מתכונים של פעם, מספר המתכונים של אביבה בר ||| עוגיות טעימות וקלות להכנה ||| עוגיות שכדאי שיהיו תמיד בבית לאירוח פתע של חברים או משפחה ||| אפשר תמיד לשדרג אבל זה הבסיס שיעשה לכם יום שמח עם הקפה או התה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
ספר המתכונים של אביבה
בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקום המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).
העוגות של ז'נט
ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות – פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). לאימי היו גם מתכוני עוגיות כמו זה.
מצרכים
- 100 גרם שמן זית עדין* (או 150 גרם חמאה)
- 400 גרם קמח רגיל או כוסמין
- 40 גרם אבקת סוכר
- 1/2 כוס מים קרים
למילוי
- ממרח תמרים
לקישוט
- אבקת סוכר
אופן הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את שמן הזית (או חמאה), אבקת סוכר וקמח כ- 8 דקות
- מוסיפים את המים לאט לאט תוך כדי בחישה לקבלת בצק גמיש
- נחלק הבצק ל-2
- ניצור משטח עבודה עם מעט קמח ונרדד עליו את הבצק
- נמרח שכבת ממרח תמרים על הבצק הפרוס
- נגלגל לרולדה
- מחממים תנור ל-160 מעלות
- מרפדים תבנית עם נייר אפייה
- נניח את 2 הרולדות הממולאות בתבנית ונסמן חריצים לפי רוחב בעוגיות שנרצה להגיש
- מכניסים לתנור ואופים 15 דקות עד שהעוגיות מתחילות להשחים אבל עדיין לבנות
- נקרר לטמפרטורת החדר
- נחתוך לעוגיות ונפזר מעט אבקת סוכר
- נותנים להן לנוח ואפשר לשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר מספר ימים
בתיאבון
* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו