עוגיות צרפתיות שנמכרות כבר 120 שנים הן השראה להרבה מאפים ||| עוגיות שנקראות על שם העיר בה הוקם המפעל – נאנט, צרפת ||| עוגיות שהפכו ללחם יומם של צרפתים רבים שזמני מלחמות העולם ||| מתכון לעוגייה המחייכת שיתאים גם לצליאקים ונמנעים מגלוטן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
עוגיות נאנט BN Biscuiterie Nantaise
מותג ביסקוויט צרפתי מהעיר נַאנְט Nantesומכאן גם שם המותג – הביסקוויט של נאנט. העוגייה מורכבת ממלית, כמו שוקולד, דחוקה בין שני ביסקוויטים. מפעל הביסקוויטים נאנט נוסד בשנת 1896 בנאנט, על ידי קבוצת סוחרים. 10 חודשים לאחר הקמתו בשנת 1897, המפעל התפרק והשתלטו עליו יצרן סוכריות ויבואן סוכר כאשר הם שמרו על השם BN. כעבור 5 שנים פתחו גם מפעל קטן בברטאן BN's little Breton ועד מלחמת העולם הראשונה החליף המפעל ידיים מספר פעמים. בזמן מלחמת העולם הראשונה נאלץ המפעל לאפות ביסקוויט biscuit de mer שהתאים להספקה לחיילים אף צבא ארה"ב הזמין כמות גדולה קבוע גם לאחר תום המלחמה הגדולה.
בזכות הניסיון הרב שצברו במפעל, השיקו בשנת 1922 את ה- Casse-croûte BN המפורסם שלה שהוא הבסיסי לעוגייה המוכרת כיום. העוגייה הפשוטה והחסכונית הזו זכתה להצלחה עצומה והפכה לאחד המאכלים המרכיבים את הדיאטה של פועלים וגם של תלמידי בית הספר.
משנת 1932, השיקה BN וחוותה הצלחה לאומית, את הביסקוויט הממולא שוקו קאס קרואטה Choco Cas’ Croûte . עם פרוץ מלחמת העולם השנייה חזר המפעל לייצר את העוגיות מלחמה שזכו להצלחה במלחמה הקודמת, וכן עוגיות פשוטות קשות ועמידות שסופקו בהקצבה של מלחמת העולם, לשבויים ולתלמידי בית ספר.
BN פורצת לכל בית
בקיץ שנת 1952, הושק קמפיין קידום מכירות חדשני עם הסלוגן: החטיף המושלם, החטיף המוכן le goûter complet, le goûter tout prêt, שפנתה לציבור הצרפתי שהתחיל לסגל לעצמו תרבות פנאי וחופש בקיץ, ששיאו היה חופשת הקיץ – וַקָאנְס Vacances . לאור ההצלחה לה זכה הביסקוויט של BN בצרפת, נרכש המפעל ומאז המשיך להחליף ידיים כאשר צאצאי המייסדים הודרו ואיבדו את המושכות ואת המניות בחברה בכל מעבר וגלגול ידיים.
נכון להיום, הביסקוויטים של נאנט BN מיוצרים בשתי צורות שונות: עיגולים מחייכים וריבועים מעוגלים. צד אחד של הביסקוויט מעוטר באחד מארבעה פרצופים שונים. ישנם שבעה טעמים שונים של ביסקוויט BN: שוקולד, תות, וניל, פודינג, פטל, משמש ושוקולד חלב. הם מגיעים גם בצורת מיני BN/.
נכון לשנת 2021, המותג והמפעל שייכים לקונצרן ממתקים טורקי.
מתכון: עוגיות BN פריכות וללא גלוטן
מצרכים (36 עוגיות)
לבצק
- 220 גרם קמח ללא גלוטן
- 90 גרם אבקת סוכר
- 60 גרם אבקת שקדים
- 2 גרם מלח
- 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה L
גנאש שוקולד
- 200 גרם שוקולד חלב חתוך לחתיכות קטנות
- 80 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן
- 10 גרם דבש
- 30 גרם חמאה
לעיטור
- 1/2 כוס אבקת סוכר
אופן הכנה
- בקערת מיקסר שמים את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת שקדים ומלח ומערבבים עם וו לישה
- מוסיפים את קוביות החמאה. מערבלים קלות עד שמקבלים בצק שנראה כמו חול
- מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לקבלת עיסת בצק חלקה
- מעצבים את הבצק לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־ 30 דקות
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה או על משטח מקומח לעובי של 4 מ"מ
- קורצים 18 עיגולים בעזרת חותכן עוגיות עגול או כוס ובנוסף 18 עיגולי חייכנים בעזרת חותכן בצורת סמיילי
- מסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה וברווחים את כל העוגיות
- מחממים תנור ל- 175 מעלות
- אופים בתנור במשך 14-13 דקות, עד שהעוגיות בהירות וזהובות
- מצננים את העוגיות היטב
- הכנת גנאש השוקולד: מניחים את השוקולד בקערה
- בסיר קטן מחממים את השמנת ודבש עד לסף רתיחה
- יוצקים את בלילת השמנת החמה על השוקולד ומערבבים היטב
- מצננים קלות ומוסיפים את החמאה
- מערבבים עד להטמעה טובה ומצננים
- מכניסים את הגנאש לשקית זילוף ומזלפים תלולית גנאש על עיגולי העוגיות השלמות
- סוגרים בעוגיית סמיילי ולוחצים קלות
- הערה: אפשר גם בלי הגנאש או אפשר להוסיף סוכריית M&M ליצירת אף לסמיילי
בתיאבון Bon appétit