חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

3 מתכוני חגיגת בשר לקרניבורים

חוות הבוקרים והשף מאיר אדוני מציעים מתכוני בשר חגיגיים ||| מתכונים של נתחי בשר מובחרים עם ירקות וטעמים משלימים ||| מתכון צלע עגל עם ירקות ירוקים ||| מתכון רוסט אנטריקוט עם כרישה ותפוחי אדמה ||| מתכון צלי כתף ביין לבן, ארטישוק ועוד ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

צלי כתף של מאיר אדוני (צילום איל קרן)

מתכון: צלי כתף ביין לבן, ארטישוק ועוד

מצרכים (6 מנות)

לצלי

  • 1 ק"ג נתח צלי כתף מספר 5
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 4 ראש שום שלם שלם חצויים לרוחב
  • 3 בצל חתוך לרבעים
  • 1 גזר חתוך גס
  • גבעולי סלרי חתוכים גס
  • צרור טימין
  • 1 כפית מלח
  • 6 גרגרי פלפל אנגלי
  • עלה דפנה
  • 1/2 בקבוק יין לבן יבש
  • 1 כף דבש

להגשה

  • 6 לבבות ארטישוק טרי, נקי מהעלים ומהשערות, מושרה במים עם מיץ לימון וחתוך לרבעים
  • 1 כוס פול ירוק, ללא התרמיל, חלוט כדקה במים רותחים מומלחים ומצונן מיד במי קרח
  • 1 כוס אפונת גינה, עם או בלי תרמיל, חלוט כדקה במים רותחים, מעט מומלחים ומצונן מיד במי קרח
  • חופן תרד גדול (רצוי תרד בלאדי) או עלי מנגולד
  • 1/2 כוס שקד טבעי שהושרה במים חמים ונקלף
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 בקבוק יין לבן יבש
  • 8 עלי מרווה טרייה
  • 2 שיני שום פרוסות גס
  • 1 כף לימון כבוש קצוץ דק
  • קורט מלח
  • פלפל שחור גרוס לפי טעם

אופן הכנה

  1. הכנת הצלי: מחממים בסיר כבד את השמן וצורבים בתוכו את נתח הבשר עד להזהבה
  2. מוציאים את נתח הבשר ומזהיבים את הירקות באותו סיר
  3. יוצקים את היין הלבן ומביאים לרתיחה של 3 דקות
  4. מוסיפים את נתח הבשר הצרוב וממלאים במים עד לכדי כיסוי הבשר
  5. מתבלים עם יתרת המצרכים ומביאים לרתיחה
  6. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומכפים עם מצקת את הקצף ולכלוך שצף על פני הנוזלים
  7. מכסים ומבשלים כשעתיים על הכיריים או בתנור בחום 170 מעלות
  8. מצננים את הבשר היטב ופורסים לפרוסות של 2 ס"מ
  9. במקביל מסננים את הנוזלים ושומרים להגשה
  10. הכנת הירקות: בסיר רחב מחממים את שמן הזית
  11. צורבים את רבעי הארטישוק כ- 5 דקות עד הזהבה
  12. מוסיפים את השום והמרווה ומתבלים במלח ופלפל
  13. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים עד לכמעט אפס נוזלים
  14. מוסיפים את שאר המצרכים
  15. מתבלים בלימון הכבוש

הגשה

מניחים בתבנית או סיר את פרוסות הבשר שהכנו מבעוד מועד. שופכים מעל את הנוזל המסונן מביאים לרתיחה ואז מנמיכים הלהבה לנמוכה ומבשלים כ- 40 דקות נוספות. מגישים נתח בשר עם הירקות לצידו יחד עם נוזלי הבשר.

מתכון: רוסט אנטריקוט עם כרישה ותפוחי אדמה

רוסט נתח אנטריקוט (צילום איל קרן)

מצרכים (6 מנות)

לרוסט אנטריקוט

להגשה

  • 3 כרישה שטוף וללא החלק הירוק הסיבי (הצד העליון הגס)
  • 6 תפוח אדמה דזירה, קלוף וחתוך לאצבעות של 7X3 ס"מ
  • צרור אספרגוס ללא הרבע התחתון (החלק הסיבי) חלוט כדקה במים רותחים מעט מומלחים ומצונן מיד במי קרח
  • חופן גדול של עלי תרד בלאדי (טורקי), מאודה סמוך להגשה עם מעט שמן זית ומעט מלח
  • 6 ביצים מבושלות במים רותחים מומלחים כ- 6 דקות ואז מצוננות ישר במי קרח

לרמולד

אופן הכנה

  1. הכנת הרוסט אנטריקוט: יוצרים 7 חתכים בנתח הבשר עם סכין צרה
  2. נועצים שן שום בכל חתך
  3. מורחים את הנתח בחרדל
  4. מתבלים במלח, פלפל ורוזמרין, ומניחים ללילה במקרר
  5. למחרת מוציאים לטמפרטורת חדר למשך שעה
  6. מחממים תנור ל- 250 מעלות
  7. מניחים את נתח הבשר על תבנית עם רשת מעל (כך שהבשר לא בא במגע עם התבנית)
  8. יוצקים את שמן הזית וצולים כ- 20 דקות
  9. מנמיכים חום התנור ל- 180 מעלות וצולים כ- 30 דקות נוספת
  10. מוציאים את נתח הבשר הצלוי ועוטפים בנייר כסף
  11. מניחים למנוחה של כ- 20 דקות
  12. הכנת הרמולד: במעבד מזון מערבבים את כל המצרכים ללא השמן והמים
  13. מזלפים את השמן עד לקבלת מרקם קרמי
  14. פותחים עם המים הקרים ע"י הוספה איטית של המים
  15. מאזנים במעט מלח ושומרים להגשה
  16. הכנת הירקות להגשה: מתבלים את הכרישה בשמן זית, מלח ופלפל
  17. עוטפים בנייר כסף
  18. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  19. צולים בתנור כשעה
  20. מוציאים, מצננים, חוצים את הכרישה לאורך, ושומרים להגשה
  21. הכנת תפוחי אדמה: צורבים את אצבעות תפוחי האדמה במחבת עם שמן זית ומעט מלח עד למצב הזהבה כ- 7 דקות

להגשה

מניחים את הירקות בתבנית צלייה, מתבלים במעט שמן זית וצולים ב200 מעלות לחמש דקות. פורסים את נתח האנטריקוט לפרוסות דקות ומניחים לצד הירקות. מתבלים במיצי הצלייה ומניחים כף רמולד ליד.

מתכון: צלע עגל עם ירקות ירוקים

צלע עגל עם ירקות ירוקים (צילום איל קרן)

מצרכים (6 מנות)

להגשה

לסלט

  • חופן עלי פטרוזיליה ללא הגבעול
  • חופן עלי סלרי
  • 1 כוס שקדים ירוקים קצוצים גס
  • 1/2 כוס קשיו קלוי קצוץ גס
  • 3 כפות מיץ מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית לימון כבוש קצוץ
  • קורט מלח
  • פלפל לפי טעם

אופן הכנה

  1. מוצאים את הצלעות מהמקרר כשעה לפני ההכנה
  2. ממליחים ומורחים את הצלעות היטב בשמן זית
  3. מניחים בצד למנוחה של כ-2 דקות
  4. במקביל, מחממים מחבת ברזל כבדה (או גריל פחמים) 4-3 דקות על להבה גבוהה
  5. מניחים את הצלעות במחבת וצורבים היטב כ- 2 דקות
  6. הופכים וצורבים כ- 2 דקות מהצד השני
  7. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  8. מורידים למגש גדול ומפזרים פלפל שחור משני צדי הצלעות
  9. מניחים ענפי רוזמרין ומכניסים לתנור לצלייה כ- 5 דקות
  10. מוצאים ומניחים את הצלעות על קרש חיתוך
  11. נותנים לצלעות לנוח כ6-7 דקות
  12. הכנת הירקות: מחממים מחבת על להבה בינונית
  13. מוסיפים את שמן הזית והשום, ומטגנים כדקה
  14. מגבירים ללהבה גבוהה ומוסיפים את הכרוב ניצנים ואפונת שלג
  15. מקפיצים ומטגנים כדקה
  16. מתבלים במלח פלפל ומערבבים
  17. הכנת הסלט: מערבבים את מצרכי הסלט בקערה ומתבלים

הגשה

פורסים את הצלעות לפרוסות ומניחים בצלחות הגשה לצד הירקות הצרובים והסלט. מגרדים גרידת לימון מעל הירקות הצרובים ומגישים.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *