חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: נקניק שוקולד ופתי-בר

מתכונים של פעם, מספר המתכונים של אביבה בר ||| עוגיות טעימות וקלות להכנה ||| עוגיות שכדאי שיהיו תמיד בבית לאירוח פתע של חברים או משפחה ||| אפשר תמיד לשדרג אבל זה הבסיס שיעשה לכם יום שמח עם הקפה או התה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

רולדת שוקולד ופתי בר (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

ספר המתכונים של אביבה

בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקום המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).

העוגות של ז'נט

ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות – פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). לאימי היו גם מתכוני עוגיות כמו זה.

מצרכים

  • 250 גרם בסקוויט פתי בר
  • 1/2 כוס חלב (או קרם קוקוס או שמנת מתוקה)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 כפות סוכר או מייפל או סילאן
  • 3 כפות קקאו
  • 200 גרם שוקולד מריר או חלב
  • שדרוג לציפוי קוקוס לבן

אופן הכנה

  1. מרסקים את עוגיות הפתי בר בעזרת מערוך לחתיכות בגודל 1-2 ס”מ
  2. מעבירים השברים לקערה גדולה
  3. שופכים מעל את החלב ותמצית הווניל ומערבבים
  4. מוסיפים סוכר והקקאו ומערבבים
  5. שוברים השוקולד לקוביות וממיסים במיקרוגל כל פעם 30 שניות וערבוב בין המסה להמסה. נוצרת בלילת שוקולד מבריק וחלק
  6. מוסיפים את השוקולד לקערה ומערבבים היטב
  7. שוברים קצת את העוגיות בזמן הערבוב עד שהתערובת דביקה
  8. מעבירים למקרר לחצי שעה
  9. פורסים ניילון נצמד על השיש ומחלקים את התערובת ל-2
  10. יוצרים נקניק ארוך והדוק מכל חלק ומניחים באמצע הניילון הנצמד
  11. מגלגלים ומהדקים היטב את נקניק השוקולד כשהניילון הנצמד מסביב
  12. מעבירים למקפיא למשך שעה
  13. חוזרים על הפעולה עם החצי השני
  14. שדרוג: שמים בצלחת קוקוס ומגלגלים את נקניק השוקולד בקוקוס עד שהוא מצופה לגמרי
  15. מחזירים לניילון נצמד ושומרים במקפיא עד שרוצים להגיש קר ישר מהקפאה

הערה: אפשר לחתוך לפרוסות ולהחזיר למקפיא כפרוסות לשעת הצורך או החשק

בתיאבון  

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *