HOT Cinema, והחל מה- 12.9.24 ב-HOT VOD cinema
  • וונקה – Wonka (ארה"ב, 2023) בכורה. ווילי וונקה הצעיר והעני חולם לפתוח חנות שוקולד, ומגלה שהתעשייה נשלטת על ידי מספר יצרני שוקולד חמדניים. הוא מחליט להיאבק בהם. משחק: טימות'י שאלאמה, יו גרנט, קאלה ליין, קיגן מייקל קי. בימוי: פול קינג.  20.09 שישי בשעה 22:00, HOT Cinema 1, והחל מה- 18.9.24 ב-HOT VOD cinema
  • המתאבקים – The Iron Claw (ארה"ב, 2023) בכורה. דרך ניצחונות וטרגדיות, ובצילו של אביהם השתלטן והקשוח שהיה המאמן שלהם, האחים ואן אריק הפכו לשליטים והכוכבים של עולם ההיאבקות של שנות ה-80. משחק: זאק אפרון, ג'רמי אלן ווייט, האריס דיקינסון והולט מקאלני.  בימוי: שון דורקין.  20.09 שבת בשעה 22:00, HOT Cinema 1, והחל מה- 18.9.24 ב-HOT VOD cinema
  • רוחות אינישרין – The Banshees of Inisherin (בריטניה, 2022) בכורה. מועמד לתשעה פרסי אוסקר. שני חברים ותיקים מוצאים את עצמם במבוי סתום לאחר שאחד מהם מסיים בפתאומיות את הקשר, החלטה שמובילה להשלכות מרחיקות לכת עבור שניהם. משחק: קולין פארל, ברנדן גליסון, קרי קונדון. בימוי: מרטין מקדונה.  27.09 שישי בשעה 22:00, HOT Cinema 1, והחל מה- 18.9.24 ב-HOT VOD cinema
  • נשים ונפלאות – The Miracle Club (אירלנד, 2023) בכורה. בדבלין השמרנית של שנות ה-60, ארבע נשים המומות זוכות, עם קצת עזרה מהכומר שלהן, בטיול ללורדס שבצרפת. משחק: מגי סמית, לורה ליני, קאת'י בייטס וסטיבן ריי. בימוי: תדאוס אוסליבן. 28.09 שבת בשעה 22:00, HOT Cinema 4, והחל מה- 26.9.24 ב-HOT VOD cinema

אירועי החודש בערוצי הסרטים של HOT

  • יום הולדת 60 לקיאנו ריבס – חוגגים לאחד הכוכבים האהובים בהוליווד עם מיטב סרטיו. 02.09  יום שני ב-HOT Cinema 1, והחל מה- 1.9.24 ב- HOT VOD Cinema
  •  ספיישל פשע – הפושעים הגדולים בסרטים מגיעים לסינמה 1. 6-7.09 שישי-שבת ב-HOT Cinema 1, והחל מה- 5.9.24 ב- HOT VOD Cinema

ג'ולס Jules של מארק טרטלטאוב Michael Turtlertaub

זוכת פרס "חביב הקהל" בפסטיבל הסרטים סונומה. מילטון רובינסון (זוכה האוסקר בן קינגסלי) חי חיים שקטים ונעימים, אולם שגרת חייו מופרת כאשר עצם בלתי מזוהה מתרסק בחצר ביתו, וג'ולס, נוסע חוצני יוצא ממנו. מילטון הנרגש מנסה לדווח למשטרה ולמועצת העיר, אך אף אחד אינו מתייחס אליו ברצינות. בלית ברירה מכניס מילטון את ג'ולס אל ביתו ודואג לו. עד מהירה גם סנדי וג'ויס, ידידותיו של מילטון מכירות את ג'ולס, שמנסה לתקן את ספינת החלל שלו, וכולם מוצאים את עצמם בשרשרת של אירועים מוזרים, בה אפילו הסוכנות לביטחון לאומי מעורבת. דרמה קומית מחממת לב על הצורך במישהו שיקשיב ועל כוחה של חברות.

בימוי: מארק טרטלטאוב. שחקנים – מילטון: בן קינגסלי | סנדי: הרייט סנסום האריס | ג'ויס: ג'יין קרטין. ארצות הברית 2023. 87 דקות | אנגלית | תרגום לעברית. ברשת הוט סינמה, סינמטק תל אביב וברחבי הארץ. הפצה בישראל קולנוע חדש.

HOT8 עם בכורות חודש ספטמבר

  • הסרט המדובר "עוד נחזור לרקוד" (מקור), לציון שנה לטבח, שכבר נרכש ע"י פרמאונט + ו-BBC וישודר אצלנו בבכורה טלוויזיונית ב- 8HOT
  • חושניה- סודות מלחמה (מקור)- מסע תחקיר דוקומנטרי אל מה שהתרחש ב- 24 השעות הראשונות של מלחמת יום כיפור.
  • איפה תלכי (רכש ישראלי)- סיפורן של שתי חברות שפונו מביתן בשדרות ועברו לעיר הגדולה.
  • קרבות קיום (רכש)- 4 פרקים על מלחמות בעלי חיים על מחייה, אוכל וקיום.
  • חיים אחרי המוות (רכש)- אם הייתה לכם הזדמנות לשוחח עם מישהו שנפטר ואהבתם מאוד, הייתם עושים זאת? (זה מטריד בדיוק כמו שזה נשמע)
  • בינה מלאכותית בעולם אנושי (רכש)- כל מה שרציתם לדעת על מהפכת ה- AI ולא העזתם לשאול.
  • האם הטיסה שלך בטוחה? (רכש)- מבואסים שבוטלו לכם הטיסות? הנה דוקו שישפר לכם את מצב הרוח.
  • שיט בהזמנה אישית- הבמאית מתמודדת עם קוליטיס ויוצאת למסע בעקבות הליך השתלת צואה כדי לבדוק האם יוכל לרפא את חייה.
  • ואחרון חביב, בכורת HBO: דיוויד צ'ייס והסופרנוס.

דיסני+ עם סדרות חדשות וסדרות אהובות שחוזרות עם עונות חדשות

דיסני+ מכריזה על השקת תכנים חדשים הצפויים לעלות לשירות בישראל בסתיו הקרוב, כולל סדרת הדרמה הבריטית עטורת הכוכבים "יריבים" המבוססת על הרומן האייקוני של ג'ילי קופר, “אגתה לאורך כל הדרך" מבית אולפני הטלוויזיה של מארוול בכיכובה של קתרין האן, הפרק הבא בסדרת מלחמת הכוכבים של לוקאספילם “מלחמת הכוכבים: צוות שלד”, “ד"ר אודיסאה” מאת ריאן מרפי, וכן העונות החדשות של "רק רוצחים בבניין", "האנטומיה של גריי", "בית הספר היסודי אבוט", "הזקן" של FX, ועוד רבים וטובים.

סדרות מקור בריטיות: הצופים ברחבי העולם מצפים בכיליון עיניים ל"יריבים" – סדרת דרמה בריטית מקורית (הצפויה לעלות לדיסני+ בקרוב), בהפקת Happy Prince, חלק מאולפני ITV. הסדרה מבוססת על הרומן המהולל של ג'ילי קופר וכוללת שמונה פרקים. על רקע הדרמה, ההפרזה ומעשי הקונדס של האליטה החברתית העולה באנגליה של שנות ה-80, "יריבים" צוללת לעומקו של העולם האכזר של רשתות הטלוויזיה העצמאיות ב-1986. צוות השחקנים עטור הכוכבים כולל את אלכס האסל, בלה מקלין, קתרין פרקינסון, דיוויד טננט, איידן טרנר, נאפסה וויליאמס, אמילי אטאק, קטריונה צ'נדלר, דני דייר, רופוס ג'ונס, ליסה מק'גריליס, לוק פסקואלינו, קלייר ראשברוק וויקטוריה סמרפיט.

לרשימת סדרות המקור הבריטיות מצטרפת בסתיו הקרוב גם סדרת הדוקו בת ששת הפרקים “המגזין ווג: שנות ה-90” (שתעלה בשני חלקים, ב-13 ו-20 בספטמבר). הסדרה כוללת רשימת משתתפים מהשורה הראשונה מעולמות האופנה, הקולנוע והמוזיקה, לצד עורכי ווג המיתולוגיים: אנה ווינטור , אדווארד אננינפול, האמיש בואלס וטונה גודמן. סדרה אייקונית זו תחשוף את מאחורי הקלעים של הרגעים המכוננים ביותר בעולם האופנה ותרבות הפופ של שנות ה-90.

קטגוריית הבידור הכללי: קטגוריית הבידור הכללי של דיסני+ ממשיכה להתרחב בסתיו הקרוב עם סדרת חדשות: סדרת הפשע בכיכובה של קייטלין אולסון “פוטנציאל גבוה” (צפויה לעלות בקרוב) מאת הסופרת המועמדת לפרס האוסקר דרו גודארד וסדרת דרמה חדשה “ד"ר אודיסאה” (צפויה לעלות בקרוב) של המפיק ריאן מרפי ובכיכובם של ג'ושוע ג'קסון ודון ג'ונסון.

כמו כן, הסרט הדוקומנטרי החדש והמרגש "יומן דרכים: ברוס ספרינגסטין והאי סטריט בנד" (צפוי לעלות בקרוב) מעניק נקודת מבט מעמיקה וייחודית על ההופעות החיות של ספרינגסטין והנגנים שלו, כולל הצצה אל מאחורי הקלעים בסיור העולמי שערכו בשנים 2024-2023.

עונות חדשות של הלהיטים עטורי השבחים מגיעות גם הן בסתיו הזה אל דיסני+: "רק רוצחים בבניין" עונה 4 (27 באוגוסט), "בית הספר היסודי אבוט" עונה 4 (עולה בקרוב) ו-"הזקן" עונה 2 של FX (עולה בקרוב).
כמו כן – תעלה גם העונה ה-21 של הסדרה הוותיקה "האנטומיה של גריי" (בקרוב).

אולפני מארוול: מעריצי מארוול המושבעים כבר ממתינים בקוצר רוח לסדרה "אגתה: לאורך כל הדרך" (19 בספטמבר). "אגתה לאורך כל הדרך" – ספין-אוף של סדרת “וונדה ויז’ן” האהובה, ממשיכה לעקוב אחר קורותיה של המכשפה המרושעת אגתה הארקנס, שמוצאת עצמה ללא כוחות, לאחר שנער גותי מפוקפק מסייע לה להשתחרר מן הכישוף המעוות של וונדה. אגתה והנער המוזר חייבים לעבור סדרת מבחנים ומסע מסוכן ב"דרך המכשפות", שרק בסופו, היא תקבל את כוחות הכישוף שלה בחזרה.

לוקאספילם: הסדרה “מלחמת הכוכבים: צוות שלד” צפויה גם היא להגיע לדיסני+ ( 4 בדצמבר), עם הופעת בכורה של ג'וד לאו בגלקסיית מלחמת הכוכבים. הסדרה עוקבת אחר מסעם של ארבעה ילדים שמגלים תגלית מסתורית בכוכב הבית הבטוח לכאורה שלהם, בעקבותיה הם מוצאים את עצמם אבודים במרחבים של גלקסיה מסוכנת ומוזרה. כאשר הם מנסים למצוא את דרכם חזרה הביתה, הם נאלצים לחצות נתיבים ולפגוש בדמויות כמו Jod Na Nawood – דמות מסתורית בגילומו של לאו.

הנוסע השמיני: רומולוס Alien: Romulus

חוויה קולנועית שתצמיד אתכם לכסאות!  את הסרט כתב וביים פדה אלוורז ('לא לנשום') והופק על ידי רידלי סקוט. מד"ב האימה "הנוסע השמיני", הפרנצ'ייז שזכה להצלחה פנומנלית בעולם חוזר אל השורשים. בעודם מטהרים את תחנת החלל הנטושה, חבורה של  מיישבי חלל צעירים, מתמודדת עם צורת החיים המפחידה ביותר ביקום.

במאי: פדה אלוורז | מפיק: רידלי סקוט | שחקנים: קיילי ספאני, איילין וו, איזבלה מרסד, דיוויד יונסון, ארצ'י רנו וספייק פרן. ארה"ב, 2024. הסרט בבתי הקולנוע. הפצה: פורום פילם.

סינמטק ירושלים עם שלל סרטים ישראלים שעולים לארכיון הדיגיטלי חלקם בצפייה חופשית

במסגרת הפלטפורמה האינטרנטית החדשנית של 'סינמטק ירושלים – ארכיון הסרטים הישראלי', שנועדה לפתוח ולהנגיש באופן דיגיטלי מקוון את אוצרות הקולנוע הישראלי הנסתרים בפני הציבור הרחב בארץ ובעולם, נחשפים הקיץ עוד אוצרות "אבודים". הסרטים שיעלו הם מגוון ז'אנרים, חלקם בצפייה חופשית פתוחה ללא תשלום.

בין השאר יוצגו חומרים יחודיים של הקהילות היהודית בפולין טרם השואה וייחשפו ירושלים וארץ ישראל באור אחר. בין השאר, ייחשפו חומרים = מתוך אוסף סטיבן שפילברג.  עוד יעלה סרט קצר המתרחש בעיר בשיתוף פעולה ייחודי של הבמאים גיא נתיב ("סקין" "גולדה" טאטאמי") וארז תדמור ("בחורים טובים", "סיפור גדול", "בשורות טובות") בכיכובם של ליאור אשכנזי וריימונד אמסלם.

בנוסף עולים לארכיון הסרט 'קזבלן' בגרסתו הנדירה דוברת האנגלית המציינת כעת 60 שנה ושצולמה ביוון טרום צילומי סרטו האייקוני של מנחם גולן, ולצדו מוצג 'פורטונה' – סרט אחר של גולן; אוסף סרטיו האוונגרדיים משנות ה-70 וסוף שנות ה-60 של הקולנוען הישראלי פורץ הדרך ז'אק מורי קתמור; סרטו תיעודי מ-1974 של אלי כהן, 'לעמוד על הרגליים' בליווי הפסקול של שלמה גרוניך שמציין 50 שנה ליציאתו – שבו עקב אחר נכה צה"ל ממלחמת יום כיפור יואל שרון, ובמקביל סרטו העלילתי של כהן 'עץ הדומים תפוס' שמציין 30 שנה ומבוסס על ספרה אוטוביוגרפי של גילה אלמגור כהמשך ל'הקיץ של אביה'. לצדם יוצגו גם להיטי קולנוע מהאלף הנוכחי, כמו 'מרס תורכי' של עודד דוידוף וזוכה פרס אופיר 'הערת שוליים' של יוסף סידר.

סרטי ירושלים בצפייה חופשית ללא תשלום:

  • אלוהים יקר – 2014, סרט קצר עלילתי. אגדה מודרנית על שומר ברחבת הכותל ואישה יפה שמטמינה פתק בין האבנים. סרט קצר מ-2014 במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין הבמאים גיא נתיב ("סקין" "גולדה" טאטאמי") וארז תדמור ("בחורים טובים", "סיפור גדול", "בשורות טובות"), בכיכובם של ליאור אשכנזי וריימונד אמסלם.
  • תעלומות ירושלים: בעקבות אוצרות המקדש – 1995, תיעודי. מסע היסטורי תיעודי מ-1995 בבימוי אלן רוזנטל ונסים מוסק בעקבות אוצרות בית המקדש האבודים, שבמשך שנים הניחו שמוחזקים אי שם באירופה. שיחות עם מלומדים, רבנים והיסטוריונים, המבקשים להוכיח שהאוצרות בעצם חבויים בארץ ישראל.

סרטים היסטוריים נוספים בצפייה חופשית ללא תשלום:

  • לעמוד על הרגליים – 1974, תיעודי. במאי: אלי כהן. פסקול: שלמה גרוניך (אוסף שירות הסרטים הישראלי). חשיפה מחדש בהקשר אקטואלי לימינו ולרגל ציון 50 שנה להצגת סיפורו של יואל שרון מבאר שבע, שנפצע כמילואימניק במלחמת יום כיפור ושתי רגליו נפגעו. סיכוייו לשוב ללכת אינם גבוהים ועליו לעבוד קשה כדי להשתקם. הסרט מלווה את יואל בתהליך השיקום במשך שנה מהגיעו אל בית החולים ותחילת השיקום, ומציג את התהליך של חזרתו אל חיי היום-יום וקבלתו את מצבו החדש כנכה. שרון כתב, ביים והפיק בהמשך את הסרט "בצלו של הלם קרב" (1988), שחשף לראשונה בישראל את נושא הפוסט-טראומה.
  • בנים בונים – 1924, תיעודי אילם. בימוי: יעקב בן דב (אוסף ארכיון הסרטים היהודיים ע”ש סטיבן שפילברג). לרגל 100 שנים לצאתו, מוצג מחדש סרט הסברה מטעם קרן היסוד שהוקמה ב-1920 במטרה לממן עלייה וההתיישבות בארץ ישראל. הסרטון מדגים מה צפוי לחלוצים שיגיעו לארץ ישראל, במה יעבדו, באילו נופים יתקלו, ומדגיש את חשיבותה של התיישבותם בארץ זו למען הדורות הבאים, תוך תיעוד נדיר של מקומות כקבר רחל, קבר אבשלום, הקיבוצים דגניה, עין חרוד ועוד. קבוצת חלוצים מגיעה לארץ ישראל ומבקרת במקומות שונים, בהם היא פוגשת דמויות שונות מן היישוב העברי המספרות ומדגימות להם כיצד הפריחו את השממה, בנו ישובים וקידמו את החקלאות. הם מבקרים בעיר ובכפר, במשקים ובמפעלים וסופגים את האושר וההנאה שבהתיישבות ובניין הארץ.
  • סקירה בתמונות של קולבושובה – 1929, תיעודי אילם, בימוי: פסח צוקרמן (אוסף ארכיון הסרטים היהודיים ע”ש סטיבן שפילברג). סרט המציג את הווי החיים של קהילות יהודיות בסוף שנות העשרים של המאה הקודמת, לאחר מלחמת העולם הראשונה ורגעים לפני עליית השלטון הנאצי, בארבע ערים בפולין: קולבושובה, ראשניז’וב, סוקולוב וז’שוב. הסרט נועד כנראה ליצור זיכרון מערי פולין עבור יהודים שהיגרו מהם לארצות הברית, כמו גם לגייס תרומות עבור הקהילות הללו. הוא מציג את הווי החיים בערים הללו בין המלחמות, וניתן לראות בו את התנהלות השוק, בתי כנסת ותלמידי חדר, את הגימנסיה, את בית הקברות ואת יהודי הערים הללו מעורים בסביבתם – סוחרים, צוחקים, מקשיבים לתזמורת מנגנת, לומדים ומתפללים. זהו סרט המציג שנים ספורות לפני השואה את חיי היהודים בפולין כתוססים ומלאי שמחה, ואותם כמעורים בסביבתם ובשכניהם.

סרטי ז'אק מורי קתמור: 8 סרטים תיעודיים קצרים בצפייה חופשית ללא תשלום לצד סרטו העלילתי 'מקרה אישה'

  • 1969 – 1974. הבמאי והאמן הייחודי יליד מצרים ז'אק מורי קתמור, שהיה חבר קבוצת 'העין השלישית' – תנועת אמנים אוונגרדית שפעלה בישראל מסוף שנות השישים ועד למלחמת יום כיפור וניסתה לייבא לתרבות המקומית את סצנת ילדי הפרחים של ארה"ב, יצר אסופת סרטים ניסיוניים שנחשבו כמהפכניים ופורצי דרך לזמנו. סרטיו התיעודיים הקצרים שצולמו בחציו הראשון של שנות ה-70 עסקו ברובם באורח חייהם של בני הדור הצעיר כמו גם באמנות והגות בנות זמנם, והתמקדו בין השאר באמצעות מולטימדיה חדשנית לתקופתה, בעשייתם של אמנים מובילים כדוגמת יעקב אגם, רפי לביא, משה גרשוני, רן שחורי ועוד.
  • סרטו העלילתי-אירוטי באורך מלא של קתמור מ-1969 'מקרה אישה', בכיכובם של רעייתו דאז הלית ישורון, אהרון אלמוג ואן טוכמאייר, נחשב ליצירה יוצאת דופן בנוף המקומי שהושפעה עמוקות מהגל הצרפתי החדש שפרח באותו העשור. הסרט ביקש לבחון את השפעת החיים המודרניים על נשים וגברים, באמצעות סיפור על גבר פרסומאי המתייחס לגוף אישה הצעירה משמעותית ממנו כאל אובייקט מסחרי. בעוד היא סקרנית ומחפשת התנסויות חדשות, פגישתם מאיצה את תחושת הכישלון וחוסר התוחלת שקיננה בו עוד קודם. יחד הם מעבירים יממה בתל-אביב ובירושלים, כשהיא מוליכה אותו לבתי קפה ולמסיבות חשק ואילו הוא מוביל אותה לסדנאות פיסול, כדי לעצב את גופה בגבס בניסיון להקפיא ולקבע את האידיאה שלה למען הדורות הבאים.

סרטים עלילתיים באורך מלא:

  • קזבלן בגרסת יוון הראשונית – בצפייה חופשית ללא תשלום. 1964, סרט עלילתי באנגלית (ללא כתוביות), בימוי: לארי פריש. הבמאי לארי פריש בייםבאנגלית את הגרסה הקולנועית הראשונה והנשכחת ל“קזבלן”, שצולמה בפרברי אתונה שביוון. זה קרה לפניעליית ההצגה הראשונה בתיאטרון הקאמרי בשנות ה-50 על פי המחזה של יגאל מוסינזון בכיכובו של יוסי ידין, לפני המחזמר הבימתי של גיורא גודיק בכיכובו של יהורם גאון ועשור לפני הגרסה הקולנועית המיתולוגית של מנחם גולן שצולמה ביפו ובשכונת מנשייה הסמוכה. הסרט שרואה כעת אור מחדש לאחר שנים ארוכות לרגל 60 שנה ליצירתו, מגולל גרסה אפלה יותר לסיפור המוכר על צעיר ישראלי שעלה ממרוקו, לחם במלחמת השחרור והפך לקורבן של כור ההיתוך ואפליית בני עדות המזרח, המואשם ברצח שלא ביצע בעוד הוא מאוהב בבחורה אשכנזייה, כשהפערים התרבותיים והגזענות בסביבתם מפריעים לקשר להתפתח. במרוצת המלחמה הציל קזבלן את מפקדו ממוות ובסופה הוכתר כגיבור, אך עם תום הקרבות איש מחבריו ליחידה האשכנזים לא הזמין אותו לביתו – כולם התנכרו לו ונדמה ששכחו אותו. מפקדו לשעבר שהפך בינתיים לעורך דין מנסה לסייע לו ומסביר לו שכעת, בשוך הקרבות, עליו למצוא לעצמו אידיאל חדש כדי להילחם למענו.
  • פורטונה – 1966, סרט עלילתי, בימוי: מנחם גולן. המלודרמה המצליחה של מנחם גולן המבוססת על סיפורו של העיתונאי והסופר מנחם תלמי, שהביאה לאולמות הקולנוע של ישראל הצנועה בשנות ה-60 למעלה מ-600 אלף צופים. במרכזה עומד המאבק הנצחי בין ערכי העבר והמסורת שאותם מייצג הדור המבוגר, לבין הרצונות הפרטיים והמחשבות על העתיד המיוצגים על ידי הצעירים. נסים בוזגלו (בגילומו של השחקן הצרפתי האגדי פייר בראסר) חולם עם משפחתו על החיים טובים שיהיו להם כשהצרפתי העשיר מיסייה סימון (סארו אורזי) יגיע לממש את ההבטחה שנתן לו לפני 18 שנה, עוד בטרם נולדה בתו פורטונה (אהובה גורן) – להינשא לה כשתהיה בגירה. המשפחה שומרת עליה עד שיגיע החתן המיועד כדי להצליח להיגאל מחייהם בדימונה הרחוקה, אך בינתיים פורטונה מתאהבת בפייר (מייק מרשל) – מהנדס צרפתי צעיר שביקר במקום עבודתו של אביה במפעלי ים המלח. כשמיסייה סימון מגיע לישראל, הוא מתגלה כזקן, לא מושך חיצונית וחסר פרוטה – אך נסים לא יכול לחזור בו מהבטחתו. ערב החתונה פורטונה נמלטת עם פייר, בזמן שאחיה יוסף (יוסי בנאי) תומך בה, אך מנגד אחיה האחר חיים (שמוליק קראוס) מתעקש לתלות תקוות במיסייה סימון. בהשתתפות פייר בראסר, מייק מרשל, סארו אורזי, אהובה גורן, שמוליק קראוס, גילה אלמגור, יוסף (בומבה) צור, יוסי בנאי, אבנר חזקיהו, אריס סאן ושלישיית הגשש החיוור – גברי בנאי, שייקה לוי וישראל (פולי) פוליאקוב,
  • עץ הדומים תפוס – 1994, סרט עלילתי, בימוי: אלי כהן. הסרט עטור הפרסים שהוצג בפסטיבל קאן ומבוסס על ספרה אוטוביוגרפי של גילה אלמגור כהמשך ל“הקיץ של אביה“ ומציין כעת 30 שנה לצאתו, מתרחש בישראל 1950 בכפר נוער שמתגוררים בו בין השאר יתומים ששרדו את השואה. ביום הם נראים כמו כל שאר המתבגרים, אבל בלילה חוזרים הזיכרונות המכאיבים של הזוועות. כשהחיים נעשים בלתי נסבלים, הם מוצאים מפלט תחת עץ הדומים היפה, בתור המקום היחיד שבו הם חשים בטוחים ויכולים למצוא מעט בדידות. בהשתתפות גילה אלמגור, ג'וליאנו מר־ח'מיס, קאיפו כהן, אורלי פרל, אוהד קנולר, ריקי בליך
  • מרס תורכי – 2001, סרט עלילתי, בימוי: עודד דוידוף. סרטו הראשון באורך מלא של דוידוף הוא סרט פשע קומי מסוגנן שאת תסריטו כתבו לימור נחמיאס וגל זייד, שגם מופיע בו באחד התפקידים הראשיים, כשהעלילה מבוססת באופן חופשי על ספרה רב המכר של נחמיאס 'צבוטותי'. העלילה המפותלת עוקבת אחר איה, עבריינית בדימוס וכיום שוטרת (יעל הדר). ראובן, המפקד שלה שהוא גם המאהב הנשוי שלה (אלון אבוטבול), שולח אותה לתפוס על חם כסוכנת סמויה את פטריק סרוסי (גל זייד), עבריין שנמצא במעצר בית ומחכה למשפטו – לפני שיצליח לחסל את עדי המדינה שעומדים להעיד נגדו. איה מגיעה לבניין שבו מתגורר פטריק, אל דירתם של יפתח הסטלן (תומר שרון), אחותו שולי חוקרת האורגזמות הנשיות (דלית קהן, שזכתה על תפקידה בסרט בפרס אופיר לשחקנית המשנה הטובה ביותר) וחתולתם המופרעת. כשאיה מבינה שראובן מוכן להקריב אותה כדי לפצח את התיק ולתפוס את העבריין, היא מחליטה לשנות את חוקי המשחק.
  • הערת שוליים – 2011, סרט עלילתי, בימוי: יוסף סידר. זוכה פרס אופיר לסרט הישראלי הטוב ביותר. שני חוקרי תלמוד מתקוטטים ביניהם על פירורי ההוקרה שהתחום האיזוטרי שלהם מחלק. האחד עכבר ארכיונים וכתבי־יד מבוגר שהפחד הגדול בחייו הוא לטעות (שלמה בראבא), והשני כוכב צעיר מזהיר ורטוריקן נדיר (ליאור אשכנזי) ששמח על ההזדמנות לתווך את התלמוד לקהל הגדול. זה מכוער ואכזרי כפי שרק יריבות אקדמית מסוגלת להיות, אבל קצת יותר, בהתחשב שמדובר באב ובנו. יוסף סידר מגיש מלאכת מחשבת של קונפליקט קולנועי שבין כבוד אב לכבוד לאומי, כשצמד השחקנים הראשיים מעניקים ליריבות הזו את כל קשת הרגשות האפשרית.

פרטים בקישור https://jfc.org.il/

דיסני+ חודש ספטמבר 2024

  • המגזין ווג: שנות ה-90 IN VOGUE: THE 90s – חלק ראשון (פרקים 1-3) 13 בספטמבר. חלק שני (פרקים 4-6) 20 בספטמבר. סדרה מקורית רק בדיסני+. סיפורו הייחודי של עולם האופנה בשנות ה-90 מסופר דרך עיניהם של עורכי "ווג", אנה וינטור, אדוארד אנינפול, היימיש בולס, טוני גודמן וידוענים מהשורה הראשונה. החל מקייט מוס וקים קרדשיאן, וכלה בוויקטוריה בקהאם ובמרי ג'יי בלייג', הסדרה חושפת את סיפורי העשור שהפך דוגמניות על לידועניות, ומוזיקאים מפורסמים לסמלי סטייל. דרך הוליווד, נשף המט גאלה, היפ הופ, כל פרק בסדרה בת ששת החלקים הזאת מתמקד ברגע מכונן בשנות ה-90. עמוסה בשמות החמים ביותר בעולם האופנה ובתרבות הפופ, הסדרה תיקח אתכם למסע מרגש וחוצה יבשות לאורך עשר השנים שחוללו שינוי מהותי בתחום.
  • אגתה: לאורך כל הדרך | 19 בספטמבר AGATHA ALL ALONG – סדרה מקורית של מארוול, 2 פרקים ראשונים בבכורה ולאחר מכן, פרק חדש כל שבוע. לאחר שמתבגר גותי מסתורי עוזר לה להשתחרר מהכישוף המעוות, אגתה הארקנס הנודעת לשמצה נמצאת מובסת ונטולת כוחות. סקרנותה מתעוררת כשהוא מפציר בה לקחת אותו איתה בדרך המכשפות האגדית – מסכת קסומה של אתגרים, אשר מי שישרוד אותה יזכה בכל מה שחסר לו. יחדיו, אגתה והמתבגר המסתורי מגייסים מסדר מכשפות נואשות, ויוצאים במורד הדרך הארוכה…
  • מארוול: היט מאנקי | 9 בספטמבר MARVEL’S HIT-MONKEY S2  – עונה חדשה כל הפרקים עולים יחד. בעיר ניו יורק, מאנקי מוצא דרך להימלט מחיים של הריגות בשעה שברייס מנסה לתקן את הנזק מול אלה שבהם פגע. אבל מה יהיה המחיר שעליהם לשלם כדי לכפר על עברם?
  • לגו מלחמת הכוכבים: לבנות את הגלקסיה מחדש | 13 בספטמבר LEGO STAR WARS: REBUILD THE GALAXY S1 – ארבעה פרקים עולים יחד

כל הגלקסיה מתערבבת לגמרי כאשר רועה נרף פשוט בשם סיג גריבלינג מגלה פריט של הג׳די בתוך מקדש סודי. הוא יוצא להרפתקה בעולם חדש בו ישנה גרסה אחרת לגלקסיה שהוא מכיר, החבר׳ה הטובים הם הרעים והחבר׳ה הרעים הם הטובים. גורל הגלקסיה תלוי בכך שסיג יהפוך לגיבור וידע איך להרכיב מחדש את כל חלקי הגלקסיה

  • היא לימדה אהבה | 27 בספטמבר SHE TAUGHT LOVE  – מאז שסיים את תפקידו בסדרת הטלוויזיה בכבלים היוקרתית "הרחוב", פרנק קופר מתעסק בלהסיח את דעתו עם נשים, אלכוהול וקוקאין תוך שהוא הולך לאודישנים לגילום תפקידים סטריאוטיפיים של חברי כנופיה או סוחרי סמים. אבל ברגע שהוא פוגש את מלי ווטרס, סוכנת ספורט שחיה למען ההווה, עולמו משתנה מקצה לקצה. למרות האינסטינקטים שלהם שפועלים נגדם, מלי ופרנק לא יכולים שלא להימשך זה לזה. השעון מתחיל לתקתק בעוד מלי מתקרבת לסוף חייה. השניים צריכים ללמוד להסתמך זה על זה ולבחור לאהוב ולחיות למען הרגע, גם אם זה כל מה שיש.
  • המשוחרר, עונה 2 | 31 באוגוסט UNPRISONED S2 – כל הפרקים עולים יחד

משפחת אלכסנדר עדיין מתוסבכת. הקליניקה לטיפול של פייג' עדיין בצרות, החרדות של פין מגיעות לשיא, אדווין עדיין מנסה להתאפס על עצמו מחוץ לכלא, והיחסים בין כולם מסובכים יותר מתמיד. המשפחה זקוקה לעזרה, והגיע הזמן לקרוא לאיש מקצוע שאינו פייג'. בני המשפחה פונים ל'מאמן ריפוי קיצוני למשפחות' שפועל בניגוד לכל הכללים כדי לשחרר אותם מהבעיות, מהפצעים הישנים ומהסודות המשפחתיים שמונעים מהם להתקדם.

  • סוג של חסד | 30 באוגוסט KINDS OF KINDNESS – סרט מקורי מאולפני סרצ'לייט

"סוג של חסד", בבימויו של יורגוס לנתימוס, הוא משל בשלושה חלקים אשר עוקב אחרי אדם המנסה לקחת שליטה על חייו. שוטר מודאג שחשב שאשתו אבדה בים ולפתע היא חוזרת אך נראית אדם אחר. ואישה שנחושה למצוא מישהו ספציפי עם יכולת ספציפית שעתיד להיות מנהיג רוחני כביר.

אמנות ותערוכות

גן המוזיאון וכיכר וייצמן חולון עם 'פרידה ודייגו -סיפור אהבה יצירתי'

פרידה ודייגו עיצוב כרזה יוסי למל

תערוכת כרזות בהשראת פרידה קאלו ודייגו ריברה במסגרת העונה הישראלית לעיצוב, שנפתחת זו השנה ה-16 בחולון – תערוכת חוצות 15.9.24- 31.12.24

אוצרים: גבריאלה רודריגז -אוסטרליה/ מקסיקו ויוסי למל -ישראל. גן המוזיאון וכיכר וייצמן בחולון.

"היו שתי תאונות גדולות בחיי" כתבה פעם פרידה קאלו במחברותיה, ההתרסקות הנוראה בתאונה שהשאירה אותה שבורה, והפעם בה פגשה את דייגו ריברה שהפך ממש לאהבת חייה. במלאת 70 שנה למותה של פרידה קאלו – האשה, האומנית והאגדה תציג העיר חולון במסגרת העונה הישראלית לעיצוב, שנפתחת זו השנה ה-16 בעיר  את תערוכת החוצות  "פרידה ודייגו -סיפור אהבה יצירתי" שתתקיים בגן המוזיאון ובכיכר וייצמן בחולון .

אוצרים: גבריאלה רודריגז -אוסטרליה/ מקסיקו, יוסי למל -ישראל. מנהל הפקה: אור קורן

התערוכה מורכבת מלקט של כ-50 כרזות,  מתוך 100 שנאספו על ידי האוצרת  גבריאלה רודריגז בשנת 2008, אבן דרך היסטורית בתולדות העיצוב הגרפי העולמי, בצירוף של כ-10 מעצבים ישראלים שמביאים את פרשנותם במבט עכשווי, עדכני בחלק מהעבודות כמתבקש, באמצעות אינטליגנציה מלאכותית.

בין המעצבים הבינלאומיים ניתן למצוא שמות מפורסמים כמו מילטון גלייזר ואפריל גריימן מארה"ב, הניג ווגנברט מגרמניה, ניקלאס טרוקסלר משוויץ, אלחנדרו מגאייינס ממקסיקו ואחרים. בין המעצבים הישראלים המציגים: אוצר התערוכה – יוסי למל, גל זונשיין, אברהם קורנפלד, יואב עינהר, נטלי שפיר, עודד בן יהודה, ירונימוס, פיליפ בלאו ועוד .

היא ראתה אותו לראשונה בשנת 1922 בעת שצייר את ציור הקיר "היצירה" באחד מבתי הספר במקסיקו סיטי. לצפות בדייגו מצייר את הפרסקו הענק היה גילוי, פרידה הייתה רק בת 15, קטנה וצנומה, ודייגו ,בן 36, ענק עם בלורית מתנפנפת מגדולי ציירי מקסיקו המהפכנית, איש העולם הגדול, בשיא כוחו, אחרי שלמד אמנות באיטליה, וחבר לפיקאסו ומודליאני בפריז. דייגו ריברה, איש מלא ניגודים, בעל אחוזות וקומוניסט, אופורטוניסט ובוגדני.

האם דייגו אהב את פרידה? אם הביוגרפיה האמיתית של אמנים נמצאת בעבודותיהם הרי שהאהבה ביניהם הייתה מוחשית עבור פרידה. דייגו הפך לבן שמעולם שלא היה לה, ועבור דייגו, הוא ראה בפרידה מהפכנית צעירה ונלהבת, ציירת שצופה על העולם, האם שהגנה עליו וידעה את סודותיו. הם ניהלו יחסים סוערים, שהיכו בתדהמה את הסובבים אותם. יחסיהם אופיינו בחוסר נאמנות הדדי. למרות שפרידה שנאה את דייגו, היא העריכה אותו, והתשוקה שלה להיות אשתו הטובה הייתה ציר מרכזי בחייה. היא הקדישה לו ציורים וכתבה מכתבים על החיים שרצתה שיהיו להם ביחד, אבל שרפה את כולם. הם החליטו להתגרש, אך בסופו של דבר חזרו לחיות ביחד. פרידה נפטרה בשנת 1954 ואחרי מותה הפך דייגו את ביתה למוזיאון המנציח את אהבתו.

אמנם, דייגו נחשב בזמנו לאחד מגדולי ציירי מקסיקו, אבל 70 שנה אחרי, פרידה הפכה לכוכבת האמיתית בסיפור הזה, סמל פמיניסטי, אייקון פופ ותרבות בינלאומי.

במתחם תערוכת חוצות גן המוזיאון (כניסה מרח' ויצמן 61 חולון סמוך למוזיאון הישראלי לקריקטורה ולקומיקס( ובכיכר וייצמן. פתוח 24/7 הכניסה חופשית

גלריית העלמות בחצר כנרת עם ציפייה

טויוטה ראב4 בחצר כנרת ההיסטורית (צילום דני בר)

חדש ב'גלריית העלמות' בחצר כנרת: "ציפייה" – תערוכה של יצירות ברוח שירה של רחל, בהן צילומים מעובדים, ציורים, עבודות קווילט, מיצבים רקומים, פסלים, עבודות מוזאיקה ועוד. רוב העבודות הינן פרי יצירתן של נשים – בהשפעת האור, האדמה והחיים בארץ ישראל. התערוכה מוצגת בשיתוף מוזיאון מורשת נשים פורצות דרך, המועצה לשימור אתרים והמועצה האזורית עמק הירדן.

יעל ניצן, יוזמת ואוצרת התערוכה: " בניסיון לשקף ולסמל את הימים המורכבים האלה, מצאתי את השיר "ציפייה", בו מתארת רחל, שלב אחר שלב, את הימים הקשים העוברים עליה, את תחושותיה ולבסוף את ההשלמה ואת התקווה. גורם נוסף שהשפיע על בחירתי בשיר זה, הוא העובדה שמופיעה בו פעמיים הספרה שבע. "ציפייה" השפיע עמוקות גם על האמניות, וכל אחת מהן חושפת את רגשותיה בטקסט שמוצמד ליצירותיה. חצר כנרת, חוות העלמות שבתוכה והקשר החזק לשירתה של רחל ולסיפוריהן של הנשים שחיו ופעלו כאן – מוכיחים שוב עד כמה מדובר במקום מיוחד, שבו חברו קסם הסיפור וחשיבותו בהיסטוריה ליפי המקום. לכן, זה המקום הנכון לתערוכות השמות דגש על אמנות נשית".

זהבה חכם גבאי, מנהלת חצר כנרת: "אנחנו שמחים לפתוח את הגלריה לתערוכה נוספת, ולהמשיך ולקדם תחום חשוב ומעניין כמו אמנות במקביל לנושאים המוצגים באתר".

המשתתפים.ות בתערוכה (לפי א'-ב' שמות פרטיים): אורית בדר, אורנה שושני בר, אורנה שטראוס, אלי צרפתי, דסי רביד, וונקה מורד, יפה כפיר, מאיר נימן, מיכל אברך, ניצה יעקבי, פיקי גרוס, פנינה נדיבי, רונית רינשטיין, רחל קומלוש פרומן, רינה סופרין שפירא, רגינה גלית נוה, שושי פנחס, שקד שפירא, שרין ברקוביץ רונן, תמר רחמים.

פתוח בימים א'-ה' בין השעות 16:00-09:00. מחיר הביקור בתערוכה כלול בדמי הכניסה לאתר. למידע ולהרשמה: 04-6709117,[email protected] . נעילה 31 בינואר 2025

עמותת הגל שלי וקניון גן עופר (גן העיר) עם ליפול ולקום – צילומי טיפול בגלישת גלים

תרגול גלישת גלים על החוף (צילום אורי מגנוס)

עמותת הגל שלי, בשיתוף קניון גן העיר, מציגים את תערוכת הצילומים "ליפול ולקום" שאוצר אלכס ליבק.  התערוכה תוצג בקניון גן העיר בין התאריכים 29 באוגוסט עד 31 באוקטובר  ותהיה פתוחה לקהל הרחב ללא תשלום.

התערוכה, אותה אוצר הצלם וחתן פרס ישראל אלכס ליבק, מציגה צילומים המתעדים את ההתמודדות עם טראומה באמצעות גלישת גלים, בעקבות אירועי 7 באוקטובר. התמונות מתארות את תהליך השיקום של צעירים וצעירות, בוגרים ובוגרות תושבי עוטף עזה, שורדי  הנובה והמסיבות  מפונים, חיילים וחיילות שנפגעו, וכן חטופות וחטופים ששבו מהשבי. כולם לוקחים חלק בתוכנית הטיפולית הייחודית של עמותת הגל שלי, "כלים מהגלים", המלווה, תומכת ומקדמת אנשים המתמודדים עם השלכות טראומה באמצעות שילוב של פסיכואדוקציה, עבודה טיפולית קבוצתית וגלישה שמצאה כיעילה במניעת תסמיני פוסט טראומה.

כ-25 צלמים, מקצועיים וחובבים כאחד, משתתפים בתערוכה. חלקם חוו בעצמם את התוכנית הטיפולית בעקבות טראומה והחליטו לתעד את התהליך הרגשי שעברו הם וחניכי העמותה מאז 7 באוקטובר. המבקרים בתערוכה יוכלו להתרשם מ-66 תצלומים המתעדים התמודדויות מול הים, מציאת איזון וריפוי  על הגלשן ובחיים. התמונות מציגות קהילות רבות שנפגעו באירועים ומצאו מזור בתוכנית הטיפולית בין הגלים. ניתן לרכוש את התמונות, וההכנסות יועברו להמשך פעילות העמותה לטובת נפגעי טראומה. בנוסף, עמותת הגל שלי הוציאה  לאור ספר תמונות מהתערוכה, שרכישתו מהווה תרומה יקרה לפעילות העמותה. ניתן לרכוש את הספר בעלות של 100 ₪ בלבד בקישור

ירון וקסמן, מנכ"ל וממייסדי עמותת הגל שלי : "התערוכה 'ליפול ולקום' מציגה תהליך מורכב ומרגש של התמודדות ותקווה לאחר טראומה קשה מנשוא. זהו סיפור על אומץ נחישות, ובניית אמון – המסופר דרך עיניים של אנשים צעירים ומבוגרים כאחד. אנשים שבוחרים לקום כל יום מחדש, למרות הכל ולקבל ביחד איתנו 'כלים מהגלים'. מדובר ב 1,800 משתתפים בפעילות תהליכית עם חטופים שחזרו מהשבי, מפונים מעוטף עזה ומהצפון, מילואימניקים ושורדי הנובה והמסיבות. התמונות שנבחרו בקפידה על ידי אלכס ליבק- משקפות את הכוח הפנימי הנדרש כדי להתמודד עם הטראומה, ליפול, לקום ולהמשיך קדימה. התערוכה הזו היא הזדמנות עבור הציבור להיחשף לסיפוריהם המרגשים של המשתתפים, להבין את עוצמת התהליך שהם עוברים ולתמוך בפעילות החשובה שלנו. אנו מודים מכל הלב למשתתפים על האמון שהם נתנו בנו ולשותפים שלנו על ההתגייסות והדרך המשותפת. כל תמונה כאן מספרת סיפור של תקווה והתמדה, ואנו גאים להציג אותה לקהל הרחב."

אסף גולן, מנכ"ל קניון גן עופר : "מאז 7 באוקטובר קניון גן עופר פתח שעריו ליוזמות המסייעות למפונים נפגעי חרבות ברזל. הפניה של עמותת הגל שלי לקיום התערוכה בגן עופר במרכז תל אביב התקבלה  באהבה, התגייסות ותמיכה מלאה של ההנהלה והבעלים מר שלמה אליהו. אנחנו מזמינים את הקהל הרחב להגיע לקניון, לחוות, להתרשם ולתמוך בפעילות המבורכת של עמותת ״הגל שלי״ המלווה בהליך שיקום הנפגעים".

אוצר: אלכס ליבק. נעילה 1 באוקטובר 2024. ראשון-חמישי: 10:00-20:00 | שישי:09:00-15:00 | שבת: סגור. קניון גן העיר, אבן גבירול 71, תל אביב-יפו

סמינר הקיבוצים עם תערוכת גמר מסלול ABR אמנות

ביום חמישי, 12.9.2024, תפתח תערוכת הגמר של מסלול ABR אמנות, התואר השני באוריינות חזותית של סמינר הקיבוצים. התערוכה מציגה שלבים שונים בחיי היצירה האמנותית של כל אחת מהבוגרות המתכנסים לפרויקטים אישיים המציעים עצמם עבור המתבונן.ת. היצירות הן תוצר של שנת הלימודים האחרונה במסגרת מסלול ABR של יצירה במסגרת מפגשים קבוצתיים ומפגשי הנחייה אישיים עם המנחות.ים.

בפתיחה שני מיצגים: מיצג של מעיין דקל המלווה את עבודת הוידאו, עמודים טיבטים, בנגינה במספר כלים כמו קערה טיבטית, פאנטאם וב"לא כלים". מיצג של מרינה פוזנר המערב לחם וחמאה "חתיכה מהלב" המוענק לקהל.

אוצרת: ד"ר הדרה שפלן קצב | מנחים.ות: מנחות.ים: ניבי אלרואי, רמי מימון (שנה ב'), איה בן רון, אורן אליאב, ליאור גריידי (שנה א'). מציגות: ענבל אגוז, ג'ניפר בלוך, מלי גולדפרב, מעין דקל, שחר לבוביץ, גאי ספרן לולאי, תמרי סלונים ליבס, ליה נברו, מרינה פוזנר.

שעות פתיחה: ימי א'-ה' בין השעות: 17:00-9:00. נעילה: יום חמישי, 20.9.2024
גלריה אחוזת בית, מגדל שלום, תל אביב )הכניסה המזרחית, שער5 רח' אחוזת בית 4 – הכניסה מאחורי הסופר פארם)

קפה עוטף רעים עם עיר קיבוץ של נשות קהילת קיבוץ רעים עד 7 לספטמבר

צופית ספטון (צילום יעל פרנקל)

העבודות נוצרו בהנחיית איתמר שמשוני ממיזם "עיר מפעל" בשיתוף עמותת וראייטי, במסגרת מפגשים שבועיים שהתקיימו לאורך מספר חודשים, בהן השתמשו באמנות ככלי לביטוי אישי באמצעות טכניקות וחומרים שונים. אוצרים: איתמר שמשוני ויעל פרנקל. משתתפות: יפעת אסטלין, מילכה גבאי, נעמה זפקוביץ, צופית ספטון, עדי דרימר, רותם פבר, רויטל הורן, רעות נחושתן קידר, שרון מרק.

עמותת וראייטי, מיזם "עיר מפעל" ו"קפה עוטף – רעים", מודיעים על השקת תערוכת "עיר קיבוץ" של נשות קהילת קיבוץ רעים. את התהליך האמנותי הוביל האמן איתמר שמשוני יחד עם האסיסטנטית יולי אילדיס (עיר.מפעל), בליווי הצלמת יעל פרנקל ובשיתוף עמותת וראייטי ישראל – למען הילדים שיזמה ומימנה את המיזם אשר כלל מפגשים שבועיים שהתקיימו לאורך מספר חודשים, בהן השתמשו נשות רעים באמנות ככלי לביטוי אישי באמצעות טכניקות וחומרים שונים מעולם האמנות הפלסטית.

התערוכה תוצג בבית הקפה "קפה עוטף – רעים", בבעלות רעות קרפ, תושבת הקיבוץ, אשתו ואם ילדיו של השוקולטייר דביר קרפ שנרצח לנגד עיני שניים מילדיו ב-7 באוקטובר.

כל ההדפסים והתוצרים מתוך תהליך העבודה מוצעים למכירה וכל הכנסותיהם מוקדשות לטובת שיקום הקיבוץ וחבריו. בין החברות קיבוץ רעים המשתתפות: יפעת אסטלין, מילכה גבאי, נעמה זפקוביץ, צופית ספטון, עדי דרימר, רותם פבר, רויטל הורן, רעות נחושתן קידר ושרון מרק.

תושבי קיבוץ רעים העתיקו את חייהם מהקיבוץ לעיר. ממדשאות ירוקות למבני בטון, מרכיבת אופניים על שבילים מוכרים לרכיבה על כבישים רעועים, מבתים המחוברים לקרקע לבנייני קומות שכמעט נוגעים בשמיים. במשך שלושה חודשים, קבוצת נשים תושבות הקיבוץ, נפגשה ליצור אמנות מתוך החיים הנוכחים, מתוך האפשרות לדמיין עולם חדש. בכל מפגש הקבוצה נחשפה לטכניקות של אמנות, לחומרים שונים, לאמנים ולאמניות ומתוך הלמידה והמחקר יצרו עבודות אישיות המתחברות לכדי עולם פנימי אחד משותף.

דרך יצירת קולאז' התחברו רעיונות. באמצעות התעסקות בתחבושות גבס, גבס דנטלי, עיסות נייר, קאפה וסוגים שונים של פולימרים נוצרו פסלים של זכרונות. בשיטת הדפס עתיקה, ציאנוטייפ, נבחרו דמויות מהעבר והועתקו לתוך ההווה. ולבסוף, נוצרו עולמות אישיים. במהלך דוקומנטרי מלווה, המפגשים תועדו ומתוכם נוצרו צילומים התופסים רגעים אישיים, קטנים וגלויי לב. העבודות המוצגות הן תהליכים בעבודה, הן מוצבות כאי של זכרונות, "טופ שוט" של עבר, הווה ועתיד. הקהל הוא הארכיאולוג והיצירות הן העולם. במחקר ובמבט בוחן יתגלו הסיפורים, הסיטואציות, הזכרונות והסיפורים הדמיוניים.

איתמר שמשוני: "פרויקט מרגש וחשוב מסתיים לו בתערוכה אמיתית עם הרבה רגשות ותחושת מעורבים. היתה לי את הזכות ללוות קבוצה איכותית וכשרונית, ואני גאה על התערוכה הזאת ועל הדרך שעברנו ביחד, שהאמנות היא שפה ושהכוח שלה עולה בזמנים מורכבים".

רעות קרפ: "קפה עוטף רעים הוא הבית הטבעי לשיתוף היצירות של נשות קהילת הקיבוץ. אני גאה לתת את הבמה לחברותי, הנשים האמיצות של הקיבוץ, שחוו טראומה נוראית וכחלק מהטיפול בפצע, יצרו יצירות יפות ומרגשות. אני מזמינה את הקהל הרחב לבוא לבית הקפה לראות את העבודות היפות, לרכוש הדפסים ולתמוך בקהילה שלנו".

מאז השבעה באוקטובר, וראייטי ישראל הרחיבה את הסיוע של העמותה לכלל ילדי ישראל וקהילות של מפונים, מהצפון ומהדרום. לצד הפעילות השוטפת למען ילדים עם צרכים מיוחדים ונוער בסיכון, העמותה ארגנה ימי הפוגה למשפחות, פעילויות מוסיקליות, הופעות ועוד מגוון פעילויות ייחודיות. שיתוף הפעולה עם "עיר מפעל" החל מתוך רצון ליצור פעילות מעולם האמנות, שתתקיים באופן קבוע לאורך תקופה ותהיה בעלת אימפקט משמעותי עבור משתתפיה. אחרי המפגש עם קהילת רעים הוחלט לנסות להתחיל תהליך משותף שיימשך שלושה חודשים.

מיזם "עיר.מפעל" נוסד ב-2021 על ידי האמן איתמר שמשוני, המיזם הינו פרויקט אמנותי-קהילתי-חינוכי שפועל בתפר שבין אמנות לקראפט ומציע נקודת מפגש ייחודית בה היצירה במרחב הציבורי משמשת כעבודת אמנות דינמית וחיה, וככזו שרואה את הקהילה וקהל הצופים כחלק בלתי נפרד מקיומה. בשנה החולפת, המיזם הרחיב את פעילותו למרחבים העוסקים בריפוי דרך אומנות וקהילתיות. עיר מפעל יוצאת בקמפיין גיוס המונים, ניתן לתמוך בפרויקט בקישור https://giveback.co.il/project/80085

קפה עוטף רעים, רחוב וולפסון 54, תל אביב. שעות פתיחה 9:00-19:30

קבוצת הרכישה "בוחרים אמנות" עם 23 עבודות למוזיאון תל אביב לאמנות 2024

מוזיאון תל אביב לאמנות (צילום דני בר)

חברי קבוצת הרכישה "בוחרים אמנות" של מוזיאון תל אביב לאמנות, רכשו 23 עבודות של 14 אמניות ואמנים ישראלים עכשוויים עבור אוספי האמנות של מוזיאון תל אביב לאמנות. כמידי שנה, משקפת בחירת העבודות מכלול דגשים הנוגעים לייצוג רב־דורי, גיוון מדיומלי, תמיכה בהתפתחותם של אמנים בכירים לאורך דרכם האמנותית וכניסה ראשונה של אמנים, שלא זכו עד כה בייצוג של יצירתם באוסף. האמניות והאמנים שעבודותיהם נרכשו: נירוונה דבאח, עומר הלפרין, נעם ונקרט, זהר טל ענבר, יעל יודקביק, עלמה יצחקי, אורית ישי, דידי כליפה, עופר ללוש, אלעד לרום, יוסי מרק, רחל רבינוביץ, אן שימין שטרית, אמיר תומשוב. העבודות נרכשו בסכום כולל של כחצי מיליון שקלים.

רבות מן העבודות שנרכשו השנה ע"י הקבוצה מעוגנות בציור פיגורטיבי על מופעיו השונים: יוסי מרק, בערוב היום (2021) מעלה על הבד את דיוקן אמו על ערש מותה. בסגנונו הייחודי הוא מציע דיוקן מלא רוך ועדנה באמצעות טכניקה אנליטית של פירוק הצורות שלפניו. ציור הפסטל והפחם של עומר הלפרין, In Transmission (2023) הוא מופע חדש ביצירתה האניגמטית והעוצמתית. היא מעלה באוב דמות חידתית שנדמית לקוחה מעולמות הקברט של ברלין בשנות ה-20. אלעד לרום בונה את עולמו הציורי מתוך מתקפת הדימוי על המבט בעידן הדיגיטלי. בסנוקר פליטים (2023), הוא מלהק סביב שולחן הסנוקר מבקשי מקלט שחורים, בסצנה המאזכרת את מסורות משחק הסנוקר בתולדות האמנות ובה בעת פניהם עזות המבע משקפות מציאות דחוסה וקשה של קיום עכשווי בשולי העיר תל אביב. הציור כוכב (רון ארד) (2023) שמציג את ארד כפי שנראה בפעם האחרונה על מסך הטלוויזיה בדימוי מטושטש בשחור לבן, מקבל משנה תוקף לנוכח אירועי הזמן הזה. נעם ונקרט, מזיגה (2023) הוא ציור המקפיא רגע עתיר תנועה וגופניות עזה באופן המעלה על הדעת פיסול אנדרטאי או הצצה למיתולוגיה פרטית. שלושה רישומי עפרון על נייר מאת נירוונה דבאח, עטופה, מתפללת במרפסת, ללא כותרת (2023), משרטטים דמות נשית בחלל ביתי עם קשתות אוריינטליות – קוראת בקוראן, עטופה בסודר. הנשים של דבאח נתונות בגבולות הבית אך באמצעות הטקסט והטקסטיל רושמות את דרכן החוצה. עלמה יצחקי, התכלות (2023) הוא רישום פנורמי גדול ממדים בצבעי מים וגירי פסטל. בהשראת מגילות בודהיסטיות מגוללת יצחקי את שלבי התפרקות הגוף כמופע של יפי הטבע והשלמה עם מחזור החיים.

עבודות הפיסול שנבחרו בשנה זאת מנכיחות את כוחו ופגיעותו של הגוף: עופר ללוש, החיבוק (2019-2020), פסל ברונזה מונומנטלי של אחד מבחירי האמנים בשדה האמנות הישראלי, מגלם את התמזגותם של שני גופים לאחד. החיבוק האחוז בחומר אינו מתפרש רק כנחמה אלא גם מצביע על אי־ההיפרדות כגזירת גורל. יעל יודקביק, ללא כותרת (2022), מחלצת את הגופניות השורה בחפצים יומיומיים וטבעיים ובוראת בתחביר פואטי גוף אישה הרה מענף עץ גדוע אותו מצאה וסל בנאים מגומי.

שנת השבר והאסון המתרחש עדיין מהדהדים בעבודותיהם של אמיר תומשוב, חלל: אפס מס' 5 (2020), אדריכל ואמן הממקד את מבטו באתרים של הרס וחורבן בין אם הם תוצרם של אסונות טבע או מעשה ידי אדם. תצלומיה של אורית ישי, 10 מנות (2012) מתחקים דרך שזירה של פוזיטיב-נגטיב אחר בתי היישוב הקהילתי מנות שבגליל המערבי אשר סימני הזמן וההזנחה ניכרים בהם. רחל רבינוביץ, חשיכה נראית (2023-2024) בסדרת רישומים אותה החלה לרשום מהשביעי באוקטובר, כאשר פונתה מביתה שבקיבוץ דפנה שבצפון. יומן חזותי ומסויט המגלם את תחושת האובדן האישי והקולקטיבי.

החברה הישראלית הנתונה בשסע עמוק משתקפת בעבודתם של אמן ואמנית צעירים שזו כניסתם הראשונה לאוסף מוזיאלי: דידי כליפה, החושן (2021) סדרת רישומים המייחדת מבט לכל אחת מאבני החושן המסמלות את 12 השבטים ואת העמידה כעם מול אמונה מטאפיזית. חמשת התצלומים האנלוגיים של  אן שימין שטרית, ללא כותרת (2023), מתעדים מפגש קרוב ואינטימי עם מושאי הצילום ובאופן מכוון מותירה את הצופים לתהות על השיוך האתני והפוליטי שלהם.

עבודתה של זהר טל ענבר, נער של אור וזהב (2024), בה מתואר דיוקנו של יותם חיים ז"ל אשר נחטף לעזה ונהרג בשוגג מאש צה"ל. הציור נכנס לאוסף המוזיאון בזכות תרומתם הנדיבה של אורנה ויוני שסטוביץ, חברי קבוצת הרכישה "בוחרים אמנות".

קבוצת הרכישה של מוזיאון תל אביב "בוחרים אמנות", אותה מובילה היו"ר יעל בראון, נוסדה בשנת 2013, מתוך מטרה להרחיב ולעדכן את אוספי המוזיאון – אוסף האמנות הישראלית, אוסף הרישום וההדפס ואוסף הצילום – בעבודות אמנות ישראלית עכשווית. מדי שנה, מציגות אוצרות המוזיאון בפני חברי הקבוצה מבחר רחב של יצירות פוטנציאליות ונערכת הצבעה על העבודות שירכשו עבור אוספי המוזיאון.

טניה כהן־עוזיאלי, מנכ"לית מוזיאון תל אביב לאמנות: "אני מודה ליעל בראון ולכל חברות וחברי קבוצת הרכישה "בוחרים אמנות" על שיתוף הפעולה עם צוות אוצרות המוזיאון בהרחבת אוספיו. השנה יותר מתמיד יש משמעות קריטית לפעולה זו – הן של תמיכה באמנים ובאמנות ישראלית ולא פחות מכך להתעקשות על התרבות בארץ כביטוי לערכים של החיים במקום הזה."

סטודיו תוהו ובוהו עם מצב משפחתי: מהגרת – תערוכת יחיד של ורה גייליס

ורה גייליס, אמנית, אוצרת, יוזמת תרבות ופעילה חברתית, מציגה תערוכת יחיד חדשה, מצב משפחתי: מהגרת. גייליס, בעלת תואר שני בתוכנית הבינתחומית באמנויות מאוניברסיטת תל אביב, עושה שימוש במגוון מדיות על מנת לחקור סוגיות של מגדר, הגירה ואימהות דרך צילום פרפורמטיבי.

עבודותיה משקפות את מסעה כאישה מהגרת בישראל, כאשר יצירות מפתח כמו "מריה דולורוזה" ו"דיוקן עצמי כשר לפסח" עוסקות בדיסוננס התרבותי ובאתגרי ההשתלבות של מורשתה המעורבת, נוצרית-יהודית. ביצירה "הבית הוא שחור", גייליס משווה את חוויותיה שלה לאלה של חאווה, אישה מהגרת מדרפור, תוך שימוש בשמלת כלה כסמל עוצמתי למכשולים משפטיים ותרבותיים שעומדים בפני נשים עם זהויות מורכבות. בעבודותיה האחרונות, כולל "מה אמניות הרות/אימהות צריכות לעשות כדי להיכנס למוזיאונים?" ו"היתרונות של להיות אמנית אמא\מהגרת חדשה", בהשראת ה-Guerilla Girls, גייליס חוקרת את החוסן הנדרש לאזן בין אימהות לשאיפות אמנותיות.

התערוכה באוצרותה של דאשה איליאשנקו, שותפה קרובה של גייליס. יחד, הן מחויבות לפרוץ את המחסומים שעומדים בפני אמנים עולים חדשים בישראל וליצור הזדמנויות עבורם להציג את עבודותיהם ולהזמין את הציבור הרחב להתבונן בהם ולהעריך אותם.

תערוכה זו מזמינה את המבקרים להתבונן בכוחות המעצבים זהות ולחוות חקירה מעמיקה של חוויות משותפות ברקע תרבותי שונה. אוצרת: דאשה איליאשנקו.

סטודיו תוהו ובוהו, דרך עצמאות 7, חיפה. נעילה 12 ספטמבר.

מרכז אדמונד דה רוטשילד במוזיאון לתרבות הפלשתים, אשדוד עם גוף. בגד. בית

טל יצחקי (צילום טל יצחקי)

השנה האחרונה, הציבה בפנינו הכרח להגיב בגוף, ברוח ובחומר למצבים בהם הקרקע מתערערת, הביטחון התערער, הוודאי הפך זר, הקבוע הפך ארעי, בר חלוף, זמני ומטלטל. רבים כל כך מצאו עצמם/ן בלי בית. ממשי ורגשי כאחד. בלי עוגן, שייכות וקהילה.

התערוכה "גוף. בגד. בית", שתיפתח ב-1 בספטמבר במוזיאון לתרבות הפלשתים, בהובלתן של האוצרת גלית גאון ואוצרת המשנה צפי סיון ספיבק, מזמינה את המבקרים למסע מרתק בין יצירות עיצוב המשקפות את המתח שבין קביעות לארעיות, בין שייכות לתלישות, ובין זהות אישית לזהות קולקטיבית.

גלית גאון, אוצרת התערוכה: "בתקופה זו של תהפוכות עולמיות, 'גוף. בגד. בית' מציעה פרספקטיבה חדשה על הארעיות כנקודת מוצא ליצירה ולצמיחה, ולא רק כמצב של אובדן או חוסר יציבות. דרך מגוון העבודות המוצגות, אנו מבקשים לחקור כיצד יצירה אמנותית יכולה לשמש כעוגן בחיים שעדיין לא התייצבו, ולהציע נחמה, תקווה ומשמעות בזמנים מאתגרים."

התערוכה מתקיימת כהשתקפות לממצאים הארכאולוגים המוצגים בתערוכת הקבע  "עולמם של הפלשתים" באוצרותה של גלית ליטני. תוצרי הארעיות שנכפתה על התרבות הפלשתית שהגיעה לחופי הארץ מקבלים ביטוי בעיצוב המקומי העכשווי. משתתפים בה בכירי המעצבים והמעצבות בארץ לצד בוגרות ובוגרים צעירים ממרכז אדמונד דה רוטשילד: יעקב קאופמן, איריס נשר, דגנית שטרן שוקן, יובל עציוני, Reddish נעמה שטיינבוק ועידן פלדמן, אורי שיפרין ענבי, אסתר נאלה, בלה קמינסקי, יבגניה קירשטיין, בן מולינה, תילי ארוך, שרה שחק, טל יצחקי, ספיר ארזי, ורוניק פולקה, דניאלה שריה, מריה מרפלד, תמיר גולדנברג.

בעבודותיהם/ן משתקפות הארעיות, הבהלה, הצער והתלישות, לצד תקווה ואנושיות, זיכרון ומשפחתיות, עוגן ובית. דרך התערוכה אנו מפנים את המבט אל תפקידה של יצירה חדשה בחיי היום יום שעדיין לא התייצבו. מבית לאין בית, ממשפחה לאובדנה, מיציבות לתלישות. כל אחד מהיוצרים והיוצרות מציג נקודת מבט ייחודית למושג ארעיות, תוך שימוש במגוון טכניקות וחומרים בהם קרמיקה, עיצוב מוצר, צורפות, טקסטיל, צילום, וידאו ,אבן, פח, יוטה.

עו״ד אופיר לסרי סגן יו״ר דירקטוריון החברה העירונית לתרבות ופנאי והממונה על התרבות:  ״התערוכה היא עדות חיה לכוחה של האמנות לגעת בכל אחת ואחד מאיתנו ולהאיר את המציאות המורכבת שאנו חיים בה. בימים אלה, כאשר רבים מאיתנו חווים תחושות של ארעיות וחוסר ודאות, התערוכה מציעה מרחב של התבוננות, הרהור ותקווה. היא משקפת את החוסן של הקהילה שלנו ואת יכולתנו ליצור משמעות גם בתוך מציאות מאתגרת. אני שמח על כך שאשדוד מהווה בית ליצירה אמנותית כה משמעותית, המחברת בין העבר, ההווה והעתיד של האזור שלנו."

המבקרים בתערוכה יוזמנו למסע אמנותי רב-חושי וייחשפו לעבודות שיוצגו לראשונה ביניהן:

איריס נשר, כלים שבורים, 2024. צילום: הדפס הזרקת דיו. איריס נשר פיסלה מפורצלן כלים שבורים אותם יצרה כחלק מתהליך תהייה מתמשך אודות שבר ותיקון. אלו מהווים פורטרט עצמי למצב השבר והתיקון של הנפש.

בלה קמינסקי, גולם, 2024.  סדרת צלחות מצוירות. בגבולות כל צלחת מאוירת דמות עטופה בפקעת, המעניקה לה תחושת ביטחון.

עגלגלוּת המייצגת הישמרות, שלמות, שלמה; שבריריות המייצגת את הארעיות ואת הקלות בה השלם מתנפץ לרסיסים.

יבגניה קירשטיין, שונים ביחד. חימר לבן. אנדרגלייז. בניה וציור ידניים. 2024.

כד אמפורה עקום, מלא סדקים ונראה כאילו הוא "נופל" תחת משקל ההיסטוריה המרובדת שממנה הוא מורכבת. השברים הרבים המרכיבים את צורתה של האמפורה היוונית העתיקה, משתלבים יחד לצורה אחת, ומדמים את מפת העולם. כל שבר מייצג סיפור, תקופה וסגנון ייחודיים, אך כולם מתחברים יחד ליצירה אחת שלמה, כמו שמיכת טלאים.

ספיר ארזי, מדבר. נוכח. נסתר. צבעים אקריליים על הקיר, 2024. למילים יש כוח בלתי נתפס; אך כתיבתן מאפשרת יציבות. הבאת דברים על הכתב מהווה הבטחה, אך מה קורה להבטחה כאשר סימני השחיקה מתגברים עליה? כיצד גורמים בעלי השפעה כמו זמן או מאבק ישאירו את סימניהם על הבטחות שקיבלנו?

האם במה שיישאר נוכל למצוא גם את ההבטחה שנעלמה, או בכלל בסיס לשיקום?

בן מולינה, בית, אנימציה קלאסית. 2024.  הבית מוצג בתרבות כולה כנקודת מוצא, כמקום מבטחים. בעקבות השנה החולפת: האם וכיצד השתנה יחסינו אל מושג הבית, גם  כאשר הקרקע מוסיפה להישמט מתחת לרגלינו.  העבודה בקו שחור לבן בעקבות יצירתו של יעקב קאופמן – המעברה.

עבודה מוכרת של האמן יעקב קאופמן: יעקב קאופמן, מעברה. חוט מתכת שחור, 1990. בית עם גג משופע הוא מבנה גיאומטרי בסיסי, אריכיטיפ ידוע ומוכר כמעט בכל העולם, תבנית צורנית שאפשר לראות בציורי ילדים. אני "ציירתי" לי בית במוטציות ואסוציאציות שונות, משוחרר מצרכים תפקודיים. עבודות אלו נעשו בשנות התשעים כמחווה למעברת בת ים שגרתי בה עם העלייה ארצה בשנות החמישים. מאז, במקום שבו היתה המעברה נבנו מגדלים רבי קומות.

תכניות חינוכיות ואירועים נלווים

לצד התערוכה, המוזיאון יקיים סדרה של אירועים ותוכניות חינוכיות לאורך השנה:

– סדרת הרצאות מפי מעצבים, אמנים ואנשי תרבות

– סדנאות יצירה למבוגרים ולילדים בהשראת התערוכה

– שיח גלריה וסיורים מודרכים בהובלת האוצרות והמציגים בתערוכה

– תכנית חינוכית לבתי ספר, המשלבת ביקור בתערוכה עם פעילויות בחללי הגלריה

שם התערוכה: "גוף. בגד. בית" – המוזיאון לתרבות הפלשתים ע"ש קורין ממן, הוא מוזיאון היחיד בארץ ובעולם העוסק בתרבותם של הפלשתים עם תצוגת קבע מרשימה.

מיקום: המוזיאון לתרבות הפלשתים באשדוד, בגלריה לתערוכות מתחלפות – 1 בספטמבר 2024 – 31 באוגוסט 2025. שעות פתיחה: ימים א', ג-ה  16:00-09:00, יום ב 20:00-09:00, ימים שישי ושבת 13:30-10:30, ערבי חג וחג המוזיאון סגור.

מחיר כניסה: מבוגר – 30 ₪ תושב אשדוד 25 ₪ ילד עד גיל 5 – כניסה ללא עלות. ילד (גילי 5-18)/גמלאי – 15 ₪ /סטודנט  – 20 ₪ כרטיס משפחתי תושב אשדוד 65 ₪ / רגיל 80 ₪.

גלריה רוטשילד אמנות עם תערוכת יחיד של מתן בן כנען – קסדתו של אדריאנוס

מתן בן כנען, קסדה 2024 (צילום מתן בן כנען)

מתן בן כנען מציג בגלריה רוטשילד אמנות למעלה מעשרים ציורים חדשים עליהם עבד במהלך השנה וחצי האחרונות. ארבעה נושאים קלאסיים מוצגים בתערוכה: סיפורים מהתנ"ך ומהברית החדשה, דיוקנאות, טבע דומם ונוף. מגוון העבודות מגלה מבט פנורמי של מבטים על העבר המהדהדים את מציאות חיינו. משיכתו של בן כנען אל הממדים האפלים בחוויית הקיום האנושי ניכרת דרך שימוש באלגוריות ותרגום של הרפרטואר הקלאסי לסיטואציות בנות זמננו, ולהתרחשויות המעלות שאלות חברתיות, אמוניות ומוסריות. בעבודות החדשות נראה כי לכידת הרגע הפכה לערך משמעותי עבורו ובאמצעות צמצום קומפוזיציות המבליט ברוח הבארוק את הממד הפסיכולוגי והדרמטי בציור, שחרור תנועת המכחול והתמקדות בקונטרסט בתיאורי אור וצל, שפתו הסגנונית המובהקת מבקיעה נתיבים חדשים של ביטוי.

מתן בן כנען (נ. 1980), הוא צייר ריאליסטי שזכה להכרה על יצירתו בשלל תערוכות ופרסים בארץ ובעולם. בן כנען משלב בעבודותיו ייצוגים ישראלים עכשוויים בסצנות אנושיות מורכבות, עם סיפורי התנ"ך, נושאים היסטוריים, מיתולוגיים ומוטיבים קלאסיים מתולדות האמנות. הוא האמן הישראלי הראשון והיחיד שזכה בBP Portrait Award  – הפרס הראשון בתחרות של גלריית הדיוקנאות הלאומית National Portrait Gallery)) בלונדון, הנחשבת לאחת החשובות בעולם, על ציורו "אנאבל וגיא" המבוסס על הסיפור המקראי של בת יפתח. הוא זוכה פרס שיף לאמנות פיגורטיבית-ריאליסטית לשנת 2017, עבודותיו מוצגות בתערוכות במוסדות אמנות מרכזיים בהם מוזיאון תל אביב, מוזיאון ישראל (בשיתוף פעולה עם הסופר דויד גרוסמן), ומוזיאון הנגב ויצירותיו נמצאות באוספים ציבוריים ופרטיים בארץ ובעולם. בן כנען מתגורר בחיפה ויוצר בסטודיו ברמת ישי, הוא בעל תואר ראשון בהצטיינות בחינוך לאמנות ממכללת אורנים, ותואר שני באמנות מאוניברסיטת חיפה.

גלריה רוטשילד אמנות השיקה השנה חלל חדש ומרשים בדרום תל אביב המשמש לתצוגה רחבת היקף של תערוכות מתחלפות לאמנים ישראלים בכירים לצד כישרונות צעירים ומבטיחים, תוך התמקדות בתחום הציור הפיגורטיבי, אך גם בפיסול וצילום. הגלריה שפועלת בתל אביב למעלה מ 15 שנה, נוסדה ב 2008 ע"י הזוג איתן וענבר כהן לאחר שהפעילו את גלרייתIce Collection  במנהטן. אוצר: ד"ר דורון לוריא

גלריה רוטשילד אמנות  – רחוב מאור משה 2, תל אביב – הכניסה חופשית

שעות פתיחה: שלישי -חמישי 11:00-18:00 , שישי-שבת 10:00-14:00, ראשון ושני – בתיאום מראש. 5.9.24 – 26.10.24. www.rgfineart.com

מרכז אדמונד דה רוטשילד עם מיינדפולנס ברוטשילד וגם חומר משמר של תום מאור

צילום נטע מוזס

תערוכות חדשות במרכז אדמונד דה רוטשילד בספטמבר. האחת, "מיינדפולנס ברוטשילד", תערוכה קבוצתית שאוצרת נורית טל-טנא, והשנייה "חומר משמר", תערוכת יחיד של האמן תום מאור, אותה אוצרת רעות קרמר-סגל.

בתערוכת היחיד "חומר משמר", השלישית בסדרת התערוכות מונולוג/דיאלוג, המוצגת ביחיד.ה ברוטשילד, חלל תצוגה לתערוכות יחיד שהוקם במיוחד עבור חברי וחברות רשת מרכז אדמונד דה רוטשילד, מציג האמן הרב תחומי תום מאור, יצירה המתארת את הדיאלוג החומרי -אמנותי שבין היוצר לחומר, ואת סערת הרגשות הנלוות ליצירה.

נקודת המגע הראשונה של יוצר עם חומר מציפה תחושות ומחשבות עמוקות המסמנות את גבולות מרחב היצירה. בכל פעם מחדש עולה הצורך לחפש את האיזון בין טכניקה מֻכֶּרֶת, פעולות סדורות ושליטה בחומר לבין הביטוי העצמי. השהייה על ציר חיפוש מתמיד מהדקת את ההיקשרות לחומר ומגבירה את המשיכה החזקה להמשיך וליצור. דרך מערכת הקשרים חומרית מציג תום את חשיבותו של המגע הפיזי ועבודת הידיים ככלי לביטוי משמעותי וחשוף שמבקש לשמר את המלאכה הזו, בתקופת זמן בה הבינה המלאכותית והטכנולוגיה תופסת יותר ויותר מקום גם בתהליכי היצירה.

חלל הגלריה מתייחס לשלושה מרכיבים; החימר בצורתו הגולמית, משמר את הדומיננטיות בקבלה של כפות ידיים מלאות אנרגיה. המים, חסרי צורה אך בעלי עוצמה בהשפעה שלהם בטשטוש הדיכוטומיה בין הגוף לחומר ויצירת יחסי כוחות חדשים והיוצר, שנראה בפסלי הידיים העובדות המקפיאות את שלבי היצירה השונים. שלוש סצנות שונות המנכיחות את מערך יחסי הכוחות בין הגוף החומר והמים.

עבודת הוידאו מציגה תהליך עבודה סיזיפי שמתחיל מגוש חימר ומסתיים בתוצר חזותי, המבטא אין ספור פרשנויות ונקודות מבט. גילוי התהליך, מעניק התבוננות נוספת על הדיאלוג המשולש המתקיים כך שתהליך היצירה והחוויה שבו שווים בערכם לתוצר.

התערוכה "חומר משמר" תיפתח ב-6.9 ותוצג עד ה-4.10

בתערוכה הקבוצתית "מיינדפולנס ברוטשילד" מבטאים עשרה אמנים הרהורים טרנסצנדנטליים על המציאות העכשווית בהקשר של "פוסט העידן החדש" (שהחל במחצית השנייה של המאה ה-20), במקום שבו החומר נפגש עם הרוח, בתקווה לאתר חלופה לרציונליות החומרית שתספק מזור לנפש. האמנים מתייחסים להיבטים מקומיים ואוניברסליים בהקשר של דתות, מדע בדיוני, גלגול נשמות, פולחן הטבע ופרקטיקות אחרות של חיבור בין גוף לנפש. השיח העולה בתערוכה הנוכחית מבטא הרהורים בתקופה חשוכה שבה החברה הישראלית חווה שבר וכאוס חברתי, פוליטי וכלכלי, חברה שסועה ומדממת ללא רועה מכוון. בהקשר של התהליכים הפוקדים אותנו, האמנות מבטאת את החיפוש הרוחני אחר הדרך, אחר האור.

בהצבה המונומנטלית של אוהד לוי שתי יחידות מצע חוברות למעין כניסה להיכל. במצע העליון הצופה מרים את מבטו אל תרשים זרימה, מופשט גיאומטרי, המורכב מחוטי כותנה אדומים שיוצרים קו – דרך בין נקודות. במצע החובר למצע העליון הצופה מוזמן לקריאה ופיענוח באמצעות תבליט פטינה שמופיעות בו כפות ידיים. לדברי לוי, רעיון המיפוי הוא אקט של שליטה וסדר במרחב. הגריד הוא שיוצר את השליטה דרך יצירת הדימוי על הבד. הגריד הוא מפגש החומר עם המישור הרוחני. כך לוי מתחבר לרעיונותיהם של אמני המופשט ומושפע מהם.

בעבודתו לוי מבקש לתווך לצופה את הרוחני והנשגב שאינו נשגב דתי, אלא חילוני, קשור לרוח האנושית יותר משהוא קשור לישות אלוהית. לדבריו, מצב תודעה רוחני יכול להתקיים כשמתבטלת הציניות והסקפטיות שבה אנו אוחזים בבואנו להתבונן ביצירה.

בעבודת וידאו המערבת מניפולציה דיגיטלית, דמותו של האמן אורי זמיר מרחפת במרחב עננים, בליווי סאונד מדנוטטיבי. מדיטציית דמיון מודרך, שבה המודט מדמיין את עצמו מרחף במציאות שמֵימית, מקבלת אצלו נראוּת ממשית. הפנטזיה הקמאית לריחוף הופכת למציאות אפשרית. זמיר עוסק בעבודותיו במגוון טכניקות, חומרים ותחומי מדיה. הוא מתעניין בדרך שבה ניתן לעבד את פעולות היום-יום לפנטזיה. הוא מבקש להעצים את הדרמה והקונפליקט על ידי החלת הבדיוני על המציאותי, בשאיפה ליצור ממד מיתי המטעין את החלל בנרטיב חדש.

האסקפיזם של יעלה גצוב קליינר מתבטא בטריטוריה פנטסטית שהיא בוראת בטכניקת קולאז'. בטריטוריה זו היא מאכלסת באובססיביות ובצפיפות פיסות טבע מנוגדות שמקורן ממאגרי מקורות שונים כגון תצלומי מגזינים, אינטרנט או ציור, המלוכדים יחדיו באקלקטיות על גבי ארבעה חלונות מצע המתאחדים ליחידה אחת. בגודש של קיטש פתייני, "אימת הרִיק" מתבטאת הן בדחיסות האלמנטים שאינם מותירים מרחב לנשימה או להימצאות של חיים והן בהתייחסות רעיונית לגודש המיוחס לתרבות המידע, האגירה, השמירה והצריכה של החיים בעידן הנוכחי.

אצל ישי חוג'סטה היום-יומי הופך לישות נשגבת. עבודותיו מתאפיינות בטקסטורות, קומפוזיציות ומשטחי צבע שעליהם מונחות מחוות בעלות אופי כתמי דחוס, קווי וצורני; צורות בהתהוות, סימנים רנדומליים שאפשר לקרוא אותם כנרטיב הלקוח מסוגת המדע הבדיוני או כמפת שטח. חוג'סטה משלב בין העירוני לאודיסאה אחרת. הוא תולש אובייקטים ואלמנטים מהמרחב המוכר ומניח אותם בהקשר חדש ונסתר שיוצר מציאות מקבילה, המרמזת על עולם זר. חומרי היצירה (צבעים תעשייתיים, ספריי, עפרונות) משמשים עבורו מנגנון חומרי שדרכו ניתן לברוא מציאות חדשה המקובעת בחומר.

ההצבה של ליאור כץ מאכלסת שני חומרים בעלי מטען סימבולי-רוחני: חול ים וצורת המעגל, המשמשים לביטוי של דבר-מה "מתחולל", כלומר, דבר-מה שמתהווה בתנועה מתמדת. על מצע פרספקס כץ משרטטת מעגל באמצעות חול הים (אקט המאזכר משחק ילדי), כאשר כל משב רוח קל או דריכה ארעית על תבליט החול משנה את צורתו. הרגע המסוים לעולם אינו חוזר על עצמו, וכך גם תנועת הטבע והתנועה הפנימית. לדבריה, כאשר המעגל חורג מצורתו המדויקת היא מבקשת "לתקן" ולתחזק אותו כשם שנדרש תחזוק מיידי לאמונה. על פי תורות רוחניות המעגל מייצג את כוח החיים וההגנה מפני הכאוס ומחזק את האמון ביקום.

מור אפגין יוצר תנועה מעגלית בזמן ובמרחב קוסמי, תודעתי; סירקולציה של מכניקת הזורמים[i] וטכנולוגיות עכשוויות משמשת לו לביטוי מחשבתי ותצורה חזותית. בעבודת כרסום מתכתית אפגין שואל דימוי מיתולוגי – האל יאנוס בעל שתי הפנים (דימוי המתכתב עם עבודותיו הקודמות, "החמור הדו-ראשי") – כסימולטור לביטוי אסטרטגיה ליצירת מידע מקודד שאינו מוחלט. יאנוס נחשב לשולט בשני קצוות החיים: מתקרר–קופא–מפשיר–מזיע וחוזר חלילה. התבליט שעליו מופיע דימוי הראש המוכפל הוא המנגנון המחולל את התנועה האין-סופית, הפועל במעין תהליך דיפוזי: מצד אחד, קוצר את הלחות הסובבת שהיא תלוית טמפרטורה ודחיסות, ומצד אחר, מפזר חום לסביבה. משחק מצבי צבירה אנרגטי רפטטיבי בין שני אדונים, בין מערכות צבירה ושליטה, בין מופשט למוצק, בין הממד הקיומי לממד המיתי. אבולוציית המקור כיחידת סליל DNA החוזרת שוב ושוב. אפגין מְרַבֵּע את המַעגל[ii] עד אין-סוף ומבקש להביע בכלים רציונליים את הבלתי אפשרי.

נטע מוזס מציגה את הסרט How To Be Alone, העוסק באישה צעירה המשוטטת בעולם הווירטואלי והממשי בחיפוש אקזיסטנציאליסטי אחר הדרך הנכונה לחיות. הסרט בוחן את הפרדוקס של האינטרנט: זרם אין-סופי של תודעות וידע, ללא אמת מוחלטת. הסרט צולם ב-2018/19, בעת שהותה של מוזס בברייטון במסגרת חילופי סטודנטים. בתקופה זו התעוררו אצלה שאלות קיומיות. בסרט מוזס מתפקדת כשחקנית, בימאית ועורכת (אחיה התאום, המוזיקאי גיא מוזס, אחראי לסאונד. הסנכרון בין התאומים גם הוא חלק משמעותי משאלת הבדידות הקיומית עבורה).  בסרט מוזס מתהלכת בטבע כשהיא מצוידת במחשב. לאורך הסרט ישנו ציר שנע בין הטבע לטכנולוגיה, המרפרר לפער שבין הקולנוע הנרטיבי ובין עבודת עריכה ושתילת תכנים וירטואליים. העבודה הוקרנה לראשונה בשנת 2020, בתקופת הקורונה, שבה הבדידות והבידוד שכפתה המגפה העניקו תוקף רלוונטי אחר לעבודה. כעת הסרט מוצג לראשונה בגרסתו המתמשכת וכולל פרק נוסף ובו תצלומים מ-2023 ועד ימים אלו. שאלת משמעות הקיום וההתנהלות בו עודנה נמשכת ומעניקה תוקף לכאן ולעכשיו.

המיצג המתועד "העץ הנושם" של האמנית הרב-תחומית עינב שוורץ מבטא את שאיפתנו להתנתק מהתזזיתיות, להימלט מזיהום האוויר, מרעשי היום-יום ומהמשימות הבלתי פוסקות, ואת השאיפה לנשום טבע, בועת חמצן נקי, ולהירגע. שוורץ מאפשרת לנו ליישם שאיפה זו באמצעות מתקן "העץ הנושם": כל שעלינו לעשות הוא להיכנס לגזע העץ ולנשום. כמו עבודותיה הקודמות, גם המיצג הזה מתכתב עם האוטוביוגרפיה שלה כבת קוסם – בבגרותה גם היא מבקשת לחולל קסמים, להביא את נשימת הטבע אל המולת הכרך.

רון חן עוסק במקומות שבהם איכויותיו המיסטיות של הדימוי מאפשרות מיזוג בין הגוף לתודעה. לדבריו, הפתגם של רבי נחמן מברסלב – ״אתה נמצא במקום בו נמצאות מחשבותיך, ודא שמחשבותיך נמצאות במקום בו אתה רוצה להיות" – נוגע לחוויה שמנתקת את הנוכחות מהגוף ומרמז על האפשרות לנווט את התנועה, כנווד המחפש את דרכו אל היעד. עבודתו "הר מושלג" מבטאת את המקום האמורפי שהוא בבחינת ה"נשגב" (Sublime),[iii] שבו האדם ניצב מול הטבע האין-סופי. העצמת קטנות האדם מול הטבע הנשגב מאפיינת את המסורות הרומנטיות הצפוניות כפי שנוסחו בהגות שהחלה במאה ה-18 והתבטאו אצל אמנים כגון קספר דויד פרידריך בעבודתו "הטייל מעל לים הערפילים", 1818, המבטאת את החוויה האנושית המודרנית של היקום הבלתי ניתן לתפיסה והבנה.

ההצבה ועבודת הווידאו "מקום לחיות" (A Place to Be) של שני אביבי מייצגים מרחבי מקלט במציאות דיסטופית. בתקופה שבה הבית נעשה מקום לא-בטוח, המקלט מקבל משמעות קיומית רלוונטית יום-יומית. ההצבה של אביבי כוללת אובייקטים הנדרשים לשהות ממושכת. גם הטלוויזיה נוכחת כאובייקט שימושי ובו-בזמן משמשת כרדי-מייד מטופל להצגת עבודת הווידאו. בווידאו מופיע טנק המשמש לאביבי מקום מגורים; כלי משוריין שנועד להגנה על טריטוריה הופך לטריטוריה עצמה. הדמות הנשית המתגוררת בכלי המשחית מנסה להפוך את המקום למרחב נשי המטפח שגרת חיים וצמיחה. היא לא מסתפקת רק במרחב הפנימי של הטנק אלא יוצאת אל סביבת היער בניסיון לתקן עוול אנושי שנעשה בעבר. ביער, הממוקם על גבול גרמניה–פולין, העצים עקומי-גזע. חוקרים משערים כי עיוות הגזעים נוצר בעקבות החום העצום שנפלט מטנקים במהלך מלחמת העולם השנייה. הדמות עוסקת במלאכת עיטוף (חימום) עצים בעידן של משבר האקלים וההתחממות הגלובלית, לאחר כיבוש הטבע ושיבושו על ידי האדם. הסיטואציה אבסורדית מיסודה ומפקפקת בפוטנציאל האקו-פמיניסטי להצמיח תיקון. העבודה הרב-תחומית, המשתרעת על פני מרחבי מקלט משתנים במקום ובזמן, מציעה גם ממד רוחני אבסורדי, המקצין את נקודת המבט כלפי המעשים שמרחיקים אותנו מהאושר – מלחמה, גבולות וניצול הטבע.

התערוכה "מיינדפולנס ברוטשילד" תיפתח ב-6.9 ותוצג עד ה-25.10. שעות פתיחת התערוכות במרכז אדמונד דה רוטשילד וביחיד.ה ברוטשילד, שד' רוטשילד 104 תל אביב. שלישי-חמישי שעות 15:00-19:00 | שישי בשעות 10:00-14:00. הכניסה חופשית.

ספרות ושירה

משגב – סאגה גלילית מאת מוטי אביעם

דילמות ההתאבדות של יוסף בן מתתיהו ביודפת, גמלא ומצדה נבחנות בספר חדש ומהדהדות אירועים דרמטיים בימיה של מדינת ישראל ובחייו של פרופסור לארכיאולוגיה. שדילמה הרת גורל כמעט הובילה למותו בזמן מלחמת יום כיפור!

דמותו המיוחדת והשנויה במחלוקת של ההיסטוריון היהודי יוסף מתתיהו (יוספוס פלאויוס) ניצבת בלב המיתוס של המרד הגדול נגד הרומאים. מי שהיה מושל הגליל ומפקדו בתחילת המרד, פיקד על הקרב הראשון בו, ביודפת, ומצא עצמו בסוף הקרב שבוי בידי הרומאים. ברומן ההיסטורי “משגב — סאגה גלילית“ צולל פרופסור מרדכי אביעם אל דמותו המורכבת של יוסף מתתיהו ומציע זוויות חדשות להתבוננות בדמותו. דרך אבק הדורות, נופי הגליל ואנשיו בעבר, הממצא והמחקר הארכיאולוגיים, מתחברים הסיפורים יחד ומציעים נקודת מבט חדשה. אביעם טווה חוט בין הסיפורים והדורות, ומפגיש בין המרד ההיסטורי למלחמת יום הכיפורים, תוך שהוא מעלה שאלות על הבחירה בחיים בנקודות קצה. הספר עוסק בשאלות של זהות, אמת היסטורית והכרעות מוסריות שמשמעותן חיים או מוות.

מרדכי אביעם פרופסור לארכיאולוגיה שעוסק מזה כחמישים שנים בעיקר במחקר תולדות הגליל, והוא בעל היכרות אינטימית עם נופיו ותושביו בימי קדם. בין השנים 1992–1999 ובין 2021–2022 ניהל את החפירות ביודפת העתיקה.

באוקטובר 1973, בפרוץ מלחמת יום הכיפורים, היה מפקד טנק בקו החזית ברמת הגולן. יחד עם חבריו ניסה לבלום את השריון הסורי בדרום הרמה, וכשנותרו ללא טנקים מצאו מקלט בבונקר הקטן בתל סאקי, יחד עם לוחמים אחרים. במהלך שני ימי מצור מצאו עצמם הלוחמים לפני החלטת התאבדות כשרימונים ללא נצרות בידיהם. שנים רבות לאחר מכן, כשעסק בחפירה ביודפת, נתן את ליבו לדמיון שבין לוחמי תל סאקי ללוחמי יודפת בשנת 67 לסה”נ, כשבחוץ נמצא האויב ובפנים דילמת התאבדות.

"משגב – סאגה גלילית" מאת מוטי אביעם. עורך: אלעד נבו, הוצאה גלילית הוצאה לאור. 134 עמ', המחיר  118 ש"ח לספר מודפס, 45 ₪ לספר דיגיטלי. גרפיקה: ליטל אשכנזי שושן לפי דימי של אדר אביעם. להשיג בחנויות הספרים (בקרוב) ובאתר ההוצאה, בלינק:  https://tinyurl.com/3ted9zpf

פרסים ואותות

פרס לורן ומיטשל פרסר לצלמת ישראלית צעירה לשנת 2024 לאן שׂימין שטרית

אן שׂימין שטרית היא הזוכה בפרס לורן ומיטשל פרסר לצלמת ישראלית צעירה לשנת 2024 פרס שנתי מטעם מוזיאון תל אביב לאמנות, הכולל מענק כספי של 5,000 דולר לאמנית ותערוכת יחיד במוזיאון. תערוכתה תיפתח במוזיאון תל אביב לאמנות בדצמבר 2025.

אן שׂימין שטרית  (Ann Simin Shitrit; נ. 1994, ירושלים), היא בוגרת תואר ראשון BFA במחלקה לצילום בבצלאל, ומסיימת כעת את לימודי התואר השני באמנות MA במכון לאמנויות יפות בפריז (École Nationale Supérieure des Beaux-Arts). נקודת המוצא לעבודותיה של שטרית נטועה עמוק בזהות המורכבת שלה כדתייה לשעבר, כיהודייה ממוצא איראני ומרוקאי וכאישה בעולם גברי ואלים. הפרקטיקה שלה מתבססת על מפגש מעמיק עם דמויות לאורך זמן, וחיפוש אחר אזורים ומצבים הנמצאים בקצה החברה: פיזית, גיאוגרפית ואידיאולוגית. עבור שטרית, שגדלה בסביבה חרדית, עזבה את העולם הזה ולפרק זמן חיה בשוליים הפרועים במאחזים בשטחים, פעולת הצילום מעניקה אפשרות להשיר מבט כלפי מושאיה ולאכלס בו־בזמן מרחבים שהיו בלתי נגישים עבורה כילדה ונערה. בחירת אופי הדפסת הצילומים (צילום אנלוגי והדפסות ידניות), הממדים ואופן הצגתם מהותיים בעבודתה, שכן היא מבקשת לייצר המשכיות בין אנשים, נופים, דמויות וסיטואציות לפני ומאחורי עדשת המצלמה.

השנה הוגשו לפרס לורן ומיטשל פרסר לצלם ישראלי צעיר מעל 50 הגשות. חבר השופטות כלל את מירה לפידות, אוצרת ראשית, מוזיאון תל אביב לאמנות, סאלי מרטין כץ (Sally Martin Katz), אבסה מירוואלי (Abaseh Mirvali).

סאלי מרטין כץ היא אוצרת לצילום של המוזיאונים לאמניות יפות בסן פרנסיסקו (דה יאנג, ולגיון הכבוד). היא עבדה בעבר כאוצרת משנה לצילום במוזיאון לאמנות מודרנית של סן פרנסיסקו (SFMoMA), בקרן אנרי קרטייה-ברסון, ובארכיון הצילום במוזיאון הלובר, שניהם בפריס.

אבסה מירוואלי היא אוצרת עצמאית לאמנות ולאדריכלות עכשווית, מפיקה של פרויקטים תרבותיים ואסטרטגית בכירה עם מחויבות ארוכת שנים למעורבות אזרחית. בעבר שימשה כמנהלת בפועל של מוזיאון Jumex במקסיקו סיטי; וכמנהלת בפועל, כאוצרת ראשית וכמנכ"לית בביאנלה של האמריקות בדנבר, קולורדו ובמוזיאון לאמנות עכשווית בסנטה ברברה (MCASB).

מתוך נימוקי השופטות: כבר בשלב מוקדם של הקריירה האמנותית שלה, אן שׂימין שטרית מצליחה לבסס את עצמה כקול חשוב ומדויק בעולם האמנות העכשווית הישראלית והבינלאומית. שׂימין שטרית משתמשת במצלמה כדי לחקור נושאים מורכבים המושרשים בהיסטוריה האישית הייחודית שלה, תוך יצירת צילומי נוף ודיוקנאות של חברים קרובים וחברים שהם חלק מקהילתה. לאחר שגדלה בסביבה חרדית ואנטי־ציונית בירושלים, חוותה שׂימין שטרית מקרוב את יחסי הגומלין של מתחים תרבותיים, דתיים ופוליטיים. עזיבתה את בית משפחתה והחינוך הדתי בגיל ארבע עשרה, הובילה אותה לנתיב של ניווט מתמיד בין עולמות מנוגדים לחלוטין.

שׂימין שטרית מבקשת לחשוף את המתח הזה, תוך שהיא פועלת במרחבים לימינליים בשולי החברה, הן גיאוגרפית והן אידיאולוגית. עבודתה מעלה שאלות עמוקות על קיום והיעדר, נראות ואי־נראות, מגדר ומיניות, אלימות וטראומה. גישתה האישית של שׂימין שטרית והאינטימיות והרוך של צילומיה מאתגרים אותנו לבחון מחדש את מושגי הקרבה שלנו ואת ההנחות החזותיות שאנו מניחים לגבי זהות, אתניות ודת. באמצעות כך שׂימין שטרית מחפשת תחושת בית וזהות, נוגעת בנושאים אוניברסליים של שייכות, אלימות והמצב האנושי.

פרס פרסר לצלמת ישראלית צעירה יוענק השנה בפעם התשיעית – הזוכים בפרס לאורך השנים:

רמי מימון (2015), מארק יאשאייב (2016), רונית פורת (2017), דניאל צאל (2018), אלי סינגלובסקי (2019), אפרת חכימי (2020), ורה ולדימירסקי (2021), נטע לאופר (2022), רונן זן (2023).

פרס גרוס למצוינות באנימציה ליוצרת מכתב לחזיר טל קנטור בפסטיבל אנימיקס

פרס גרוס, הנחשב לפרס הגבוה ביותר בתחום האנימציה בארץ, יוענק בשבוע הבא ליוצרת טל קנטור, שסרטה "מכתב לחזיר" היה מועמד לאוסקר. הפרס מוענק לזכרו של יורם גרוס, מחלוצי האנימציה בישראל, וללא ספק אחד הפוריים והמצויינים שבהם. בשנות החמישים והשישים יצר סרטי אנימציה רבים, מסחריים ואישיים, וכן את סרט האנימציה באורך מלא הראשון בארץ, "בעל החלומות". מסוף שנות השישים הוא חי ויצר באוסטרליה.

מנימוקי השופטים: על אף גילה הצעיר, הספיקה טל לשבור את כל תקרות הזכוכית של האנימציה הישראלית בשנים האחרונות, ולפרוץ דרך עבור יוצרים רבים בתעשייה עם המועמדות לאוסקר עבור סרטה "מכתב לחזיר" וזכייתו בפרס אופיר. מאז סיום לימודיה בבצלאל, טל יוצרת בעקביות סרטים עצמאיים קצרים לצד בימוי אנימציה מקורית עבור סרטי דוקו מוערכים ואף מחול. בכולם היא משתמשת בשפה קולנועית מרתקת אותה פיתחה עוד בלימודיה. עבודותיה מתאפיינות בויזואליות ייחודית, בימוי שחקנים רגיש וסטוריטלינג עתיר שכבות בו היא מציעה מבט מתבונן, אנושי ומלא חמלה אל נפש האדם.

בסרטיה היא משלבת בין טכניקות עכשוויות ודיגיטאליות תוך שהיא משמרת, באמצעות עבודה ידנית סיזיפית ובלתי מתפשרת איכות של חומר, מתוך תשוקה אמיתית לקראפט והבנה של האימפקט הרגשי המצוי בו. היא פעילה בקהילה כמרצה ומנטורית וחולקת מהידע והניסיון שלה בנדיבות וברוחב לב.

הפרס ניתן לטל כאות הערכה לעשייה שלה מתוך תקווה כי הוא יעודד אותה להמשך יצירה עצמאית מקורית. חברי ועדת פרס גרוס: יעל ענבר, נועם נדב, מור ישראלי.

פרס גרוס, על סך 10,000 ש"ח מוענק מטעם משפחת גרוס ליוצר אנימציה ישראלי אשר הביא אל האנימציה מצוינות יוצאת דופן והוכיח עשייה לאורך זמן. מטרת הפרס היא לעודד יוצרים להמשיך ביצירה עצמאית ואישית, ובכך לקדם את האנימציה בישראל. המועמדים לפרס מוצעים על ידי קהילת האנימציה ונבחרים על ידי ועדה מקצועית.

פסטיבל אנימיקס שיתקיים בין התאריכים 6-10 באוגוסט בסינמטק תל אביב בפעם ה-24, אוצר את מיטב היצירה בתחומי האנימציה, הקריקטורה והקומיקס בארץ ובעולם.

הפסטיבל יתמקד השנה ביצירות וויזואליות שעוסקות באירועי ה-7באוקטובר והמלחמה המתמשכת בעזה, זאת לצד עשרות הקרנות סרטים (חלקם בבכורה ישראלית) למבוגרים, לילדים ולכל המשפחה, סדנאות, הרצאות, שוק קומיקס ענק ועוד. פרטים באתר הפסטיבל:
www.animix.co.il

נפתחה ההרשמה למועמדות לפרסי אח"י לשנת 2024 – ההרשמה תיסגר ב- 5.9.24

האגודה לעידוד המחקר, הספרות והאמנות מיסודם של יוצאי עיראק בישראל (אח"י) מכריזה על הגשת מועמדויות לפרס אח"י לשנת 2024. מפעל "פרס אח"י" נועד לשמר ולטפח את ההיסטוריה והמורשת של יהודי בבל באמצעות המחקר, הספרות והאומנות, לעודד את הכתיבה המחקרית והיצירה הספרותית והאומנותית בקרב יוצאי קהילת יהודי בבל בישראל ולבטא הוקרה על תרומתם של אנשים מקהילת יהודי עיראק לחברה בישראל. השנה יחולקו פרסים בתחום המחקר, בתחום הספרות והשירה, בתחום המוסיקה. בתחום אומנויות הבמה, בתחום המחול ובתחום האומנות והעיצוב.

בנוסף, יוענק פרס מפעל חיים ליוצא קהילת יהודי עיראק על תרומתו הייחודית למען הקהילה והחברה בישראל – זהו פרס הוקרה, שאינו כספי. כמו כן, יוענקו מענקי עידוד למבחר ספרי זיכרונות שהתפרסמו (לא כתבי יד).

אמות המידה לבחירת הזוכה בפרס ע"י ועדת השיפוט הן האיכות האמנותית של היצירה והתאמתה למטרות הפרס, וחשיבות תרומת היצירה לטיפוח ושימור ההיסטוריה והמורשת של יהודי בבל. רשאים להגיש מועמדות לפרס יוצאי עיראק (גם דורות ההמשך) מעל גיל 18 ולפרס מפעל חיים מעל גיל 60. ניתן לזכות בפרס פעמיים בלבד, כשבין הזכייה הראשונה לשנייה יש לפחות שלוש שנים. הפרסים יוענקו בטקס חגיגי שיערך בכל שנה בחג החנוכה במרכז מורשת יהדות בבל, בהשתתפות הזוכים ובני משפחותיהם.
"העדה הבבלית עתירת כישרונות, ואני שמחה שגם השנה נעניק פרסים לאנשים הבולטים בתחומים השונים. זוהי דרך נפלאה לחשוף מגוון של עשייה תרבותית בתחומים השונים", אומרת מנכ"לית מרכז מורשת יהדות בבל, המשמש בית לאח"י מאז שנת 2016.

לקבלת התקנון המלא ושאלון המועמדות יש לפנות לגב' דיאנה עקירב בטל: 053-7458805 או במייל[email protected] .

יש לשלוח את  בקשת המועמדות לאגודת אח"י מרכז מורשת יהדות בבל, שדרות מרדכי בן פורת 83 אור יהודה או למסור ידנית במזכירות המרכז. יש לציין על המעטפה: עבור פרס אח"י. מועד אחרון להגשת בקשות מועמדות הוא  עד 5 ספטמבר 2024.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *