חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מלאווח בננה לוטי

אחוה והשף עומר מילר מציעים מתכון לרגל יום המשפחה ||| מתכון חגיגי, קליל וטעים, שמזכיר ימים נעימים של חופש שעוד יחזרו ||| מלאווח בננה לוטי מתוק ||| המאפה האהוב על כל המשפחה, מוגש בגרסה מתוקה של קינוח נפלא עם ממרח שומשום וקוקוס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מלאווח בננה לוטי שף עומר מילר ואחוה (צילום שניר סופגי גואטה)

מצרכים (ל-4 מנות):

  • 4 יחידות מלאווח
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 בננות

לגאנאש

לקרמל

  • 4 כפות סוכר לבן
  • 3 כפות מים
  • 70 גרם שמן זית עדין* (או 100 גרם חמאה)
  • 1 כף תמצית רום

להגשה

אופן הכנה

  1. הכנת הגאנאש: בסיר קטן מניחים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וחלב מרוכז ומחממים על להבה בינונית – נמוכה עד להמסה ואיחוד מוחלט
  2. הכנת הקרמל: שמים את הסוכר בסיר קטן אחר ומוסיפים מים
  3. מניחים על להבה נמוכה עד להזהבה
  4. כשהסוכר מתקרמל מוסיפים את הרום ושמן הזית (או החמאה)
  5. פורסים את הבננות לטבעות ומוסיפים לקרמל
  6. הכנת המלאווח: שמים מעט שמן זית במחבת ומחממים
  7. מניחים במחבת את המלאווח למשך כשתי דקות מכל צד
  8. מאחדים את רוטב הקרמל והבננות עם גנאש השוקולד ומערבבים

הגשה

  1. מסדרים כל מלאווח על צלחת
  2. על כל יחידה שמים 1/4 מכמות הבננות המקורמלות בגנאש השוקולד
  3. מפזרים מעל חופן שבבי קוקוס ושומשום קלוי
  4. מסיימים עם זילוף כף של ממרח שומשום וקוקוס

בתיאבון

*  לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *