חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קאצ'ו א פפה Cacio e Pepe גבינה ופלפל

מה הפך ארוחת רועים לחביבה במטבח המערבי ||| פסטה מחוספסת שאוחזת את הרוטב והטעמים שחו"ח לא תפספסו ||| הטריק הוא הפשטות והמהירות ||| מצרכים שיש תמיד בבית כי יש להם חיי מדף ארוכים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

(צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

ארוחה פשוטה ומלאה

מנת פסטה מהמטבח הרומי המודרני, וכשמה כן היא, מנה של פלפל שחור, גבינת פקורינו רומנו מגורדת וכמובן ספגטי (או טונארלי Tonnarelli). כל המצרכים שמרכיבים את המנה הם בעלי חיי מדף ארוכים, מה שהפך את המנה לפופולארית בקרב רועים שהם ללא מגורים קבועים. מומלץ להשתמש בפסטה מחוספסת, כדי לגרום לרוטב להיצמד היטב.

את הפסטה מכינים כרגיל במים מומלחים רותחים, לאחר מכן משלבים עם הפקורינו מגורד מעורבב עם פלפל שחור, עם מעט מים בישול חמים, עמילני. החום ממיס את הגבינה, והעמילנים במים מסייעים בקשירת הפלפל והגבינה לפסטה. יש גם גרסאות שמשלבות בייקון או פירות ים ולהשתמש בפסטה מסוג ריגטוני Rigatoni, המורכבות תמיד עם משטח מחוספס.

מצרכים (6 מנות)

אופן הכנה

  1. הביאו לרתיחה סיר גדול עם 6 ליטר מים ו -2 כפות מלח
  2. טוחנים את גרגרי הפלפל בצורה גסה מאוד, עדיף למעוך אותם במכתש בעזרת שלכת או במטחנת תבלינים.
  3. חממו קערה גדולה להגשת הפסטה. השתמש במעט מי הפסטה לחימום הקערה, אם תרצה.
  4. מבשלים את הספגטי עד רמת אל דנטה
  5. הוציאו את הפסטה במהירות מהסיר בעזרת מלקחיים
  6. תנו לפסטה לנקז הנוזלים לרגע, ואז השליכו אותה לקערה החמה
  7. מפזרים מיד כוס מהגבינה המגורדת ומרבית הפלפל הטחון על הפסטה, וזורקים פנימה במהירות
  8. תוך כדי ערבוב בוזקים מעל כף מים חמים מסיר הבישול כדי להרטיב ולמזג את הפסטה והתבלינים
  9. הוסיפו עוד פלפל או גבינה לפי הטעם
  10. מגישים מייד, בעוד הספגטי חם מאוד

בתיאבון Buen apetito 

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *