חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ביסוני תפוחי אדמה אוסטריים Daumnidei

מנת ילדים מועדפת של תפוחי אדמה וכרוב כבוש, הישר מהמטבח האוסטרי של חבל פיצגאו Pinzgau ||| מנה פשוטה ופופולארית שזכתה לשמות רבים כמו דאומינדי Daumnidei בגלל עוביים (תרגום מלולי אטריות אגודל) , או חתיכות יום שישי של פינצגאו Pinzgauer Freitagnidei או אוישנידיי Oischneidnidei בגלל חיתוך החתיכות מגליל בצק ||| מוגשת לרוב לצד כרוב כבוש תוצרת בית (או במחוזותינו, מקופסת שימורים) ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

דאומינדל אוסטרי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון דאומינדי גרסת פינצגאו

אופן הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה
  2. בעודם חמימים מרסקים במעבד מזון לקבלת מחית
  3. מוסיפים את המלח, ביצה וקצת קמח ולשים במהירות לבצק
  4. טיפ: אם הבצק מוצק מדי, הוסיפו מעט חלב. אם הבצק רך מדי, הוסיפו מעט קמח
  5. צרו מבצק גלילים בקוטר של 1 ס"מ לערך
  6. חיתכו את גלילי הבצק לחתיכות באורך 1-3 ס"מ
  7. מטגנים את נתחי הבצק במחבת עם שמן זית (או חמאה)
  8. מגישים לצד כרוב כבוש בכמות דומה

מתכון גרסת טירול Daumnidei Tirol

אצבעות בצק תפוח אדמה וכרוב כבוש (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

להגשה

  • כרוב כבוש כתוספת
  • בגרסה המתוקה מגישים עם פירורי לחם וסוכר לצד קומפוט

אופן הכנה

  1. מגרדים את תפוחי האדמה שבישלנו מבעוד מועד, על פומפיה דקה
  2. מערבבים את גרידת תפו"א עם הקמח, ביצה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט
  3. לשים את הבצק לקבלת מרקם אחיד
  4. חותכים את הבצק ל-2 ומעצבים גליל מכל מנת בצק
  5. חותכים מנות קטנות בגודל האגודל
  6. מטגנים מיד את נתחי הבצק כשהופכים פעם אחת עד קבלת גוון חום זהוב
  7. מגישים לפי המסורת הטירולית עם כרוב כבוש וכוס חלב
  8. הגרסה המתוקה: מצפים את אגודלי הבצק מיד לאחר הטיגון, בתערובת פירורי לחם וסוכר. מגישים לצד קומפוט.

בתיאבון Guten Appetit

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *