מתכון: טופו אטריות נודלס טבעוני

מנה עם כל מרכיבי המזון והרבה טעם ||| המנה צמחונית ואף טבעונית אבל כל אוהבי הטעמים של המזרח יאהבו אותה ||| רוטב עשיר בטעמים ואפשר גם חריף לאוהבי הז'אנר ||| הרבה סוגי רטבים ותיבול יעיפו לכם את המנה למעלה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טופו ונודלס בסגנון המזרח (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

לאטריות

  • ¾ כפית מלח ועוד לפי הטעם
  • 350 גרם אטריות חיטה סיניות עבות או פסטה דומה
  • 400 גרם טופו, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • ½ כפית סוכר
  • ½ כפית תערובת חמש תבלינים
  • ½ כוס עלי כוסברה קצוצים דק וגבעולים רכים, בתוספת כמה ענפים להגשה
  • 2 כפיות שמן שומשום

לקישוט

  • שומשום קלוי

לרוטב

 
- פרסומת -

 

אופן הכנה

  1. הכנת האטריות: מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים
  2. מוסיפים את האטריות ומבשלים לפי הוראות כ-6 דקות עד שהאטריות רכות
  3. מסננים את האטריות, שוטפים במים קרים ומנקזים היטב שוב
  4. הכנת התוספות (בזמן בישול האטריות): בקערה קטנה ערבבו חומץ, רוטב סויה, שמן צ'ילי, בצל ירוק, ג'ינג'ר וכף מים אחת
  5. הכניסו לבלנדר את הטופו, שום, סוכר, חמישה תבלינים ו- 3/4 כפית מלח וערבבו
  6. מוסיפים כ -6 כפות מים, כף אחת בכל פעם, עד שהרוטב חלק לחלוטין וקרמי (יתכן שתזדקק עד 12 כפות מים, תלוי במרקם הטופו שהשתמשתם)
  7. מניחים את האטריות בקערה גדולה ויוצקים מעל את רוטב הטופו
  8. מוסיפים את הכוסברה ושמן השומשום, ומערבבים עד לציפוי כל הפסטה

להגשה

חלקו את האטריות לצלחות עמוקות. פזרו מעל רוטב סויה-חומץ, זרעי שומשום וענפי כוסברה.

בתיאבון  Buon Appetito

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: