עוגה קלה להכנה ועם טוויסט של טעמים ||| אם המרירות של הקמפרי לא אהודה, אפשר להחליף בערק או אפרול ||| האלכוהול יתנדף באפייה כך שאל דאגה ||| השילוב של פרי הדר, משקה אלכוהולי, חמאה ושמן זית הופך אותה למעדן ים תיכוני ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 -12 מנות)
- 50 גרם חמאה לא מלוחה, רכה, ועוד לשמון התבנית
- 260 גרם קמח
- 330 גרם סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- 160 מ"ל חלב 3%
- 160 מ"ל שמן זית עדין
- 3 ביצים XL
- 80 מ"ל קמפרי
- 1 כף גרידת אשכוליות מגורדת
- 1 כף גרידת תפוז מגורדת
- 1 כפית גרידת לימון מגורדת
- 60 מ"ל מיץ אשכוליות טרי
- 2 כפות מיץ תפוזים טרי
- 1 כף מיץ לימון טרי
להגשה
- אבקת סוכר
- קצפת או גלידה. מה שאוהבים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 175 מעלות
- משמנים תבנית קפיצית 22 ומרפדים את התחתית בנייר אפייה
- בקערה בינונית מערבבים יחד הקמח, סוכר, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה
- בקערה גדולה הקציפו החמאה, חלב, שמן, ביצים, קמפרי, גרידות הדרים ומיצי הדרים
- מקפלים לקערה הגדולה את התערובת היבשה
- מגרדים את הבלילה לתבנית המוכנה
- אופים כ- 45-60 דקות עד שהחלק העליון מזהיב וקופץ לאחור בלחיצה קלה במרכזו
- תנו לעוגה להתקרר לחלוטין בתבנית
- לאחר שהתקררה העבירו סכין משומנת סביב הקצוות ושחררו את הצדדים
- פזרו מעל אבקת סוכר כאוות נפשכם
הגשה
מגישים לצד כף קצפת או גלידה וניל.
בתיאבון