מנה עם כל מרכיבי המזון והרבה טעם ||| המנה צמחונית ואף טבעונית אבל כל אוהבי הטעמים של המזרח יאהבו אותה ||| רוטב עשיר בטעמים ואפשר גם חריף לאוהבי הז'אנר ||| הרבה סוגי רטבים ותיבול יעיפו לכם את המנה למעלה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
לאטריות
- ¾ כפית מלח ועוד לפי הטעם
- 350 גרם אטריות חיטה סיניות עבות או פסטה דומה
- 400 גרם טופו, חתוך לקוביות
- 2 שיני שום פרוסות
- ½ כפית סוכר
- ½ כפית תערובת חמש תבלינים
- ½ כוס עלי כוסברה קצוצים דק וגבעולים רכים, בתוספת כמה ענפים להגשה
- 2 כפיות שמן שומשום
לקישוט
- שומשום קלוי
לרוטב
- 2 כפות חומץ שחור (Chinkiang) או 4 כפיות חומץ יין אורז ו- 2 כפיות רוטב סויה
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף שמן צ'ילי או פפריקה
- 1 בצל ירוק קצוץ דק
- 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק
אופן הכנה
- הכנת האטריות: מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים
- מוסיפים את האטריות ומבשלים לפי הוראות כ-6 דקות עד שהאטריות רכות
- מסננים את האטריות, שוטפים במים קרים ומנקזים היטב שוב
- הכנת התוספות (בזמן בישול האטריות): בקערה קטנה ערבבו חומץ, רוטב סויה, שמן צ'ילי, בצל ירוק, ג'ינג'ר וכף מים אחת
- הכניסו לבלנדר את הטופו, שום, סוכר, חמישה תבלינים ו- 3/4 כפית מלח וערבבו
- מוסיפים כ -6 כפות מים, כף אחת בכל פעם, עד שהרוטב חלק לחלוטין וקרמי (יתכן שתזדקק עד 12 כפות מים, תלוי במרקם הטופו שהשתמשתם)
- מניחים את האטריות בקערה גדולה ויוצקים מעל את רוטב הטופו
- מוסיפים את הכוסברה ושמן השומשום, ומערבבים עד לציפוי כל הפסטה
להגשה
חלקו את האטריות לצלחות עמוקות. פזרו מעל רוטב סויה-חומץ, זרעי שומשום וענפי כוסברה.
בתיאבון Buon Appetito