מנת ילדים מועדפת של תפוחי אדמה וכרוב כבוש, הישר מהמטבח האוסטרי של חבל פיצגאו Pinzgau ||| מנה פשוטה ופופולארית שזכתה לשמות רבים כמו דאומינדי Daumnidei בגלל עוביים (תרגום מלולי אטריות אגודל) , או חתיכות יום שישי של פינצגאו Pinzgauer Freitagnidei או אוישנידיי Oischneidnidei בגלל חיתוך החתיכות מגליל בצק ||| מוגשת לרוב לצד כרוב כבוש תוצרת בית (או במחוזותינו, מקופסת שימורים) ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון דאומינדי גרסת פינצגאו
- 600 גרם תפוחי אדמה קלופים
- 1 ביצה L
- קצת קמח
- במידת הצורך מעט חלב
- מלח
- אגוז מוסקט
- חמאה או שמן זית לטיגון
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה
- בעודם חמימים מרסקים במעבד מזון לקבלת מחית
- מוסיפים את המלח, ביצה וקצת קמח ולשים במהירות לבצק
- טיפ: אם הבצק מוצק מדי, הוסיפו מעט חלב. אם הבצק רך מדי, הוסיפו מעט קמח
- צרו מבצק גלילים בקוטר של 1 ס"מ לערך
- חיתכו את גלילי הבצק לחתיכות באורך 1-3 ס"מ
- מטגנים את נתחי הבצק במחבת עם שמן זית (או חמאה)
- מגישים לצד כרוב כבוש בכמות דומה
מתכון גרסת טירול Daumnidei Tirol
מצרכים (4 מנות)
- 500 גרם תפוחי אדמה מבושלים וקלופים
- 250 גרם קמח
- 1 ביצה XL
- מלח
- פלפל
- אגוז מוסקט
- חמאה או שמן
להגשה
- כרוב כבוש כתוספת
- בגרסה המתוקה מגישים עם פירורי לחם וסוכר לצד קומפוט
אופן הכנה
- מגרדים את תפוחי האדמה שבישלנו מבעוד מועד, על פומפיה דקה
- מערבבים את גרידת תפו"א עם הקמח, ביצה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט
- לשים את הבצק לקבלת מרקם אחיד
- חותכים את הבצק ל-2 ומעצבים גליל מכל מנת בצק
- חותכים מנות קטנות בגודל האגודל
- מטגנים מיד את נתחי הבצק כשהופכים פעם אחת עד קבלת גוון חום זהוב
- מגישים לפי המסורת הטירולית עם כרוב כבוש וכוס חלב
- הגרסה המתוקה: מצפים את אגודלי הבצק מיד לאחר הטיגון, בתערובת פירורי לחם וסוכר. מגישים לצד קומפוט.
בתיאבון Guten Appetit