תחילת הסתיו עם שלל אירועי תרבות ואמנות ||| בתי הקולנוע במלוא הקיטור עם הקרנות בכורה ופסטיבלים ||| אירועי תרבות ופסטיבלים של מחול ותיאטרון ||| הרבה מסכים וגם טלוויזיה ||| להמשך הידיעות וההצעות ….
אירועים ופסטיבלים
מוזיאון ישראל גאה להצטרף ליוזמת #גמאני_רצה
לרגל חודש המודעות העולמי לסרטן השד, מוזיאון ישראל החליף באופן זמני את הלוגו בתמונת הפרופיל ברשתות החברתיות לגווני ורוד ומאיר את כיפת היכל הספר בוורוד, וזאת כדי לחזק את הנשים האמיצות שמתמודדות עם סרטן השד ולהגביר את המודעות לגילוי מוקדם של סרטן השד.
פסטיבל צוללן 2021 מתקיים 9-24 באוקטובר
פסטיבל צוללן מאגד מידי שנה מופעי מחול ופרפורמנס בעלי קול בולט וייחודי מהארץ ומחו"ל. השנה יתקיים הפסטיבל בתאריכים 9-24 באוקטובר בתל אביב-יפו ובת ים. צוללן מקדם מחול תחת המחשבה של כוריאוגרפיה מורחבת, כזו שנוצרת עם מחשבה וחזון, תוך פלישה לתחומי אמנות ודעת רבים, מקיימת קשר בין המקומי והעולמי ובין הבמה לבין המתרחש מחוצה לה. כמו במהדורותיו הקודמות, גם השנה, יחשוף הפסטיבל את הקהל הישראלי בבכורה ליוצרים עכשוויים ומובילים, אשר כובשים ממש ברגעים אלה את במות העולם וקוטפים פרסים, זאת לצד בכורות של יוצרים מובילים מישראל.
לאחר ששנה שעברה הציב צוללן את מיתוס הקהלהקה, השנה התמקד בעבודת הקוהלות – rehearsing Ekklēsia. צעדנו לעבר פסטיבל תחת העול להמשיך להיות דמויות מיתיות של האירוע. לקראת התקהלות, כזו שאין אנו יודעים אם ואיך תהיה אפשרית, שמנו אור על כך שלמעשה אנו צריכים לעשות חזרות על האפשרות להתקהל עצמה. קל לחוש בימים אלה שהקשר בין האמן היחיד וההתקהלות הציבורית – מעין ייצוג טהור ומושלם של הרעיון הליברלי – מאבדת את בלעדיותה. נראה שאמנים קורסים לתוך להקותיהם כדי לחזור אל התרבות ולהציב בה סדר יום אחר – העתיד. סוף סוף המשך קיום עולם האמנות מתלכד עם המשך קיום המין האנושי. כעת, בעתות משבר, השאיפה של האוונגרד לחסל את האוטונומיה של האמנות מתחילה להתגשם, כי הטקס שהוא-הוא אמנות מתגייס לטובת הישרדות התרבות האנושית עצמה. תוכנית הפסטיבל:
״רדיו כוראוגרפי: פרק 2 – "קרוב ממה שנראה" נטע וייזר : יום שבת 9/10 בשעה 21:00 | ספריית בית אריאלה, שדרות שאול המלך 25, תל אביב יפו. רדיו-כוריאוגרפי הוא ארכיון מחול רדיופוני המתמקד ביצירות מחול שנוצרו בתקופות של הגירה וחציית גבולות. באמצעות פרקטיקה של שידורים חיים, נטע מביאה ריבוי של זמנים ומקומות אל ה״כאן ועכשיו״ של הרדיו. רדיו-כוריאוגרפי כולל סדרה של ארבעה פרקים אשר מועברים בשידור חי מבית אריאלה, מארכיוני מחול בברלין, קלן, תל אביב ווינה. הפרק הראשון של הפרויקט עלה בבכורה בברלין בחודש יולי כחלק מפסטיבל טאנצנטכט היוקרתי והועבר בשידור חי ב 88.4 MHz ברלין ופוטסדם. בפרק זה של העבודה – "קרוב ממה שנראה", נטע תשרטט היסטוריה מקומית, מזרח-תיכונית, של מחול. במסגרת המופע נעלה באוב צלילים מביירות, קולות מאתונה ורחשים ירושלמיים, אשר יועברו בשידור חי מהארכיון למחול ״בית אריאלה״.
הקלטה תשודר לייב ברדיו חלאס, בשיתוף פעולה עם המרכז לאמנות דיגיטלית, חולון.
ובמקביל, יתקיים אירוע האזנה ציבורית לשידור של לייה של ״רדיו-כוראוגרפי״ בשעה
21:00 המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית, האמוראים 4, חולון(במסגרת האירוע ״מי בא אחרינו״)
״שאריות מובנות״ שירן אליעזרוב – סרט-מחול-אונליין: בחלקו הראשון, היצירה BEYOND CONTROL, שבוצעה בכנסייה הפרוכיאלית בברלין והתמזגה בארכיטקטורה המרהיבה של המבנה, כמו גם בחלקו השני Beyond Constructed Remains שבוצע באולם ספורט ציבורי בברלין, המחקר בחן את הפוטנציאל האקסטטי של תרגולי חבלים שונים ואת הדרך שבה כוח מרוכז בחבל כחומר וכמכניזם ליצירת דימויים. הסרט ״שאריות מובנות״ גובש כמייצג אינטראקטיבי בין פרפורמרים וקהל הצופים בתוך אולם ספורט. בתהליך המבצעים הוזמנו לעבור תהליך טרנספורמטיבי משותף, השוזר את מימדיו הסמליים והאסתטיים בכדי לאפשר מרחב המחבר את ההיסטורי, המיתי והבדוי. דרך מכלול עבודה זו, נשאלת השאלה מה נותר מעבר לשרידי עברנו הבנוי? בשביל מה אנחנו "מתאמנים" ולפיכך, מה מוחזק בגופנו?
״הנאום״ נועה צוק: שישי 15/10 בשעה 14:00 | שבת 16/10 בשעה 21:00 תיאטרון-מחול ענבל, יחיאלי 6, ת״א. זו פעם ראשונה שנועה יוצרת ערב סולו עבור עצמה. העבודה נבעה ללא תכנון מוקדם, לאחר שהיה ארוכה בריק מתמשך, בזמן שנוזל, במחשבות על עתיד לא נודע. שכבות מוכרות של הגנה הוסרו בתקופה זו של החיים, מנעד רחב של רגשות עלו וצפו והביאו עימם רצונות חדשים, געגוע ותשוקה לחזור לחוויה הגרעינית והראשונית של פגישה עם עצמי בעצמי. בעבודה משולבים חומרים מעבודות שנוצרו בעשור האחרון לצד חומרים חדשים. מתוך העיסוק בעבר והשלכותיו על החיים כיום ועל העתיד הלא נודע, נבעה עבודתה של נועה, כמעין ניסיון לחבר ביניהם.
״בואו תשכבו״ נעה דר ומיכל סממה: יום שישי 15/10 בשעה 22:00 | יום שבת 16/10 בשעה 21:00 | סטודיו קבוצת מחול נעה דר, לסקוב 13, תל אביב יפו
המופע עומד, יושב ושוכב במרחב הפעור בין תפיסת הגוף כסובייקט ייחודי וחד-פעמי, על תחושותיו הפנימיות וחוויותיו האינטימיות, לבין היחס הרפואי-בירוקרטי אליו, כאובייקט פלסטי מפוצל איברים, מאובחן ומקוטלג לאוסף נתונים סטטיסטיים. באותו מרחב דיסוננטי מונחים ומטופלים גם יחסי גוף ושפה: מצד אחד, הגוף הגולמי, פגיע ופרטי, ומצד שני, שפה מנתחת, מקטלגת ומגדירה, באמצעותה ניתן להטיל סדר ולפעול ביעילות. הציבור מוזמן לצפייה פעילה באירוע מתגלגל בין פרטי לציבורי, בין שאלה לחקירה, בין ריפוי לעינוי ובין חופש לשלילתו.
״מופע חי״ בשמת נוסן: יום שלישי 19/10, בשעה 18:00 | אולם סטודיו זהבה בסוזן דלל, יחיאלי 5, תל אביב יפו. במופע החדש של בשמת היא מתייחסת לשנתיים האחרונות, בהן כולנו נמצאים במצב גופני ונפשי שניתן לדמיין אותו כזהה – של ריחוק חברתי, פחד קיומי וחוויות חדשות במרחב הוירטואלי. האחדות הקמאית הזאת גורמת לה להתייחס לחיות שאנחנו, לייחוד שלנו כמין, ולמקום של יצירת אמנות בתוך זה. מה הטבע של האמנות, איפה היא מתקיימת ומה חיוני, חשוב או מהותי בה. ההיעלמות האיטית של חופש הביטוי והתנועה שלנו מניעה כמו תהליך הכחדה ביולוגי של האמנות. ב׳מופע חי׳ האמנות, כמו אורגניזם ייחודי ויפה בטבע, מצויה במאבק הישרדות. נודדת ומשתנה כמין בסכנת הכחדה, מחפשת מקום להיות.
"No man's land"מעיין כהן מרציאנו:. יום שישי 22/10 בשעה 13:00 | יום שבת 23/10 בשעה 13:00 | מרכז כלים, יצחק נפחא 3, בת ים. ביצירה 'שטח הפקר' מעיין ממשיכה לעבוד עם הגוף העירום, הפעם בשיתוף עם עדי שילדן ומיכל סממה. הן משתמשות ביכולת של הגוף העירום להיות מצוי תמיד, בתוך ובין טריטוריות שונות, בעת ובעונה אחת. על ידי שימוש במנגונים תנועתיים המנוסחים היטב, הגופים שלהן יתפרקו ויתהוו מחדש, יפשטו וילבשו מנעד רחב של הקשרים תרבותיים וחברתיים, ויצברו מהויות ומשמעויות שונות. כך בתוך מסע מתמשך, הן מייצרות אוטונומיה זמנית בה נגדיר מחדש את המרחב הגופני, הנשי, הארכיטקטוני, הצלילי וההופעתי.
״מסכת הקֹהלות״ אנה ווילד, סביון, הילה גלוסקינוס, תמר אבן חן, עמית טינה ועדו פדר
ניהול אמנותי ודרמטורגיה: אנה ווילד ועדו פדר: יום שישי 22/10 בשעה 18:00 | יום שבת 23/10 בשעה 18:00 | יום ראשון 24/10 בשעה 18:00 | מוזיאון בת ים לאמנות, סטרומה 6, בת ים. טקס המורכב מכמה עבודות המזמין את הקהל לחשוב מחדש על האירוע האמנותי והתקהלות בימים אלה. אירוע זה מורכב מכמה עבודות שנוצרו במחקר משותף ומתוך שאיפה לאקלים משותף. יש בו חתימות נפרדות אבל הוא נושא גם חתימה משותפת.
במסגרת זו יעלו המופעים:
״הכובד והחסד״ אנה ווילד: עבודת פרפורמנס פרי שיתוף פעולה בין האמנית אנה ווילד והאוצרת יוהנה מרקרט בעקבות ספרה 'הכובד והחסד' של הפילוסופית הצרפתייה סימון וייל, בו טבעה את המושג ״ביטול-הבריאה״, המתאר את התשוקה לרוקן את העצמי על מנת לפנות מקום למשהו שקיים מחוץ לתפיסתנו. ביטול-הבריאה הוא כלי רוחני, מעין טכנולוגיה המאפשרת את הכלת הלא-מובן והלא-נודע, את הפלא והפליאה – וכן לאפשר חוויה של העצמי ושל הסובב אותי באופן אמפתי, מודע ורגיש.
״אגנוסטיקה פואטיקה – מבוא להישרדות באינסוף״ סביון: סביון היא אמנית פרפורמנס, משוררת, רקדנית והסתברותנית. עבודותיה נעות בין הגופני למילולי, בין הוירטואלי לממשי, בין המסודר לאקראי. בעבודה זו היא היא מגיעה למוזיאון כדי לדרוש תשובות ולהתהוות: מי שם את חומר הנפץ למפץ הגדול? המשחק הקוסמי – דטרמיניסטי, אקראי, סיבתי או תכליתי? הנברא באשר הוא קיים – בדיד או רציף, נפרד או מאוחד, חלקיק או גל? מה זה ה"אני" הזה ואיפה כל הידע? איך לכאוב בדיוק במידה, איך לנחות כדי להתעלות?
״טרובדור״ הילה גלוסקינוס: קונצרט שמטרתו לעורר את הדמיון והרגש בימים בהם החרדה מפני הקץ איננה דמיונית ורגשנית כלל.
״גילוי שבזיה״ אנה ווילד ועדו פדר: שבזיה היא אלה כנענית, מיתוס של תולדות האמנות הישראלית, נציגת הרקדניות היפות משכונת שבזי, יישות שעוזרת לנו להיות במקום הזה, שהוא ביתינו, ולהביט אל העתיד.
SPIRIT הפסטיבל הבינלאומי ה-15 לקולנוע רוחני 21-30 אוקטובר
The International SPIRIT Film Festival 15th פסטיבל ספיריט, הפסטיבל הבינלאומי החמישה עשר לקולנוע רוחני יתקיים ב-21 באוקטובר עד ה- 30 באוקטובר בסינמטק תל אביב ובמתכונת מקוונת. במסגרת הפסטיבל יוקרנו מיטב הסרטים החדשים של הקולנוע הרוחני, כולם בבכורה ארצית ובתרגום לעברית. לתוכניית הפסטיבל נבחרו 19 סרטים מעוררי השראה, סרטים תיעודיים, עלילתיים וקצרים העוסקים בגוף-מיינד -רוח; תכנים הקשורים למדע גוף-נפש, תורות המחברות בין אדם לסביבה, חקר התודעה, רפואה אלטרנטיבית, רוח החופש וחיים ברי קיימא. תוכנית הפסטיבל כוללת כמו בכל שנה הרצאות מומחים המקדימות את הצפיה בסרטים, מפגשים עם יוצרי סרטים בינלאומיים חלקם יערכו באולמות הסינמטק וחלקם באופן וירטואלי.
את הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע רוחני מנהלים אמנותית הרסיטה ואנמיקה אשל, ממקימי ספיריט סינמה והוא מתקיים בשיתוף סינמטק תל אביב. באמצעות יוצרי סרטים עצמאיים מרחבי העולם אנו מבקשים לעורר השראה ולשופך אור על דרכים ואפשרויות לחיות חיים של אחווה ושלום עם עצמנו ועם הסביבה. נרגשים להכריז על סרט הפתיחה של הפסטיבל "מודע – התגלויות של התודעה" העוקב אחר שישה חוקרים מבריקים במסע חובק עולם בו הם מנסים לגלות את המשמעות האמיתית של התודעה, התעלומה הכי בלתי מפוענחת של היקום. "מודע" בבימוים של פרוק סנדינג ואריק בלאק, מתחיל כסרט מדע, אבל ממשיך הרבה מעבר לזה – מסע אל עבר התודעה, מדיטציה חושנית וקולנועית. הצופה חווה את יראת הכבוד ומסתורי החיים כפי שחוו החוקרים עצמם, צולל איתם ומגלה את העולם מחדש. הוא מובל לבחון מחדש אמונות והנחות ולצאת בעקבותיהם למסע אישי מעמיק. בסופו של דבר, מודעות משמע להיות מודע. סרטים נוספים שיוקרנו השנה:
המשימה: אושר – מציאת השמחה בזמנים קשים ( ארה"ב | 2021) סרטו של לואיס פיזיאוס הינו חקר עמוק ועליז של החברות הבלתי רגילה בין הארכיבישוף דזמונד טוטו והוד קדושתו הדלאי לאמה. מבוסס על רב המכר הבינלאומי, ספר האושר. הדוקומנטרי מזמין את הצופים לתוך שיחה אינטימית בין שני גברים שהתנגדותם אל מול אי צדק השפיעה רבות על ההיסטוריה המודרנית. הוקרן לאחרונה בפסטיבל טרייבקה בארה"ב.
הזרעים של ואנדאנה שיווה ( אוסטרליה | 2021) סרטם של קמילה בקט, ג׳יימס בקט מגולל את סיפור חייה יוצא הדופן של אקטיביסטית האקלים הגנדית, דוקטור ואנדאנה שיווה, כיצד נלחמה בתאגידי ענק של עולם החקלאות התעשייתית, עלתה בדרגות תנועת המזון הבר-קיימא והיוותה השראה למאבק בינלאומי למען שינוי.
אלמותיות מלאכותית (קנדה | 2021): אלמותיות מלאכותית ממתינה לנו בזכות פריצות הדרך בתחום הבינה המלאכותית. עבור גורו העזרה העצמית, דיפאק צ'ופרה, זוהי הזדמנות לשחרר את התודעה מהכבלים הגופניים. עבור אחרים, זוהי תיבת פנדורה בעלת השלכות אתיות. הבמאית אן שין חוקרת את ההשלכות הכלליות והאישיות של עולם פוסט-ביולוגי באמצעות שיתוף פעולה עם מתכנתים ומהנדסי רובוטים. על ידי הטענת הזיכרונות שלה ויצירת שבוט דיגיטלי, היא מאפשרת לצאצאיה העתידיים את ההזדמנות לנהל איתה שיחה מדומה, ולא להסתמך על אלבומי תמונות וזיכרונות משפחתיים בלבד. הרצון הייחודי שלנו לאלמותיות מעלה שאלה עקרוניות לגבי מי אנחנו ואיזה מחיר אנו מוכנים לשלם על מנת להתגבר על המוות. הוקרן השנה בפסטיבל HOTDOC.
היער האחרון ( ברזיל | 2021): האקטיביסט והשמאן, דאוי קופנאווה יאנומאמי, בילה את 25 השנים האחרונות בלהוביל קמפיין בינלאומי רב עוצמה למען זכויות הקרקע של היאנומאמי. אך מאז שז'איר בולסנוארו עלה לשלטון ברזיל ב2019, הוא עצר את ההתקדמות ומאפשר לאמזונס להפוך לנחלת הכלל. הבמאי לואיז בולונזי וקופנאווה יאנומאמי עוסקים בנושא זה יחדיו ככותבי הדוקומנטרי עוצר הנשימה הזה. בעזרת סיקוונסים מתוסרטים יפהפיים, הם מביאים לחיים סיפורים מסורתיים אודות מלחמתם המתמשכת של בני היאנומאמי במאבקם לשמר את האמזונס ואת תרבותם. הוקרן בפסטיבל ברלין ופסטיבל HOTDOC.
כל הסרטים בהקרנות בכורה בישראל ויוקרנו עם תרגום לעברית
במהלך הפסטיבל יתקיימו מפגשים קולנועיים עם מרצים בכירים בתחומי פילוסופיה, פסיכולוגיה ורפואה אלטרנטיבית, מומחים לתרבויות ודתות ותרגולים רוחניים. בכל אחד מן המפגשים תתקיים הרצאה שתעניק מבט מורחב על נושא הסרט ולאחריה יוקרן הסרט. המפגשים יתקיימו באולמות סינמטק תל אביב ובאופן וירטואלי. כמו כן יערכו מפגשים עם יוצרי הסרטים באופן וירטואלי לאחר הקרנת הבכורה של הסרט לשאלות ותשובות.
כרטיסים בקישור… ותכנייה מלאה תפורסם באתר הפסטיבל: www.spiritfestival.co.il
פסטיבל ״מנופים״ לאמנות עכשווית בירושלים 26 – 29 באוקטובר 2021
פסטיבל מנופים ה-13, שייפתח ב- 26 באוקטובר, מציג תכנית אמנותית עשירה ומגוונת של שלל אירועי תרבות ייחודיים ומופעים מקוריים וחד פעמיים. בהם פתיחות חגיגיות של עשרות תערוכות חדשות בגלריות ברחבי עיר, כנס ירושלים לאמנות, תכנית אמנותית לילדים ולכל המשפחה, רצועה מוזיקלית של מופעים מקוריים ומשובחים, קונצרטים בגלריות, סיורים ומפגשים אישיים עם אמנים.
על הדרך – האירוע המרכזי של הפסטיבל ייערך בערב הפתיחה לאורך כל פארק המסילה
מסע הליכה חוויתי עם אירועי אמנות לאורך כל פארק המסילה בירושלים, הפרוש על פני 6 קילומטרים. הקהל הרחב מוזמן לערב של מפגשים עם תושבים בבתים פתוחים, מופעי אמנות, ספרות, מוזיקה ומחול הנקשרים למקום בו הם נערכים, סיורים מודרכים, סדנאות יצירה לכל המשפחה, טעימות וסודות מתבשיל הבית של בית צפאפא וכנס פתוח הבוחן את עתידו של הפארק עם מומחי תכנון, טבע עירוני, שימור והתחדשות עירונית. במהלך הצעידה, ייפרש הסיפור ההיסטורי והעכשווי של השכונות השונות על הפארק והמרחב הציבורי המשותף להן. הכניסה חופשית לכל האירועים בערב זה למעט לסיורים המודרכים.
לפרטים מלאים לחצו כאן
תערוכות: לאורך הפסטיבל, הגלריות לאמנות עכשווית בירושלים פותחות תערוכות עם שיחות וסיורים. הכניסה ללא תשלום. לרשימה המלאה לחצו כאן
כנס ירושלים לאמנות #6 גודש: עשרות מרצים מהארץ ומחו"ל שידונו בסוגיות סביב הנושא "גודש". לפרטים וכרטיסים לחצו כאן
תור לאמן – מפגשים אישיים של כ-45 דק' עם אמנים מירושלים: במפגשים תוכלו לשמוע/לחוות/לדבר עם כל אחד ואחת מהם על "צירוף מקרים". לפרטים וכרטיסים לחצו כאן
סיורים מודרכים במיטב תערוכות בגלריות ברחבי העיר – מנופים טורס : לפרטים וכרטיסים לחצו כאן
מיוחד לקטנטנים – עגורנים – סדנאות יצירה מקוריות בקבוצות קטנות באוויר הפתוח. בעקבות תערוכות המוצגות בגלריות. לפרטים וכרטיסים לחצו כאן
המערבל – רצועת מופעי מוזיקה – רסקו מארחות את אורי כנרות, גל דה פז במופע פסנתר אינטימי ועוזי נבון במופע השקה לתקליטו החדש במוסך! מופעי מקור חד פעמיים במיוחד לכבוד הפסטיבל. לפרטים וכרטיסים לחצו כאן
התוכנית המלאה של הפסטיבל, כרטיסים והרשמה לאירועים באתר manofim.org
הכניסה חופשית לכל התערוכות ולאירוע הפתיחה המרכזי של הפסטיבל בפארק המסילה.
ניתן לרכוש "מנופים PASS" המקנה כניסה חופשית לכל אירועי הפסטיבל ! (על בסיס מקום פנוי) כולל סיורים מודרכים, פעילויות לילדים, מופעי מוזיקה, מפגשי תור לאמן, כנס ירושלים לאמנות. לרכישת מנופים PASS 2021 במחיר מיוחד של 90 שקלים ו- 60 שקלים לסטודנטים manofimpass2021. את פסטיבל מנופים לאמנות עכשווית בירושלים יוזמות ומנהלות האמניות לי היא שולוב ורינת אדלשטיין הפסטיבל מתקיים בתמיכת עיריית ירושלים, הקרן לירושלים, קרן ברכה, קרן גוטסמן ומשרד התרבות והספורט.
סינמטק תל אביב עם השטן לובשת פראדה
סינמטק תל אביב חוגג 15 שנה ליציאת הסרט והתפקיד האייקוני והבלתי נשכח של מריל סטריפ. תזכורת: שנה בקורותיה של בוגרת קולג׳ טרייה המתגלגלת לניו יורק, זוכה לעבוד כמזכירתה של עורכת מגזין אופנה אולטימטיבי, ומנסה למצוא את מקומה בעולם הנוצץ והקשוח.
לא בכדי הפך הסרט לאחר מהרגעים המכוננים של התרבות הפופולארית. מריל סטריפ נכנסה כל כולה לדמותה של ה״שטן״, אורכת מגזין האופנה הארסית מירנדה פריסטלי, והפכה אותה לאיקונית ברמה שגם אנה וינטור, עורכת ווג המיתולוגית, מודה לה על כך עד היום. האירוע יתקיים ב – 11.10, אולם 3, סינמטק תל אביב, 21:00. כרטיסים בלינק
פסטיבל סרטי הגלישה תל אביב מתארח בגן הפסגה ביפו
פסטיבל סרטי הגלישה של תל אביב פסטיבל סרטי הגלישה של תל אביב מוקדש כל כולו ליוצרים של תעשיית הגלישה המקומית והבין לאומית. כמעט בכל עיר מרכזית באירופה ובעולם מתקיים מדי שנה פסטיבל סרטי גלישה בינלאומי המושך אליו קהל רב של גולשים, יוצרים וחובבי גלישה כאחד. תרבות הגלישה החלה בתל אביב בשנת 1956, העיר שנבחרת במגזיני גלישה שונים ומוכרים מידי שנה לאחת מעשרת ערי הגלישה הטובות בעולם. הניגוד האדיר המתקיים בעיר שוקקת חיים כתל-אביב – תרבות, קולינריה וחיי לילה אל מול רצועת החוף והים הפתוח שנמצאים תמיד במרחק הליכה – הפכו את תל אביב ליעד גלישה בינלאומי. לינק לאינסטגרם של הפסטיבל: instagram.com/tlvsurffest/
ב-13.10 יארח "קולנוע הפסגה" ביפו העתיקה את פסטיבל סרטי הגלישה של תל אביב, להקרנה של סרט קצר – Lessons From Japan"7" וסרט גלישה ארוך חדש בשם "SNAPT4", אשר זו אחת ההקרנות הראשונות שלו מחוץ לארה"ב. תכנית האירוע:
20:30 – הקרנת 7 Lessons From Japan
21:00 – הקרנת SNAPT4
7 Lessons From Japan: במאים: רפאל מלין וגוסטבו פרולה. כשחושבים על יפן, מרבית אנשי החברה המערבית חושבים על סושי, סומו וקימונו. מעט יודעים כי התרבות היפנית העתיקה עשירה בניגודים. למרות אופיין הכאוטי של הערים היפנים, האזורים הכפריים מספקים לוקיישנים מרתקים להרפתקאות בטבע – איים יפהפהפיים באמצע האוקיינוס הפסיפי, מוקפים גלים, הרים ונהרות, ושורת רכסי הרים בהם ניתן לתרגל מגוון סוגי ספורט אתגרי. הסרט חושף את כל הללו לקהל הרחב.
SNAPT4: במאי: לוגאן דוליאן. הסרט ה-4 בסדרת סרטי סנאפט, בכיכובם של 15 מטובי הגולשים בעולם במרדף אחר קטע הגלישה הטוב ביותר. הסדרה נועדה להחזיר לעולם סרטי הגלישה את ז'אנר האקשן. הבמאי לוגאן דוליאן ליצור פורמט חדש ומרגש, סרט שמשמש גם כתחרות בין הגולשים על קטע הגלישה הטוב ביותר: כל גולש קיבל משבצת של עד שלוש וחצי דקות בהן יציג את מיטב קטעי הגלישה שאסף לאורך השנה ושעדיין לא עלו לרשתות. המקום הראשון יאסוף 50 אלף דולר והרבה כבוד!
רביעי 13.10 | גן הפסגה ביפו העתיקה. הכניסה חופשית
יריד צבע טרי לאמנות ולעיצוב בוולודרום הלאומי 21-26 אוקטובר
צבע טרי, יריד האמנות והעיצוב, המתקיים בשיתוף עיריית תל-אביב – יפו, חוזר למהדורה פיזית מלאה, ובמסורת השקת מבנים חדשים בעיר תל-אביב – יפו, יתארח בוולודרום הלאומי ע"ש סילבן אדמס. במסגרת זו, מצטרף לתומכי היריד איש העסקים והפילנטרופ סילבן אדמס, וכמוהו גם נותנת חסות ראשית חדשה – קבוצת הפניקס.
לאחר שבשנת 2020 התקיים היריד במהדורת אונליין מיוחדת, כעת מתוכנן היריד לחזור למתכונת פיזית מלאה. תערוכות היריד והתצוגות יתפרשו בכל רחבי המבנה החדש והמתקדם של הוולודרום, בזירה המוקפת מסלול אופניים ובמדשאות הנרחבות, ויחשפו את המבנה המרהיב לקהל הרחב לראשונה. היריד הפיזי מתקיים במרחב פתוח, מאוורר ובטוח.
עם חזרתו במהדורה פיזית מלאה, יריד צבע טרי גאה להכריז על נותנת חסות ראשית חדשה – קבוצת הפניקס. היריד מברך על התייצבות קבוצת הפניקס לצידו ובראש תומכיו, כאות למחויבותה לתמיכה בקהילה היצירתית של ישראל.
צבע טרי הוא אירוע האמנות השנתי הגדול והמשפיע ביותר בישראל, עם יותר מ-30,000 מבקרים בכל שנה. היריד מציג עבודות של אמנים ומעצבים ישראלים, בהם יוצרות ויוצרים צעירים בראשית דרכם לצד אמנים מצליחים המיוצגים בגלריות מובילות. במסגרת היריד מתקיימים גם פרויקטים אמנותיים למען הקהילה, מיצבים ומיצגים. בדומה למסורת העבר, חוזר צבע טרי להשיק מתחמים חדשים ומפתיעים בתל-אביב-יפו טרם חנוכתם, והשנה יחנוך את הוולודרום הלאומי ע"ש סילבן אדמס.
העיר תל-אביב-יפו, מרכז של תרבות יצירה והשראה, היא הזירה המתבקשת לקיומו של יריד האמנות צבע טרי. ב-12 השנים בהן נערך בשיתוף הפעולה עם העירייה, היטיב צבע טרי לבסס קשרי גומלין בין אמנות לאנשים, לעיר ולחברה. קיומו של היריד בוולודרום היא הזדמנות נוספת של היריד להאיר את פניהם של אתרים ומוסדות שונים בעיר, ולחשוף את יופיים האמנותי, כאשר הם "מוצאים מהקשרם" הפונקציונלי, ומארחים בחלליהם יצירות אמנות.
קבוצת הפניקס, קבוצת הביטוח, ההשקעות והפיננסים, חברה ליריד צבע טרי כחלק מהפעילות החברתית של הקבוצה, התומכת בתרבות הישראלית, והמחויבות לעודד אמנים צעירים ישראלים בראשית דרכם, לצמוח ולהתפתח.
קבוצת הפניקס מחזיקה עד היום בבעלותה את אוסף האמנות הישראלית הפרטי הגדול בישראל, שאסף יוסף חכמי, הבעלים והמנכ"ל של הפניקס עד לשנות התשעים. האוסף אשר הוצג במוזיאון תל-אביב לאמנות, כולל למעלה מאלף יצירות: ציור, פיסול, וידיאו ומיצבים.
אוסף הפניקס נחשב לאוסף האמנות הישראלית החשוב ביותר מחוץ למוזיאונים. בין האמנים המיוצגים בו: ראובן רובין, מרדכי ארדון, יחזקאל שטרייכמן, לאה ניקל, יוסף זריצקי, מנשה קדישמן, רפי לביא ויאיר גרבוז.
תמר סולל ציק, מנהלת התקשורת השיווקית של קבוצת הפניקס: "קבוצת הפניקס חרטה על דגלה את המחויבות לעידוד מצוינות ויצירתיות, זאת בהתאם לרוח המותג "עם המבט קדימה". כחברה ישראלית ששורשיה משתלבים בעולם האמנות המקומי, היה זה אך טבעי שנחבור לגוף חשוב כמו יריד צבע טרי ואנו מתרגשים לתמוך במסע לחיזוק קהילת האמנים הצעירים ולחיבור בין העולמות".
מר סילבן אדמס רואה ביריד צבע טרי, אירוע האמנות המוביל בישראל, אירוע תרבות אשר יתרום לחיזוק מעמדה החיובי של מדינת ישראל בעולם, כמדינה שוחרת תרבות ואמנות, המעודדת אמנים צעירים ותורמת להתפתחותם. הוולודרום הלאומי ע"ש סילבן אדמס הינו מיקום אופטימלי ומרגש לקיום היריד השנה ולחיבור בין עולמות האמנות, התרבות והספורט.
יריד צבע טרי, מייסודן ובניהולן של שרון טילינגר ויפעת גוריון, הוא אירוע האמנות השנתי הגדול והמשפיע ביותר בישראל. למעלה מעשור שנים, מפגיש היריד בין הקהל הרחב לבין אמנים מצליחים, אמנים מבטיחים, מעצבים חדשניים ורעיונות מפתיעים, ומאפשר רכישת עבודות של מיטב היוצרות והיוצרים בני זמננו. כל זאת מתוך מטרה לתמוך בעולם התרבות הישראלי ולעודד את האמנות המקומית.
היריד יתקיים במהדורה פיזית מלאה, בתאריכים 26-21 באוקטובר 2021
פסטיבל הסיפור הקצר ע"ש דוד ארליך בתמול שלשום י-ם 11.10-27.12.2021
פסטיבל הסיפור הקצר בתמול שלשום נולד בעקבות מותו של דוד ארליך, מייסד תמול שלשום. הוא עצמו כתב סיפורים קצרים וזו הייתה אהבתו הגדולה. במסגרת הפסטיבל יתארחו עשרות סופרים, משוררים ומוסיקאים במפגשים ייחודיים של ספרות שירה אמנות ומוסיקה, בדיוק כפי שדוד אהב. לראשונה בישראל יתקיים פסטיבל הסיפור הקצר במסגרתו יתקיימו בתמול שלשום מפגשים עם אמנים, סופרים ומשוררים מהשורה הראשונה, מפגשים מוזיקליים, ופרויקטים מושקעים כמו ‘סיפורים אמיתיים’ מבית 'סדנאות הבית' של אשכול נבו ואורית גידלי, קפה-סיפור במסגרת הביאנלה של ירושלים, קפה-שירה – הצגה עם תיאטרון פסיק בעקבות ספרו של דוד ארליך ז"ל, אירוע מיוחד כחלק משבוע עושים 'נפשות' – מיזם חברתי הפועל למען העלאת המודעות לתחום בריאות הנפש באמצעות אירועי שיח ואמנות, השקת כתב עת חדש לסיפורים קצרים ועוד.
בין האירועים הבולטים: ערב של הסופר אשכול נבו והמוסיקאי משה בן יוחנה – במסגרתו יוכל הקהל לשמוע את הסופר אשכול נבו מקריא סיפורים קצרים נבחרים פרי עטו ומדבר על אמנות הסיפור הקצר, ואת המוסיקאי-היוצר משה בן-יוחנה שר שירים שהם סיפור קצר. מעבר לקיר – קצרים בשפת הסימנים. תמי אסולין (משוררת) יונתן שיוביץ (מרצה ומורה לשפת הסימנים) ונועם הינדן (מתורגמנית, מאיירת ומאפרת) – יספרו על רגעים חזקים ומשמעותיים מחייהם כלא שומעים. הערב יתורגם סימולטנית לקהל ובסופו תתקיים שיחה קצרה עם היוצרים. מפגש עם הסופר סמי ברדוגו, זוכה פרס אופיר לשנת 2020, כחול 18 – קצרים מאותו המין – סיפורים של דוד ארליך מתוך כחול 18 ושל כותבים להט"בים נוספים – שת"פ עם הבית הפתוח, מומנט מוזיקלי לציון שנה לפטירתו של יהושע קנז ועוד.
דן גולדברג, הבעלים של תמול שלשום ושותפו של דוד ארליך ז"ל מציין: "החלטנו להנציח את דוד שייסד את 'תמול שלשום' בצורה המתאימה לו ביותר, פסטיבל ענק, ראשון מסוגו, לסיפורים קצרים בו לוקחים חלק אנשי אמנות ותרבות מהשורה הראשונה בסדרת מפגשים ייחודיים. דוד היה שוחר תרבות אמיתי, שראה חשיבות רבה במקום שייסד ובפעילויות שהתקיימו כאן. אני שמח ונרגש לקראת פסטיבל הסיפור הקצר הראשון ומקווה שיהפוך למסורת ארוכת שנים. אני מזמין את הקהל הרחב לעלות לירושלים וליהנות מאירועי הפסטיבל".
אילנה זיידמן, יוזמת הפסטיבל והמנהלת האמנותית: "הפסטיבל הזה הוא מחווה לדוד ארליך ז"ל שאהב את אמנות הסיפור הקצר ואף כתב בעצמו סיפורים קצרים נפלאים. הפסטיבל ימשך למעלה מחודש וחצי ויכלול 15 מפגשים עם סופרים ידועים שיקריאו ממיטב סיפוריהם הקצרים, חבורות מספרי סיפורים ועוד. בין לבין שילבנו אירועי שירה, מוסיקה ותרבות, חגיגה לכל שוחרי התרבות באשר הם".
דוד ארליך ז"ל, אשר נפטר בפתאומיות במרץ 2020, היה סופר ועיתונאי ומייסד בית הקפה והמוסד התרבותי הירושלמי 'תמול שלשום' שהפך עם השנים מקום מפגש לאמנים, סופרים ומשוררים רבים. ארליך הוציא שני אוספים של סיפורים קצרים בשם 'הבקרים של שני וחמישי' ו'כחול 18'. לפני כשלוש שנים פרסם את הרומן 'קפה שירה' המבוסס על חוויותיו מ'תמול שלשום'.
לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים באתר… ובמקום: תמול שלשום רחוב יואל משה סולומון 5 ירושלים טל': 02-6232758
תיאטרון במה ומוסיקה
תיאטרון יידישפיל עם תפילה והשחקנים והזמרים דודו פישר וענת עצמון
השחקן, הזמר והחזן דודו פישר מככב בעיבוד מרגש מטעם תיאטרון ידיישפיל בשפת היידיש (השפה המקורית בה נכתב הסיפור) לצד השחקנית והזמרת ענת עצמון ושחקני תיאטרון יידישפיל המפיחים חיים בסיפור הידוע והאהוב "טוביה החולב" מאת שלום עליכם.
טוביה, יהודי מאמין קשה יום מפרנס בדוחק את משפחתו המונה אישה ושלוש בנות. טוביה עומד בפני התלבטות קשה: האם להתיר לבנותיו להינשא לבחירי ליבן או להתעקש לשדכן לגברים מבוססים ותלמידים חכמים? בנוסף לאתגר זה הוא נאלץ להתמודד עם צו גירוש הפוקד על כל יהודי העיירה לעזוב את ביתם.
במאי: מישה טפליצקי. שחקנים: דודו פישר, ענת עצמון, גיל וויס, ישראל טרייסטמן, שריאל יוסף, מיכאל כורש, רותם מלר, אירמה סטפנוב, יורי קזנצב, אנדרי קשקר, יונתן רוזן, יובל רפפורט. ההצגה תרוץ ברחבי הארץ החל מה-12 באוקטובר 2021. ההצגה מלווה בתרגום לעברית ולרוסית.
תאריכי ומיקומי ההצגה במהלך חודש אוקטובר 2021: חולון, תיאטרון חולון 12.10 שעה 20:00 | קרית מוצקין, היכל התיאטרון 13.10 שעה 17:30 | ירושלים, תיאטרון ירושלים 14.10 שעה 20:00 | נתניה, היכל התרבות 18.10 שעה 20:00 | תל אביב, בית ציוני אמריקה 20.10 שעה 20:00 | בת ים, היכל התרבות 28.10 שעה 20:00 | כפר סבא, היכל התרבות 31.10 שעה 20:00.
רכיבה לילית: קברט נשי משוחרר – מסע בין ילדות תמימה לעולם הלילי האפל
את כל הניימ דרופינג הזה לא תמצאו בקברט הלילי של ילדת הבוהמה המתבגרת מאיה בורשטיין: יגאל בורשטיין, במאי קולנוע דוקומנטרי זוכה פרס מפעל חיים של הקולנוע הדוקומנטרי לישראל. חנוך לוין, היה חבר טוב של הוריי ועל ברכיו גדלתי כילדה קטנה. שייקה אופיר, אמר עליי כילדה שאני שרה בחוצפה תיאטרלית. יובל זמיר, שחקן זמר רקדן ומורה למשחק ש"החזיק אותי בתיכון". ליאה קניג, כתבתי לה מכתבי הערצה כילדה. מיקי קם, ראתה טקסטים שלי כילדה והתלהבה. קט סטיבנס, התאסלם כידוע ואחיו דיויד גורדון התחתן בישראל והקים משפחה. גורדון הצית ביחד עם אמה את רעיון עמותת "ילדי השלום" – עמותה שעסקה בקרוב לבבות בין בני נוער יהודים לערבים. האם, השחקנית יעל דרויאנוב, דווקא כן מוזכרת במופע וגם המורה המיתולוגית לשירה חנה הכהן, שהמליצה למאיה לשיר על מכשפות.
המופע של מאיה בורשטיין התבסס במקור על שירי אלבום הבכורה "רכיבה לילית" אך נדחה בשל קורונה .חלק מהשירים שיצאו אף הושמעו ברדיו שירים חדשים נכתבו במהלך כל התקופה ומרקם ההופעה קיבל צורה קברטית ובועטת יותר. המופע שהתגבש כולל קאברים מפתיעים ומציג מסע בין ילדות תמימה להתפקחות בוגרת תמונות חיים ומצבים שבין שבריריות להומור בוהמה ואלכוהול. לאו דווקא בסדר הזה.
מלווה אותה בגיטרה אקוסטית עיבודים ובהרמוניות קוליות הזמרת והגיטריסטית שלי טל, אמנית ויוצרת מגוונת ומסקרנת בפני עצמה. מאיה כיום אמא לשתי מתבגרות ומתפרנסת כמורה לפיתוח קול (וכמורה למוסיקה בגישה מאוד ייחודית) בבית ספר מכיל בתל אביב. היא מזמינה למופע כל מי שרוצה להשתחרר מתקופה מעיקה של סגרים ומסכות ולשקוע בעולם יצורי הלילה. אפילו אם זה קורה לפעמים בצהרי היום.
חצר קסומה בהרצליה 21/10/2021 בשעה 20:00 (כתובת תימסר לרוכשים). כרטיסים בקישור…
עריית תל אביב-יפו ברחבת סוזן דלל עם נעים בין מסכים | Framing Movements
אירועי "אוהבים אמנות. עושים אמנות." הם אירועי דגל שנערכים מזה 19 שנים על ידי עיריית תל אביב-יפו, המחלקה לאמנויות והם מציגים את האמנות המובילה והמגוונת בעיר.
במהלך שלושה ימים, 16-14 באוקטובר, יתקיימו פרויקטים אמנותיים חד-פעמיים וייחודיים בפארק התחנה, בסוזן דלל, בפארק החורשות, בקריית המלאכה ובחצרות בתי ספר בעיר, כ-160 אמנים יפתחו את חללי היצירה שלהם לצד 30 גלריות ו-3 מוזיאונים, שיהיו פתוחים בחלק מהזמן ללא תשלום ועם פעילויות מיוחדות לסופ"ש.
מרכז סוזן דלל פותח את שעריו ומציג תערוכה של עבודות וידאו ומדיה העוסקות בגוף, תנועה וכוריאוגרפיה. מעבודות וידאו דאנס שצמחו מתוך עולם המחול עד עבודות וידאו שצמחו בשדות אחרים ומציעות פרספקטיבות נוספות על מושג הכוריאוגרפיה. שנים עשר אמניות ואמנים, מקומיים ובינלאומיים, הוזמנו להציג את עבודותיהם על מסכים הנפרשים ברחבי המרכז ומזמינים את הצופות והצופים לנוע בינם ולהיחשף לתנועות הנמשכות מצד אל צד, מעלה ומטה, פנימה והחוצה. בין העבודות שיוצגו:
״בחוץ״ של הכוריאוגרפית ענבל פינטו והסופר אתגר קרת, הסרט ״TAXI״ של הבימאית-כוריאוגרפית סילה רולסון-הול, Gallop Apace"״ של הכוריאוגרפים בובי ג׳יין סמית׳ ואור שרייבר בסצנה מרומאו ויוליה מאת שייקספיר, "Untitled (the ghost of modernity)" של האמן הארגנטינאי מיגל אנחל ריוס, standing still"" של האמן הגרמני יונאס ברינקר, מעמקי הבאר, בוקעים הצלילים של אמנית הסאונד זואי פולנסקי ועוד. אוצרי התערוכה: תמיר אטינג ובן לבנה ויצמן.
הצופים/ות מזומנים/ות להסתובב בין העבודות של אמניות ואמנים מקומיים ובינלאומיים אשר יוצגו בחלל סטודיו "אורה" ורחבת מרכז סוזן דלל, באזור הפרדס והבאר.
התערוכה מוצגת במהלך חמישי-שבת בשעות האירוע "מחול בחוץ" בסוזן דלל. במסגרת האירוע במרכז סוזן דלל, יתקיימו מופעי "מחול בחוץ", תוכנית מקצועית של מרכז סוזן דלל למחול במרחב הציבורי לכל המשפחה. במסגרת התוכנית הרקדנים מופיעים במרחב הציבורי בלוקיישנים שונים בתל אביב ומחוצה לה. התוכנית מהווה לרקדנים הצעירים מסגרת נוספת, רגע לפני יציאתם לעולם המקצועי ומקנה להם כלים נוספים אשר יאפשרו להם לשכלל את עצמם כרקדנים ולהעצים ולהעשיר את ניסיונם מול קהל רחב ומגוון.
הרקדנים יופיעו באוויר הפתוח עם עבודות מאת נועה צוק, לוטם רגב, אורלי פורטל ועבודות סולו של תמיר גולן וללאל פיליורה, ממשתתפי תכנית 123 – במה ליוצרים צעירים.
נעמי פרלוב, המנהלת האמנותית של סוזן דלל: "אנו שמחים לקחת חלק בפרויקט חגיגי ונרחב זה, בו העיר לובשת אמנות. הפרויקט הייחודי משתלב עם התפיסה האמנותית שלנו המנגישה מחול מודרני לקהל הרחב, חושפת ונותנת במה נוספת לכישרונות הצעירים לצד היוצרים הוותיקים ופורצת את גבולות הקהל הנאמן שלנו."
ההופעות מתאימות לקהל הרחב, למבוגרים ולילדים ויתקיימו ברחבה המרכזית של מרכז סוזן דלל בתל אביב. לו"ז הופעות: 14/10 יום חמישי: 18:00, 21:30 | 15/10 יום שישי: 12:00, 13:15 | 16/10 יום שבת: 16:00, 18:00, 20:00. תערוכת וידאו ומדיה ומופעי מחול בחוץ יתקיימו ברחבה הציבורית של סוזן דלל, רח' יחיאלי 5, ת"א. הכניסה חופשית
תיאטרון הנגב עם גורלו של מר כהן
לאחר עשרות שנים של מלחמה בין הקירקיזים לבְּרוֹסַרִים הסכימו הצדדים להניח את המחלוקות מאחור ולשבת לשיחות שלום. במהלך השיחות מתברר שבמאזן הכוחות הקיריקיזים הרגו לברוסרים אזרח אחד יותר ואלו דורשים השוואה אחרת אין הסכם.
נשיא הקיריקיזים, הנשיא חצי-אל, מכריז על הגרלה בה יעלה שמו של האזרח שייתן את חייו למען הסכם השלום. מכיוון שקירקיזיה היא מדינה הדוגלת בערכי הדמוקרטיה נקבע כי רק אם יסכים האזרח מרצונו החופשי והדמוקרטי לתת את נפשו אז יוצא להורג. וכך במרכז המחזה עומדת דמותו של גדליה כהן, האזרח הקטן ששמו עלה בגורל וכעת צריך לבחור האם למות למען השלום או פשוט לחיות. קומדיה סאטירית חדשה בכיכובם של אורי גבריאל כנשיא חצי-אל ורוני ששון כמר כהן. מחזה ישראלי מקורי מאת רענן פז ואמיר ירושלמי, בבימויו של מנהל התיאטרון איסי ממנוב נוריאל.
דבר התיאטרון: כשקבלנו את המחזה 'גורלו של מר כהן' לקריאה היה לנו ברור מהרגע הראשון שהמחזה הזה חייב לעלות על כל הבמות בארץ והחלטנו בפעם הראשונה לגייס תקציב של הפקת תאטרון בסדר גודל רפרטוארי. גורלו של מר כהן הוא מחזה מצחיק ונוגע ללב שמדבר לכל איש ואישה בעולם ובפרט במדינתנו הקטנה והשנויה במחלוקת. אנו רואים חשיבות גדולה בקידום יצירה ישראלית מקורית וגאים לצאת לדרך עם קומדיה סאטירית שתצחיק אתכם עד דמעות ותרגש באותה מידה.
הנשיא חציאל – אורי גבריאל | גדליה כהן – רוני ששון | שומר ראש – גל בן עמרה | תקווה כהן – יהלי חנדרוס דגמי | מורן אברמוביץ – יעל פרימר סביר | שירה כהן – טל סגל | שר הביטחון – מיגל אורבך. בימוי: איסי ממנוב נוריאל .
יום ד' 20.10.21 אולם אשכול, מועצה אזורית אשכול. לכרטיסים 08-9929649
יום א' 24.10.21 בית ציוני אמריקה ת"א כרטיסים 08-9985175/054-7915336
קפה תיאטרון הקאמרי עם ספר אישה בית של רותי תמיר
מופע ספרותי בעקבות דמויותיו של ש"י עגנון, של השחקנית והיוצרת הווירטואוזית רותי תמיר. סיפור חייו של עגנון נשזר בדמויות העולות ומופיעות מתוך סיפוריו השונים, גברים, נשים וגם כלב בשם בלק. קפה תיאטרון הקאמרי ב- 26.10 וה- 30.11 במופע ספרותי מרהיב, רותי תמיר צוללת עם הקהל אל תוך ספריו של ש"י עגנון. בדרכה הייחודית היא מעבירה אותו דרך רגשות של אהבה, כאב, הומור ושנינות, אל עולמן של דמויותיו הנבראות מתוך כתביו של עגנון – סופר ללא גיל וזמן, בחגיגה של ספרות, שפה, ותיאטרון. השחקנית רותי תמיר, מעבירה את הקהל דרך מסע חייו של יוצר מרתק ומפגישה אותו עם 10 דמויות הבאות והולכות מתוך סיפוריו. בטרנספורמציה פיזית, איטית, מכשפת היא נולדת בכל פעם מחדש בדמות אחרת: תהילה, סיפור פשוט, הרופא וגרושתו, פרנהיים, האדונית והרוכל, בדמי ימיה, תמול שלשום, גבעת החול, שירה ועוד. רותי תמיר, שחקנית תיאטרון, קולנוע וטלוויזיה, בימאית ומחזאית, יוצרת תיאטרון פיזי, מופיעה בפסטיבלי תיאטרון ברחבי העולם, זוכת פרס השחקנית הטובה לשנת 2015 ע"ש דודו דותן מטעם א.מ.י.
שלישי 26.10 בשעה 21:00 | שלישי 30.11 בשעה 21.00 בקפה תיאטרון הקאמרי
תזמורת הבארוק ירושלים עם אנסמבל קפריס קנדה בקונצרט פתיחה חגיגי
שיתוף פעולה יוצא דופן באופיו ובהיקפו יפתח את עונת הקונצרטים של תזמורת הבארוק ירושלים. התזמורת תארח את אנסמבל קפריס מקנדה ושני ההרכבים יחברו ליצירת תזמורת בארוק אחת גדולה. ההרכב המאוחד יציג, יחד עם זמרים ונגנים סולנים משתי המדינות, תכנית מרתקת שתכלול את הטה דאום מאת שרפנטיה (היצירה המוכרת כמוסיקה שפותחת את האירוויזיון); קונצ'רטו לכינור, חצוצרה וצ'לו מאת טלמן; ויצירות נוספות מאת ראמו וטלמן; בנוסף, בקונצרט תעלה בכורה עולמית לשלושה שירים למילים של אלזה לסקר שילר, שחיבר המלחין היהודי-קנדי יאפ ניקו המבורגר, בביצוע הזמרת דניאלה סקורקה.
המופע המשותף של תזמורת הבארוק ירושלים ואנסמבל קפריס – מהפרויקטים הגדולים של סצנת הבארוק הישראלית – אמור היה להתקיים כבר ביוני 2020 אולם נדחה פעמיים בשל מגפת הקורונה וכעת בשלו התנאים לקידום שיתוף הפעולה הבינלאומי, בישראל ובקנדה.
כאמור, במסגרת המופע תועלה בביצוע בכורה עולמי יצירה חדשה שנכתבה עבור כלי הבארוק של שני ההרכבים – שלושה שירים מהמחזור "שירים בעתות כבוד", שנכתבו על ידי המלחין היהודי-קנדי יאפ ניקו המבורגר למילים של המשוררת היהודייה-גרמניה אלזה לסקר שילר. מחזור שירים זה מסקרן במיוחד מכמה בחינות: יאפ ניקו המבורגר הינו מלחין קנדי יליד הולנד, בן לניצולי שואה ובעל חיבור עמוק להיסטוריה המשפחתית, קרדיולוג שעזב את עולם הרפואה על מנת להקדיש את חייו לכתיבת מוסיקה. כשהוזמן להצטרך לפרויקט בחר בשירים של אלזה לסקר שילר מתוך חיבור עמוק לטקסטים שלה, למוזיקליות שלהם ולמשוררת עצמה ולסיפור חייה המרתק. המוטו שעובר כחוט השני בין השירים הוא המשפט המפורסם "עדיף לאהוב ולאבד מאשר לא לאהוב לעולם" (אלפרד טניסון). את השירים תבצע זמרת הסופרן דניאלה סקורקה בליווי תזמורתי של שני ההרכבים יחדיו.
אירוע לא שגרתי נוסף יהיה ביצוע יצירותיו של טלמן – ששתיהן, כך נדמה, לא בוצעו עדין בישראל: היצירה הקולית
"אֱלֹהִים מִשְׁפָּטֶיךָ לְמֶלֶךְ תֵּן" הכתובה בסגנון ה"גראנד-מוטט" הצרפתי והקונצ'רטו לחצוצרה, כינור וצ'לו הכתוב בסגנון הקונצ'רטו האיטלקי ויבוצע על ידי הכנרת המובילה של התזמורת, נעם שוס, ושני נגנים סולנים מתוך ההרכב הקנדי – אלקסיס באסק בחצוצרה ואנדראה סטיוארט בצ'לו.
במרכז הקונצרט תעמוד אחת היצירות החגיגיות של רפרטואר הבארוק, "טה דאום" מאת שרפנטיה, המוכרת לקהל הרחב בשל השימוש בחלקה הראשון כמוסיקה של איגוד השידור האירופי, הפותחת את תחרות האירוויזיון מאז 1953. תזמורת הבארוק ירושלים נתמכת על ידי משרד התרבות והספורט ועיריית ירושלים. הפרויקט נתמך על ידי קרן עזריאלי, משרד החוץ, מנהל התרבות של קוויבק ומשרד החוץ הקנדי.
יום ה', 14.10.2021 בשעה 20:00 – ימקא הבינלאומית ירושלים
יום ו', 15.10.2021 בשעה 13:00 – אולם צוקר, היכל התרבות תל אביב
מוצ"ש, 16.10.2021 בשעה 20:30 – משכן אמנויות, נס ציונה
לפרטים ורכישת כרטיסים באתר…
בית האופרה הליקון רוסיה בבכורה של אלפא ואומגה מאת גיל שוחט בשפה העברית
בתאריך ה -21 לאוקטובר, 2021, תעלה במוסקבה בבית האופרה מהידועים והחשובים בעולם ׳הליקון׳, בבכורה עולמית, האופרה ׳אלפא ואומגה׳ מאת המלחין הישראלי הצעיר גיל שוחט בכתיבתם של דורי מנור ואנה הרמן. האופרה עולה כיוזמה של הליקון, בבימויו של דמיטרי ברטמן – מנהל בית האופרה, במענק מיוחד של הנשיא פוטין.
קשה להפריז בחשיבותה של הפרמיירה הזו: בפעם הראשונה בכל הזמנים עולה ברוסיה אופרה בעברית. נתיב – מרכז לתרבות ישראל במוסקבה, לימד במשך שנה שלמה את הזמרים הסולנים ואת חברי המקהלה לשיר בעברית תקינה. בפעם הראשונה בתולדות התרבות בישראל מגיעה אופרה מקורית מאת מלחין ישראלי להיות מבוצעת בסדר גודל עולמי שכזה, באבי העורקים של התרבות הרוסית. היצירה זוכה להיכנס לרפרטואר של ׳הליקון׳ לעשרות ואולי מאות הצגות.
גיל שוחט: "אני נרגש ומרגיש זכות גדולה לאור העבודה שלאחר 25 שנכתבה היצירה, ולאחר בכורות בישראל ובטוקיו, האופרה מקבלת את מקומה ברפרטואר הקבע של בית האופרה הליקון במוסקבה, בפתיחת עונה כה משמעותית וחשובה ברוסיה, עם יחס מכובד שקשה לעלות על הדעת, אני אסיר תודה לבית האופרה הליקון, לראש בית האופרה ובמאי אלפא ואומגה דימיטרי ברטמן, על האמון והיוזמה, ובמבט רחב יותר אני משוכנע שעלייתה של האופרה בשפה העברית במקום כה חשוב ומשמעותי בחיי התרבות ברוסיה, היא משמעותית ביותר לקשרי התרבות בישראל ורוסיה."
"אלפא ואומגה" היא אופרה עברית מאת המלחין גיל שוחט על פי ליברית מאת דורי מנור ואנה הרמן. האופרה מבוססת על סיפור אדם וחוה מנקודת מבטם בהשראת סדרת רישומים באותו שם מאת הצייר הנורווגי אדוורד מונק .היצירה עושה שימוש בדמויות אדם (אלפא) וחוה (אומגה) כסמלים. אומגה מסמלת את היצר המיני חסר העקבות, המוביל אותה להזדווג עם הנחש, בעוד אלפא מסמל את רגש הקנאה משולחת הרסן, המובילה לסיום הטראגי הבלתי נמנע.
בכורת האופרה התקיימה במשכן לאומנויות הבמה בתל אביב ב-13 בינואר 2001 בהפקת האופרה הישראלית החדשה בהשתתפות גבי שדה בתפקיד אלפא ומיכל שמיר בתפקיד אומגה, בבימויו של דייוויד אולדן ובניצוחו של גארי ברתיני. הייתה זו הפעם הראשונה שיצירה מקומית זכתה להפקה שהיקפה ותקציבה משתווים לאופרות גדולות של יוצרים בינלאומיים. האקדמיה הישראלית לתיאטרון העניקה לאופרה את פרס האירוע הבולט של השנה בתחום אמנויות הבמה
גיל שוחט נולד בישראל בשנת 1973 ולאחר שסיים את לימודיו באקדמיה למוסיקה בתל אביב, המשיך ללימודי תואר שלישי באקדמיה הלאומית למוסיקה סנטה צ'צ'יליה באיטליה ובאוניברסיטת קיימברידג' באנגליה. שוחט הלחין עד כה 9 סימפוניות, 12 קונצ'רטי לכלי סולו ותזמורת, 4 אופרות ויותר מ- 50 יצירות קאמריות ויצירות לכלי סולו. את רוב יצירותיו הוא מוציא לאור בהוצאת ריקורדי באיטליה, בה החל את דרכו כצעיר המלחינים בהיסטוריה שלה, או בהוצאה לאור אשר הקים בעצמו ונושאת את שמו. מוריו לקומפוזיציה היו אנדרה היידו, איוואן ונדור, אציו קורגי ואלכסנדר גהר. ב 2008, לקחה אוניברסיטת הרווארד בבוסטון חסות על יצירותיו של שוחט והיא מפרסמת ומנהלת את הארכיון המלא שלו.
יצירותיו של שוחט הוזמנו ובוצעו בפסטיבלים רבים בעולם, ביניהם פסטיבל לונדון, הביאנאלה בוונציה, פסטיבל הונג-קונג, אולם קרנגי בניו יורק וכמו כן על ידי תזמורות, סולנים, זמרים ומנצחים מהשורה הראשונה בארץ בעולם. בישראל בוצעו יצירותיו בכל המסגרות המרכזיות, לרבות פסטיבל ישראל בירושלים והאופרה הישראלית, וכן על ידי כל התזמורות וההרכבים המובילים ובכללן התזמורת הפילהרמונית הישראלית. שוחט הקליט עבור חברות תקליטים מובילות כ EMI, VIRGIN CLASSICS, ויצירותיו שודרו בתחנות הרדיו החשובות באירופה, כגון רדיו צרפת, הרדיו האיטלקי, ה-BBC הבריטי ורשות השידור של מערב גרמניה. תכניות וסרטים דוקומנטריים עליו ועל פועלו הופקו על ידי ערוץ MEZZO הצרפתי, רשות השידור הישראלית והפקות עצמאיות.
בנוסף לפועלו כמלחין מופיע שוחט כפסנתרן וכמנצח. כפסנתרן הופיע כסולן עם כל התזמורות הישראליות וכן עם תזמורות שונות בחו"ל ובמאות רסיטלים ברחבי אירופה ובישראל. מוריו העיקריים לפסנתר היו רחל פינשטיין, אריה ורדי, סרג'יו פרטיקרולי ומריה קורצ'יו.
שוחט כיהן כיועץ המוסיקה הקלאסית בפסטיבל ישראל בירושלים, מנהל אמנותי ומנצח הראשי של אנסמבל "אליסיום" שהקים ב 2004, יועץ אומנותי של פסטיבל "קלאסי בים האדום", מנהל אומנותי של פסטיבל "מאסטרו" למוסיקה קלאסית בעין הוד, מנהל מוסיקלי של היכל התיאטרון החדש בקריית מוצקין, מנהל אמנותי של פסטיבל צלילי ילדות בחולון ומנצח אורח קבוע בפסטיבל אמיליה רומנה באיטליה ופסטיבל מוצרט בוורמונט. בעבר היה המנהל האמנותי של התזמורת הקאמרית הישראלית ומלחין הבית שלה, ושל התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון. בנוסף שוחט עורך 10 סדרות קאמריות שונות, רובן במסגרת "אסכולות" של האוניברסיטה הפתוחה, ו"קתדרה" של מוזיאון ארץ ישראל.
שוחט זכה בפרסים ומענקים רבים, ביניהם פרס התיאטרון על האירוע הבולט של השנה שהוענק לאופרה פרי עטו "אלפא ואומגה" (2001) שהוזמנה והוצגה על ידי האופרה הישראלית, פרס מלחין השנה בתיאטרון על "צור וירושלים" (2004), פרס ראשון בתחרות ארתור רובינשטיין להלחנה (1997), פרסי תחרויות האקדמיה למוסיקה, פרס תל-אביב לאמנויות הבמה, פרס ראש הממשלה למלחינים ופרס קרן קיסריה – אדמונד בנימין דה-רוטשילד (2001). בין המלגות שהוענקו לשוחט במהלך דרכו ניתן לציין מלגות מטעם קרן התרבות אמריקה ישראל, הקונסוליה הבריטית וממשלת איטליה, מענקים מקרן רבינוביץ', קרן ברכה, קרן ריץ', מוטורולה ישראל, בנק ספרא, הבנק הבינלאומי הראשון, צפונות תרבות, קרן סוזן רוז (ניו יורק) ומענק מראי פפר (לוס אנג'לס). גיל שוחט הוא אמן נבחר של הקרן למצוינות בתרבות החל משנת 2004. גיל שוחט מקדיש מזמנו לפעילות ציבורית בישראל, הן ברסיטלים עבור גיוס כספים לעמותות כגון "לתת" או "עזרה", והן בפעילותו כחבר מועצת התרבות של מפעל הפיס.
קולנוע, רדיו וטלוויזיה
לא זמן למות No Time To Die
ב'לא זמן למות', בונד כבר אינו בשירות פעיל והוא נהנה מחיים שלווים בג'מייקה. שלוותו מופרת כאשר חברו משכבר הימים פליקס לייטר מה-CIA מופיע ומבקש את עזרתו. המשימה להציל מדען חטוף מסתבכת מעל למצופה ומובילה את בונד להתחקות אחר נבל מסתורי החמוש בטכנולוגיה חדשה ומסוכנת.
ארה"ב, 2021. בימוי: קארי גו'ג'י פוקונאגה. שחקנים: דניאל קרייג – ג'יימס בונד, ראמי מאלק – סאפין, ליה סיידו – מדלן סוואן, נעמי האריס – מאניפני, בן ווישאו – Q, רייף פיינס – M.
אורך הסרט: 163 דקות. הפצה פורום פילם. הסרט בבתי הקולנוע ברחבי הארץ.
HOT עם הרופא הטוב The Good Doctor
דרמת בית חולים של "סוני" ורשת ABC, מהיוצר זוכה ה"אמי" דיוויד שור ("האוס"). את הסדרה מפיק כוכב "אבודים" ו"הוואי חמש-אפס" דניאל דיי קים. העונה החמישית של הסדרה תעלה בסמוך לשידור בארה"ב רק ב-HOT. את הסדרה מוביל כוכב "בייטס מוטל" ו"צ'ארלי בממלכת השוקולד" פרדי היימור, המגלם את ד"ר שון מרפי – מנתח צעיר ואוטיסט עם תסמונת סאוונט. התפקיד המאתגר זיכה את היימור במועמדות לפרס "גלובוס הזהב" ולשבחי המבקרים. לאחר מאורעות סיום העונה הרביעית צוות הרופאים מנסה להתאושש מעזיבתה של קלייר. שון (היימור) וליאה (פייג' ספארה, "כולם חוזרים הביתה") מתכוננים לחתונתם לאחר האירוסין בסיום העונה הקודמת. הקשרים החדשים של אודרי (כריסטינה צ'אנג, "24") ומתאו (אוסוואלדו בנאבידן) ושל מורגן (פיונה גבלמן, "ווילפרד") ואלכס (וויל יון לי, "פחמן משודרג") צומחים ועומדים מול מכשולים ואתגרים.
ימי חמישי ב-20:45. רק ב-HOT3, ב-HOT VOD וב-NEXT TV
כאן 11 עם הבלתי חשובים חוזרת בפרקים חדשים
הסדרה "הבלתי חשובים" חוזרת עם תום החגים בפרקים חדשים שישודרו ב-כאן 11 מדי יום רביעי, בשעה 22:10. הסדרה עוסקת בסיפורים הנשכחים המספרים בדיעבד סיפור גדול בהרבה על מי שהיינו אז ומי שאנחנו היום, ובאנשים שנכחו באותם רגעים שנתפסו אז כמשניים. הפרק שיפתח את סדרת הפרקים החדשים יעסוק במחאה הגדולה שפרצה בשכונת התקווה בסוף שנות השבעים בעקבות החלטתה של בני יהודה למכור את כוכב הקבוצה וחלוצה המצטיין, אהוד בן טובים, לבית"ר ירושלים, מהלך שהיום הוא עניין שבשגרה. בעקבות המחאה שלוותה בשביתת ענק, בוטלה לבסוף העסקה ובן טובים נשאר בקבוצה עד לפרישתו ממנה. בפרק מתייחס בן טובים לראשונה מזה שנים רבות לסערה שפרצה בשכונה בעקבות מכירתו,
הפרקים הבאים יעסקו בסיפור החתונה הראשונה שהתקיימה במערת המכפלה לאחר מלחמת ששת הימים שהחלה את גל החזרה אל ארץ ישראל התנ"כית ובהמשך לתחילת ההתנחלות בשטחים, במשלחת הישראלית הראשונה לאולימפיאדת החורף שכללה… ספורטאי אחד, בניסיון הישראלי לקבוע שיא גינס לצלחת החומוס הגדולה ביותר שיצר מלחמת נגד בצד הלבנוני, בהופעתה של מרלן דיטריך הגרמניה בישראל הצעירה שעדיין חיה את זיכרון השואה ובגל האמריקניזציה שהציף את ישראל מיד לאחר החתימה על הסכמי אוסלו. את פרקי הסדרה ילוו קריינות של השחקן דרור קרן, מרואיינים מהתקופה, חומרי ארכיון נדירים וקטעי אנימציה.
יוצרים – אלירן פלד ועידו הרטמן. בימוי והפקה בפועל – אלירן פלד. עורך ראשי – צביקה בינדר. עורכת משנה – אור לוי. חברת הפקה – סומיוקו. מוזיקה מקורית – דניאל מרקוביץ
ונום 2 Venom: Let There Be Carnage
טום הארדי חוזר למסך הגדול בתפקיד המגן הקטלני ונום, אחת הדמויות הגדולות והמורכבות ביותר של מארוול. בימוי: אנדי סירקיס. שחקנים: טום הארדי, מישל וויליאמס, נעמי האריס, ריד סקוט, סטפן גרהם ובתפקיד הנבל קליטוס קסדי/קרנג' וודי הרלסון.
ארה"ב, 2021. אורך הסרט: 97 דקות
המלצות צפייה ערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק אוקטובר 2021
לחשוף את האוקיינוסים: המלחמה הארקטית | DRAIN THE OCEANS: ARCTIC WAR
ב-25 באוקטובר, יום שני בשעה 21:00 בערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק
לחשוף את האוקיינוסים: המלחמה הארקטית שופך אור על הלא נודע. בשילוב של מחקר עם ויזואליות מתקדמת, הספיישל חושף עדויות לתעלומות מדהימות מתחת למים ומספר סיפורים אך ורק באמצעות דבריהם של חוקרים וארכיאולוגים, ומציב את הצופים ממש לצידם.
מבריחים בשדה התעופה ע.3 | TO CATCH A SMUGGLER S.3
החל מ-7 באוקטובר, ימי חמישי בשעה 21:50, בערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק. מסמים לא חוקיים ועד בני אדם, המבריחים לא בוחלים בשום אמצעי להכנסת סחורתם לאמריקה. נעקוב אחר אנשי ביטחון בנמלי תעופה ברחבי ארה"ב בניסיונם להילחם בהברחות לא חוקיות.
כלואים בארץ זרה ע.14 | BANGED UP ABROAD S.14
החל מ-30 באוקטובר, ימי שבת בשעה 21:00, בערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק. הסדרה הפופולרית והדרמטית חוזרת עם עשרה פרקים חדשים המציגים את סיפורם האמיתי של אסירים, מסוחרי סמים ועד בני ערובה, שמצאו עצמם כלואים בבתי כלא במדינה זרה. בסדרה זו אנו פוגשים את דיוויד האמריקאי, שהיה במסע הברחות סמים מאפגניסטן לגרמניה יחד עם חברו, טום, כאשר נתפסו בגבול טורקיה/יוון ונכלאו ביוון.
חילוץ בדרך קפואה ע.6 | ICE ROAD RESCUE S.6
החל מ-5 באוקטובר, ימי שלישי בשעה 21:00, בערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק. סערות ארקטיות מביאות את החורף הקר ביותר מזה עשור – אך מבלי לחשוש מהמעלות שצונחות למינוס 30 צלזיוס, גיבורי כביש הקרח מסכנים את חייהם כדי להציל נהגים בסכנה. בדרום, הבוסים תורד ובג'וארן מתמודדים עם איומים בלתי צפויים וחברות מתחרות, כדי להגן על השטחים שלהם. באוברהאלה, ג'ו רוג'ר חוזר מפציעה – מוכן להוכיח שהוא עדיין מלך הצפון הבלתי מעורער.
דייגי הטונה עונה 10 | WICKED TUNA S10
החל מ-10 באוקטובר, ימי ראשון בשעה 21:00, בערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק. באחד מאתרי הדייג המווסתים ביותר על פני כדור הארץ, דייגי הטונה הענקיים של גלוסטר נאבקים כדי להתפרנס ולתפוס טונה אחת בכל פעם.
שבוע החלל | SPACE WEEK
החל מ-4 באוקטובר, יום שני בשעה 13:00, בערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק. החלל – הגבול האולטימטיבי. עדיין יש לנו כל כך הרבה מה לחקור ולגלות על היקום האינסופי והיפה הזה. הצטרפו אלינו לשבוע של חקר חלל, שבמסגרתו ישודרו תכנים מרתקים רבים, בניהם: מעבר ליקום | קוסמוס: עולמות אפשריים | גאונות על פי סטיבן הוקינג | תעלומות חלל
חודש ההיסטוריה השחורה |BLACK HISTORY MONTH
החל מ-1 באוקטובר, ימי שישי בשעה 21:00, בערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק. כחלק מקידום ערכים של גיוון והכלה, נשיונל ג'יאוגרפיק חוגגת את חודש אוקטובר כחודש ההיסטוריה השחורה. הספיישל, שישודר בכל יום שישי במהלך החודש, יכלול תכנים מיוחדים שנבחרו בקפידה, המכבדים את ההיסטוריה השחורה, בניהם: הקיץ האדום | לחשוף את ספינות העבדים של אמריקה | התקוממות: מורשתו של נט טרנר | היטלר – הקרב האחרון
נשיונל ג'יאוגרפיק WILD אוקטובר 2021
כלבים בהפרעה ע.2 | DOG: IMPOSSIBLE S.2
החל מ-11 באוקטובר, ימי שני בשעה 19:00, בערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק WILD. המומחה להתנהגות הכלבים, מאט בייסנר, וצוותו מסייעים לבעלי הכלבים ללמוד להתמודד עם בעלי החיים התוקפניים והבלתי מובנים שלהם, ולחלץ ולשקם כלבים ממקלטים מקומיים שאותם מתקנים אחרים דחו.
חודש התנינים | CROCTOBER
החל מ-10 באוקטובר, ימי ראשון בשעה 19:00, בערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק WILD. נשיונל ג'יאוגרפיק WILD ישדר החודש את CROCTOBER, ספיישל ראשון המוקדש לאחד הטורפים הפראיים ביותר של הטבע: התנין. בכל שנה טורף ערמומי ואכזרי זה עומד למבחן על ידי האתגרים הקיצוניים של הטבע, מאבקי דומיננטיות מסוגו והכישורים והנשק המושלמים לצוד את טרפו. במסגרת הספיישל, ישודר בבכורה: תנין מפלצת: האוסף ע.4.
WORLD ANIMAL DAY | יום החיות הבינלאומי
מרתון של 24 שעות, ביום שני, 4 באוקטובר. נשיונל ג'יאוגרפיק WILD יקיים מרתון של 24 שעות ב -4 באוקטובר, לרגל יום החיות העולמי. המטרה היא לשפר את תקני הרווחה ברחבי העולם. הרעיון מאחורי חגיגת יום החיות העולמי הוא לאחד את האגודות לרווחת בעלי חיים ולחבר אותן לכוח עולמי כדי להפוך את העולם למקום טוב יותר עבור החיות. באמצעות מודעות וחינוך מוגברים, אנו יכולים ליצור עולם בו בעלי החיים מוכרים כיצורים חיים, אשר רווחתם מקבלת תמיד את מלוא תשומת הלב.
HOT עם פשוט ג'ו Ordinary Joe
דרמה של רשת NBC שנוצרה על-ידי צמד התסריטאים והמפיקים המועמדים לפרס ה"אמי" גארט לרנר וראסל פרינד ("האוס"), שגם מפיקים את הסדרה. הסדרה תעלה בסמוך לשידור בארה"ב. בסדרה מככבים ג'יימס וולק ("השומרים", "מד מן"), נטלי מרטינז ("ממלכה"), צ'רלי ברנט ("בובה רוסית", "את") ואליזבת' לייל ("עד עצם היום הזה"). במרכז הסדרה עומד ג'ו קימבריו (וולק), שבטקס סיום הקולג' שלו קיבל החלטה גורלית. הסדרה עוקבת אחר שלושת צירי הזמן האפשריים שיתפתחו כתוצאה מכל אחת מהאפשרויות שניתנו לו, ובוחנת את השאלה כיצד חייו היו נראים אם היה מקבל החלטה המבוססת על אהבה, נאמנות או תשוקה? עוד משתתפים בסדרה טדי סירס ("הסקס של מאסטרס"), אדם רודריגז ("מחשבות פליליות", "רוזוול"), ודיוויד וורשופסקי ("קפטן פיליפס"). ימי רביעי ב-20:45 ב-HOT3, ב-HOT VOD וב-NEXT TV
Illumination אילומיניישן עם סרט האנימציה החדש סופר מריו
הסרט יופץ ברחבי העולם במהלך עונת החגים 2022. סרטי יוניברסל ישחררו את הסרט בצפון אמריקה ב-21 בדצמבר 2022, כאשר לוח הזמנים לשחרור מדינות ואזורים נוספים יוכרז במועד עתידי. הסרט ימומן במשותף על ידי סרטי יוניברסל ונינטנדו. בנוסף, שתי החברות הכריזו על השחקנים שידובבו את הדמויות מריו (כריס פראט), הנסיכה פיץ' (אניה טיילור-ג'וי), לואיג'י (צ'רלי דיי), באוזר (ג'ק בלאק), קרפדה (קיגן-מייקל קי), דונקי קונג (סת' רוגן), קרנקי קונג (פרד ארמיסן), קאמק (קווין מייקל ריצ'רדסון) וספייק (סבסטיאן מניסקלקו). כל שחקן מדובב לוהק בהתאם ליכולתו לגלם את הרוח הייחודית של אופיו של הגיבור המצוייר.
סרט אנימציה חדש זה יופק על ידי כריס מלדנדרי מ- Illumination ושיגרו מיאמוטו מנינטנדו, בבימויו של אהרון הורבט ומייקל ג'ליניק, ששיתפו פעולה בעבר בסדרת האנימציה Teen Titans Go! והסרט Teen Titans Go! To the Movies. התסריט של הסרט ייכתב על ידי מתיו פוגל, שקרדיטים לכתיבתו כוללים את סרט לגו 2: החלק השני ואת הסרט של Illumination הקרוב מיניונים: עלייתו של גרו.
"מריו ולואיג'י הם שניים מהגיבורים האהובים ביותר בסרטים הפופולריים, ואנחנו גאים לקבל את ההזדמנות הייחודית לעבוד כל כך קרוב עם שיגרו מיאמוטו והצוות בעל הדמיון הנרחב בנינטנדו כדי להפיח חיים בדמויות האלה בסרט אנימציה, שלא כמו כל סרט ש- Illumination עשתה עד כה", אמר כריס מלדנדרי, מייסד ומנכ"ל Illumination, ומנהל חיצוני של נינטנדו.
"אנחנו משתפים פעולה עם כריס וצוותו המנוסה לא רק כדי ליצור סרט אמין לדמות, אלא יצירת בידור חדשה שמעוררת לחיים את האחים סופר מריו על המסך, ומאפשרת לכולם ליהנות. ההפקה עד כה היא טובה מאוד, ושני הצדדים לומדים הרבה זה מזה. אנו מבקשים בענווה מהמעריצים לחכות עוד קצת לבכורה, ואנחנו מקווים שהם מצפים לראות את הדמויות הייחודיות של האחים סופר מריו על המסך הגדול", אמר שיגרו מיאמוטו, מנהל בנינטנדו.
סרט האנימציה של האחים סופר מריו, שיופק על ידי כריס מלדנדרי מ- Illuminationושיגרו מיאמוטו מנינטנדו, אמור לצאת בעונת החגים של 2022. הסרט יעלה בבכורה ב-21 בדצמבר 2022 בצפון אמריקה. לוח הזמנים לשחרור עבור מדינות ואזורים נוספים יוכרז במועד עתידי. הסרט ימומן במשותף על ידי סרטי יוניברסל ונינטנדו, שיצא ברחבי העולם על ידי סרטי יוניברסל.
חולית | DUNE
אפוס מסע מיתי ומלא רגש בעיבוד שלא נראה כמוהו על המסך הגדול. "חולית" מספר את סיפורו של פול אטריידס, נסיך מבריק ומחונן צעיר המגלה שעליו לטוס לכוכב הלכת המסוכן ביותר ביקום כדי להבטיח את עתיד משפחתו ואנשיו. כאשר מנהיגי האימפריה שמים את עינם וידם על הכוכב, מתחיל קרב איום על השליטה הבלעדית במשאב היקר ביותר ביקום.
בסרט מככב טימותי שאלאמה ("קרא לי בשמך", "נשים קטנות") בתפקיד פול, ולצידו רבקה פרגוסון, אוסקר אייזק, ג'וש ברולין, סטלן סקארסגארד, דייב באטיסטה, זנדאיה, ג'ייסון מומואה, וחוויאר בארדם. בימאי: דניס וילנב ("המפגש", "אסירים"), ארה"ב 2021. הפצה טוליפ אנטרטיינמנט ישראל בהפצה עולמית של חברת Warner Bros©. הסרט הוצג בבכורה עולמית בפסטיבל ונציה. בבתי הקולנוע וגם באיימקס
סינמטק תל אביב עם אירועים מיוחדים באוקטובר
סינמה talk גיבורי תרבות מדברים קולנוע בהנחיית יונתן גת: סדרת מפגשים מרתקת במסגרתה יארח איש הרדיו (כאן) והמרצה לתרבות יונתן גת אושיות תרבות ישראליות לשיחה על יצירה, השראה והמסך הגדול. זו הזדמנות נדירה לפגוש מקרוב כמה מהיוצרים המרגשים, המצחיקים ומעוררי המחשבה של התרבות הישראלית העכשווית. בואו לשמוע
הסירו דאגה מליבכם | 9.10: אלמה היא אשתו הטרייה של הטייקון הישראלי נח ארבל. בעקבות מותו המפתיע היא יורשת חלק גדול מרכושו ואת הווילה שלו בקיסריה והופכת לאחת הנשים העשירות בישראל. מפגש עם חסרת בית ובתה מעורר באלמה יצר שהיה חבוי בתוכה, והיא מזמינה אותן לגור בווילה ודואגת לכל צרכיהן. השמועה מתפשטת וחסרי בית מכל הארץ עולים לרגל אל הווילה בקיסריה בחיפוש אחר מזור לכאבם. אלמה מתמסרת אליהם בכל מאודה ומספקת להם אוכל, ביגוד וטיפול רפואי. אקט הנתינה הטוטאלי מטעין אותה באנרגיות חדשות ומעניק לה עוגן של משמעות, אך גם חושף אותה למערכת של כוחות, אינטרסים וניצול שמאיימת על האוטופיה הפראית שיצרה. הזוכה בפרס הסרט הטוב בפסטיבל ירושלים 2021. ההקרנה בנוכחות הבמאי תום שובל.
סדנת סטוריבורד- היצירה הקולנועית הראשונה שלי עם תמר לינדר: הורים וילדים מוזמנים לחוויה קולנועית שמתחילה בסיפור. נקרא ביחד מתוך ספר שהפך לסרט ונצפה בסצנה. לאחר מכן נחבר תמונות לסיפור ונשאל שאלות מעולם כתיבת העלילה והעריכה. נגלה את האפשרויות השונות לספר סיפור וכיצד השאלות שעולות מגלות לנו את ההמשך. בסדנא הילדים יתנסו בהכנת סטוריבורד ויצרו תסריט מאויר קטן משלהם. לגילאי 7-9 בספריית הסינמטק.
סדנת מגלים עולם – מדברים על ילדים ממקומות אחרים עם תמר לינדר | 16.10: התסריטאית והבימאית תמר לינדר בסדנא חווייתית ובה נקרא מתוך הספר ״אלה-קרי הילדה מלפלנד״ ונשוחח על ילדים בתרבויות שונות. בהמשך נצפה בפרק ״מיו-לב הילד מכליל״ מתוך ״ילדים מכאן״- סדרה דוקומנטרית שנוצרה על ידי הבימאית רות ליטן בהשראת הספרים. בתום ההקרנה נשוחח על השאלות שעולות מהסרטון ובכלל, על מה זה אומר להיות שונה ממש שאני מכיל ולגדול בסביבה כפרית. לגילאי 5-7. בספריית הסינמטק.
אל תוך האפלה: 12 קלאסיקות פילם נואר: סינמטק תל אביב גאה להציג קולקציה של 12 קלאסיקות פילם נואר, כל אחת מהן היא יצירת מופת בפני עצמה, וביחד הן מרכיבות מארג של אחד הסגנונות המרתקים והמעוצבים ביותר בקולנוע. יוקרנו הסרטים: הנץ ממלטה | 12.10 + 13.10, ביטוח חיים כפול | 13.10 + 15.10, הרוצחים | 14.10, לילה ועיר | 16.10, מעבר אפל | 17.10, במקום בודד | 18.10+20.10, משוגעים לאקדח | 21.10, החום הגדול |24.10 + 27.10, נשק אותי למוות | 25.10, ההרג | 26.10, ליל הציד | 27.10, מגע של רשע | 29.10
שבוע הקולנוע התורכי: מגפת הקורונה שפקדה את העולם בשנתיים האחרונות גרמה משברים חריפים כמעט בכל תחומי החיים, והעצימה את האתגרים שמדינות רבות בחרבי העולם מתמודדות עימם בשנים האחרונות. גם בתורכיה, המשבר הנוכחי הצטרף אל האתגרים והקשיים שהמדינה התמודדה איתם בעשור האחרון: ניסיון הפיכה ב-2016, מתחים פוליטיים וחברתיים, גלי הגירה, סכסוכים אתניים ואף סדרה של אסונות טבע חמורים. המתחים המתמשכים בתורכיה- בין ישן לחדש, בין דתי ולחילוני ובין לאומי לרב תרבותי- התעצמו ביתר שאת. גם תחומי האמנות והתרבות חוו משבר עמוק אשר הגביר את תחושת התמוטטות הסדר הישן ואף התהוותה של מציאות חדשה. שבוע הקולנוע התורכי בסינמטק הוא סדרת סרטים והרצאות שיזם מכון ון ליר בירושלים. הסדרה מתקיימת זו הפעם השלישית, והיא מבקשת להביא אל הצופים בישראל מעט מן האתגרים והמתחים, המוזיקה והפסיפס האנושי של תורכיה בעבר ובהווה. סרטי הסדרה אשר נבחרו בקפידה ורבים מהם הוצגו בפסטיבלי קולנוע ברחבי העולם וזכו בפרסים, מעניקים זוויות ראייה מעניינות וייחודיות וחופשים את סיפורם של האנשים בתורכיה ואת האתגרים הניצבים לפניהם. הסרטים מלווים בהרצאות מפי חוקרי תורכיה, שיציעו נקודות מבט מקוריות על יצירות הקולנוע ויקשרו אותן למציאות שבה הם נוצרו.
האלוף שלנו + הרצאה | 18.10- כאשר הליס מקבל הזדמנות להפוך לרוכב סוסים מקצועי, הוא בוחר לרכב על ״בולד פוינט״ סוס עיקש אך בעל פוטנציאל. הרומן שלו עם הסוס שני בחשיבותו רק לאהבה שמתפתחת בינו לבין בגום, המטפלת של הסוס. הליס ובולד פוינט זוכים להצלחה ומשתמשים בה כדי לחזק את רוחה של בגום שחלתה בסרטן. מלודרמה תורכית עשויה במיומנות נהדרת. לפני הסרט תתקיים הרצאתו של ד״ר עידו בן עמי ״יש סוסים שמדברים תורכית: סוסים ומרוצי סוסים בתורכיה בעבר ובהווה״.
עומאר ואנחנו + הרצאה | 21.10- איסמט פרש לאחרונה מתפקידו כמפקד משמר הגבול. הוא מתקשה להתרגל לאזרחות, אינו יודע כיצד לתקשר עם משפחתו ועם האנשים סביבו. בנו היחיד נסע לאמריקה וכעת אשתו רוצה להצטרף אליו. כאשר שני פליטים סורים עוברים לגור בשכנות אליו, בסמוך לגבול התורכי – יווני, איסמנט נאלץ לבחון מחדש את הדעות הקדומות וההשקפות הפוליטיות בהן דבק כל חייו. לפני הסרט תתקים הרצאתה של ד״ר גליה לינדנשטראוס ״כשמסתכלים על הים רואים מוות: על פליטים סורים בתורכיה״.
מועמד מקרי + הרצאה | 24.10- ד״ר כמאל גונר הוא רופא מצליח עם קליניקה פרטית ששואף לרוץ לראשות אחד מרבעיה איסטנבול. ראש המפלגה הבטיח להגיע לערב השקת הקמפיין שלו, ועד אז הוא מתרוצץ מפגישה לפגישה כדי להבטיח את תמיכתם של גורמים שונים ועל הדרך מפזר הבטחות שהולכות ומסתבכות ככל שהערב מתקדם. לפני הסרט תתקיים הרצאה של ד״ר דויגו אטלס ״המרוץ לכוח: הפוליטיקה של בחירות בתורכיה״.
הדרך של חסן | 25+30.10 – עלילת הסרט עוקבת אחר חסן, איכר המעבד את חלקת התפוחים שירש מאביו ונאבק ברשות המקומית שהחליטה להעביר קו מתח באמצע שדותיו. המסע המתוכנן שלו לחאג׳ במכה מאלץ אותו לקיים חשבון נפש עמוק.
בין שתי זריחות + הרצאה | 29.10 – קדיר ומשפחתו מחזיקים במפעל ליצור בדים. כאשר אחד העובדים נפצע במהלך עבודתו, יש למשפחה שתי ברירות: לשכנע את אשת הפועל לקבל פיצויים ולוותר על דיווח רשמי לשלטונות, או שאחד מבני המשפחה ייקח את האשמה וימלט מהמדינה. לפני הסרט תתקיים הרצאה של ד״ר עמרי אילת ״בין מקומי לגלובלי: מוסר, עבודה וקפיטל בתורכיה של היום״.
העיניים של איסטנבול + הרצאה | 31.10– דרך תיעוד עבודתו של הצלם התורכי הגדול ארה גולר מציע הסרט שלפנינו דיוקן מתמשך של איסטנבול ותורכיה כולה במהלך שבעת העשורים האחרונים. גולר, שנמנה על הקהילה הארמנית, שמר במהלך הקריירה על עין רגישה ואוהדת כלפי תושבי העיר והאופן שבו לכד את אלו, הם שהפכו את צילומיו לאמנות גדולה. לפני הסרט תתקיים הרצאתה של פרופ׳ מירי שפר-מוסינזון ״איסטנבול- העיר והאגדה: תורכיות וקוסמופוליטיות בעבר ובהווה״.
טרויה: מהאולימפוס להוליווד | 19.10: הרצאה מאת ד״ר איילת פאר מהמחלקה ללימודים קלאסיים, אוניברסיטת בר אילן. בשנת 2004 יצא לאקרנים הסרט ״טרויה״ מאת הבמאי הגרמני וולפגנג פיטרסן. היצירה השאפתנית נועדה להביא למסן הגדול את הסיפור האפי של מלחמת טרויה, המלחמה האדירה שעליה של המשורר היווני הקדום הומרוס. בהרצאה זו נבחן את הדרך המורכבת שבה מיתוסים עתיקים מעובדים עבור שוברי קופות מודרניים, ובעיקר ננסה לברר- לאן נעלמו האלים? לאחר מכן יוקרן הסרט טרויה. במרכז הסרט עומדת שאלה עצומה- האם אפשר באמת ובתמים לקחת את אחת מאבני היסוד של תרבות המערב ולשפוך אותה ממדיום אחד, מסורתי ורב שנים לתוך תבניתו של מדים אחר, מודרני לגמרי. אבל האמת היא שכל השוואה בין שתי היצירות היא חסרת ערך כך נדמה. העלילה עוסקת במאמציהם של מנלאוס, מלך ספרטה, ואחיו רב המזימות אגממנון, להשיב את אשת מנלאוס, הלנה, שברחה עם נסיך טרויה פאריס. השיטה: להטיל מצור על העיר עד שתושב הבוגדת.
התופת של דנטה | 28.10: לפני יותר ממאה שנה, הבמאים אדולפו פדובן, פרנצ׳סקו ברטוליני וג׳וזפה דה ליגואורו יצרו את הסרט העלילתו הראשון בהיסטוריה של הקולנוע האיטלקי. סרט ענקי חסר תקדים: 3 שנות צילום, 150 שחקניפ וניצבים, 100 סצנות והפצה בינלאומית. הצלחתו בקופות הייתה מסחררת. לרגל 700 שנה למותו של המשורר האיטלקי הגדול דנטה אליגיירי, בשנת 2021 יצר אדיסון סטודיו גרסה חדשה לפסקול הסרט. אדיסון סטודיו פנה למסורת הסרט האילם בליווי מוסיקה חיה ויצר לחן מקורי המורכב מצלילים ווקאליים ומכניים, השאולים מעולם הטבע ומתולדות המוזיקה המעובדים באמצעים טכנולוגים חדשים.
דוני דארקו – הקרנה מיוחדת לציון סוף העולם ו-20 שנה לציאת הסרט | 30.10: לפי הסרט, ה-30 באוקטובר הוא היום בו העולם יגיעו לקיצו. סרט הביכורים המורכב של ריצ׳רד קלי שהפך לסרט פולחן חוגג 20 שנה. פנטזיה על בחור בעייתי המתקשר עם דמות של ארנב ענק שמורה לו לבצע אקטים של אלימות יצירתית, בעיקר לאחר שמנוע של מטוס נוחת מהשמיים ומתרסק לו בתוך החדר. מבט נוקב לקרביים האפלים של התרבות האמריקנית מלווה בפסקול שכבר הפך לתופעה בעצמו.
כאן 11 עם חזרתה של קארפול קריוקי בפרקים חדשים
אחרי הפוגה קלה חוזר הקומיקאי אודי כגן חוזר לכיסא הנהג לשמונה פרקים חדשים (שבעה פרקי אירוח ופרק ספיישל נוסף עם קטעים שמעולם לא שודרו והפתעות נוספות), בהם ישתתפו נסרין קדרי, עידן חביב, ארקדי דוכין, עדן חסון, מוקי, משה פרץ ולהקת אתניקס. ביחד עם סדרת האורחים המרשימה שלו, כגן מתגלגל בנסיעות מצחיקות, מוטרפות, מפתיעות, מבדרות, בלתי צפויות וכמובן מוזיקליות בטירוף. גם הפרקים החדשים יישענו על העוגנים שבלב הפורמט: פאן, השתטות והמון מוזיקה טובה. אין דבר שלא יכול לקרות באוטו ומחוצה לו, ובכל פרק ישולבו עצירות ו"הפעלות" מקוריות שיותאמו לכל אורח: תחרות אכילת חריף עם זאב נחמה מ"אתניקס", תחרות זיהוי משוררים עם מוקי, נסיעה ברכבת הרים עם משה פרץ, דיג לילי במרינה עם ארקדי דוכין ופריקת עצבים ב"חדר זעם" עם נסרין.
עורכים: דנה פוליג ואודי כגן, במאית: דנה פוליג, בית הפקה: יואב גרוס הפקות
ערוצי דיסני היי לייטס אוקטובר 2021
בית הינשוף – עונה 2: 5 פרקים חדשים, ימים א-ה, 3-7.10 בשעה 14:20. לוז היא נערה רגילה שבטעות נתקלת בשער לעולם מכושף, שם היא מתיידדת עם המכשפה המרדנית אידה ועם לוחם קטן ומקסים בשם קינג.
קיקיוואקה: מחנה קיץ – עונה 5: פרק חדש בכל יום רביעי בשעה 21:00. לו מסתגלת לתפקידה החדש בתור מנהלת המחנה לאחר רכישתו ממשפחת רוס. דסטיני, פין ומתאו חוזרים למחנה, ולו מקבלת את פניהם של שני מדריכים חדשים, נואה ואווה, ושל מחנאית חדשה ומשונה, גוון.
סידני במקסימום – עונה 3: עונה חדשה – פרק חדש בכל יום שלישי בשעה 21:00. קומדיה המתרחשת במקביל בהווה ובפלשבקים לשנות ה-90. סידני ריינולדס, נערה מוחצנת שלומדת בחטיבת הביניים, חיה עם אביה מקס וסבתה הנמרצת והפרוגרסיבית ג'ודי, שלושה דורות תחת קורת גג אחת.
תזרמו עם זה – עונה 2: פרק חדש בכל יום חמישי בשעה 21:00. עקבו אחר משפחת בנט-בלאט המשולבת: רייצ'ל יוצאת-הצבא, בתה הפרועה בלייר, ביירון השדרן המגניב ובנו החנון אוון, בעוד הם מנסים לנהל משק בית רגיל. בני המשפחה, וכן גם השחקנים המגלמים אותם, נאלצים להתמודד עם כל מה שהחיים זורקים עליהם. התוכניות מצולמת בפני קהל שבוחר בזמן אמת מה יקרה לשחקנים בסצנות ועליהם פשוט "לזרום עם זה".
המופלאה: הרפתקאות ליידיבאג – עונה 4 :5 פרקים חדשים, ימים א-ה, 24-28.10 בשעה 15:05. מרינט הייתה יכולה להיות עוד נערה רגילה שמנסה לתמרן בין עבודות הבית ללימודי עיצוב האופנה ואהבתה הסודית לבן-כיתתה, אדריאן, אלא שלמרינט יש סוד: כשכוחות הרשע מאיימים על פריז, היא נעזרת בחברתה – השדונית המופלאה טיקי, כדי לשנות צורה ולהפוך לחיפושית – גיבורת-העל של פריז, ובעזרת גיבור אחר – החתול השחור (שהוא למעשה אדריאן) הם מצילים את פריז פעם אחר פעם מזעמו של עש-לילה המרושע, החומד את כוחות-העל שלהם.
עטופים – הסרט: יום חמישי 14.10 בשעה 21:00
ערוץ דיסני ג'וניור אוקטובר 2021
כוח פי.ג'יי עונה 4: 5 פרקים חדשים, 17-21.10, בשעה 18:35. קונור, אמאיה וגרג הופכים בלילה לילד חתול, ינשופונת וגקו. יחד הם כוח פיג'יי, גיבורי העל האמיצים שמגנים עלינו בלילה כדי להציל את היום, ומתגברים על נבלי הלילה השובבים בעזרת כוחות העל שלהם.
בלואי – עונה 2: עונה חדשה – 5 פרקים חדשים, ימים א-ה, 3-7.10 בשעה 19:00. הסדרה בלואי עוקבת אחר הרפתקאותיה של ילדה- גורת כלבים מסוג בלו-הילר בת השש. בלואי המקסימה והאנרגטית, גרה עם אביה, אמא, ואחותה הקטנה בת הארבע, בינגו.
בכל פרק, בלואי משתמשת באנרגייה חסרת הגבולות שלה בכדי לשחק במשחקים שמתפתחים בדרכים בלתי צפויות ומצחיקות.
מיקי מאוס: הרפתקאות מבולבלות: 3 פרקים חדשים, ימי שישי בשעה 16:30
ג'ייגנטו והדינוזאורים – עונה 2: ימי שישי בשעה 16:50
בעצמה Herself
'בעצמה' מגולל את סיפורה של סנדרה, אם צעירה השואפת לשקם את חייה ולספק בית בטוח לשתי בנותיה הקטנות. על מנת להצליח בכך, עליה לחמוק מאחיזתו של האקס המתעלל שלה, לעקוף בירוקרטיה של שיטת דיור כושלת, ולאחד קהילת חברים אשר יכולים לתמוך ולסייע לה. אירלנד/אנגליה, 2020. בימוי: פילידה לויד. שחקנים: קלייר דאן – סנדרה קלי | הארייט וולטר – פגי | קונלת' היל – אידו. אורך הסרט: 97 דקות. הפצה פורום פילם ובבתי הקולנוע.
HOT עם מגנום בלש פרטי Magnum P.I.
סדרת האקשן המצליחה של רשת CBS, היא עיבוד לסדרה המצליחה באותו השם שרה בין השנים 1980-1988. הגרסה החדשה של סדרת המשטרה נוצרה על ידי התסריטאי והמפיק המועמד ל"אמי" פיטר מ. לנקוב ("הוואי חמש-0", "מקגייוור") ואריק גוגנהיים ("הוואי חמש-0", "הורים במשרה מלאה"). הסדרה חודשה כבר לארבע עונות, וכעת העונה השנייה מגיעה לשידור ראשון בישראל רק ב-HOT! בסדרה מככבים ג'יי הרננדז ("סקנדל") בתור חייל לשעבר בחיל הים האמריקני שהופך לחוקר פרטי בהוואי ופרדיטה וויקס ("פני דרדפול") בתור סוכנת לשעבר בסוכנות הביון MI6 שכעת משמשת בתור מנהלת האבטחה במתחם בו הוא חי. תומס מגנום (הרננדז) הוא חייל לשעבר שעובד כבלש פרטי בהוואי וחי בביתו של הסופר המולטי-מיליונר רובין מאסטרס. אבטחת הבית מנוהלת על ידי ג'ולייט היגינס (וויקס), שמתקשה להתמודד עם נוכחותו של מגנום בשטח שלה. מגנום חוקר מקרי פשע חמורים בעזרתם של שני חבריו אורוויל "ריק" רייט (זאקרי נייטון, "הכול לטובה") ות'יאודור "TC" קאלווין (סטיבן היל, "אימפריית הפשע", "האישה מאחורי הנקמה"). עם צוות השחקנים של הסדרה נמנים איימי היל ("50 דייטים ראשונים", "מוארת"), טים קאנג ("המנטליסט"), דומיניק לומבארדוזי ("הסמויה", "האירי"), ג'ון בויד ("ארגו") והופעת אורח מיוחדת של השחקנית והזמרת סינדי לאופר. בנוסף, בסדרה משתתפות דמויות מסדרה אחרת של לנקוב וגוגנהיים, "הוואי חמש-0", שמתרחשת באותו יקום. החל מה-10.10, ראשון-חמישי בשעה 22:00. ב-HOT Zone וב-HOT VOD
זכייה שלישית ברצף לתאגיד השידור הציבורי בפסטיבל סרטים השנה
הסרט התיעודי "דיוקן" זכה הערב בפרס הסרט הטוב ביותר בפסטיבל חיפה. הסרט שיצרו יעל קיפר, רונן זרצקי וכיפאיה עיאיטי עוסק בסיפורה של אישה החיה בצל אלימות ומציירת דיוקנאות של נשים שנרצחו על ידי בני זוגן. זהו סרט ראשון המופק עבור כאן 11 והטלוויזיה בערבית – מכאן 33, והוא ישודר בשני הערוצים בקרוב.
זכייה שלישית ברציפות לתאגיד השידור הציבורי בפסטיבל סרטים. לאחר זכייתם של "לילות קיץ" בפסטיבל דוק אביב, ושל "מחברות שחורות" בפסטיבל ירושלים, זכה הערב הסרט התיעודי, "דיוקן", שיצרו יעל קיפר, רונן זרצקי וכיפאיה עיאיטי.
הסרט מספר את סיפורה של כיפאיה עיאיטי, תושבת עכו, שהותקפה באכזריות מספר פעמים על ידי בעלה העומד להשתחרר מהכלא. כדי להתמודד עם הפחד היא מציירת נשים שנפגעו ונרצחו על ידי בני זוגם, ובמסעה פוגשת אחיות, אימהות וילדות. כל מפגש הופך לדיוקן של נרצחת ולכתב אישום נגד החברה, המשטרה ובתי המשפט בישראל. הסרט הינו סרט ראשון המופק עבור כאן 11 והטלוויזיה בערבית -מכאן 33 וישודר בשניהם בקרוב.
בנוסף ל"דיוקן" התמודדו השנה בפסטיבל הסרט "מרגלים מבית", על סוכני השב"כ המופעלים במעוזי הימין הקיצוני, ו"קלון" העוסק בפרשיות השחיתות של אשר ידלין ואברהם עופר בשנות השבעים.
הסרט לילות קיץ זכה בפרס אופיר בקטגוריית הסרט הדוקומנטרי הקצר
הסרט לילות קיץ שיצר הבמאי אוהד מילשטיין והופק עבור כאן 11 ,זכה הערב בפרס אופיר בקטגוריית הסרט הדוקומנטרי הקצר הטוב ביותר, זוהי זכייתו השנייה של הסרט בפרס חשוב לאחר שקטף את פרס הסרט הטוב ביותר בפסטיבל דוק אביב.
זוהי הזכייה הרביעית ברציפות של תאגיד השידור הציבורי בפרס. מלבד זכייתו של לילות קיץ בשני הפרסים החשובים זכו בפרסים גם מחברות שחורות בפסטיבל ירושלים, והסרט דיוקן בפסטיבל חיפה.
הסרט לילות קיץ, הוא מסע אל תוך נבכי מחשבתו של עלוה בן ה-6 לרוחבו של קיץ, ועד ליום הראשון של כיתה א'. מדי ערב עורך אוהד הבמאי עם בנו הבכור שיחות המתרחשות בלחש, בין ערות לשינה, ומאפשרות הצצה פנימה אל נבכי המחשבה הילדית, ברגעים האחרונים בטרם הגוף נרדם.
HOT היילייטס אוקטובר
ילדות סכסכניות: סדרה חדשה. "ילדות סכסכניות" היא דרמה קומית על ליהי ולאה, צעירות שעוברות לגור ביחד בתל אביב. ליהי (מיה לנדסמן) היא סטודנטית לרפואה שעוזבת את בית הוריה ולאה (עינת הולנד) היא חרדית לשעבר שהתנתקה ממשפחתה הלא מתפקדת. למרות ההבדלים הברורים בניהן – ליהי לסבית ולאה סטרייטית, ליהי בקשר הדוק עם הוריה החונקים וללאה אין בית לחזור אליו, ליהי יודעת בדיוק איך העתיד שלה יראה ולאה מסרבת לתכנן מה יקרה לה מחר בבוקר – נרקמת בניהן שותפות גורל גדולה, שהופכת לדבר הכי טוב והכי רע שקרה לשתיהן. תסריטאית ראשית: שיר ראובן, במאית: טליה לביא, חברת הפקה: יואב גרוס. במהלך אוקטובר רק ב-HOT3, ב-HOT VOD וב-NEXT TV
יורשים – עונה 3 –Succession : עונה חדשה. יורשים Succession, סדרת הדרמה של רשת HBO שנוצרה על ידי המועמד לאוסקר ג'סי ארמסטרונג ("פיפ שואו", "בסוד העניינים"), חוזרת לעונה שלישית בהפקתם של המועמד ל"גלובוס הזהב" וויל פארל, זוכה ה"אמי" פרנק ריץ' ("Veep"), קווין מסיק ("ג'ק ריצ'ר") וזוכה האוסקר אדם מקיי ("מכונת הכסף", "אנטמן", "והרי החדשות"). העונה השלישית ממשיכה להתמקד בכוח, פוליטיקה, כסף ומערכות היחסים במשפחה עשירה ולא מתפקדת שהעומד בראשה, לוגאן רוי (זוכה ה"אמי" ו"גלובוס הזהב" בריאן קוקס, "נירנברג"), הוא מנכ"ל אימפריית תקשורת בינלאומית גדולה. לאחר האמבוש של קנדל (זוכה ה"אמי" ג'רמי סטרונג, "כוננות עם שחר", "מכונת הכסף") על אביו לוגאן בסוף העונה הקודמת, לוגאן פותח את העונה בעמדת נחיתות. כדי לשפר את מצבו אל מול המהלך של קנדל, נאלץ לוגאן לעבוד קשה מתמיד כדי להבטיח לעצמו בריתות משפחתיות, פוליטיות וכלכליות. המתח גבוה מתמיד בעוד המאבק התאגידי מאיים להפוך למלחמת אזרחים בין בני משפחת רוי. "יורשים" היתה מועמדת לעשרות פרסים במהלך שתי עונותיה הראשונות וזכתה, בין היתר, בשני פרסי "גלובוס הזהב", בתשעה פרסי "אמי" וגרפה את פרס הבאפט"א לסדרה הבינלאומית הטובה ביותר. שבים לככב העונה גם המועמדת ל"אמי" שרה סנוק ("השקר היפה"), המועמד ל"אמי" ול"גלובוס הזהב" קירן קאלקין ואלן ראק ("שמתי ברז למורה") בתור בני משפחת רוי. בנוסף יצטרפו העונה לקאסט זוכה האוסקר אדריאן ברודי ("הפסנתרן"), זוכה ה"אמי" ו"גלובוס הזהב" אלכסנדר סקאסגארד ("שקרים קטנים גדולים"), המועמדת ל"טוני" סאנה ליית'ן ("התפשטות"), המועמדת ל"טוני" לינדה אמונד ("איש מזל התאומים") והמועמדת ל"אמי" ו"גלובוס הזהב" הופ דיוויס ("בטיפול" האמריקאית, "כבודו" האמריקאית). החל מה-18.10, ימי שני ב-22:00 ב-HOT HBO והחל משעות הבוקר ב-HOT VOD וב-NEXT TV
תרגיע – עונה 11 – Curb Your Enthusiasm: עונה חדשה. "תרגיע" ("Curb Your Enthusiasm"), הקומדיה זוכת "גלובוס הזהב" וה"אמי" של HBO, נוצרה על ידי יוצר "סיינפלד" לארי דיוויד שמגלם את עצמו. הסדרה שבה למסך ב-2017 לאחר הפסקה של יותר מ-6 שנים, וכעת היא חוזרת לעונה 11 וחדשה שתשודר ב-HOT בצמוד לארה"ב.
הסדרה "מתעדת" את חייו של לארי דיוויד, תסריטאי הוליוודי ממורמר וציני, אשתו שריל (המועמדת ל"אמי" שריל היינס), המנהל שלו, ג'ף (המועמד ל"אמי" ג'ף גארלין, "הגולדברגים") ואשתו של ג'ף, סוזי (סוזי אסמן, "ברוד סיטי"). "תרגיע", עם כמות גדושה של ציניות ומיזנתרופיה לא מזיקה, עוקבת אחר חיי היומיום של לארי ומראה כיצד בעיות קטנות ובנאליות לכאורה – כמו כוס קפה קרה או חולצה מוכתמת – יכולות להסתבך ולהתדרדר ללא שליטה. הסדרה מצולמת ללא תסריט והשחקנים מאלתרים את הדיאלוג בהתאם לקווים כלליים שניתנים להם בכל סצנה, מה שתורם לתחושת האותנטיות. החל מה-25.10, ימי שני בשעה 23:00 ב-HOT HBO והחל משעות הבוקר ב-HOT VOD וב-NEXT TV
לא בטוחה – עונה 5 – Insecure: עונה חדשה. "לא בטוחה" ("Insecure"), הסדרה הקומית של HBO, מבית היוצר של המועמדת ל"גלובוס הזהב" וה"אמי" איסה ריי חוזרת לעונה חמישית ואחרונה שתשודר בסמוך לארה"ב ב-HOT HBO. "לא בטוחה" היא קומדיה אותנטית, רגישה ושנונה העוקבת אחרי החברות בין שתי נשים שחורות – איסה (ריי) ומולי (איבון אורג'י) – המתמודדות עם הפגמים שלהן בעודן מנווטות בין חוויות מביכות בחיי היומיום. לאחר סיום העונה הקודמת אנחנו חוזרים לעונת הסיום עם הרבה שאלות פתוחות – האם יש סיכוי לחברות בין איסה ומולי? האם איסה תוכל לסלוח ללורנס לאחר שסיפר לה שהכניס אישה אחרת להיריון? העונה חוקרת את השאלה "אם החיים שלי לא נראים כמו שתכננתי שייראו, האם הם הצלחה או כישלון?" "לא בטוחה" היתה מועמדת לשני פרסי "גלובוס הזהב" וזכתה ב"אמי" אחד. היא זכתה בפרס "פיבודי" היוקרתי ולשבחי המבקרים בארץ ובעולם. החל מה-25.10, ימי שני ב-23:30 ב-HOT HBO והחל משעות הבוקר ב-HOT VOD וב-NEXT TV
אני, כריסטיאנה פ. – We Children Of Bahnhof Zoo: סדרה חדשה. "אני, כריסטיאנה פ." ("We Children Of Bahnhof Zoo") היא דרמת נעורים פרובוקטיבית גרמנית חדשה של אמזון שנוצרה על-ידי אוליבר ברבן ("גוונים של אשמה"), אנט הס ופיליפ קאדלבאך ("בושם"), שגם ביים. כעת, הסדרה מגיעה לשידור רק ב-HOT. בסדרה מככבים יאנה מקינון ("נערה יפה"), לינה אורזנדובסקי ("המובסים", "דארק"), ליאה דרינדה ומיכאלנג'לו פורטוצי.
הסדרה היא עיבוד טלוויזיוני חדש לסרט הקולנוע המיתולוגי מ-1981, שמבוסס על האוטוביוגרפיה של כריסטיאנה פלשרינו. הספר והסרט קיבלו מעמד של קאלט באירופה מיד לאחר צאתם ועזרו להעלות את המודעות להתמכרות להרואין. לאחר שכריסטיאנה (מקינון) בורחת מבית הוריה ומתחילה ללמוד בבית ספר חדש, היא פוגשת את סטלה (אורזנדובסקי) – בחורה קלילה ומגניבה שמכירה לכריסטינה חבורה מוזרה ומגוונת של חברים. ביחד, השישה פוקדים את סצנת המועדונים ומסיבות האנדרגראונד של ברלין. כריסטיאנה חיה איתם את חייהם הפרועים – חיים שבהתחלה נראים לה כמו חגיגה של צבע, חברות וריגושים. החל מה-27.10, ימי רביעי בשעה 22:50 ב-HOT HBO וכל הפרקים ב-HOT VOD וב-NEXT TV
המרדף אחרי האהבה – The Pursuit Of Love: סדרה חדשה. "המרדף אחרי האהבה" ("The Pursuit Of Love") היא מיני-דרמה רומנטית בריטית חדשה של רשת ה-BBC. הסדרה מבוססת על רב-המכר הנועז של ננסי מיטפורד באותו השם. הספר הוא אוטוביוגרפי ומספר על חייה של מיטפורד בחוג העילית הלונדוני באותה תקופה. הסדרה נוצרה, נכתבה ובוימה על-ידי אמילי מורטימר ("דול ואם"), שגם משתתפת בסדרה בתפקיד משני. בסדרה מככבים זוכת פרס ה"סאג" לילי ג'יימס ("אחוזת דאונטון"), אמילי ביצ'הם ("קרואלה"), המועמד לפרס ה"אמי" ו"גלובוס הזהב" אנדרו סקוט ("פליבג", "שרלוק") והמועמד ל"גלובוס הזהב" דומיניק ווסט ("הסמויה", "הרומן"). הסדרה, שמתרחשת באנגליה בשנות ה-20 של המאה הקודמת, מספרת על לינדה (ג'יימס) ופאני (ביצ'הם) – שתי בנות דודות שמתגוררות בכפר אנגלי ומשתוקקות לעזוב את הכפר לטובת העיר הגדולה ולמצוא אהבה. לינדה היא רומנטיקנית חסרת תקנה ובעלת אופי הרפקתני שלא הולכת לביה"ס מכיוון שאביה מתעב נשים מלומדות, בעוד פאני היא בחורה טובה ושקטה בעלת ציונים טובים. שתיהן מחכות שחייהן יתחילו כשהן פוגשות בגבר אקסצנטרי שגר בקרבתן – לורד מרלין (סקוט).
החל מה-19.10, ימי שלישי בשעה 22:00 ב-HOT HBO וכל הפרקים החל ב-HOT VOD וב-NEXT TV
זאב זאב – Cry Wolf: סדרה חדשה. "זאב זאב" ("Cry Wolf") היא דרמה דנית עוכרת שלווה שנוצרה על-ידי היוצרת הדנית מאג'ה ג'ול לארסן ("הממשלה"). לאחר שהולי בת ה-14 כתבה חיבור לביה"ס בו היא מתארת אלימות פיזית שחוותה מצד אביה החורג, מגיע דיווח ללארס, עובד סוציאלי שמחליט לעבוד מהר ולהוציא את הולי ואת אחיה הקטן מבית הוריהם ולהכניסם למשפחת אומנה. הוריה של הולי מכחישים את האשמותיה הקשות מכל וכל, ולארס נאלץ למצוא דרך להבין מי מבני המשפחה משקר. בדרך לגילוי האמת הוא חושף סוד משפחתי קבור. החל מה-6.10, ימי רביעי ב-22:00 ב-HOT HBO וכל הפרקים ב-HOT VOD וב-NEXT TV
האוס – עונות 1-8 –House : כל העונות. "האוס" ("House") היא דרמת בית-חולים אמריקאית של רשת FOX מהיוצר זוכה ה"אמי" דיוויד שור ("הרופא הטוב"). כל שמונה העונות של הסדרה המצליחה יעלו ל-HOT VOD. הסדרה, שגרפה שני פרסי "גלובוס הזהב" ו-5 פרסי "אמי", עוקבת אחר ד"ר גרגורי האוס (יו לורי) – מאבחן מבריק בעל שיטות אבחון לא קונבנציונליות. האוס הוא אדם קיצוני, גס רוח, מריר ומיזנתרופ שלא סומך על אף-אחד – לא על עמיתיו ובטח שלא על מטופליו. האוס הגאון והיהיר, מומחה למחלות זיהומיות, משגשג באתגרים לפענוח פאזלים רפואיים, יחד עם צוות מובחר של מאבחנים. שיטות העבודה שלו מסבכות אותו באופן קבוע עם מנהלת בית-החולים, ד"ר ליסה קאדי (ליסה אדלשטיין), שבאופן תמידי קרועה בין הכבוד שהיא רוחשת להאוס ואחוזי ההצלחה הגבוהים שלו, לבין הסכנה שהוא מעמיד את בית החולים לעיתים תכופות. במהלך אוקטובר כל הפרקים ב-HOT VOD וב-NEXT TV
האנטומיה של גריי – עונה 16 –Grey's Anatomy : חדש ב-HOT. "האנטומיה של גריי" ("Grey's Anatomy"), דרמת בית החולים המצליחה של ABC מבית היוצר של שונדה ריימס ("סקנדל", "המדריך לרוצח"), עוקבת אחרי רופאי בית החולים "סיאטל גרייס" על אהבותיהם, אכזבותיהם וחייהם המרגשים, כשברקע שלל מקרים רפואיים מרתקים. לאחר שד"ר ביילי (צ'אנדרה ווילסון, "פרנקי ואליס") פיטרה אותם על הונאת ביטוח, מרדית' (אלן פומפאו) נאלצת להילחם בבית משפט כדי לשמור על רישיונה כרופאה, וריצ'רד (ג'יימס פיקנס ג'וניור) ואלכס (ג'סטין צ'יימברס) עוברים לעבוד בבית חולים אחר; טדי (קים רייבר) מנהלת רומן לאחר אירוסיה לאואן (קווין מק'קיד, "רומא"); אמיליה (קתרינה סקורסון) מתמודדת עם הריונה המפתיע ועם זהות האב; ג'קסון (ג'סי וויליאמס) ומגי (קלי מקרירי) מתמודדים עם פרידתם; ג'ו (קמילה לאדינגטון) חוזרת מהמחלקה הפסיכיאטרית. כל הפרקים ב-HOT VOD
האקסית המטורפת – עונה 4 –Crazy Ex-Girlfriend: חדש ב-HOT. העונה הרביעית והאחרונה של הקומדיה המוזיקלית המצליחה של רשת CW, שנוצרה על ידי רייצ'ל בלום (שגם מככבת בתפקיד הראשי) ואלין ברוש מקינה ("השטן לובשת פראדה"), מצטרפת לשלוש העונות הראשונות ומגיעה לראשונה ל-HOT VOD. במשך ארבע עונותיה גרפה הסדרה ארבעה פרסי "אמי" ופרס "גלובוס הזהב". רבקה באנץ' (בלום) היא עורכת דין מצליחה מניו יורק שעומדת לקבל קידום נחשק במשרד בו היא עובדת. מפגש מקרי עם אהבת נעוריה, ג'וש צ'אן (וינסנט רודריגז ה-3, "השורד המיועד") מדרבן אותה לנטוש את חייה ולעקור לווסט קובינה שבקליפורניה במטרה לזכות מחדש בליבו של ג'וש. העובדה שג'וש נמצא במערכת יחסים רצינית לא תעצור את רבקה – ואם זה לא מטורף מספיק, כל זה קורה תוך כדי שירה וריקודים. בעונתה האחרונה של הסדרה, רבקה צריכה להתמודד עם הודאתה באשמה בסוף העונה הקודמת, נת'ניאל מחפש נחמה וחושב שימצא אותה רחוק מהבית וג'וש מחפש תשובות לבעיות בחייו. החל מה-13.10 כל הפרקים ב-HOT VOD
ברוקלין תשע תשע – עונה 8 –Brooklyn Nine Nine : עונת הסיום. "ברוקלין תשע-תשע" ("Brooklyn Nine-Nine") היא סדרה קומית של רשת Fox מבית היוצר של המפיקים והתסריטאים זוכי ה"אמי" דן גור ומייקל שור ("מחלקת גנים ונוף", "המקום הטוב"). העונה השמינית והאחרונה של הקומדיה המופרעת, שגרפה שני פרסי "גלובוס הזהב" ושני פרסי "אמי", מגיעה ל-HOT קומדי סנטרל. "ברוקלין תשע-תשע" עוסקת בתחנת המשטרה הניו יורקית ובעיקר בכוכב העולה שלה, הבלש ג'ייק פרלטה (זוכה ה"אמי" ו"גלובוס הזהב" אנדי סמברג, "סאטרדיי נייט לייב"), שמחזיק בשיא מעצרים ואגו ענק למרות שמעולם לא נאלץ לעבוד קשה מדי או להיצמד לחוקים. אחרי הגעתו של קצין חדש וקשוח לתחנה, הולט (זוכה ה"אמי" אנדרה ברואר, "רצח מאדום לשחור"), מעמדו של ג'ייק מתערער והוא נאלץ להיאבק על מקומו. בעונה השמינית התחנה עוברת שינויים רבים בעקבות מגפת הקורונה והמחאה על מותו של ג'ורג' פלויד. רוזה (סטפני ביאטריז, "משפחה מודרנית") מתפטרת מעבודתה והופכת לחוקרת פרטית לאחר שאיבדה אמון במערכת; הולט (אנדרה ברואר) מתקשה לתחזק את מערכת היחסים שלו עם קווין (מארק אוון ג'קסון, "המקום הטוב"); היצ'קוק (דירק בלוקר) פורש ומנסה למצוא דרכים לשמור על קשר עם סקאלי (ג'ואל מקינון מילר, "אהבה גדולה"); וג'ייק ואיימי (מליסה פומרו, "אחת שיודעת") מנסים לאזן בין עבודתם בתחנה לבין היותם הורים טריים. החל מה-17.10, ראשון-חמישי ב-22:05 ב-HOT קומדי סנטרל
מגנום בלש פרטי – עונה 2 – Magnum P.I: עונה חדשה. "מגנום בלש פרטי" ("Magnum P.I."), סדרת האקשן המצליחה של רשת CBS, היא עיבוד לסדרה המצליחה באותו השם שרה בין השנים 1980-1988. הגרסה החדשה של סדרת המשטרה נוצרה על ידי התסריטאי והמפיק המועמד ל"אמי" פיטר מ. לנקוב ("הוואי חמש-0", "מקגייוור") ואריק גוגנהיים ("הוואי חמש-0", "הורים במשרה מלאה"). הסדרה חודשה כבר לארבע עונות, וכעת העונה השנייה מגיעה לשידור ראשון בישראל רק ב-HOT! בסדרה מככבים ג'יי הרננדז ("סקנדל") בתור חייל לשעבר בחיל הים האמריקני שהופך לחוקר פרטי בהוואי ופרדיטה וויקס ("פני דרדפול") בתור סוכנת לשעבר בסוכנות הביון MI6 שכעת משמשת בתור מנהלת האבטחה במתחם בו הוא חי. תומס מגנום (הרננדז) הוא חייל לשעבר שעובד כבלש פרטי בהוואי וחי בביתו של הסופר המולטי-מיליונר רובין מאסטרס. אבטחת הבית מנוהלת על ידי ג'ולייט היגינס (וויקס), שמתקשה להתמודד עם נוכחותו של מגנום בשטח שלה. מגנום חוקר מקרי פשע חמורים בעזרתם של שני חבריו אורוויל "ריק" רייט (זאקרי נייטון, "הכול לטובה") ות'יאודור "TC" קאלווין (סטיבן היל, "אימפריית הפשע", "האישה מאחורי הנקמה"). הופעת אורח מיוחדת של השחקנית והזמרת סינדי לאופר. החל מה-10.10, ראשון-חמישי בשעה 22:00 ב-HOT Zone וב-HOT VOD
צוות הצלה – עונה חדשה: העונה החדשה מביאה עוד הרפתקאות מותחות ומצחיקות וגם תעלומה אחת מסתורית במיוחד שלוקחת את הצוות מהשכונה המוכרת אל מבצע חילוץ נועז בלב ים! דמות חדשה ומסתורית מצטרפת אל הצוות – ג'ול מצוות ריגול עם הרכב הכי קול בשכונה – מצויד באנטנה מגניבה שעוזרת לחשוף מזימות מסוכנות מאד. פגע שלא מפספס הזדמנות להסתבך ולהגזים, ומלי שנסחפת לכל הרפתקה, יחד עם עוד דמויות אורחות מפתיעות כמו שולה מצחיקולה, הדודה הכי משוגעת באיזור, מר קלוץ המוכר המבולבל של חנות החיות השכונתית וגם גם כמה כלבים, דגים ותוכי אחד ירוק – יש למה לחכות! חינם ב-HOT VOD young
בועטות – עונה חדשה כל שבוע : דרמה קומית אודות חבורת בנות המקימות לראשונה קבוצת כדורגל בנות. הסדרה מתמקדת במארני, כדורגלנית נלהבת שמגלה שבגילה היא כבר לא יכולה להמשיך ולשחק עם הבנים. יחד עם חברתה הטובה, ליב, היא מגייסת בנות נוספות "משולי החברה" ויוצרת את קבוצת הבנות MIGHTY MUSTANGS. כנגד כל הסיכויים, הבנות יעמדו מאוחדות ויתגברו על כל הקשיים שמנסים להערים עליהן מכיוון המועדון, הבנים או כל אחד אחר שחושב שבנות פשוט לא מספיק טובות בכדורגל. כל זאת בעוד הן מתמודדות עם היותן בנות מתבגרות, עם כל מה שמשתמע מכך – איך להיות חברה טובה, אחות טובה, בת טובה, או בת זוג אוהבת. החל מה-14.10 חינם רק ב-HOT VOD young
סרטים מסוכנים 1948: אמצעי מאוחר וסרט מסוכן של ניר עברון בליווי תזמורתי חי
הקרנת שני סרטיו האחרונים של האמן ניר עברון, בליווי תזמורתי חי של נגני אנסמבל המאה ה-21. הסרטים – סרט מסוכן (2019, 34 דק') ו-אמצעי מאוחר (2020, 16 דק') – עוסקים בפעילות של המחתרת היהודית שהוקמה לפני קום המדינה – לח"י ומבוססים על סרטי פילם 16 מ"מ אילמים שנמצאו באחרונה בארכיון לח"י וזו חשיפתם הראשונה לציבור מאז שצולמו בתל אביב ובאתרים נוספים בארץ בשנת 1948. הסרט אמצעי מאוחר הוא מעין מאמר-קולנועי שבו מוצגים חומרי הארכיון הכוללים פעולות ואימונים של חברות וחברי המחתרת בליווי קריינות המתארת את המחקר שערך עברון סביב החומרים וחושפת את מהלך הכנת הסרט. סרט מסוכן עשוי אף הוא מחומרי הארכיון שנמצאו ומוקרן בליווי פס הקול המקורי שהולחן עבורו על ידי המלחין גיא שטרנברג, ומבוצע על ידי נגני אנסמבל המאה ה-21. חומרי הארכיון באדיבות העמותה להנצחת לוחמי חירות ישראל (לח״י) וחלליהם.
ביצוע של פרק מיצירה נשכחת לרביעית כלי מיתר מאת המלחינה בת העיר תל אביב, ורדינה שלונסקי, בביצוע נגני אנסמבל המאה ה-21. הרביעייה לכלי מיתר, אחת מיצירותיה המעניינות ביותר של שלונסקי, חוברה בשנה שבה צולמו החומרים מארכיון לח"י – 1948. שנה לאחר מכן, זכתה הרביעייה בפרס בלה ברטוק בבודפשט. בסגנון כתיבתה בולט סגנון אירופי הכולל אלמנטים מודרניים לצד השפעה ניכרת של הכתיבה המסורתית לרביעיית מיתרים. היצירה מארכיון המרכז והספרייה למוזיקה ע"ש פליציה בלומנטל בתל אביב.
מלחין פסקול סרט מסוכן : גיא שטרנברג (ברלין) | נגני אנסמבל המאה ה-21: דפנה יצחקי (חליל צד), יעל ברולסקי (כינור), אנדריאה האלם (כינור), עמית לנדאו (ויולה), גל ניסקה (צ'לו), ערן בורוביץ' (קונטרבס) | ייזום והפקה: מרסל לקידום אמנות ותרבות (ע"ר) | אוצרת: עדי אנגלמן | מפיק בפועל: קובי אבן-חיים | מנכ"ל המרכז למוזיקה ע"ש פליציה בלומנטל: ד"ר גיא דוביוס | מנכ"ל אנסמבל המאה ה-21: דן יוהס | מנכ"לית תאו מרכז לתרבות הרצליה: סיגי פרל | מנהלת תכנית אירועים בית חנה תל אביב: ים בן-נון | עיצוב גרפי: נדב שלו | תקשורת ויח"צ : הפלטפורמה לאמנות – ישראל אליהו | תודה: יואב קדמון – בית חנה, יעל מאור – מרסל לקידום אמנות ותרבות, ענת ויקס – המרכז למוזיקה ע"ש פליציה בלומנטל, אדר' אסף לרמן, אייל דה ליאו, עדנה פאסט, אמנון רכטר.
הסרט אמצעי מאוחר (2020) מאת ניר עברון מבוסס על תיעוד נדיר שנמצא על גבי סרטי צילום (פילם) 16 מ“מ בארכיון עמותת ארגון המחתרת היהודית לח"י (לוחמי חירות ישראל) בתל אביב. חומרים ארכיוניים אלה, שזוהי חשיפתם הראשונה לעין הציבור, כוללים תיעוד של הווי לוחמים, פעולות אנשי ונשות לח“י לפני ואחרי הקמת מדינת ישראל וכן שחזורים מבוימים של פעולות שונות שערכו לוחמי הארגון במיוחד לצורך התיעוד המצולם. בחיבור וידאו זה חושף עברון בגלוי ותוך עירוב הצופים, באמצעות טקסט ששם בפי קריין, לבטים, השערות וגילויים שהתלוו למחקר ההיסטורי-חזותי שערך בהתמודדות עם הסרטים. עברון בחר להשתמש במחקר החזותי הנרחב שערך אודות מקור וזהות החומרים כנקודת מוצא להעלאת תהיות, מחשבות והערות אודות הזיקות הרבות המתקיימות לאורך ההיסטוריה בין צילום ומלחמה, תיעוד ופרופגנדה, נוכחותם של עקבות חזותיים והרס. באופן מיוחד, במספר סצינות בחר עברון להתמקד במבטם של המצולמים כשהוא מצטלב עם מבטה של המצלמה – מבטו של הצלם וכרגע של הצופה. בבחירה להתעכב על הרגעים בהם המצולמים מישירים מבט למצלמה, כמו בבחירות נוספות שכיוונו אותו בעריכת החומרים הארכיוניים לכדי הסרט החדש, מבקש עברון לחשוף את האפראטוס הקולנועי התיעודי, לנתץ את הפוטנציאל האשלייתי המובנה בו ולהעמיד את מעשה ההתיעוד כתוצר חלקי, פגום או מוטה של בחירות סובייקטיביות, תלויות נסיבות והשקפת עולם.
סרט מסוכן (2019) מאת ניר עברון מבוסס אף הוא על קטעים מתוך סרט צילום (פילם) 16 מ״מ עלום שצולם ב-1948 ונתגלה לאחרונה בארכיון עמותת לח"י בתל אביב. הסרט המקורי מכיל תיעוד פעילויות סמויות של אנשי לח“י (לוחמי חירות ישראל) בימים שלפני ובסמוך להקמת מדינת ישראל. הקטעים בסרט נערכו מחדש בחמישה פרקים לכדי סרט חדש המתעד את חברי התנועה במהלך אימונים, מבצעי חבלה ובעת תליית כרזות תעמולה במרכז העיר תל אביב. באופן ייחודי ביחס לסרטי הצילום האחרים שנמצאו יחד איתו בארכיון לח״י, סרט הצילום הנ״ל עשוי צלולואיד ניטראטי – חומר גלם העלול להתלקח באופן בלתי צפוי כיוון שהאמולסיה הצילומית שלו היא וריאציה כימית של ניטרוגליצרין, רכיב עיקרי באבק שריפה. סרטי צילום כאלו אסורים לשימוש מאז שנות החמישים של המאה שעברה ונתונים למגבלות אחסון ותצוגה מחמירים ביותר. מצבו הפיזי של הסליל שנמצא היה ירוד: הוא היה שחוק, בלוי, שרוט, קרוע ומעוות – סימנים שהותירו בו תהליך ההתכלות היחודי של האמולסיה הצילומית המסוכנת ותנאי האיחסון הלא ניאותים. כל אלה דווקא תרמו לאיכויות הציוריות והפואטיות של הסרט החדש, איכויות העומדות בניגוד לתוכן המטריד והאלים שמופיע בהם. עד לרגע זה לא הובהרו נסיבות צילום החומרים ולא ידוע אם לסליל הצילום שנמצא קיימים עותקים נוספים.
פסקול הסרט, קומפוזיציה מקורית מודרנית עבור חמישיית מיתרים וחלילן, חוברה במיוחד עבור הסרט החדש בידי המלחין והמפיק הישראלי גיא שטרנברג. היצירה המוזיקלית שואפת להגיב, לשכלל ולהרחיב את הדימויים הנראים ולהדהד באמצעות הקול את המתח שבין קונקרטיות להפשטה.
ניר עברון הוא אמן, צלם ויצר סרטים, בוגר המחלקה לצילום בבצלאל ובעל תואר שני מבית הספר לאמנות Slade מאוניברסיטת לונדון. עברון בוחן בעבודותיו כיצד נבנות היסטוריות חברתיות ופוליטיות, ובאיזה אופן הן משתלבות באמצעי המדיה הצילומיים השונים המייצגים ומתווכים אותן. עבודותיו הוצגו בתערוכות יחיד ובתערוכות קבוצתיות רבות בארץ ובעולם. הסרטים אמצעי מאוחר ו-סרט מסוכן הופקות בסיוע מועצת הפיס לתרבות ולאמנות, ארטיס Artis קרן משפחת אוסטרובסקי ו- IL Collection.
הרצליה מרכז תאו לתרבות, וינגייט 168 | יום רביעי, 13.10.21. לרכישת כרטיסים
תל אביב בית חנה, שד' בן גוריון 75 | יום חמישי, 14.10.21. לרכישת כרטיסים
בסוף המופעים שיחה עם היוצר ניר עברון | משך האירוע: כ-80 דקות
אמנות ותערוכות
מוזיאון ישראל מציג במוזיאון רוקפלר ציור פרסקו בן כ-6000 שנה
ציור הקיר הכוכב מע'סול, המתוארך לתקופה הכלקוליתית (לפני כ-6,000 שנה), נמנה עם התגליות הארכאולוגיות המרתקות והחשובות במאה ה-20. הציור התגלה בשנת 1932 על ידי משלחת של חוקרים מהמכון האפיפיורי בירושלים, שחפרה באתר תלוליות ע'סול – יישוב כפרי קדום גדול בעמק הירדן המזרחי, צפונית לים המלח – והועבר לאחסון במרתפי מוזיאון רוקפלר.
הציור הוא מהקדומים שנוצרו בעולם בטכניקת תמשיח-הקיר, פרֶסקוֹ – ציור קיר בצבע על טיח לח, טכניקה שנודעת בעמידותה. לממצאים שנחשפו באתר יש חשיבות עצומה כי הם שהובילו את החוקרים להבין שלפניהם עדויות לתקופה בעלת סגנון וחומרים מובחנים ובזכותם נקבעו גבולותיה של התקופה הכלקוליתית (מיוונית כלקוס= נחושת; ליתוס=אבן) והתגבשו מאפייניה. בשנת 1936 הועבר הכוכב למשמורת במוזיאון רוקפלר. במרוצת השנים התדרדר מצבו, צבעיו דהו ומתארו נעלם. במהלך שנת 2015 טופל ושומר הכוכב על ידי צוות משמרים ברשות העתיקות, ועבודתם הבטיחה את שימורו לדורות הבאים.
כעת יכול קהל המבקרים במוזיאון רוקפלר להתרשם מכוכב מרהיב, שצויר לפני אלפי שנים, ומנציח טקסים, אמונות ומיתוסים קדומים. הפרסקו מוצג בגלריה הדרומית במוזיאון רוקפלר לארכאולוגיה החל מתאריך 13.10.21. אוצר התצוגה: פאוזי אבראהים
בית האמנים ירושלים עם תערוכות סתיו 2021
משה ריפנר / הולדתן של חיות הקודש (ציור): אוצרת: מאיה ישראל. ביומיום מתפרנס ריפנר כפועל בניין. בזמן היצירה, המכחול מחליף את הפטיש; הדיו והמים מחלחלים אל תוך אבני הבניין; העדין מביס את הקשה. תהליך ספיגה זה מוציא לאור את כתמי המים, המבקשים לחשוף משהו חמקמק ומשובש, השייך לעולמות שבהם נטוע האמן. חיכוך זה בין החוץ לבין עולמו הפנימי של האמן, מזמן לריפנר ערוץ חי להופעתם של דימויים המהדהדים דמויות מיתולוגיות, רשמים המחברים פיסות מנרטיבים קדושים וחילוניים, סיפורי חסידים, מעשיות ומדרשי חז"ל לצד השפעות ספרותיות מילדותו – אגדות עם אנגליות וגרמניות. וכך, בדומה לחיות ההיברידיות שברא אלוהים כדי לשאת את מרכבתו, שואף ריפנר לברוא עולם חדש באמצעות הרישומים. מפגש גלריה: יום שלישי, 16.11.2021 בשעה 17:00
שרון ברויאר / לאכול מהרצפה תערוכה בסדרת נדבך 22 (פיסול, מיצב): אוצרת: רותי סלע. שרון ברויאר פורשת בפני הצופים עולם שיש בו זליגה בין צורות חיים שונות: יצורי אנוש, בעלי חיים, צמחים ומוצרי צריכה. התערוכה מבקשת להעלות זיכרון חייתי ומזמינה אותנו לחוש ולראות את המבנים התרבותיים הסינתטיים שיצרנו באור חדש, משועשע ומודאג בו זמנית. דמויות אדם שרועות על הקרקע ומצמיחות איברים, משל היו עצים או שורשים. ירקות מונפשים מחקים התנהגויות אנושיות. התערוכה "לאכול מהרצפה" מתייחסת לשאלות של נימוס, תרבות והיגיינה. להרים מהרצפה ולאכול היא פעולה של לַקָּטים, המחזירה אותנו לריקוד שהיו מבצעים אבותינו, קופי האדם. השם מתייחס גם לפעולת האכילה, שהיא המניע למעשה החקלאי. תזונה מהאדמה היא פרקטיקה אנושית, הקיימת זה אלפי שנים. בעשורים האחרונים מתפתחות שיטות אלטרנטיביות לייצור מזון, ואנו הולכים ומתרחקים מהמקור. אם האדם מוציא לחם מהאדמה, אילו סוגי מזונות הוא יכול להוציא מהרצפה? מפגש גלריה: יום שבת, 6.11.21 בשעה 12:00
רוני פקר / מרובע משוכלל (מיצב): אוצרת: גילי זיידמן. ארוחת ערב עם צהוב זרחני. "זה לא בריא", אומרת אחת; "זה עם כורכום", עונה השנייה. ארבעה חומרים מרכיבים את התערוכה: בד קנבס, שקדי מרק, "פצפצים" ומרצפות שומשום; ואִתם הצבע, מובהק או חסר, חלקו דוהה בהדרגה ומשתנה התערוכה ניזונה ומתפתחת, הולכת בעקבות תולדות האמנות על מצע מופשט אמריקאי, גברי ולבן. שכבות של חומריות בוחנות במשחקיות ובכובד ראש את השפעותיו של בית גידול.. היחסים בין צורות, מרקמים ומשמעויות תלויות-מקום מתגבשים, והקריאה המקומית נעה בין פורמליזם לפופ-ארט, שחלקו רדי-מייד. תבניות העתקים, דפוסי פעולה – לייצר מתוכם את אותו הדבר, שוב, ואז למצוא את הפגמים, לכסות ולהאדיר. לדייק. לתחום את הצבע. במחשבה שהולכת אחר הגירויים וחוזרת מהחושים מזוככת; תודעה, המייצרת בעקבותיה תודעות. מפגש גלריה: יום שבת, 20.11.2021 בשעה 12:00
תומר רוזנטל / חצות תערוכה לזוכה הפרס לציור על שם אסנת מוזס לאמן צעיר לשנת 2021 (ציור). אוצר מלווה: אלי פטל. בנימוקיהם להענקת הפרס, כתבו חברי ועדת השיפוט: תומר רוזנטל מציג גוף עבודה מובחן ומגובש. עבודתו עוסקת באופן בלעדי בפעולה של רישום ומחלצת מתוכו מבט פנימי עמוק ועמום כאחד. רוזנטל עוסק בַּפּנִים, בנפש ובמצב שעל פניו נדמה שאינו ניתן לתיאור באמצעות דימוי. עבודתו מתקיימת במרחב איטי. מייצרת דמויות, הממוקמות כאנימזם (מונח שטבע האנתרופולוג א.ב. טיילור כאחד המקורות הקדומים לדת, ומשם לנשמה ולנפש) הנע בין הסימלי לאורגני בחלל של שקט מוחלט, כאילו רובצות על סף קיפאון, לעיתים הן מפתות ומגלות לצופה משהו על עצמו, אולי על זרות פנימית או על דבר מה מאיים ומנחם כאחד בפנימיות. עבודותיו של רוזנטל קוראות לריכוז, להעמקה, לצפייה אישית המחייבת מרחב נשימה. צוות השיפוט: שי אזולאי, מרים כבסה, אלי פטל
הפתיחה: שבת 9.10.21 בשעה 12:00 | נעילה: שבת 11.12.21
בית האמנים תל אביב עם תערוכת יחיד בברלי ג'יין סטוארט
נופים נוכריים, מבנים עתיקים לצד מגדלים מודרניים, תפנימים של בתי כנסת, עיירות הרריות ששיפוליהן משתברים אל לגונה כחולה ובה ספינות מפרש גדולות, וסצנות שכמו נלקחו מכתבי יד מוארים – כך נפרשות בפנינו, עיירותיה של רומניה, שבהן ביקרה ואותן חקרה ותיעדה בברלי ג'יין סטוארט במשך שלוש שנים. בציוריה של סטוארט, כמו עמד הזמן מלכת. עם זאת נראה כי היא מצליחה לחבר בין אירועי העבר וההיסטוריה של רומניה – היסטוריה מקומית חילונית, דתית ויהודית, משפחתית ותרבותית-יידית – להווה. אפשר לראות בעבודותיה, אינטרפרטציה מקורית לקשר שלה עם שורשיה ממזרח אירופה ולדיאלוג המתמיד שהיא מנהלת עימם. בתי כנסת, חלקם פעילים וחלקם נטושים, מאכלסים לא מעט מן העבודות כסמן תרבותי, קהילתי ואמוני, ונמצאים במרכז הסביבה העירונית המתוארת. המדיומים המרכזיים של המחקר של האמנית הם ציור, רישום, חריטה על מצעי עץ ופרספקס ותבליטים. חשיבות רבה היא מייחסת לאפשרות החזותית לרתום את סיפורי המשפחה וחיי היהודים בערים ובעיירות ברומניה של פעם לרומניה העכשווית, כגשר בין העבר להווה, כמו גם לשלב בין התרבות הנוצרית לזו היהודית שנרקמה במרוצת השנים. הקומפוזיציות הקולאז'סטיות המתארות מרקם עירוני נמתחות בין עבר להווה: התיאטרון היידי בבוקרשט, בתי הכנסת, מבנים חילוניים, אורבניים וכפריים – כולם שלובים אלו באלו ומעידים על השינויים החברתיים בקהילה ברומניה, על הקשר ההיסטורי ועל טראומות העבר של יהודי רומניה, שסבלו מפרעות ואפליה קשה עוד מהמאה ה-19, וחלקם הגדול הובלו למחנות ההשמדה ונטבחו במלחמת העולם השנייה.
כאמנית המתגוררת בלונדון ומגדירה עצמה יהודייה מאמינה, נוכחותה בבית הכנסת המקומי שבו היא מתפללת בקביעות והתרשמותה מהאדריכלות של בתי הכנסת ומפנים אולמות התפילה, הביאו את סטוארט בעשורים האחרונים לצייר בתי כנסת רבים בלונדון, ברחבי אנגליה ובמקומות אחרים באירופה. לצד התיעוד הציורי של בתי הכנסת מנקודת תצפית עליונה של עזרת הנשים, סטיוארט חוקרת את הקהילה היהודית סביבה בהקשרה ההיסטורי-חברתי, כמו גם את תהליכי ההתערות של הקהילות היהודיות במרחב הציבורי באירופה במאות שלפני מלחמת העולם השנייה, וכן גם בשנים שאחריה. דרך עיניה של האמנית, בעבודות בתערוכה בבית האמנים בתל אביב, העבר וההווה מתמזגים למשך אחד. העבודות מייצגות את חיי הקהילות היהודיות ואת תרומתם לתרבות ולכלכלה המקומית ברומניה, מן המאה ה-18 ועד ימינו. "אני מנסה להרכיב מרקם ציורי של החיים היהודיים שנשמעים ממנו צלילים של חיי עבר בהקשר מודרני", כותבת סטיוארט. העבודה על גבי המצע יוצרת מעין נרטיב היסטורי על-זמני, קולאז'יסטי, הנשזר בתוך העולם הציורי שהיא יוצרת. היא מחברת תצלומים משפחתיים – אחד מהם תצלום מ-1880 של חתונתם של הוריהם של סבא וסבתא שלה ברומניה – להיסטוריה של יהודי רומניה שתרמו לפריחה הכלכלית במדינה עוד במאות הקודמות. תצלום החתונה נשזר בעבודת קולאז' ציורית, שהיא העבודה האישית ביותר בתערוכה.
עבר והווה דרים בכפיפה אחת בעבודות, העבר הוא נטול צבע ונסוג אל הרקע, ואילו ההווה ססגוני וצבעוני מאוד. כך למשל בציור A Jewish Story of Remembrance in Alba Iulia מתואר בית הקברות היהודי המודרני בעיר אלבה יוליה, שבו קבורים בני משפחת גלוק. ברקע העבודה בית הקברות מצויר בצבעוניות ססגונית על בד, ובקדמתה מתואר עברה של המשפחה על מצע פרספקס שקוף למחצה, שעליו סטיוארט חורטת-מציירת נרטיב על חיי בני המשפחה ותרומתם הגדולה לבית הכנסת ולקהילה בעיר.
בעבודה Sighet, The Light Beyond, Pyrography מתוארת סיגט, עיירה כפרית ופסטורלית בהרים, שבה בעבר היה השטעטל החסידי פעיל מאוד. בהווה מתואר אורח החיים החילוני יותר שהתפתח במרכז העיירה. אחד מתושביה של סיגט היה הסופר אלי ויזל, שביתו בעיירה הוא כיום מוזיאון. בעיירה זו נאספו היהודים והועברו למחנות ההשמדה. חלקי העבודה העוסקים בעבר נותרו כרישום קווי על מצע העץ החשוף, חסרי צבע, העבר כמו דוהה ומתמסמס כמו הזיכרון המתעמעם לא פעם, ואילו החלקים העכשוויים של העיר וחיי הקהילה בה נצבעים צבעים חיים וחזקים.
במסעה ביקרה האמנית בעיירה במחוז בוטושאני שממנה הגיעו סבא רבא שלה ומשפחתו, עיר מוקפת גבעות נמוכות ומיוערות, שבה קשרי תחבורה טובים לארצות הסביבה, והייתה מקום אידיאלי לעסקים עבור הקהילה היהודית הגדולה. עיסוקו של סבא רבא של סטיוארט כנגר, מיומנות שעברה מדור לדור, גם כנראה קשורה לפסלי עץ שעשה, פסלים שהדימויים שהם מציגים דומים מאד לדימויי חיות וצמחיה המפוסלים על גבי הקברים בבתי הקברות היהודיים ברומניה שסטיוארט ביקרה בהם. גילוף בעץ הוא מסורת אמנותית רומנית שהשפיעה גם על סטוארט, ובחלק מעבודותיה היא משתמשת במצע עץ, שעליו היא חורטת ומקעקעת בעט חשמלית את ציוריה.
אפשר לראות בעבודותיה דמיון לציור הנאיבי, כמו גם לסגנון הגותי, שהיה במקורו אמצעי להמחשת מסרים תאולוגיים וסצנות מהברית הישנה והחדשה, ובהמשך התפתח ותיאר גם סצנות חילוניות. בייצוג היא יורדת לפרטי הפרטים, ובמיוחד מדגישה את המבנים האדריכליים, והצורות בחללי הפנים שהיא מרבה לתאר. מהתבוננות במכלול היצירות, אפשר לראות כי האמנית כמו מרחפת מעל הזמן והמקומות שהיא מציירת, ויוצרת מעין קולאז'ים על-זמניים המחברים פנים וחוץ, דמויות אנושיות ונופים שנלקחו מהנרטיב המשפחתי של האמנית ומחומרים היסטוריים שקראה. סטוארט מרחפת בציוריה מעל העיירה ומתארת את אנשיה, מנהגיה ונופיה ללא חוקי פרספקטיבה, ומעניקה לצופים תמונה רחבה ואישית בספקטרום על-זמני של צליל יהודי, וטעימות נוסטלגיות עם רוח עכשווית המרכיבים פסיפס תרבותי מעורר געגוע. אוצרים: ורה פלפול, אריה ברקוביץ.
בית האמנים – רח’ אלחריזי 9, תל אביב הכניסה חופשית עד 23.10.231 פרטים באתר…
גלריית הרחוב ביפו העתיקה עם יוצאים לאור 2021
התערוכה "יוצאים לאור" חוגגת את שנתה החמישית בגלריית הרחוב ביפו העתיקה. התערוכה משקפת את הנושאים המעסיקים את הדור העכשווי של היוצרים ונותנות ביטוי להלך הרוח של התקופה, בשלל דרכי הבעה וקולות ייחודיים.
אחרי שבשנה שעברה שמחנו לצאת לאור ולאוויר הפתוח, השנה כבר יש סימנים של נורמליות זהירה, ולמרות שהקורונה עוד מטלטלת את שגרת החיים, נראה שהמאמץ ליצור ולהציג חזקים ממנה. העבודות בתערוכה נבחרו מבין פרויקטי הגמר של הבוגרות והבוגרים של השנה, באקדמיות ובמכללות לאמנות ולעיצוב ברחבי ישראל. הן מוצגות לאורך סמטת מזל אריה וסמטת מזל דגים, ומאירות את הדרך – הן לעוברים ושבים והן לבוגרים היוצאים לאור ולעולם שמעבר לגבולות האקדמיה. התערוכה נותנת במה חשובה והזדמנות חשיפה לקהל, למחזור בוגרים שנאבק בקשיים ואתגרים בשנתיים האחרונות – סגר ולמידה מרחוק, ריחוק חברתי ואלתור במציאות משתנה. הם מציגים עבודות אישיות ומגוונות, רוויות אנרגיה צעירה וצבעוניות. עם זאת הן לוכדות ומהדהדות את אווירת האי־ודאות שהשתלטה על החיים, את התחושות הקשות לעתים של אנשים צעירים המחפשים את דרכם בעולם. החברה לפיתוח יפו העתיקה שמה לה למטרה להוות מרכז תרבות ואמנות מוביל. התערוכה בגלריית הרחוב בסמטאות ממשיכה את המסורת החשובה, שבה נחשפים האמנים והיוצרים הצעירים לקהל הרחב, במרחב הציבורי, בזמן אמת, מיד עם סיום הלימודים. בהשתתפות בוגרות ובוגרי בצלאל, שנקר, המדרשה בית ברל, ויצו חיפה, אוניברסיטת חיפה, אורנים, מנשר, מכללת הדסה, מכון טכנולוגי חולון, מכללת תל חי, מכללת ספיר. מבחר עבודות מהתערוכה: עבודתה של לילך ירון (על ההזמנה לתערוכה) היא צילום שהופיע כחלק ממיצב תלוי חלל שהציגה בתעורכת הבוגרים של בית הספר לאמנות בשנקר. ירון היטיבה לבטא – בדימוי ובחומר – את תחושת הפגיעות והאי ודאות, של מציאות התלויה על בלימה. עם זאתף היא עשתה זאת בהומור ובלי דרמה ופאתוס, ואפילו הוסיפה תחושת משחקיות – המשתקפת היטב בצילום – שבו חבורת צעירים נושאת את משקלה שלה תלויה על חוטים וניצבת על בלוקים מרחפים בין שמים וארץ.
דן חשמונאי, בוגר המחלקה לצילום בבצלאל, מתבונן באחיו הצעירים, נערים על סף הילדות, ובצילומיו הוא מעביר אותם ליקום מקביל של משחקי דמיון משעשעיםף מרגשים ומכמירי לב, הנובטים משעמום וסגירות ארוכה מדי בבית.
פבל יפנוב, בוגר ביה"ס לאמנות בשנקר, משתמש בז'אנר של הדיוקן העצמי ככלי להבניה ופירוק של זהות, תוך בחינת מוסכמות ומיתוסים חברתיים ותרבותיים. הוא לובש ופושט זהויות תוך נאמנות לקודים של צילום על פי תקופות שונות. התוצאה היא דיוקן האמן כדמות אירונית המאלתרת פנטזיות של זהות מול המצלמה.
דנה חי, בוגרת סמינר הקיבוצים, עוסקת בשאלת המבט והזהות האישית והנראות הציבורית – של דנה, אמנית צעירה מזרחית ושל בן זוגה אלעזר, בן הקהילה האתיופית. בכשרון ציור ובכושר המצאה מקורי, היא מנהלת עם הצופים בעבודותיה "קרב מבטים" ומנכיחה את שאלת הזהות הפוליטית והביקורת הבלתי עניינית – סטריאוטיפית ומפלה – של החברה.
אופיר פינקלשטיין בוגר המחלקה לתקשורת חזותית במכון הטכנולוגי חולון מעביר את החוויה האישית של היחס לשיער– הקרחה ושיער גוף – תהליך עמוק שהיה כרוך בהשלמה ובהתמודדות דומה לאובדן, שהפך באמצעות עבודה עצמית ואומץ לחגיגה של עוצמה ויופי. "בפרויקט אני שם דגש על הדואליות בין נשירה לצמיחה, רגעי הבושה והגאווה, הרצון לשלמות וזוהר אל מול האותנטיות והברבריות".
יעל ולובלסקי, בוגרת המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, יצרה את ״האדם מתכנן תוכניות״ – נובלה גרפית אוטוביוגרפית המתארת בקצת פחות מ־100 עמודים את חוויתה האישית של היוצרת סביב מחלת הסרטן, כששלבי הגילוי והטיפול הם הקווים המנחים את העלילה. ביניהם פזורים סיפורים קצרים, חוויות, דמויות ומקומות, המייצרים יחדיו תחושת מלנכוליה אופטימית.
שלומית אריאל, בוגרת המחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר, יצרה מקדש נשי, רוחני, רך וצבעוני. לעומתה, מיקה עמיר, בוגרת המדרשה לאמנות, מציירת גברים עם בעלי חיים, ובוחנת את הגבריות המוחצנת-המתפרצת מול גבריות עדינה, אינטימית ומכונסת.
דפנה אמירה, בוגרת המחלקה לצילום בבצלאל התבוננה עמוקות באנשים וב"תפאורה" של התחנה המרכזית החדשה; בוגרת אחרת של אותה מחלקה, סג'א קוטינה, מצלמת את שולי הכפרים שבמזרח ירושלים. אור השחר, שעת הצילום המועדפת עליה, צובע בזוהר מסויים את המציאות העלובה והמגובבת, והיא משווה אותה ללא מודע הקולקטיבי – המדחיק את הפסולת הסמלית והפיזית הנערמת ומעיקה על בריאות הסביבה והחברה.
יונתן לוי, בוגר ויצו חיפה, מצלם את אנשי העיר התחתית בפרויקט "צווארון כחול מינוס". הוא מזדהה עם גבריות מזן נכחד, ומגלה יופי בפנים חרושות הקמטים ואולי גם אופטימיות בסביבה העירונית המעושנת.
אמניות ואמנים משתתפים.ות: אביב חן, אופיר פינקלשטיין, אורי קלוס, איליה רכליס, אלה דראי, אלעד רפאל חמרה, אנטון סברדלוב, אסראא אבו יונס ומרים עלי, אסראא גנאים, גיא גלסברג, גיאנה גספריאן, דור כהן, דורון סבג, דן חשמונאי, דנה חי, דפנה אמירה, הדר דותן, חי טובול, יאנה איידלברג, יובל זוהר, יובל יצחק, יוהד ארקין, יונתן לוי, יעל וולובסקי, יעלי יחיאל, ירדן סרברניק, ליאור נוי, ליז מאר, לילך ירון, מאי טלומק, מיכאל אלנתן, מיכל פרומר, מיקה עמיר, נגה סירוטה ואסא ריקין, נוי אליהו, נועה ברנט, נחלה שטרן, נעה פלד, נעם רונאל, נריה שדמון, סג׳א קוטינה, סתיו עסיס, עדן אברהים, עדן אופיר, עדן בצלאל חבס, עודד דניאלי, ענאן מולא, ענבל קלפואלד, עתליה אופריכטר, פבל יפנוב, קטיה קורזינוב, קרן קרסיק, רוני שלו ואלון שרעבי, רחל רבינוביץ, שיר דניאל, שירה חאיט רגוניס, שלומית אריאל, שקד עופר, תמר וינר.
התערוכה מוצגת בסמטאות מזל דגים ומזל אריה, פתוחה 24/7, הכניסה חופשית וללא עלות.
מציאת חן פרויקט הוויטרינות עם פתיחה: יום חמישי, 15.10, בשעה 20:00
הוויטרינה ברחוב דיזנגוף 172 תל אביב \ הוויטרינה ברחוב דיזנגוף 154 תל אביב. בשקט, מתחת לפני השטח והרחק מעיני המוזיאונים ואוצרי האומנות, החליטה חנה סהר, צלמת ואמנית מוערכת, שהציגה תערוכות יחיד במוזיאונים רבים בארץ ובעולם, לקחת חלק בהפרחת השממה האמנותית השוררת ברחובות תל-אביב ולהנגיש אמנות באופן ישיר לציבור הרחב, ללא פילטרים, ב"פרויקט הוויטרינות" ברחוב דיזנגוף. פרויקט עצמאי זה, שנוצר על ידי חנה סהר בשיתוף אביר יעקב עובדיה מגלריה Joon– משלב ערכים של קיימוּת עם פעולה לשיפור חזותו של המרחב הציבורי ומתן הזדמנות לאמנים בתחילת דרכם, באמצעות שיפוץ של חלונות ראווה מוזנחים ונטושים והפיכתם לחללי אמנות המציגים תערוכות מתחלפות. בשלב זה פועלות במסגרת הפרויקט שתי וויטרינות, שבהן מציגה חנה סהר. בוויטרינה הראשונה (רחוב דיזינגוף172 בתל אביב) נחשפים העוברים ושבים לחלק מהסדרה "מציאת חן" (2020), המוצגת לראשונה ובה ניכר השינוי הבולט שעברה האמנית בסדרה זאת – ובוויטרינה השנייה (רחוב דיזינגוף 154 בתל אביב) מוצגת מיני-רטרוספקטיבה של תצלומים מסדרות מן העבר: "בינגו הנסיכה" (1997), "אשלון ביוטי" (2010), "חשופים" (2014), ועוד. הוויטרינות פתוחות לקהל בכל עת והתצוגות הבאות יתקיימו בתאריך 14 בנובמבר.
מוזיאון יפו העתיקה ו- HaLounge עם תערוכה קבוצתית
HaLounge סוכנות אמנים ישראליים גאה להציג תערוכת סתיו 2021 במוזיאון יפו העתיקה. בתערוכה יציגו אמנים ישראליים בכירים לצד אמנים צעירים ומבטיחים, עם יצירות משמעותיות מהתקופה האחרונה אשר חושפות נקודות מבט שונות בתרבות הרב-גונית הישראלית, ומשקפות מצפון אנושי משותף, המושתת על מקום, זהות, זיכרון, אסתטיקה ואהבת היצירה. היצירות המוצגות בתערוכה יוצרות יחדיו פסיפס רב-תרבותי של תפישות, דיעות ותרבויות שונות, בעוד החלל הייחודי משמש מרחב בטוח לשיח הומאני ביניהן, מתוך אמונה ביכולתו של האדם לבחון חלופות ערכיות. אמנים מציגים: נלי אגסי, אלי שמיר, צדוק בן-דוד, ציבי גבע, אלעד קופלר, פטמה שנאן, אורית אקטע הילדסהיים, כרמל אילן, מיכל פורר, נירוואנה דבח, שוני ריבנאי.
HaLounge היא סוכנות המייצגת אמנים ישראליים ופועלת לקידומם, באמצעות יצירת הזדמנויות מקצועיות בישראל ומחוצה לה. במסגרת הפעילות, מקיימת HaLounge לאורך השנה אירועים ותערוכות, הרצאות, סיורי פרטיים וקבוצתיים, ביקורי סטודיו ותכנים נוספים, המפגישים בין אספנים, אמנים ואנשי מקצוע, לבין אמנות ישראלית במיטבה. החברה לפיתוח יפו העתיקה שמה לה למטרה לשמר ולחדש את יפו העתיקה כמרכז תרבות ואמנות פורץ דרך. במסגרת זו מקדמת החברה יצירה מקורית במוזיאון יפו, בחללי פופ-אפ בסמטאות האמנים ובמוקדים נוספים, שמספקים פלטפורמות חדשות לתמיכה וחשיפה של כישרונות וכוחות יצירתיים הפועלים בקהילת האמנות והעיצוב בישראל.
מוזיאון יפו, טיילת מפרץ שלמה 10 יפו. פתיחה: רביעי 13.10.21, נעילה:27.10.2021
עיריית תל אביב-יפו עם אוהבים אמנות. עושים אמנות
אירועי "אוהבים אמנות. עושים אמנות." הם אירועי דגל שנערכים מזה 19 שנים על ידי עיריית תל אביב-יפו, המחלקה לאמנויות והם מציגים את האמנות המובילה והמגוונת בעיר.
האירוע המרכזי השנה ״רודפי מדרכות״, באוצרות צמד האמנים יואב וינפלד ועומר שיזף, יתרחש בפארק המסילה החדש. במהלך שלושה ימים, 16-14 באוקטובר, יתקיימו פרויקטים אמנותיים חד-פעמיים וייחודיים ברחבת סוזן דלל, בפארק החורשות, בקריית המלאכה ובחצרות בתי ספר בעיר, כ-160 אמנים יפתחו את חללי היצירה שלהם לצד 30 גלריות ו-4 מוזיאונים, שיהיו פתוחים בחלק מהזמן ללא תשלום ועם פעילויות מיוחדות לסופ"ש.
רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו: "אוהבים אמנות מציע שילוב אולטימטיבי של שתי חוויות תל אביביות מובהקות – שיטוט ואמנות. עשרות מוקדים בעיר ילבשו אמנות – פארקים ורחובות, שבילי אופניים וחנויות, וכמובן אינסוף חללי סטודיו. כך נכון לקבל את הסתיו בתל אביב-יפו!"
התערוכה המרכזית באוהבים אמנות השנה, ״רודפי מדרכות״ באוצרותם של צמד האמנים יואב וינפלד ועומר שיזף תתקיים בפארק המסילה החדש. הפארק, אשר עובר במסלולה של הרכבת הטורקית ההיסטורית, הופך את חצרותיהן האחוריות של נוה צדק, דרך יפו ודרך אילת לפסאדות יפות למראה. במרכז התערוכה תעמוד האסתטיקה של הפארטץ׳ – האופן בו טלאים ומחברים ארעיים הופכים לקבועים, ומרכיבים את הנוף התל אביבי המוכר. התערוכה תציע לחשוב על המרחב הציבורי כמרחב שאינו כפוף לשלטונו של שעון אחד והוא למעשה ריבוי אינסופי ש"נחתך" בבת אחת ונפגש בכל רגע ורגע. העבודות, כמו העיר, יהיו לאסופה של מרחבים פרטיים אשר מתנגשים, מתחברים ומקרינים אחת על השנייה. התערוכה תציג עבודות פיסול, ציור, פרפורמנס וסאונד שנוצרו עבור המרחב הציבורי ויוצבו לצידי הפארק, בחצרות הבתים הסמוכים, במרפסות ובגשרים.
בין הפרויקטים: מיצג ארכיטקטוני בתנועה של האמנית פני הס יסעור, מדורה מכנית של האמנית אנה ווילד, עבודת סאונד מתחת לגשר שלוש של אמן הסאונד יוסי מר חיים, פסל בובה מתעמלת המוצבת במרפסת בית של האמן אורי זמיר, עבודת אור וסאונד של האמנית נועה יפה, פנס רחוב מהלך של ניב גפני, דגל ממנוע של מזגן של מור אפגין ועוד .
בין האמנים המשתתפים: מור אפגין, רון אסולין, ניב גפני, נמרוד גרשוני, רלי דה פריס, מתן דסקל ודניאל גרוסמן, פני הס יסעור, אנה וילד, ורה ולדימירסקי, גיא זגורסקי, אורי זמיר, עוז זלוף, שירי טרקו, נועה יפה, רועי כרמלי, עופר לאופר, שיר לוסקי, אלי פטל, יוסי מר חיים, רועי מנחם מרקוביץ', לי נבו, ריינר פרוהסקה (אוסטריה), בנג'מין מץ, ילנה רוטברג, נעמה רוט, יהונתן רון, תכלת רם, נועה רשף
סיורים מודרכים ופעילויות לכל המשפחה בפארק המסילה!: בנוסף, יתקיימו פרויקטים מיוחדים במרחב הציבורי, במרכזים קהילתיים ובבתי ספר – ביניהם "ציירים החוצה" – מרתון סדנאות ציור חוץ מקצועי שיעבירו אמנים פעילים, וביניהם מרצי המדרשה לאמנות, בפארק החורשות, בשישי ובשבת. ״הגן״ – מופע מחול וסאונד של קבוצת המחול אוקטט במתקני גן השעשועים שבפארק החורשות. במסגרת ההופעה יאלתרו וינועו 9 רקדנים במרחב גן השעשועים, אותם ילוו 3 מוסיקאים באמצעות מחשב, מיקרופון ורמקולים ניידים. ״משחק חצר״ – אמני "כיתת אמן" מציעים סדנאות פתוחות לקהילה בחצרות בתי הספר, הזדמנות להכיר את העשייה האמנותית שלהם, שלרוב נחשפת רק לילדי בתי הספר. ״קיר בעיר״ – השקת עבודה חדשה של האמנית רותי דה פריס על הקיר הדרומי של בניין העירייה. הקרנות וידאו לצד מופעי מחול תחת כיפת השמיים ברחבת סוזן דלל. ״מעבדת רחוב״ – תערוכה וסדרת קונצרטים בשיתוף הציבור של אמני "סוכנות רעש". השקת סדרת הקרנות של סרטי אנימציה בגן הפסלים של מוזיאון ת"א.
חברות הברביזון החדש – נטליה זורבובה, אנה לוקשבסקי ואולגה קונדינה – ימשיכו את הפרויקט "הברביזון החדש מצייר נשים" שהחל לפני שנה באירועי "אוהבים אמנות. עושים אמנות", בשיתוף מכון גתה (אוצר: אבי לובין). הפעם יציירו האמניות את תושבות שכונת נווה שאנן, ובמקביל יציגו עבודות מהשלבים הקודמים של הפרויקט, בתערוכה שתיפתח במרכז קהילתי הגר"א.
פירוט האירועים באתר www.tel-aviv.gov.il ובעמוד הפייסבוק https://www.facebook.com/LovingArt.MakingArt
מרכז אדמונד דה רוטשילד עם יסוד בודד
התערוכה מעלה שאלות על יסודות: האם אנחנו עצמאים או נתמכים? מה יקרה לבניין שיסודותיו יתערערו ולשדות שיתרוקנו מצמחים חדשים? מה יקרה כשהיסודות של חיינו יתרוקנו מתוכן ויהפכו חלולים? שבע יצירות ייחודיות בתערוכה זו מנסות להעניק פרשנויות שונות למושג היסודות במציאות העכשווית ולהשיב על שאלות קיומיות בנוגע לשורשים, מערכות יחסים ובית האמנים.יות המשתתפים: אביחי אברהם, בר אלטרס, נועה ארליצקי, נתי הוקי ותום אריאל, רונן זן, ספא קדח, מור רימר. אוצרת התערוכה: רולא ח׳ורי. אוצרת משנה: רזאן שאמי. התערוכה תינעל ב- 12.11.
התערוכה החדשה "יסוד בודד" שתעלה ב – 7/10 במרכז אדמונד דה רוטשילד בת"א עוסקת במושג יסוד מעלה שאלות על יסודות: האם אנחנו עצמאים או נתמכים? מה יקרה לבניין שיסודותיו יתערערו ולשדות שיתרוקנו מצמחים חדשים? מה יקרה כשהיסודות של חיינו יתרוקנו מתוכן ויהפכו חלולים? התערוכה מציגה מציאות הכוללת רצפים של מצבי חיים המסמנים שינויים שקרו לאט, עם הזמן. העבודות המוצגות בה מעלות שאלות ביחס לקיומם של יסודות ומנסות להגדיר מחדש מהי השתרשות, דרך היחסים בין גוף לבית ובין בסיס הבית לגבולותיו. העיסוק במערכת היחסים בין הדורות, המשותף לעבודות רבות, מפנה את תשומת ליבנו לשאלות כמו האם אנחנו ניצבים בפני עצמנו או שמא נתמכים? האם אנחנו מוגנים? מה יקרה לבניין שיסודו יתערער? מה יקרה כששדותינו יתרוקנו מצמחים חדשים? כשמעטפת הביטחון תיסדק? כשלא יהיה יותר "אנחנו" שיישא בנטל? ומה אם היסודות חלולים ממילא? בקצה תהום כלשהי, או אולי בנקודת התחלה לדברים שאולי יתבהרו, נמצאות מצבות זיכרון חיות נטושות, שנזרקו לצד הדרך ונשכחו, שאיבדו את תפקידן לפני זמן רב. סימני החלודה והטבע שצמחו לתוכן הפכו לחלק בלתי נפרד מהן, כאילו היו טבע שננטש. לפעמים הדימוי והחומר שלהן מסמנים משהו שנמצא מעבר לשפה, למקום ולזמן, אולם הן מתעקשות להישאר חלק מן הקיום האנושי. הזמן ששינה את צורתן ותפקידן המקוריים של מצבות הזיכרון עומד בבסיס התערוכה – זמן ההיסטוריה שטמון במצע ובחומר של העולם.
העבודות עומדות בדד כמצבות זיכרון שבורות, תרות אחר ההיגיון שבכל זה. כוח הפעולה שבהן נע במעגלים – דרך הידיים אל המחשבה, דרך המחשבה אל הגוף, מהגוף אל הבית ומשם אל החוץ, וחוזר חלילה. מתוך החוויה של נשיאת הנטל הפיזי, הרגשי וההיסטורי, התערוכה מציעה כי אפשר לבודד את המשא הכבד מבלי להיפטר ממנו. אפשר להתבונן עליו, בגוף עירום כמו האדמה, מושרש בבדידותו. אוצרת התערוכה: רולא ח׳ורי; אוצרת משנה: רזאן שאמי. התערוכה תיפתח בתאריך 7.10 ותינעל ב 12.11