חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: פסטה בוזיאטה Busiate

לכבוד יום הנודלס #National Noodle Day# פסטה ריקו מציעה את הבוזיאטה ||| פסטה בעלת צורה פחות מוכרת והיא כל כך סיציליאנית ||| פסטה ריקו משיקה סדרת פסטה טרייה מצוננת של בוזיאטה עם רוטב ||| מתכון פסטה בוסיאטה קלאסית עם רוטב בולונז ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פסטה בוזיאטה עם רוטב בשמל (צילום דני בר)

בוזיאטה Busiate או Busiati

סוג של מקרוני ארוך, במקור ממחוז טראפני Trapani שבצפון מערב סיציליה, ואופייני גם לכל סיציליה ולמחוז קלבריה Calabria. השם נלקח מהמילה בוסה Busa שהוא הכינוי המקומי לסוג עשב שבקנה שלו נעשה שימוש בהכנת הפסטה בוזיאטה עם הצורה הסלילית המיוחדת לסוג זה של פסטה. ניתן להשתמש בשם Busiate לתיאור שתי צורות שונות, אם כי טכניקת הסליל הבסיסית דומה:

Busiate alla trapanese: מכינים את הבוזיאטה הזה באופן מסורתי על ידי יצירת סליל אלכסוני של פסטה סביב זרד של עשב הבוסה.

Maccheroni inferrati: מכינים באופן מסורתי על ידי עטיפת רצועות בצק פסטה סביב מוט ברזל כמו מחט סריגה ישנה ודקה או שיפוד עץ. אורך רצועת הפסטה מקביל למוט שמשתמשים בו שאותו הבצק סוגר ליצירת צינור. סוג זה דומה לפסטה בוקאטיני Bucatini של אזור לאציו Lazio ורומא.

רוטב פסטו אל טראפנזה Pesto alla trapanese

בוזיאטה Busiate מוגשים באופן מסורתי עם רוטב פסטו אל טראפנזה pesto alla trapanese, שהוא הגרסה הסיציליאנית של הפסטו הגנובזי, האופייני למחוז טראפני. הוא ידוע גם בשם פסטו אלה סיציליאנה pesto alla siciliana או פסטו רוסו pesto rosso, וכפסטה cull'agghia בשפה הסיציליאנית. הוא עשוי משום, ריחן (בזיליקום), שקדים, גבינת פקורינו מגורדת, עגבניות, מלח, פלפל, ותוספת שמן זית. הרוטב הגיע לאי הסיציליאני בימי קדם על ידי ספינות ג'נובזיות, שהגיעו מהמזרח ועצרו בנמל טראפני, שהביא את הרוטב המסורתי אגליאטה Agliata. המנה של בוזיאטה עם פסטו טרפנזה Busiati with pesto trapanese מופיע כמוצר מזון איטלקי מסורתי רשום Prodotto agroalimentare tradizionale (PAT)

בוזיאטה של פסטה ריקו

סדרת מוצרים חדשה של פסטה מצוננת טרייה מסוג בוסיאטה, היא פסטה פרמיום קצרה עשויה 100% חיטת דורום. סדרת המוצרים החדשה כוללת פסטה טרייה בשלושה טעמים:

פסטה בוסיאטה של פסטה ריקו (צילום אסף אמברם)

בוסיאטה קלאסי: פסטה מצוננת טרייה מ-100% חיטת דורום איכותית, בעלת אחוז חלבון גבוה בקמח. עשויה מחומרי הגלם הטובים ביותר, אינה מכילה חומרים משמרים, צבעי מאכל או אבקות. מוכנה בקלות במים רותחים ונהדרת להגשה עם רוטב רוזה, פסטו, שמנת פטריות וכו'.

בוסיאטה תרד: פסטה מצוננת טרייה מקמח חיטת דורום איכותית עם תרד, בעלת אחוז חלבון גבוה בקמח. עשויה מחומרי הגלם הטובים ביותר, אינה מכילה חומרים משמרים, צבעי מאכל או אבקות. מוכנה בקלות במים רותחים ונהדרת להגשה עם רוטב בולונז, פסטו, שמנת וגם עם רטבי עגבניות וכו'.

בוסיאטה סלק: פסטה מצוננת טרייה מקמח חיטת דורום איכותית עם סלק, בעלת אחוז חלבון גבוה בקמח. עשויה מחומרי הגלם הטובים ביותר, אינה מכילה חומרים משמרים, צבעי מאכל או אבקות. מוכנה בקלות במים רותחים ונהדרת להגשה עם רוטב שמנת, בסלט פסטה קר וכו'.

לדברי שי אלון, מנכ"ל חברת פסטה ריקו: "כמו במפעלי הפסטה המובילים באיטליה ובעולם, אנו מקפידים בפסטה ריקו להשתמש בראש מתכת מחורר עשוי ברונזה, שדרכו עובר בצק הפסטה ומקבל את צורתו הסופית. תודות למעבר בפתחי ראש הברונזה המיוחד, נוצרים זיזים קטנטנים מכל צידי הפסטה, והם מעניקים לה שטח פנים גדול ומחוספס יותר. רק פסטה שיוצרה בשיטת BRONZE DIE סופגת היטב את הרוטב בתהליך הבישול ומתאימה התאמה מושלמת למנות שף ולבישול עילי וביתי".

פסטה בוסיאטה קלאסית עם רוטב בולונז של פסטה ריקו (צילום אסף אמברם)

מתכון: פסטה בוסיאטה קלאסית עם רוטב בולונז

מצרכים (4-5 מנות)

  • 1 חבילת פסטה בוסיאטה קלאסית טריה של פסטה ריקו
  • 500 גרם בשר בקר טחון/תחליף טחון טבעוני
  • 1 בקבוק רוטב עגבניות לבולונז של פסטה ריקו (680 גרם)
  • 2 עלי דפנה
  • 4-5 עלי טימין
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס (לאוהבי החריף)

אופן הכנה

  1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבשר הטחון עד להשחמה, תוך ערבוב תמידי בכף עץ
  2. מוסיפים את רוטב העגבניות ואת יתר המצרכים ומערבבים היטב
  3. מנמיכים את הלהבה לנמוכה עד שמתקבלת רתיחה עדינה מאוד
  4. מבשלים 30-40 דקות עד שרוטב הבולונז מסמיך
  5. מכינים את הפסטה על פי הוראות ההכנה (מי בישול רותחים עם מלח)
  6. יוצקים את הפסטה המבושלת לסיר הבולונז ומערבבים היטב
  7. מגישים חם

בתיאבון  Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *