חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת קמפרי ושמן זית

עוגה קלה להכנה ועם טוויסט של טעמים ||| אם המרירות של הקמפרי לא אהודה, אפשר להחליף בערק או אפרול ||| האלכוהול יתנדף באפייה כך שאל דאגה ||| השילוב של פרי הדר, משקה אלכוהולי, חמאה ושמן זית הופך אותה למעדן ים תיכוני ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת קמפרי ושמן זית (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (8 -12 מנות)

  • 50 גרם חמאה לא מלוחה, רכה, ועוד לשמון התבנית
  • 260 גרם קמח
  • 330 גרם סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • 160 מ"ל חלב 3%
  • 160 מ"ל שמן זית עדין
  • 3 ביצים XL
  • 80 מ"ל קמפרי
  • 1 כף גרידת אשכוליות מגורדת
  • 1 כף גרידת תפוז מגורדת
  • 1 כפית גרידת לימון מגורדת
  • 60 מ"ל מיץ אשכוליות טרי
  • 2 כפות מיץ תפוזים טרי
  • 1 כף מיץ לימון טרי

להגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 175 מעלות
  2. משמנים תבנית קפיצית 22 ומרפדים את התחתית בנייר אפייה
  3. בקערה בינונית מערבבים יחד הקמח, סוכר, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה
  4. בקערה גדולה הקציפו החמאה, חלב, שמן, ביצים, קמפרי, גרידות הדרים ומיצי הדרים
  5. מקפלים לקערה הגדולה את התערובת היבשה
  6. מגרדים את הבלילה לתבנית המוכנה
  7. אופים כ- 45-60 דקות עד שהחלק העליון מזהיב וקופץ לאחור בלחיצה קלה במרכזו
  8. תנו לעוגה להתקרר לחלוטין בתבנית
  9. לאחר שהתקררה העבירו סכין משומנת סביב הקצוות ושחררו את הצדדים
  10. פזרו מעל אבקת סוכר כאוות נפשכם

הגשה

מגישים לצד כף קצפת או גלידה וניל.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *