ישראלים בראלי דקאר 2021 ||| בואינג 747-8 בועט וטס עם הרבה מטען ||| סיכומי תאונות דרכים וסיכוני דרך לילדים 2020 ||| חדשות תחבורה, יבוא טסלה לישראל, קיה עם שם ואסטרטגיה חדשים ||| סכומי קורונה לשנת 2020 ולקראת 2021 ||| לשאר החידושים והחדשות בהמשך…
זמן הקורונה Corona Time
ישראייר זכתה במכרז לטיסות חילוץ
בשלב זה, האישור שניתן לביצוע הטיסות הוא לטיסה שתצא ביום שישי ה 29/1 לפנות בוקר (בלילה שבין חמישי לשישי וטיסה נוספת וביום ראשון ה 31/1. בכך ישראייר, אשר נהגה באחריות ומחוייבות ופעלה ללא הפסקה מתחילתו של המשבר, תהיה חברת התעופה היחידה שתפעיל בתקופה זו טיסות נוסעים בינלאומית ופנים ארציות. על פי הנחיות משרד הבריאות, אזרחי ישראל אשר רוצים להגיע לארץ מחוייבים בבדיקת קורונה שלילית בתוקף שבוצעה 72 שעות לפני מועד ההמראה ולמלא טופס הצהרת בריאות. נוסעים אשר רוצים לצאת מישראל מחוייבים לקבל אישור מוועדת החריגים.
בחברה מבהירים שבאחריות הנוסעים לוודא שברשותם כל האישורים הנדרשים. מחיר כרטיס טיסה 250 דולר לאדם כולל כבודת יד עד 8 ק"ג ומזוודה עד 23 ק"ג.
ניתן להזמין לטיסות מחו"ל לנתב"ג… או הזמנות לטיסות מנתב"ג… . יש לבדוק הנחיות משרד הבריאות…
מגן דוד אדום עם סיכום עד כה
מגן דוד אדום פרסם כי מראשית משבר הקורונה, מתאריך 24.2.2020 ועד היום נלקחו ע"י החובשים והפרמדיקים של מד"א 3,976,375 דגימות לנגיף הקורונה. הדגימות בוצעו במהלך אחד עשר החודשים האחרונה במגוון מוקדים ובפריסה ארצית – בבתי האזרחים, במתחמי היבדק וסע, בבתי אבות ומוסדות סיעודיים, במסגרת פרויקט מגן אבות ואימהות, מוסדות לימוד, ישיבות ועוד.
בשבוע האחרון (21-27.1.21), בשיתוף קופות החולים, דגמו החובשים והפראמדיקים של מד"א 70,776 בני אדם. 13,132 מהם נדגמו בבתיהם ו-57,644 בני אדם נדגמו במתחמי היבדק וסע של מגן דוד אדום וקופות החולים. עפ"י הנתונים, החובשים והפראמדיקים של מד"א נטלו מראשית משבר הקורונה דגימות מ-471,794 בני אדם בבתיהם.
במתחמי היבדק וסע של מד"א ברחבי הארץ שפועלים בשיתוף קופות החולים בוצעו 2,036,919 בדיקות. במתחמי היבדק וסע בירושלים נדגמו 305,809 בני אדם, 125,831 מתוכם נדגמו במתחם טדי בעיר, 33,569 בשכונת שייח ג'ראח במזרח העיר, 29,123 בשכונת רוממה, 25,974 בשכונת בית וגן, 24,277 בעין יעל ו-15,707 בארמון הנציב. במתחמים בתל אביב נדגמו 197,587 בני אדם, 157,574 מתוכם נדגמו במתחם היבדק וסע בגני יהושע. באשדוד נדגמו 72,031 בני אדם, בכפר סבא נדגמו 67,188 בני אדם, בנתניה נדגמו 64,781 בני אדם, בראשון לציון נדגמו 53,053 בני אדם, במודיעין-מכבים-רעות נדגמו 48,700 בני אדם, בפתח תקווה נדגמו 47,970 בני אדם, בלוד נדגמו 44,553 בני אדם, בחדרה נדגמו 43,540 בני אדם, בחיפה נדגמו 41,393 בני אדם, באום אל פחם נדגמו 36,009 בני אדם, בבאר שבע נדגמו 31,457 בני אדם, בבני ברק נדגמו 31,382 בני אדם, באילת נדגמו 27,510 בני אדם, בבית שמש נדגמו 25,855 בני אדם, בנס ציונה נדגמו 25,821 בני אדם, במודיעין עילית נדגמו 25,549 בני אדם, ברחובות נדגמו 24,211 בני אדם, בקלנסווה נדגמו 21,849 בני אדם, בסכנין נדגמו 19,557 בני אדם, בבאקה אל ג'רביה נדגמו 19,041 בני אדם, במועצה אזורית מטה בנימין נדגמו 18,893 בני אדם, בחולון נדגמו 17,879 בני אדם, ברמת גן נדגמו 16,991 בני אדם, באשקלון נדגמו 16,523 בני אדם, בכרמיאל נדגמו 16,154 בני אדם, בשדרות נדגמו 14,433 בני אדם, בעכו נדגמו 14,379 בני אדם, בטירה נדגמו 14,043 בני אדם, במעלה אדומים נדגמו 13,623 בני אדם, בראש העין נדגמו 11,629 בני אדם, ברהט נדגמו 11,542 בני אדם, בביתר עילית נדגמו 10,969 בני אדם, בטייבה נדגמו 10,725 בני אדם, במעלות נדגמו 10,722 בני אדם, במבשרת ציון נדגמו 10,484 בני אדם ובמגד אל כרום נדגמו 10,353 בני אדם. על פי הצורך והדרישה מפעיל מגן דוד אדום מתחמים ניידים נוספים ברחבי הארץ.
בימים אלו ממשיך מגן דוד אדום בביצוע בדיקות במתחמי היבדק וסע, בבתי אבות ובמוסדות ברחבי הארץ וגם בבתי המבוטחים של קופות החולים השונות, במידת הצורך. כמו כן, צוותי מד"א לקחו עד כה דגימות מ-8,069 בני אדם שחזרו מחו"ל בעמדה ייעודית בנמל התעופה בן גוריון.
בנוסף, ביצעו פראמדיקים של מד"א כ-3,000 בדיקות לסרולוגיה ואלפי חולים מאומתים הועברו ע"י צוותי מד"א מבתיהם לאשפוז.
במסגרת תוכנית מגן אבות ואימהות של משרד הבריאות, החובשים והפראמדיקים של מד"א חיסנו בחיסון השני את כלל דיירי ואנשי הסגל של בתי האבות והדיור המוגן בישראל.
גם במוקדי החירום 101 של מד"א ניכרת עליה משמעותית בפניות האזרחים, השבוע התקבלו כ-14,000 שיחות ביממה, עליה של כ- 235% ביחס ליום שגרה.
לצד ביצוע כ-4 מיליון דגימות לקורונה, בשירותי הדם של מד"א ממשיכים בהתרמת פלסמה ממחלימים מקורונה לטובת טיפול בחולים קשים ויצור חיסון פסיבי. עד היום הותרמו 17,079 מנות פלסמה ממחלימים מקורונה מהם ניתנו 4,844 מנות ל-2,422 חולי קורונה במצב בינוני וקשה (2 מנות לכל חולה).
מד"א ממשיך בפעילות של לקיחת דגימות בשיתוף ארבעת קופות החולים ומבצע העברות חולים מאומתים לאשפוז וכל זאת בנוסף לפעילות הארגון בשגרה ובחירום.
הכנסת עם תיקונים לתקנות הקורונה בשדות תעופה וטיסות
על מנת לאכוף את הידוק הסגר וההגבלות על היציאה מהבית לטיסה, אישרה הוועדה לאנשי רשות שדות התעופה לאסור כניסה לשדה של אדם שלא מציג אישור המעיד על כך שיצא לטיסה למטרה שהתקנות הכלליות מאפשרות. זאת לאחר שבתקנות הכלליות מבקשת הממשלה לקבוע כי היציאה לטיסה תותר אך ורק לצורך טיפול רפואי, לוויה של קרוב משפחה, לעבודה של עובד חיוני שלא ניתן לבצע מרחוק, לצורך הליך משפטי או יציאה לשהייה קבועה מחוץ לישראל. המשמעות היא כי גם מי קנה כרטיס לפני כניסת הסגר לתוקף, ומבקש לצאת שלא לשם אחת העילות המותרות, לא יוכל לעשות זאת.
בנוסף לכך אישרה הוועדה תיקונים שנועדו לצמצם למינימום גם את הכניסה לישראל. לפי התקנות שאושרו, כלי טיס זרים לא יורשו להיכנס לישראל למעט חריגים מסוימים, בהם טיסות מטען, טיסות כיבוי אש וטיסות לפינוי חירום רפואי. כל התיקונים יכנסו לתוקף החל מחצות הלילה, והן לא יחולו על טיסות שהמריאו לפני כניסתן לתוקף – כלומר, טיסות שימריאו במהלך היום ועד חצות עדיין יוכלו לנחות בישראל.
נציגת משרד הבריאות, עו"ד טל פוקס, הסבירה את התיקונים ואמרה כי הכוונה היא לצמצם ככל הניתן את היציאה והכניסה לישראל, כאשר מנכ"לי משרדי התחבורה והבריאות יוכלו לאשר חריגים.
הממונה על בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי פרייס, אמרה כי הווריאנט האנגלי כבר מפושט בקהילה, וכי 50% מהדגימות הן של הווריאנט הזה. לדבריה, לעיתים עד שמבינים את זה, זה כבר מאוחר מדי. היא הוסיפה כי המשרד מנהל מעקב צמוד אחרי 27 החולים עם הווריאנט האפריקאי. "הווריאנטים מדבקים יותר ואנחנו לא יודעים מה ההשפעה שלהם מבחינת אלימות מוגברת, ולא יודעים לגבי יעילות החיסון. לגבי הווריאנט האנגלי – רואים עלייה בתחלואה בילדים ובצעירים, שמגיעים למצבים קשים. אין ספק שמה שרואים בנשים ההרות, שמגיעות לתחלואה קשה וקריטית, לא ראינו עד עכשיו. יש פה מאפיין אחר במגיפה הזו", אמרה.
ד"ר אלרעי פרייס הסבירה כי סגירת נתב"ג נחוצה משום שלא ידוע איפה הווריאנטים נמצאים, שכן הווריאנט הדרום אפריקאי הגיע לישראל עם אנשים שנכנסו מאיחוד האמירויות. היו"ר מרגי שאל מדוע הסגירה היא לשבוע, וד"ר אלרעי פרייס השיבה כי המטרה היא ליישר קו עם הסגר, אך תידרש סגירה של יותר משישה ימים. ח"כ בועז טופורובסקי שאל מדוע בדיקות לא יספיקו ואלרעי פרייס השיבה כי בדיקות מזהות רק 10% מהחולים לפני שעלו על המטוס, בעוד 90% מהחולים מתגלים לאחר שהם כבר בישראל.
היו"ר מרגי ביקש לדעת האם מטוסים פרטיים ישראלים יוכלו להיכנס לארץ. היועצת המשפטית של רשות התעופה האזרחית, עו"ד רננה שחר, אמרה כי אזרח ישראלי וכלי טיס ישראלי יוכלו להיכנס לארץ בתקופה הזו. לדבריה, יש הבדל בין התמודדות עם אדם אחד לבין כמה מאות. ד"ר אלרעי פרייס התייחסה לכך ואמרה כי היא לא יכולה להסביר את זה. נציג משרד המשפטים, עו"ד שי סומך, אמר כי יש קושי משפטי למנוע זאת. היו"ר מרגי אמר כי הוא יכול לקבל את הטענה שקל יותר להתמודד מול אדם אחד, אך הבהיר כי צריך לטפל בעיוות הזה גם אם הדבר אומר שצריך לתקן את החוק.
ח"כ תמר זנדברג אמרה כי הייתה בטוחה ששנה שלמה אין טיסות לישראל, למעט חריגים. "עשינו מאבקים על משפחות שהופרדו וחלקן לא הורשו להיכנס בשביל לגלות שיש פה הפקרות?", שאלה ח"כ זנדברג. היו"ר מרגי הודה כי בין הסגר הראשון לשני חברי הוועדה דרשו לפתוח את השמים, ואמר כי צריך להכות על חטא. היא הוסיפה כי את הנגיף מכניסים אנשים ואם מי שיש לו כסף יכול לצאת ולהיכנס אז כנראה שהתבלבלנו.
ח"כ יבגני סובה ביקש לדעת האם ניתן יהיה לאשר לתיירי מרפא להיכנס לישראל, ואמר כי אין סכנה לתחלואה. היו"ר מרגי אמר בתגובה, כי אם מערכת הבריאות הישראלית תפעיל תיירות מרפא כשהיא ללא כושר ספיקה זה יהיה חוסר אחריות.
במהלך הדיון התפתח גם עימות קולני בין ח"כ אסנת מארק לח"כ הילה שי וזאן. ח"כ מארק מתחה ביקורת על ציוץ של ח"כ שי וזאן, בו טענה כי הסגר לא חל על מטוסים פרטיים כי ראש הממשלה מתכנן טיסה לדובאי במטוס פרטי. ח"כ מארק אמרה, כי "אנחנו מבינים שהיא מחפשת אלטרנטיבה בתקווה חדשה, אך מה ח"כ שי וזאן צריכה לעשות זה לגבות את החלטות הממשלה". ח"כ שי וזאן לא נשארה חייבת ואמרה: "את השכונה הזו תשאירי אצלך בבית ותתייחסי עניינית".
בתום הדיון אישרו חברי הוועדה את התיקון לאסור על נחיתת כלי טיס זרים ברוב של 7 תומכים, בהם היו"ר מרגי, ח"כ אריאל קלנר, ח"כ מארק, ח"כ אתי חוה עטיה, ח"כ מאי גולן, ח"כ יצחק פינדרוס וח"כ שי וזאן. שני חברי כנסת התנגדו לתיקון, בהם ח"כ אימאן חטיב יאסין וח"כ יבגני סובה. תיקון התקנה המאפשרת לרשות שדות התעופה למנוע כניסה לנתב"ג ממי שאין לו את האישור המתאים אושר פה אחד, בתמיכתם של היו"ר מרגי, ח"כ עוזי דיין, ח"כ גולן, ח"כ מארק, ח"כ קלנר, ח"כ פינדרוס וח"כ שי וזאן.
לאחר מכן אמר היו"ר מרגי לד"ר אלרעי פרייס כי הוא מבקש באמצעותה לחזק את ידי כל הצוותים הרפואיים, שעושים עבודה נאמנה ומתמודדים בצורה מעוררת השראה על כל הקושי של מערכת הבריאות, שזקוקה בימים אלה להתייחסות מיוחדת.
בנוסף, ועדת החוקה בראשות ח"כ יעקב אשר אישרה את התקנות לצמצום החריגים המאפשרים יציאה מהבית לצורך טיסה מחוץ לישראל, כך שיכללו מקרים אלו בלבד: טיפול רפואי, לוויה של קרוב משפחה, או הליך משפטי. עוד קובעות התקנות כי מנכ"ל משרד הבריאות, נוסף למנכ"ל משרד התחבורה, יהיו רשאים לאשר יציאה שאינה כלולה בחריגים אלו, לצורך הומניטרי או אישי מיוחד.
התקנות ייכנסו לתוקפן הלילה בחצות ויעמדו בתוקף עד ל-31.1.21 בחצות
יו"ר הוועדה ח"כ יעקב אשר (יהדות התורה), שכיהן בעבר כראש עיריית בני-ברק פתח את הדיון בהתייחסו לאירועים בעיר: "מה שאנחנו רואים בימים האחרונים זו לא בני ברק, זה לא אופי תושביה. יש פה קבוצות שוליים שמכתימות את שמה של העיר הגדולה והחשובה שרוב מוחלט של תושביה הם אנשים ערכיים מאוד, שומרי תורה ומצוות ושומרי חוק וסדר".
נוצר פה סיר לחץ שמגיע גם בעקבות לצערי הרב, לחץ תקשורתי ששם אותנו כל הזמן בכותרות, וקבוצה מסוימת שרואה זאת מנסה להטביע את חותמה, אם אלו קבוצות שרוצות להתסיס את העיר או קבוצות נוער ושוליים שאפילו לא גרים בעיר. אני קורא למשטרה לא להפוך את כל בני ברק לשדה קרב. חייבים לעבוד עם היגיון, מתינות ושכל ולטפל בהפרות נקודתיות. זה הפך לשדה קרב של פיצוצים בלילות, שאני לא זוכר כמותו".
עוד אמר: "שנים ארוכות מערכת היחסים בין העירייה למשטרה ולמנהיגי הציבור הייתה סמל ודוגמה, חלק מניהול העיר. בתקופתי הקמתי תחנת משטרה בלב בני ברק, עם מפקדי המרחבים לדורותיהם ידענו לשתף פעולה, להתווכח וללמוד את הרגישויות. אני קורא מכאן לחדש את התיאום בין העירייה למשטרה ולכנס עוד היום ישיבה משותפת עם העירייה ולהחזיר את בני ברק לתפארתה כפי שהיה במשך שנים רבות".
בהתייחסו לטענות להפרות הנחיות הקורונה אמר: "כל האירועים מיום חמישי עד עכשיו, אף אחד מהם לא קשור להפרות, לא היה עימות בתוך ישיבה או בי"ס. העיר סגורה ומסוגרת. אתמול הייתה הפגנה של פלג מסוים על משהו שקרה בכלל באשדוד ומגיעים סקרנים ומפה לשם הגענו לירייה באוויר. זה לא יתכן. לא יכול להיות שייכנסו 400 אנשי מג"ב לעיר כדי לחפש 4 נערים. יש דרכים יותר מתוחכמות וכירורגיות לאתר חשודים. אני לא רוצה להתחשבן על העבר אלא להסתכל קדימה. אני בטוח שהעירייה רוצה לעבוד עם המשטרה וניתן להשיב את החיים למסלולם".
ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות: "אנחנו 5 שבועות כבר בסגר ורק עכשיו מצליחים להוריד את מקדם ההדבקה ויש לווריאנט הבריטי תרומה להדבקות הללו של עשרות אנשים במוסדות חינוך, וגם תחלואה יותר קשה של צעירים וילדים שנמצאים במצב קריטי. אנחנו לגמרי רואים שיש שינוי משמעותי של נשים הרות עם תחלואה קשה וקריטית שלא ראינו קודם. הוא לא אמור להיות אלים יותר והחיסון ככל הנראה יעבוד עליו אבל הבעיה שאנחנו במבצע חיסונים אינטנסיבי, מרשים ומעורר גאווה אבל הווירוס מדביק הרבה יותר מהר מזה. אין לנו כבר שליטה על הווריאנט האנגלי, הוא התפשט, ועלולים לפרוץ נוספים. אנחנו במאבק מול הווריאנט הדרום אפריקאי שהוא מדביק ב-50% יותר וייתכן שגם יותר אלים. אנחנו מצליחים במאמצים רבים להכיל אותו אבל חייבים לקנות זמן. אם כל המדינות היו מרצפות יכולנו לסגור מדינות מסוימות, אנגליה ודנמרק מרצפות וכך עלו על החורפנים ועל הווריאנט. באיחוד האמירויות הגיעו 5 חולים עם הווריאנט הדרום אפריקאי והפתיעו אותנו כי הם לא מרצפים".
לשאלת חברי הכנסת, למה לסגור את השמיים ל-6 ימים אם אפשר להצליח בבידוד, ואם ממילא 6 ימים לא יספיקו, ולמה לסגור את השמיים החוצה, אמרה: "עכשיו כשבודקים את כל מי שנכנס יש מקסימום 10% מאומתים מכל ה-100% שיהיו חיוביים בשבועיים שלאחר חזרתם מחו"ל, כלומר 90% כל חולה שנמנע את כניסתו זה מבורך, אך המשמעות היא שזה לא רוב החולים. יש פיק בשלושה ארבעה ימים הראשונים לאחר החזרה מחו"ל.
6 ימים זה רק עכשיו לעצור עכשיו ולעשות סדר אבל זה לא יספיק, זה צריך להיות יותר ארוך. 6 ימים לא ישנו דבר מבחינת הווריאנטים. נצטרך כמה שבועות כדי לאפשר למבצע החיסונים להתקדם בקצב מהיר כדי שגם אם ייכנסו ווריאנטים מדבקים, נוכל להשתלט עליהם. אנחנו מצמיחים את המוטציות בתל השומר ומנסים לראות אם החיסון עוזר. כרגע אנחנו לא יודעים למה החיסון לא יעיל ומניחים שלרוב המוטנטים הוא יעיל, אבל זה לוקח זמן.
כרגע מדדי התחלואה מאוד מדאיגים. מספר המאומתים יורד אך אנחנו עם שיא בכמות המונשמים, דבר שלא היה כמותו. כשהיינו ב-4000 חולים מאומתים עם מקדם הדבקה 1.3 היה ברור לאן זה הולך, אך כרגע אנחנו עם מקדם 0.9 אך אתמול היה שיא של 67 פטירות וצריך לראות איך זה מתקדם. צריך לראות שתתחיל השפעה של החיסון ושתהיה ירידה גם בחולים קריטיים וקשים נוסף על מקדם ההדבקה. עוד לא החלטנו מה יהיה הסף לסיום. סגירת השמיים תהיה להערכתי לפחות לחודש כדי שנהיה עם כשלושה מיליון מחוסנים".
בהתייחסה למערכת החינוך אמרה: "היא לא הגורם היוזם של המגיפה אך היא גורם שתורם לה. ברגע שילדים מגיעים למקומות, גם עם קפסולות, זה בכל זאת מקומות מפגש יותר גדולים. כרגע עם הווריאנט האנגלי זה יותר גרוע. *40% מהתחלואה זה ילדים, מספר גבוה יותר ממספרם באוכלוסייה.* ביציאה מהסגר השני היינו עם 29% ואנחנו רואים עליה בתחלואה של גילאי 9-6 שאלו בדיוק הכיתות שאמורות לחזור ללמוד ואנחנו עוקבים אחרי זה".
עו"ד רז נזרי, המשנה ליועמ"ש התייחס לשאלות חברי ועדת החוקה בנוגע לבקשות יציאה מהארץ במקרים חריגים שאינם כלולים בתקנות ואמר: "הזכות להיכנס לארץ היא זכות יסוד אך מנגד עומדות זכויות יסוד נוספות כמו הזכות לחיים. אנחנו לא אומרים שיש מניעה משפטית בצעד הזה אך הצפנו קשיים בנוגע לפגיעה בחוק יסוד, ועמדנו על שלוש נקודות שלגביהן נמצא פתרון- שיהיו חריגים שיאפשרו יציאה למקרים הומניטריים ואחרים שנמצאים בתקנות, עמדנו על כך שתהיה אפשרות מעשית לשימוש בחריגים, כך שיתאפשרו טיסות במקרים כאלו והנושא צריך להיפתר עד מחר, כך שתימצא אפשרות אולי עם מטוס של חיל האוויר שייקח ליעד קרוב, או טיסות של חברות אחרות לא מסחריות, מבחינתנו משפטית צריכה להיות אפשרות להבאה והוצאה של אזרחים מסיבות הומניטריות. בנוסף, עמדנו על כך שלא תהיה תחולה מידית כדי לאפשר זמן התארגנות. הצענו אף יותר מ-72 שעות אך ניתנה יממה וחצי וזה מינימום נדרש מבחינתנו ברמה המשפטית. באיזון בין הפגיעה לבין הסיכון הבריאותי, אנחנו נגן על הליכים אלו".
עוד אמר כי "לגבי אדם שיוצא מהארץ ולא מתעתד לחזור, אין סיבה למנוע יציאתו, זה נמחק בתקנות אך *הוסכם שבאופן גורף ועדת החריגים תאשר כל בקשה כזו של יציאה חד כיוונית. זה לא רק וואן ווי טיקט, אלא גם חזרה של אדם למקום מגוריו הקבוע בחו"ל כמו סטודנטים. ועדת החריגים מורכבת ממנכ"ל משרד הבריאות, מנכ"ל משרד התחבורה ונציגיהם. המגמה היא לא לאפשר יותר מדי חריגים והם צומצמו. עמדנו על טיפול רפואי, לוויה והליך שיפוטי. הרעיון בקביעת המגבלות הוא בדברים שאין בהם שיקול דעת, אך זה לא אומר שמקרים אחרים לא יאושרו"
תמכו בתקנות: היו"ר ח"כ יעקב אשר והח"כים אריאל קלנר (הליכוד) ויאיר גולן (מרצ)
מדריך מגן דוד אדום לחורף בטוח בימי הסגר
לאחר התחממות במזג האוויר, הגשם של חודש ינואר חוזר ובמהלך סוף השבוע תחל על פי התחזיות התקררות ניכרת המלווה בגשמים עזים ברחבי הארץ. בעקבות שינויי מזג האוויר, במד"א מפרסמים הנחיות לציבור לחורף בטוח, על מנת שנדע להגן על עצמנו ועל היקרים לנו, בבית ומחוצה לו – ובמקביל להמשיך ולהגן על סביבתנו מפני הידבקות בנגיף קורונה בימי הסגר השלישי.
ארגון מד"א ערוך ומוכן בכוחות מתוגברים לימי הגשם, עם רכבי 4X4 וטרקטורונים ייחודיים בצפון הארץ ובמקומות המועדים לשיטפונות. במטרה להגיע במהירות ובבטחה לנפגעים ולהעניק טיפול רפואי מציל חיים במהירות ובמקצועיות בכל מקום ובכל מזג אוויר. במד"א מזכירים כי במקביל למתן החיסונים לאוכלוסייה, יש להמשיך להקפיד ולשמור על הנחיות משרד הבריאות לבידוד החברתי, מניעת התקהלות ועטית מסכות גם בימי הסגר – על מנת לסיים את עונת החורף בצורה הבריאה והמוגנת ביותר.
מנכ"ל מד"א אלי בין: "החורף הישראלי, אשר נדמה כי נשכח מאחור, צפוי לחזור בימים הקרובים ואנו מבקשים מאזרחי ישראל לנקוט ביתר זהירות ובתשומת לב על מנת לעבור את הימים הגשומים בבריאות ובשלום – בעיקר בימי קורונה, בהם הצורך בזהירות כפול. אנו במד"א ערוכים עם כוחות מתוגברים לכל קריאה ברחבי הארץ. יחד, עם ערבות הדדית ושמירה על קשר רציף וסיוע לאוכלוסייה המבוגרת נעבור את החורף בשלום. אני מאחל חורף חם ובטוח לכלל הציבור בישראל".
מדריך מד"א המלא לחורף:
- צרו קשר עם בני המשפחה והשכנים המבוגרים: יש לתת תשומת לב לקרובי משפחה ושכנים קשישים המתגוררים לבד, לוודא כי הם מוגנים מפני הקור ומזג האוויר הסוער. במידת האפשר יש לסייע להם במטלות השוטפות (דוגמת קניות מזון, הבאת תרופות מבית המרקחת וכו') שכוללות יציאה מן הבית המחומם למזג האוויר הקר שבחוץ.
- היזהרו שלא להחליק: במקומות בהם מצטבר קרח או שלג על המדרכות והכבישים, מתבקש הציבור להימנע מלנוע בהם שלא לצורך, בשל ריבוי מקרים של החלקה ושבירת גפיים בעבר.
- רוחות חזקות: בעת השתוללות רוחות חזקות, עלולים חפצים להינתק ממקומם. על כן, יש להקפיד לחזק ריהוט גן, מתקני ייבוש כביסה וחפצים נוספים, על מנת שלא יפגעו בבני אדם. חשוב להיזהר במהלך פתיחת וסגירת חלונות, שיכולים להיטרק בעוצמה רבה עקב הרוחות.
- שמירת חום גוף: יש להלביש אנשים מקבוצות אוכלוסייה הנמצאות בסיכון (קשישים, תינוקות וחולים) בשכבות של בגדים קלים, שיאפשר תנועה. יש לכסות אותם בשמיכה קלה ולדאוג לחימום החדר לטמפרטורה של כ- 24 מעלות. שימו לב! אין לכסות תינוקות בשכבות רבות או בשמיכה כבדה, שכן הדבר עלול לגרום לחנק. במקרה של ירידה בתפקוד, בלבול, מיעוט אכילה ושתיה, שינוי התנהגות וישנוניות, יש לחמם את החולה ולהזעיק מיד את צוותי מד"א בטלפון 101.
- פגיעות קור: הסימנים העיקריים להיפותרמיה הם ירידה במצב ההכרה, התנהגות לא ברורה וירידה בשיקול הדעת, רעד שרירים, דופק איטי או לא סדיר, ירידה בשליטה מוטורית, ירידה בקצב הנשימה, עור חיוור וכחלחל. אם החולה רטוב, יש להחליף את בגדיו ליבשים, ולחמם אותו. במקרה של כוויות קור, צפוי החולה להרגיש תחושת קור בגפיים, כאבים והרגשת נימול. במקרה כזה יש לשפוך מים פושרים (לא חמים) על האיבר הקר, לקבע אותו ולהזעיק מיד את צוותי מד"א בטלפון 101. אין לעסות את האיבר.
- סוללת גיבוי למכשירי הנשמה: עבור חולים המונשמים בביתם על ידי מכשיר הנשמה, יש לוודא כי סוללות הגיבוי של המכשיר זמינות ומוכנות לשימוש לפרק זמן ממושך, למקרה של הפסקת חשמל.
- מכשירי חשמל והסקה: הרעלת חד תחמוצת הפחמן (co) היא קטלנית. הגז עשוי להיפלט כתוצאה משימוש בתנור גז או קמינים הפועלים על גחלים. זהו גז חסר צבע או ריח, ולא ניתן להבחין בקיומו עד שמתחילים להופיע סימני ההרעלה, לכן חשוב לנקוט באמצעי בטיחות. בזמן הפעלת ההסקה יש להקפיד על אוורור נאות, לשם תחלופת אוויר. בנוסף, מומלץ להתקין גלאי co ייעודיים ולהקפיד על בדיקה תקופתית של מערכת ההסקה באופן שוטף ע"י טכנאי מורשה. יש להרחיק תנורי חימום הפועלים על אש גלויה מחפצים העשויים להתלקח (ספות, שמיכות). אין לייבש בגדים על תנורים כאלה, ויש לבדוק טרם חיבור התנור לחשמל את תקינות השקע והתקע. הקפידו גם למנוע גישה של ילדים לתנור. שמרו על מכשירי חשמל הרחק מרצפה רטובה ושימו לב למכשירי חשמל באמבטיה ובמטבח. הימנעו מהפעלת מכשירי חימום הפועלים על אש גלויה בזמן השינה. במקרה של הופעת סימני הרעלה, דוגמת סחרחורת, בחילה, הקאה, עייפות, חולשה והרגשה כללית רעה, ובמקרים קשים של אובדן הכרה, יש לסגור מיד את מערכת ההסקה, לאוורר את הבית ולהזעיק מיד את מד"א.
- נהיגה בטוחה: בימים גשומים, הכבישים חלקים מאוד, וסכנת ההחלקה קיימת גם במהירות נמוכה. הקפידו לשמור מרחק גדול מהרגיל מהרכב שלפניכם, ולנסוע במהירות נמוכה ובהתאם לתנאי הדרך. יש לשים לב לאדים המצטברים על שמשות הרכב ועלולות לגרום לפגיעה בראות. על כן, יש להקפיד על אוורור הרכב ועל הפשרת האדים באופן קבוע. על הנהגים להקפיד על הדלקת אורות דרך, בייחוד כאשר הראות לקויה. בנוסף לכך, עצירה בשול הדרך היא אסורה ומסוכנת. אין לעצור במקומות לא בטוחים אלא רק בתחנות ריענון מוסדרות. יש לתת תשומת לב מיוחדת להולכי רגל, בדגש על ילדים סמוך למוסדות חינוך, תוך מתן זכות קדימה. בנוסף, יש לשים לב שלא להיכנס עם הרכב לשלוליות, גם אם נראה שהן אינן עמוקות במיוחד. כלי רכב עלולים להיסחף בקלות במקומות מוצפים, והנהג עלול לאבד לחלוטין את השליטה על רכבו, ואף להסתכן בטביעה. חשוב לא להישאר ברכב בקור, על מנת להימנע מהירדמות וכן ממצב של היפותרמיה.
בכל מקרה של התנהגות חריגה או סימנים חשודים, יש להזעיק מיד את כוחות מד"א באמצעות יישומון "מד"א שלי" או בחיוג למוקד החירום 101 ולהישמע להוראות הפראמדיקים והחובשים במוקד עד להגעת כוחות מד"א למקום
הפתרון הבריטי לקריסת המעבדות
על רקע זמני המתנה ארוכים והעומס הרב על המעבדות, החלו לאחרונה בבריטניה להציע בדיקות קורונה מהירות בבתי מרקחת. הבדיקות מתבצעות בסניפי רשת הפארם הבריטית בוטס (Boots) ובבתי מרקחת נוספים בתשלום של כ-70 פאונד שהם כ -300 שקלים והתוצאה מתקבלת תוך מספר דקות. הבדיקות מיועדות בעיקר לאנשים ללא תסמינים כאשר המטרה היא להציע לנבדקים שקט נפשי או בדיקה מהירה לפני כניסה לפעילויות מסוימות. מדובר בבדיקות מטוש מבוססות אנטיגן המתבצעות על ידי הרוקח אשר נותן לנבדקים תשובה מיידית במעמד הבדיקה.
גם בישראל נערכות בדיקות קורונה מהירות, עיקר השימוש מתבצע בטכנולוגיה של סופיה אשר אושרה על ידי ה – FDA והמעבדה לנגיפים במשרד הבריאות לשימוש מחוץ למעבדה. מדינת ישראל רכשה עד היום כ – 300 מכשירים ניידים וכבר בוצעו בעזרתם כ – 170,000 אלף בדיקות מיידיות בחדרי מיון, בתי אבות, בתי חולים גריאטריים, בפיקוד העורף, במשטרה ובקופות החולים. עוד בוצעו כ – 56,000 אלף בדיקות מהירות באיי התיירות הירוקים באילת ובים המלח. עלות הטכנולוגיה של סופיה היא כשליש מעלות בדיקת מעבדה רגילה.
יצוין כי בימים אלו מתנהל דיון על מתווה הדרכון הירוק אשר יכלול בין היתר הצגת בדיקת PCR מוקדמת או בדיקה מהירה בכניסה למופעי תרבות אירועי ספורט וכן למוזיאונים. יתכן גם שיכלול חדרי כושר, מסעדות, בתי קפה, קניונים, מלונות ובריכות שחיה. בנוסף ביוזמת יו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, ח"כ יעקב אשר, יתנהל גם דיון לפתיחת בתי כנסת עם הצגת בדיקות PCR מוקדמות או בדיקות מהירות בכניסה אך טרם התקבלה החלטה בנושא.
בנוסף לישראל, מדינות נוספות ברחבי אירופה משתמשות בבדיקות סופיה מהירות, כמו איטליה, בלגיה, גרמניה, הולנד וסלובקיה. ברחבי העולם נערכות בכל חודש כ – 13 מיליון בדיקות סופיה ובמהלך השנה יצמח השימוש בהן ל- 70 מיליון בדיקות לחודש.
רכב
ראלי דקאר סעודיה 2021: סיכום ישראלי
ראלי דקאר שנערך השנה זו הפעם השנייה במדבר ערב הסעודית, התפרש על פני 8500 ק"מ עם שלל צוותים רוכבים ונהגים בקטגוריות שונות.
2 צוותים ישראלים השתתפו המרוץ אבל התחייבו להיות בצל ולא להיחשף במהלך המרוץ עקב היחסים העדינים ומורכבים בין המדינות, ובשיתוף פעולה מלא של המארגנים.
בקטגורית המשאיות התחרה צוות בראשות אביב קדשאי (58), שהתחרה בעבר בראלי דקאר המסורתי שיצא מפריז והסתיים בדקאר, כשהוא רוכב על אופנוע, וגם עשה זאת במכונית והפעם הגיע במשאית, כשלצידו 2 אנשי צוות, הנווט יזהר ערמוני והמכונאי מעוז ויזלדר. במשאית עם הצוות הישראלי הוזנקה יחד עם 50 משאיות וסיימה במקום ה-18 מתוך 20 משאיות בלבד שסיימו 12 ימי מרוץ קשוח.
הצוות הישראלי השני הוא בקטגוריה רכב קל UTV עם הנהג דני פרל (68) שהיה המבוגר ביותר בין מתחרי הטרקטורונים והנווט צ'רלי גוטליב. בקטגוריה זו הוזנקו 46 טרקטורונים וסיימו רק 41 טרקטורונים כאשר הצוות הישראלי הגיע במקום אחד מהסוף – המקום ה-40.
אוריון מוביליטי עם רשת טעינה מהירה בלעדית ללקוחותיה
אוריון מוביליטי, מקבוצת יוניון, יבואנית GAC, מביאה בשורה משמעותית ללקוחותיה: החברה מתחילה בהקמת רשת טעינה מהירה בלעדית וייעודית לרכבי החברה. כבר בימים הקרובים תחל החברה בפריסת עמדות הטעינה, כאשר בשלב זה ייפרסו עמדות בת"א, חיפה ובאר שבע. שירות הטעינה יינתן ללקוחות החברה ללא כל עלות כספית עד לסוף שנת 2021.
העמדות שייפרסו הן עמדות טעינה מהירות ייעודיות בתקן GBT ועל כן הן מתאימות לרכבי GAC בלבד. העמדות מאפשרות טעינה בקצב של KW40 שעה, מה שיאפשר טעינה של 100 ק"מ בכ- 25 דקות.
כזכור, דגם ה- GE3 של GAC המשווק כיום בישראל, מצויד בסוללה בקיבולת 54.75 קילווט המציעה טווח נסיעה גדול של 309 ק"מ לפי התקן האירופאי החדש – WLTP.
רשת הטעינה של GAC, אשר תשרת בשלב זה כ- 200 לקוחות, תציע יחס מיטבי של רכבים לעמדה מהירה. הפריסה הגיאוגרפית והזמינות הצפויה של העמדות לצד הטווח של ה- GE3 מהווה פתרון הוליסטי אופטימלי לרכב חשמלי בישראל של 2021. לפרטים נוספים…
טויוטה אירופה עם משימה שאפתנית אל מעבר ל-0 זיהום אוויר
מניקה פרז-לובו, מנכ"לית קיימות וחברה סביבתית בטויוטה אירופה בהתייחסותה לחדירת כלי רכב חשמליים ומימן ציינה: "התשתית להנעות חשמליות היא המפתח והיא זו שתקבע את ההצלחה או הכישלון של תרומת ענף הרכב להשגת יעדי האקלים".
"קשה להתווכח עם 16 מיליון מכוניות היברידיות שנמכרו בעולם כולו – 3 מיליון מתוכן באירופה, ומעל 100,000 בישראל!", כך אמרה מוניקה פרז-לובו, מנכ"לית מדיניות קיימות וחברה סביבתית בטויוטה מוטור אירופה, במסגרת דבריה בכנס הגדול ביותר בתחום איכות הסביבה בישראל "סביבה 2050" שהתקיים לאחרונה. פרז-לובו הציגה את האתגרים שניצבים בפני ענף הרכב הנוגעים לשינויי אקלים ופיתוח בר קיימא, תוך התמקדות באתגר ביטול פליטת פחמן דו חמצני בכלי הרכב החדשים. היא ציינה כי טויוטה נמצאת ביתרון בזכות הניסיון הרב וכמות הרכבים ההיברידיים הגדולה ביותר שהיא כבר שיווקה.
פרז-לובו ציינה את ישראל כמובילה בולטת באירופה בתחום המעבר לחשמול (הכולל רכבים חשמליים, פלאג-אין והייבריד) עם נתח של 25% כמעט משוק הרכב הישראלי, כאשר 20% ממכירות השוק הישראלי הם של רכבים עם על טכנולוגיה היברידית. בראיה קדימה ציינה: "עד 2025 אנו מצפים למכור לפחות 5.5 מיליון מכוניות חשמליות בכל שנה, כאשר עד אז נשיק יותר מ- 60 אפשרויות חדשות להנעה באמצעות חשמל".
לטענת פרז-לובו "התשתית היא המפתח והיא זו שתקבע את ההצלחה או הכישלון של תרומתו החשמלית של ענף הרכב ליעדי האקלים." בדבריה התייחסה לא רק לתשתית הטעינה החשמלית אלא גם לפיתוח רשתות תדלוק של מימן. "אנו מאמינים כי השקעה בתשתית הפצת דלק מימן ירוקה חשובה באותה מידה כמו פיתוח רשתות טעינת חשמל ולכן הגישה של טויוטה היא לפעול בכל החזיתות". דוגמה שסיפקה למגבלות הטעינה החשמלית היא הצורך באחסון חשמל בכמויות גדולות למשך פרקי זמן ארוכים, דבר שאינו אפשרי באמצעות סוללות.
לעומת זאת "בכלי רכב היברידיים אנו משתמשים בסוללה קטנה, קלה וקומפקטית המספקת יעילות גבוהה במחיר נמוך, בעוד שלמכוניות חשמליות דרושות סוללות גדולות." הסבירה פרז-לובו וסיפרה כי במטרה להגדיל את קיבולת הספק החשמל ולהוריד את המחיר, בטויוטה מפתחים טכנולוגיות סוללה חדשות, כמו למשל סוללות במצב מוצק, המייצרות יותר הספק מסוללות קטנות ונטענות מהר יותר. לדבריה, סוללות מסוג זה יאפשרו לטויוטה לרדת מתחת ליעדי הפליטות המחמירים של האיחוד האירופי ללא כל צורך בביצוע שינוי פתאומי ומעבר מוקדם מידי למערכת הנעה חשמלית באמצעות סוללה (כמו יצרניות אחרות להן אין דגמים היברידיים). בנוסף הציגה פרז-לובו את השאיפה של טויוטה לשווק את הרכב החשמלי הראשון בייצור המוני באמצעות סוללה במצב מוצק כבר במחצית הראשונה של עשור זה. בסופו של דבר "תהיה אשר תהיה ההעדפה של שוק, מדינה או לקוח, אנו נספק מגוון פתרונות נגישים להפחתת שיעור פליטות המזהמים" סיכמה.
פרז-לובו סיימה את דבריה עם ההבטחה של טויוטה לעבור ל- Beyond Zero "מעבר לאפס" – זוהי המשימה השאפתנית של טויוטה לא רק להגיע ל- 0 זיהום כמו אחרים אלא אל מעבר ל-0. דוגמא מצוינת לכך זו טויוטה מיראי הנמכרת באירופה ומתודלקת באמצעות מימן שלא רק שאינה מזהמת, אלא שהיא אף מנקה את האוויר בזמן הנסיעה. טכנולוגיית המימן היא נטולת פחמן לחלוטין ואינה מזהמת כלל. היא נחשבת אנרגיית העתיד של תחום התחבורה, בין היתר בשל היתרונות המשמעותיים שיש לו כמקור אנרגיה קל לאחסון והובלה "כיום טכנולוגיית המימן שלנו מסחרית עם דגם המיראי שמגיע לטווח נסיעה של 650 ק"מ וטעינת מיכל מלא הנמשכת כ- 5 דקות בלבד."
"אנו נמשיך לעבוד בצמוד עם שותפים מהתעשייה, עם ממשלות ובעלי עניין אחרים כדי להגשים את החזון של טויוטה ל "ניידות לכולם" תוך תרומה משמעותית לחברה הממוקדת ביעדי פיתוח בר קיימא לעתיד טוב יותר לכולנו" היא סיכמה.
קבוצת שלמה עם רכישת 50% מתלמה תיירות ונסיעות
רכישת הפעילות תיעשה באמצעות רכישת 50% מחברה חדשה שהוקמה במסגרת העסקה תחת המותג "תלמה-שלמה״ ובתמורה ל-36 מיליון שקלים.
אסי שמלצר, יו״ר קבוצת שלמה אמר: "רכישת נכסי פעילות תלמה תיירות, שהינה מהחברות המובילות בתחום התיירות, הינה צעד משמעותי בהרחבת תחומי הפעילות של קבוצת שלמה . פעילות התיירות הינה משיקה לפעילות של שלמה החזקות בתחום הקמעונאות ומתן שירותים, לרבות שירותי תיירות והשכרת רכב בארץ ובחו"ל. אני סמוך ובטוח כי תחום התיירות יידע ימים זוהרים עם תום משבר הקורונה הבינלאומי שפגע בענף בצורה משמעותית".
ארז שמול, יו״ר תלמה תיירות אמר: "אני שמח ונרגש על המיזוג של תלמה תיירות עם אחד הגופים הגדולים במשק, קבוצת שלמה. אני שמח כי גם בתקופה מאתגרת זאת הצלחנו לעשות את הבלתי יאומן ולחזק את החברה. לתלמה תיירות הון אנושי מקצועי איכותי שהולך יחד לאורך שנים רבות ואנו בטוחים כי יחד עם קבוצת שלמה נמשיך ונוביל את החברה לקראת חזרת ענף התיירות לפעילות."
בהמשך לדו"ח המיידי של קבוצת שלמה לבורסה לניירות ערך בתל אביב בדבר ניהול משא ומתן מקדים עם חברת תלמה נסיעות ותיירות בע״מ לרכישת פעילות התיירות של תלמה, הקבוצה מודיעה הבוקר על הסכם לרכישת 50% מפעילות התיירות של תלמה.
ע״פ ההסכם, קבוצת שלמה תרכוש 50% מהונה המונפק והנפרע של חברה חדשה שהוקמה בסמוך להתקשרות בהסכם – "תלמה-שלמה" – ואשר מוחזקת כיום בידי תלמה. "תלמה-שלמה" תכלול את נכסי הפעילות העסקית של תלמה וחברות קשורות לה בתחום התיירות, המלונאות, הנסיעות והטיסות ("הפעילות המועברת"), כאשר הפעילות המועברת לא תכלול את התחייבויותיה של קבוצת תלמה לצדדים שלישיים כלשהם שנוצרו עד למועד השלמת העסקה. בנוסף, "תלמה-שלמה" תחזיק בחברות מקבוצת תלמה הפועלות בתחום התיירות, שהוחזקו על-ידי תלמה ובעל השליטה בתלמה טרם מועד השלמת העסקה.
בתמורה למכירת המניות תשלם קבוצת שלמה לתלמה תמורה מיידית בסך של 36 מיליון שקלים, כפוף להתקיימות התנאים המתלים להשלמת העסקה. קודם למועד החתימה על ההסכם, העמידה קבוצת שלמה לתלמה הלוואות בסך של 15.5 מיליון שקלים, אשר יפרעו טרם תשלום התמורה.
כמו כן, במועד ההשלמה תעמיד קבוצת שלמה לתלמה הלוואה בסך של 3 מיליוני שקלים לתקופה של 3 שנים, אשר בסיומה, תיפרע ההלוואה במזומן או תומר למניות תלמה-שלמה או בכפוף ובהתאם לתוצאות הכספיות של פעילות תלמה-שלמה, תהווה תמורה נוספת לרכישה.
בנוסף, כפוף ובהתאם לתוצאות הכספיות של תלמה-שלמה בשנים 2022 ו-2023, תשלם קבוצת שלמה תמורה עתידית מותנית נוספת, בהתאם למנגנון מוסכם המבוסס על מכפיל מהרווח נקי בתלמה-שלמה בשנים האמורות.
בין הצדדים סוכם כי בראשות "תלמה-שלמה" יכהנו אסי שמלצר (יו״ר קבוצת שלמה) וארז שמול (יו״ר תלמה תיירות ונסיעות) כיו״רים משותפים וכמנכ״לית "תלמה-שלמה" תמשיך לכהן אייה מגן, מי שכיהנה עד היום כמנכ״לית תלמה תיירות.
השלמת העסקה כפופה למספר תנאים מתלים ובהם קבלת אישורים רגולטוריים לרבות אישור הממונה על התחרות.
עורכי הדין אשר טיפלו בעסקה מטעם קבוצת שלמה הינם עוה״ד ארז אלטיט ואילון סטמרי ממשרד גולדפרב זליגמן ושות׳ ומטעם תלמה, עוה״ד שירלי קציר וזוהר ליס ממשרד פישר-בכר-חן-וול אוריון ושות׳/
קיה Kia עם אסטרטגיית מותג חדשה ושאיפות עתידיות נחשפו באירוע דיגיטלי
קיה מפרסמת פרטים חדשים על מטרת המותג החדשה שלה ושאיפותיה העתידיות במהלך אירוע חשיפה דיגיטלי. תחת סיסמת מותג חדשה, Movement that inspires (תנועה המעניקה השראה), קיה חושפת פרטים חדשים על האסטרטגיה שבמסגרתה תעבור החברה מייצור כלי רכב בלבד ליצירת פתרונות ניידות ברי קיימא ללקוחותיה.
כסימן לכך שהמותג מתנתק מהמודל העסקי המסורתי המונע על ידי ייצור, הכריזה קיה על שם חברה חדש. החברה מסירה את המילה Motors משם החברה הקודם (Kia Motors Corporation) ומתכוונת להתרחב לתחומי עיסוק חדשים ומתפתחים על ידי יצירת מוצרי ושירותי ניידות חדשניים לשיפור חיי היום יום של הלקוחות.
הו סונג סונג (Hu Sung Song), נשיא ומנכ"ל Kia Corporation : "אנו בקיה מאמינים שתחבורה, ניידות ותנועה מהוות זכויות אנושיות. החזון שלנו הוא ליצור פתרונות ניידות ברי קיימא עבור צרכנים, קהילות וחברות ברחבי העולם. היום אנו מתחילים ליישם את החזון הזה באמצעות השקת מטרת המותג החדשה והאסטרטגיה שלנו לעתיד".
הצגת מטרת המותג החדשה של קיה והסיסמה Movement that inspiresסיסמת המותג החדשה של קיה, Movement that inspires (תנועה שמעניקה השראה), מוצגת היום בליבה של הצהרת המותג ומשקפת את מטרתה החדשה של קיה, לעורר השראה בקרב הצרכנים באמצעות מוצרים ושירותים, והחוויות שלהם עם המותג.
מטרת המותג החדשה של קיה מדגישה שהתנועה נמצאת ביסודה של התפתחות המין האנושי. התנועה מאפשרת לאנשים לראות מקומות חדשים, להכיר אנשים חדשים ולחוות חוויות חדשות. חיבור זה הוא מהות המותג החדש של קיה – לאפשר קדמה אנושית באמצעות הענקת מרחבים חדשניים בתוך הרכב, מוצרים חדשים ומלהיבים, ושירותים משמעותיים ונוחים המעניקים השראה ללקוחות ומפנים זמן לפעילויות שמהן הם נהנים ביותר.
ארטור מרטינס, סגן נשיא בכיר, האחראי על חוויית המותג והלקוח הגלובלית של קיה : "תנועה הייתה תמיד לב ליבו של המותג שלנו, והנעת אנשים הייתה הליבה העסקית שלנו. תנועה עוזרת לאנושות להתקדם, להשתפר ולהתפתח כל הזמן. זו הסיבה שאנו בקיה מאמינים שתנועה מעניקה השראה לרעיונות".
קיה עוסקת בתעשיית ה'תנועה' למעלה מ-75 שנה. החברה הייתה יצרנית האופניים המקומית הראשונה בקוריאה, והמשיכה משם לייצור אופנועים ומשאיות חלוקה. קיה היא כיום אחת מיצרניות הרכב הגדולות בעולם, המספקת מכוניות נוסעים המעניקות תמורה גבוהה למיליוני אנשים ברחבי העולם.
בהתאם למטרת המותג החדשה שלה, קיה תעמוד בציפיות המשתנות של הלקוחות לגבי צורת הניידות שלהם, והאופן שבו התנועה שלהם משפיעה על העולם שמסביבם. הצרכנים מחפשים כיום יותר ויותר צורות תחבורה גמישות, בעלות מודעות לסביבה ומשולבות.
אסטרטגיית המותג החדשה של קיה היא להגיב על ציפיות משתנות אלה – ולעצב אותן – על ידי פיתוח מגוון מוצרים ושירותים העונים על צרכי הלקוחות בשווקים ברחבי העולם. מוצרים ושירותים אלה יציעו גישה רבה יותר למגוון רחב יותר של מוצרי ושירותי ניידות מודעים לסביבה, כדי לענות על הביקוש הגובר של לקוחות ברחבי העולם לפתרונות ניידות גמישים וניתנים להתאמה אישית, המונעים על ידי טכנולוגיות חדשות.
החזון הרחב יותר של קיה לניידות בת קיימא
כדי לשקף את חזון הניידות הרחב יותר של המותג, הודיעה קיה היום על שם תאגידי חדש שילווה את ההתרחבות שלה לתחומי עסקים חדשים וקידום ניידות בת קיימא. שם החברה החדש של קיה, שאינו כולל עוד את המילה Motors, משקף מחויבות לאסטרטגיה העסקית ארוכת הטווח Plan S. על פי אסטרטגיה זו, שהוכרזה בשנת 2020, יבסס המותג מעמד מוביל בתעשיית הניידות העתידית, וירחיב את תחום עיסוקיו כך שיכלול כלי רכב חשמליים, פתרונות ושירותי ניידות, כלי רכב ייעודיים ועוד. לצד מאמצים אלו, תקדם קיה ייצור בר קיימא יותר באמצעות השימוש באנרגיה נקייה וחומרים הניתנים למחזור.
קיה מתמקדת בהגברת הפופולריות של כלי רכב חשמליים לחלוטין (BEV) ומתכננת לחזק את מערך המוצרים הגלובלי שלה באמצעות הצגת שבעה כלי רכב ייעודיים חדשים עד שנת דגמים חדשים אלה יכללו מגוון של מכוניות נוסעים, דגמי SUV ו-MPV המשתרעים על כמה פלחי שוק, כשכל אחד מהם משלב את הטכנולוגיה המובילה בתעשייה המאפשרת טווחי נסיעה גדולים וטעינה מהירה, באמצעות הפלטפורמה החשמלית הגלובלית החדשה (E-GMP) של קבוצת יונדאי.
קיה מפתחת גם מגוון כלי רכב ייעודיים (Purpose-Built Vehicles, PBV) חדשים המיועדים ללקוחות מוסדיים. כלי רכב מיוחדים אלה יתבססו על פלטפורמות גמישות מסוג 'סקייטבורד', עם מרכבים מודולריים המיועדים לענות על צרכי ניידות ספציפיים של מגוון רחב של לקוחות עסקיים וציי רכב. שותפויות עם חברות כגון Canoo ו-Arrival משמעותן שכלי הרכב הייעודיים של קיה יוכלו להציע מרכבים שונים המותקנים על גבי פלטפורמת 'סקייטבורד' מודולרית, ומותאמים לצרכים התפעוליים של המשתמשים.
הביקוש לכלי רכב ייעודיים צפוי לגדול פי חמישה עד שנת 2030 הודות לצמיחה מהירה ומתמשכת בשירותי המסחר האלקטרוני ותחבורה שיתופית. כלי רכב ייעודיים של קיה יותאמו לענות על הצרכים של לקוחות מוסדיים וציי רכב. אלה יכולים לכלול, בין היתר, כלי רכב לתחבורה שיתופית, כלי רכב לוגיסטיים בעלי רצפה נמוכה ורכבי חלוקה.
שינוי שם החברה פירושו גם שינוי תרבות העבודה של הארגון. מסביר נשיא החברה, סונג: "שינוי שם החברה והלוגו שלנו הוא לא שיפור קוסמטי בלבד. הוא מייצג את הרחבת האופקים שלנו והקמת תחומי עיסוק חדשים ומתפתחים העונים על הצרכים המגוונים של לקוחותינו ברחבי העולם. וחשוב יותר, המשמעות היא גם התאמת תרבות העבודה שלנו, לאפשר את היצירתיות של כל העובדים שלנו ולהקים סביבת עבודה מעוררת השראה".
פיתוח שירותי ניידות ידידותיים לסביבה
מטרה אסטרטגית נוספת במסגרת Plan S היא מחויבות של קיה לגוון את עסקיה ולהציע שירותי ניידות ידידותיים לסביבה, שמתמקדים בנהיגה חשמלית ואוטונומית ברחבי הערים הגדולות בעולם.
בנוסף, קיה מגבירה את שיתופי הפעולה והשותפויות עם עסקים המציעים פתרונות ניידות גלובליים, ומתרחבת לשירותי ניידות באזורים גלובליים אסטרטגיים. בשנת 2018 השקיעה החברה ב-Grab, החברה הגדולה ביותר בדרום-מזרח אסיה לשירותי קריאת הסעה, הפצת מזון ופתרונות תשלום; ובמרץ 2019 בחברת Ola, חברה הודית המציעה תחבורה משותפת peer-to-peer, שירותי הסעה לפי קריאה, מוניות, הפצת מזון ושירותי ניידות אחרים.
קיה מקימה גם שירותי ניידות אחרים, כולל WiBLE, מיזם משותף לשיתוף מכוניות במדריד, יחד עם חברת Repsol, תאגיד האנרגיה הגדול בספרד. WiBLE, שהושק בספטמבר 2018, מפעיל 500 כלי רכב מסוג קיה נירו PHEV (היברידית נטענת) באמצעות שיטה חופשית המאפשרת למשתמשים לשכור ולהחזיר כלי רכב באופן חופשי באזור השירות. WiBLE היא אחת מתוכניות הניידות המשותפת המצליחות באירופה, עם למעלה מ-130,000 חברים
שנרשמו מאז תחילת פעילותה. שירות חדש, KiaMobility, הושק במקומות שונים ברחבי איטליה ורוסיה בספטמבר 2020, והאיץ את הפיכתה של החברה לספקית פתרונות ניידות. KiaMobility תוצג במספר שווקים חדשים בשנים הקרובות.
בקרוב: רכב ה-BEV (רכב חשמלי לחלוטין) הראשון של קיה ותפיסת עיצוב חדשה
דגם ה-BEV (רכב חשמלי לחלוטין) הראשון מהדור החדש של קיה ייחשף ברבעון הראשון של 2021, ויגלם את שינוי המיקוד של קיה לעבר חשמול. רכב חשמלי זה, המבוסס על טכנולוגיית E-GMP החדשה, יאופיין בעיצוב בהשראת קרוסאובר, ויציע טווח נסיעה חשמלי של למעלה מ-500 ק"מ וטעינה מהירה בתוך פחות מ-20 דקות. זה יהיה גם הדגם הגלובלי הראשון שיישא את הלוגו החדש של קיה.
עם המגוון ההולך וגדל של דגמי BEV, קיה מכוונת להשיג נתח של 6.6% משוק ה-BEV העולמי עד שנת 2025, ולמכירות גלובליות שנתיות של 500,000 כלי רכב מסוג BEV עד 2026.
קיה תחשוף גם בשבועות הקרובים מידע נוסף אודות הכיוון העיצובי החדש של המוצרים והשירותים העתידיים שלה, עם תפיסת עיצוב חדשה המשקפת את המהפך שעובר המותג.
קארים חביב, סגן נשיא בכיר, ראש מרכז העיצוב העולמי של קיה, מסביר: "אנו רוצים שהמוצרים שלנו יספקו חוויה אינסטינקטיבית וטבעית שתוכל לשפר את חיי היומיום של הלקוחות שלנו. מטרתנו היא לעצב את החוויה הפיזית של המותג שלנו ולייצר כלי רכב חשמליים מקוריים, חדשניים ומרתקים. הרעיונות של המעצבים שלנו והמטרה של המותג מחוברים יותר מאי פעם, כשהלקוחות שלנו נמצאים במרכז של הדברים שאנו עושים".
פורד עם שיתוף מידע בין מכוניות גם של יצרני רכב אחרים לטובת הבטיחות
פורד הודיעה כי תספק לנהגי מכוניות מחוברות של מותגי רכב אחרים, התראה מוקדמת מפני תנאי נהיגה שעלולים להיות מסוכנים בכביש, כחלק מהסכם שיתוף נתונים בנושא בטיחות בדרכים.
טכנולוגיית המידע על מפגעים Local Hazard Information שהוצגה בדגם החדש של פורד פומה בתחילת 2020 וכעת מוטמעת בכל דגמי פורד החדשים, יכולה להזהיר נהגים מפני סכנות בטיחות בדרכים הנצפות "מעבר לפינה". כעת, עם ההסכם החדש, כלי רכב של יצרנים אחרים יוכלו לזהות ולשתף מידע אודות הסכנות שהם נתקלים בהם, ובכך לסייע בשיפור בטיחות הדרכים ולאפשר לנהגים רבים יותר להתכונן לסכנות העומדות בפניהם.
פיטר גפרס, מנהל רכב מחובר, פורד אירופה: "מערכות לשיתוף נתוני בטיחות בדרכים יעילות יותר ככל שהן כוללות יותר כלי רכב ומקורות טלמטיקה; הרחבת היתרונות של טכנולוגיה זו למי שלא נוהג במכוניות פורד מהווה צעד משמעותי קדימה. "
בתמיכת הנציבות האירופית, התגבש סכם שותפות זה, בתום 16 חודשים במהלכם נאספו עשרות מיליוני הודעות מידע על תעבורה (SRTI) – כגון כלי רכב מקולקלים, כבישים חלקלקים ועוד. השותפים לצד פורד כוללים את BMW, מרצדס-בנץ וולוו, כאשר המערכת שיתוף נתונים פתוחה כעת למשתתפים חדשים.
נתונים אנונימיים מהרכב, כגון שימוש בפנסי ערפל, בלימת חירום או הפעלת כריות אוויר, מחושבים כדי לקבוע את נוכחותם ומיקומם של סכנות פוטנציאליות. הודעות אזהרה אלה נשלחות באמצעות מודם FordPass Connect לשרת מאובטח של פורד, ממנו מופצים הנתונים לשותפי SRTI שאוספים הודעות סכנה ממקורות שונים ואז חולקים אותם עם מספר מותגי רכב.
כל הודעות המידע רלוונטיות נשלחות באופן מידי, באמצעות תקשורת סלולרית לכלי רכב הנמצאים בסמוך לסכנה הפוטנציאלית ומופיעות על גבי לוח המחוונים של הנהג, ובכללם גם אפשרות התראה על שירותי החירום, ומתן נתוני מיקום מדויקים בשניות כדי להאיץ את הסיוע.
טכנולוגיה
Fiverr עם ברייק פרסומת היוקרתי בעולם בגמר הסופרבול 7 לפברואר 2021
Fiverr החברה המשנה את הדרך בה העולם עובד יחד, מודיעה היום כי תציג את הפרסומת הראשונה שלה במהלך משחק הסופרבול LV שיתקיים ב- 7 בפברואר, 2021. הודעה זו מגיעה בעקבות שנה בה עסקים עמדו למבחן ונדרשו להסתגל למציאות חדשה, בשנה זאת Fiverr היוותה עבור רבים מהם משאב חשוב בניווט דרכם החדשה. הפרסומת תהווה התפתחות של קמפיין החברה "It Starts Here" שהושק לאחרונה ועלה לאוויר בספטמבר 2020, והתמקד בעסקים קטנים ובינוניים שעברו טרנספורמציה דיגיטלית בסיוע של פרילנסרים ב- Fiverr.
המטרה של Fiverr היא ליצור הזדמנויות שוות לכולם לבנות עסקים, מותגים, או חלומות, שנת 2020 היתה שנת מפנה בה עסקים, נדרשו להיות זריזים וגמישים ולאמץ הזדמנויות ושיטות עבודה חדשות. Fiverr הפכה למשאב קריטי עבור חברות בתקופה זו ותשדיר הסופרבול יציג את הנרטיב הזה.
הנוכחות השיווקית באחד מאירועי הספורט הגדולים בעולם מגיעה לאחר מספר ציוני דרך של החברה, הכוללים הנפקה מוצלחת בבורסת ניו יורק, מהלך מיתוג מחדש, השקעה בפרסום גלובלי של מגוון תשדירי טלוויזיה והשקת מגוון יוזמות טכנולוגיות מתקדמות. התשדיר של Fiverr בסופרבול צפוי להיות משודר ברבע השלישי של המשחק ועתיד להיות מפורסם במגוון ערוצי שיווק במהלך השנה.
גלי ארנון, סמנכ"לית השיווק, Fiverr: "מבחינה שיווקית ופרסומית אין במה ראויה יותר מהסופרבול. אנו מאמינים שזוהי הזדמנות אדירה עבורנו להציג לעולם את Fiverr בדרך ייחודית ויצירתית. התשדיר יציג את הדרך בה Fiverr תומכת בעסקים ברחבי העולם ואנחנו נרגשים להציג לצופים את הפרסומת שיצרנו".
אנו מזמינים אתכם להיות חלק מעתיד העבודה ולבקר אותנו ב – Fiverr.com; בלוג ; פייסבוק ; טוויטר ; אינסטגרם
Skillset הישראלי מציע פתרון חלופי לקורות החיים
חברת סקילסט היא סטארט-אפ ישראלי שמציע פתרון חלופי פורץ דרך לקורות החיים. הטכנולוגיה של סקליסט מבוססת על מבחנים סימולטורים חכמים ויוצרת מדד התאמה חדש ששם במרכז את צרכי המעסיק ואת כישורי העובד. הסימולציות של סקילסט מדמות את המשימות המרכזיות הנדרשות בעבודה ומאפשרות למועמד לחוות את התפקיד עוד לפני הגשת המועמדות. כך מתקבל תהליך מיון אובייקטיבי. שקוף ושיוויוני – מעסיקים ממיינים רק את העובדים הרלוונטים ומפחיתים את חוסר הוודאות לשני הצדדים. המיזם, פיתח טכנולוגיה ייחודית מבוססת AI שלא רק מספקת התאמה בין מועמד לתפקיד ספציפי, אלא מספקת למועמדים התאמות לתפקידים אחרים על סמך היכולות שלהם. כך – היא מאפשרת למעסיקים להרחיב את היצע המועמדים שלהם ולשני הצדדים – כלי תומך החלטה חכם בעולם העבודה. היעילות של סקליסט מוכחת – המערכת מוזילה עלויות גיוס ב 30%, משפרת אחוזי התמדה בעבודה ב 20% ומקדמת העסקה מגוונת. בנוסף, מייצרת תהליך חוויתי ומדויק.
משבר הקרונה, הביא איתו משבר אבטלה גדול והפך את התחרות בשוק העבודה לקשה עוד יותר. זאת ועוד, רבים ממחפשי עבודה נדחקו לשינוי קריירה וקורות החיים שלהם אינם רלוונטים להיצע בשוק. מדד סקילסט מאפשר למועמדים להביא את עצמם לידי ביטוי ולמעסיק לבחון את יכולות העבודה של המועמד מרחוק לפני ראיון העבודה הראשון.
הפיתוח של סקילסט נולד מעבודת שטח ומחקר של מייסדות החברה, מיה הובר ומור פנפיל, אשר ניהלו יחדיו את הפרויקטים הגדולים בארץ בתחום הגיוס וההשמה עבור אוכלוסיות מגוונות. מיה הובר, מנכ"ל ומייסדת החברה, Phd Candidate בריפוי בעיסוק ובעלת ניסיון של כ-15 שנים בפרקטיקה ומחקר בתחום השילוב של אוכלוסיות מודרות בשוק העבודה. מור פנפיל, סמנכ"ל תפעול ומייסדת החברה, בעלת MBA בלימודי עבודה ותואר ראשון בריפוי בעיסוק, בעלת ניסיון של 15 שנים בניהול פרויקטים חברתיים בתחום תעסוקת אנשים עם מוגבלות. המייסדות חברו לניר פמלייר, סמנכ"ל הטכנולוגיות של החברה, בעל תואר ראשון במדעי המחשב ותואר שני במנהל עסקים בעל ניסיון כסמנכ"ל פיתוח ומנהל מחקר ופיתוח בחברות הייטק גלובליות. לניר ניסיון ייחודי בעבודה על מערכות ניתוחי וידאו ב- AI ובמערכות נגישות אוטומטיות.
סקילסט השתתפה בתוכנית האצה של 8200IMPCAT וקיבלה עד כה מימון מבנק הפועלים, הרשות הישראלית לחדשנות ותכנית האקסלרטורים הבינלאומית Techstars TLV.
למרות ההתפתחויות הטכנולוגיות בעולם הגיוס, רוב תהליכי המיון מבוססי קורות חיים שמדירים משוק העבודה את כל מי שקורות החיים שלו לא משקפים את היכולות שלו. ביניהם: אנשים בעלי מוגבלות, צעירים בסיכון, מבוגרים (45+), מיעוטים מרקע אתני שונה ועוד, וזאת על אף התאמתם לתפקיד. סקילסט מייצרת תהליך מיון חלופי המבוסס על הערכת כישורים, ובכך יוצרת סטנדרט התאמה בשוק העבודה – מכליל, אובייקטיבי ושקוף למעסיק ולמחפש העבודה.
סקילסט פועלת כיום בשוק הישראלי והאמריקאי ומספקת מועמדים איכותיים למעסיקים בתחום שירות הלקוחות, הבנקאות והביטוח. הסטרטאפ מסיים בימים אלה את גיוס ה pre-seed לקראת הגדלת הפיתוח והמכירות בארץ ובארה"ב.
יצירת קשר ופרטים נוספים באתר
תחבורה
אור ירוק: מעל למחצית מתושבי השרון מודים כי הם מסמסים בנהיגה
מסקר חדש של עמותת אור ירוק שבוצע באמצעות מכון הסקרים "מאגר מוחות" עולה כי כל נהג שני (53%) מתושבי אזור השרון קורא או מקליד הודעות בנייד תוך כדי הנהיגה וקרוב למחצית מנהגי יתר האזורים קוראים ומקלידים אף הם. הסקר מבקש לבחון את שיעור הנהגים בישראל אשר מדברים, מסמסים, גולשים או קוראים בנייד במהלך הנהיגה, ואת תפיסת הסיכון הכרוכה בפעילויות אלה. עוד עולה מן הסקר:
- 45% מתושבי אזור ירושלים העידו כי לעיתים הם קוראים או כותבים SMS / WhatsApp בזמן נהיגה.
- 41% מהנשאלים מאזור הצפון הודו כי מדי פעם הם מדברים בטלפון הנייד ללא דיבורית או אוזניה.
- 85% מהנשאלים מאזור המרכז חושבים שדיבור בנייד ללא דיבורית בנהיגה הוא מסוכן במידה רבה או רבה מאוד.
- 91% מהנשאלים מאזור המרכז חושבים שלקרוא או לכתוב הודעה בנהיגה זה מסוכן במידה רבה או רבה מאוד.
- 79% מתושבי אזור הדרום חושבים שלגלוש באינטרנט בנהיגה זה מסוכן במידה רבה או רבה מאוד.
- 63% מתושבי אזור המרכז ציינו כי לא נתקלו לאחרונה במצלמות לאכיפת עבירות של שימוש בטלפון נייד ועבירות בריונות (מצלמות קטנות בצורה כיפה).
- 80% מתושבי אזור ירושלים חושבים שיש להשתמש במצלמות לאכיפת עבירות בריונות ושימוש אסור בטלפון נייד בנהיגה.
ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "למשטרה חסרות כ-200 ניידות תנועה וחסרים מאות שוטרים. כתוצאה מכך היכולת לייצר אווירה הרתעתית שתמנע עבירות תנועה נפגעה קשות. הפתרון נעוץ ביכולות הטכנולוגיות שכבר נמצאות בידי אגף התנועה במשטרה אבל מעלות אבק במחסנים – המצלמות הטקטיות. זהו כלי אכיפתי והרתעתי שיכול לצמצם תאונות דרכים ולא נעשה בו שימוש באופן מלא. מדובר בלא פחות מחלמאות של המשטרה. הסקר מוכיח עד כמה הציבור כלל לא חושש להיתפס על ידי המשטרה וזאת למרות שרובו המוחלט מבין ומודע לסכנה שבשימוש בטלפון בזמן נהיגה. המשטרה חייבת לפרוס באופן מלא בכבישים האדומים את אותן מצלמות טקטיות כדי לשדר מסר של אפס סובלנות לנהגים שעושים שימוש בטלפון הסלולארי בזמן נהיגה ומסכנים את החיים של כולנו בכביש".
מעל למחצית מתושבי אזור השרון קוראים או כותבים הודעות בנהיגה:
- 40% מתושבי אזור הצפון העידו כי לעיתים הם קוראים או כותבים SMS / WhatsApp בזמן נהיגה.
- 53% מתושבי אזור השרון העידו כי לעיתים הם קוראים או כותבים SMS / WhatsApp בזמן נהיגה.
- 41% מתושבי אזור המרכז העידו כי לעיתים הם קוראים או כותבים SMS / WhatsApp בזמן נהיגה.
- 45% מתושבי אזור ירושלים העידו כי לעיתים הם קוראים או כותבים SMS / WhatsApp בזמן נהיגה.
- 30% מתושבי אזור הדרום העידו כי לעיתים הם קוראים או כותבים SMS / WhatsApp בזמן נהיגה.
הכי הרבה תושבי הצפון מודים כי לעתים הם מדברים בטלפון הנייד ללא דיבורית או אוזניה
- אזור הצפון: 41% מהנשאלים הודו כי מדי פעם הם מדברים בטלפון הנייד ללא דיבורית או אוזניה.
- אזור השרון: 34% מהנשאלים הודו כי מדי פעם הם מדברים בטלפון הנייד ללא דיבורית או אוזניה.
- אזור המרכז: 31% מהנשאלים הודו כי מדי פעם הם מדברים בטלפון הנייד ללא דיבורית או אוזניה.
- אזור ירושלים: 38% מהנשאלים הודו כי מדי פעם הם מדברים בטלפון הנייד ללא דיבורית או אוזניה.
- אזור הדרום: 34% מהנשאלים הודו כי מדי פעם הם מדברים בטלפון הנייד ללא דיבורית או אוזניה.
מידת המסוכנות: הכי הרבה תושבי המרכז חושבים שמסוכן לדבר בנייד בנהיגה ללא דיבורית
- 68% מהנשאלים מאזור הצפון חושבים שדיבור בנייד ללא דיבורית בנהיגה הוא מסוכן במידה רבה או רבה מאוד.
- 79% מהנשאלים מאזור השרון חושבים שדיבור בנייד ללא דיבורית בנהיגה הוא מסוכן במידה רבה או רבה מאוד.
- 85% מהנשאלים מאזור המרכז חושבים שדיבור בנייד ללא דיבורית בנהיגה הוא מסוכן במידה רבה או רבה מאוד.
- 78% מהנשאלים מאזור ירושלים חושבים שדיבור בנייד ללא דיבורית בנהיגה הוא מסוכן במידה רבה או רבה מאוד.
- 68% מהנשאלים מאזור הדרום חושבים שדיבור בנייד ללא דיבורית בנהיגה הוא מסוכן במידה רבה או רבה מאוד.
מידת המסוכנות: קרוב ל- 80% הנשאלים מכלל האזורים רואים בסמס בנהיגה דבר מסוכן
- אזור הצפון: 83% מהנשאלים חושבים שלקרוא או לכתוב הודעה בנהיגה זה מסוכן במידה רבה או רבה מאוד.
- אזור השרון: 90% מהנשאלים חושבים שלקרוא או לכתוב הודעה בנהיגה זה מסוכן במידה רבה או רבה מאוד.
- אזור המרכז: 91% מהנשאלים חושבים שלקרוא או לכתוב הודעה בנהיגה זה מסוכן במידה רבה או רבה מאוד.
- אזור ירושלים: 88% מהנשאלים חושבים שלקרוא או לכתוב הודעה בנהיגה זה מסוכן במידה רבה או רבה מאוד.
- אזור הדרום: 79% מהנשאלים חושבים שלקרוא או לכתוב הודעה בנהיגה זה מסוכן במידה רבה או רבה מאוד.
מידת המסוכנות – הרוב המוחלט חושבים שמסוכן לגלוש באינטרנט בנהיגה
- 79% מתושבי אזור הצפון חושבים שלגלוש באינטרנט בנהיגה זה מסוכן במידה רבה או רבה מאוד.
- 97% מתושבי אזור השרון חושבים שלגלוש באינטרנט בנהיגה זה מסוכן במידה רבה או רבה מאוד.
- 92% מתושבי אזור המרכז חושבים שלגלוש באינטרנט בנהיגה זה מסוכן במידה רבה או רבה מאוד.
- 86% מתושבי אזור ירושלים חושבים שלגלוש באינטרנט בנהיגה זה מסוכן במידה רבה או רבה מאוד.
- 79% מתושבי אזור הדרום חושבים שלגלוש באינטרנט בנהיגה זה מסוכן במידה רבה או רבה מאוד.
כמחצית הנשאלים מכלל האזורים לא ראו בחודש האחרון בכבישי ישראל מצלמות לאכיפת עבירות של שימוש בטלפון נייד ועבירות בריונות (מצלמות קטנות בצורה כיפה)
- 42% מתושבי אזור הצפון ציינו כי לא נתקלו לאחרונה במצלמות לאכיפת עבירות של שימוש בטלפון נייד ועבירות בריונות (מצלמות קטנות בצורה כיפה).
- 54% מתושבי אזור השרון ציינו כי לא נתקלו לאחרונה במצלמות לאכיפת עבירות של שימוש בטלפון נייד ועבירות בריונות (מצלמות קטנות בצורה כיפה).
- 63% מתושבי אזור המרכז ציינו כי לא נתקלו לאחרונה במצלמות לאכיפת עבירות של שימוש בטלפון נייד ועבירות בריונות (מצלמות קטנות בצורה כיפה).
- 51% מתושבי אזור ירושלים ציינו כי לא נתקלו לאחרונה במצלמות לאכיפת עבירות של שימוש בטלפון נייד ועבירות בריונות (מצלמות קטנות בצורה כיפה).
- 59% מתושבי אזור הדרום ציינו כי לא נתקלו לאחרונה במצלמות לאכיפת עבירות של שימוש בטלפון נייד ועבירות בריונות (מצלמות קטנות בצורה כיפה).
הרוב המוחלט השיבו בחיוב כשנשאלו האם יש להשתמש במצלמות לאכיפת עבירות בריונות ושימוש אסור בטלפון נייד בנהיגה
- 75% מתושבי אזור הצפון חושבים שיש להשתמש במצלמות לאכיפת עבירות בריונות ושימוש אסור בטלפון נייד בנהיגה.
- 77% מתושבי אזור השרון חושבים שיש להשתמש במצלמות לאכיפת עבירות בריונות ושימוש אסור בטלפון נייד בנהיגה.
- 81% מתושבי אזור המרכז חושבים שיש להשתמש במצלמות לאכיפת עבירות בריונות ושימוש אסור בטלפון נייד בנהיגה.
- 80% מתושבי אזור ירושלים חושבים שיש להשתמש במצלמות לאכיפת עבירות בריונות ושימוש אסור בטלפון נייד בנהיגה.
- 71% מתושבי אזור הדרום חושבים שיש להשתמש במצלמות לאכיפת עבירות בריונות ושימוש אסור בטלפון נייד בנהיגה.
מ-1 באוקטובר רישיון נהיגה עד גיל 70
בשורה טובה לנהגים. החל מ-1 באוקטובר 2021, יונפק לנהגים רישיון נהיגה עד גיל 70, במקום כל 10 שנים כיום. זאת, במסגרת רפורמה מהפכנית שמשרד התחבורה מקדם ברישיונות הנהיגה בישראל. במסגרת הרפורמה, רישיון הנהיגה המונפק כיום לנהגים לכלי רכב פרטיים, אופנועים ורכב מסחרי עד 12 טון, יהיה בתוקף עד לגיל 70, במקום 10 שנים כיום. לאחר גיל 70 יחודש הרישיון מדי 5 שנים עד גיל 80, ולאחר מכן יחודש הרישיון בכל שנתיים כנהוג כיום.
עלות הנפקת רישיון נהיגה עד גיל 70 תעמוד על 510 שקלים בלבד. מדובר בחיסכון של כ- 1500 שקלים לכל נהג. זאת, מעבר לטרחה הנדרשת מהנהגים כיום לחדש את רישיון נהיגה בכל 10 שנים, מגיל 24 ועד גיל 70.
הנפקת רישיון נהיגה עד גיל 70 מצטרף לשורה ארוכה של צעדים, שיזם משרד התחבורה בשנה האחרונה, ובהם הנגשת שירותי רישוי ורכב מקוונים רבים באתר משרד התחבורה, צמצום ביורוקרטיה והוזלות באגרות.
מעל אלפיים ילדים נפגעים בכל שנה בתאונות דרכים כנוסעים ברכב
מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס עולה כי בעשור האחרון (2011-2020) נפגעו בתאונות דרכים מעל 20 אלף ילדים (0-14) בעת שנסעו ברכב – מעל אלפיים נפגעים מדי שנה בממוצע. כמחצית מהם נפגעו בתאונות בתחום העירוני. מספר הילדים שנפגעו בבירת ישראל כנוסעי רכב בעשור החולף (2011-2020) יותר מכפול מאשר בעיר השנייה במספר הנפגעים: כאשר בירושלים נפגעו 1,132 ילדים, ובחיפה, הבאה אחריה במספר הילדים שנפצעו בתאונות, נפגעו 516 ילדים כנוסעי רכב בעשור האחרון.
מן הנתונים עוד עולה כי 1,053 ילדים בגילאי 0-14 נפגעו בתאונות דרכים בעת נסיעה ברכב בשנת 2020 (ינואר-נובמבר). קרוב למחצית מהם, 463, נפגעו בתוך הערים והיישובים. מבין הנפגעים בתחום העירוני 16 ילדים נפצעו באורח קשה, זאת לעומת 13 פצועים קשה בשנת 2019 כולה ועל אף הסגרים שצמצמו את כמות הנסועה בשנת 2020.
עוד עולה מן הנתונים, כי בשנת 2020 (חודשים ינואר-נובמבר) נהרגו בתאונות דרכים בכבישי ישראל ארבעה ילדים (0-14) כשנסעו ברכב ונפצעו באורח קשה 45 ילדים.
ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "הילדים שלנו הם הדבר היקר לנו מכל ולמרות זאת הורים רבים לא מקפידים על חגירתם כראוי ועל נהיגה בטוחה מספיק. הרבה ילדים קטנים שנפגעים בתאונות במהלך נסיעה ברכב לא חגורים או לא ישובים במושבי בטיחות מתאימים לגילם דבר שמסכן אותם בצורה חמורה ועשוי להגביר את הפגיעות שלהם באופן משמעותי. חסרות למעלה מ-200 ניידות משטרה בכבישי הארץ, לו ההורים היו רואים ניידות רבות יותר בכבישים הם לא היו נוהגים בצורה שמסכנת את ילדיהם. המשטרה חייבת להגביר את האכיפה והנראות המשטרתית בכבישים וזאת על מנת להרתיע את הנהגים מלהסיע ילדים לא חגורים אפילו בנסיעות קצרות או ליד הבית. יותר שוטרים ויותר ניידות בכבישים יצמצמו את עבירות התנועה ויצילו חיים".
בעשור האחרון נפגעו 20,266 ילדים בתאונות דרכים בעת שהיו נוסעים ברכב, כ-2,026 בממוצע מדי שנה. מחציתם נפגעים בתחום העירוני: 9,786 נפגעו בעשור האחרון, קרוב לאלף ילדים נפגעים בממוצע מדי שנה כנוסעים בתחום הערים והישובים בלבד.
בירושלים פי שלושה נפגעים יותר מאשר בתל אביב:
- בירושלים נפגעו 1,132 ילדים (0-14) בעשור האחרון (2011-2020) בתאונות דרכים בעת שנסעו ברכב, מתוכם אחד נהרג ו-20 ילדים נפצעו באורח קשה. בשנת 2020 (ינואר-נובמבר) נפגעו בעיר 63 ילדים ברכב.
- בחיפה נפגעו 516 ילדים (0-14) בעשור האחרון (2011-2020) בתאונות דרכים בעת שנסעו ברכב, מתוכם ילד אחד נהרג ואחד נפצע באורח קשה. בשנת 2020 (ינואר-נובמבר) נפגעו בעיר 29 ילדים ברכב.
- בבאר שבע נפגעו 407 ילדים (0-14) בעשור האחרון (2011-2020) בתאונות דרכים בעת שנסעו ברכב, מתוכם ארבעה ילדים נפצעו באורח קשה. בשנת 2020 (ינואר-נובמבר) נפגעו בעיר 17 ילדים ברכב.
- בתל אביב-יפו נפגעו 374 ילדים (0-14) בעשור האחרון (2011-2020) בתאונות דרכים בעת שנסעו ברכב, מתוכם ילד אחד נהרג ושמונה נפצעו באורח קשה. בשנת 2020 (ינואר-נובמבר) נפגעו בעיר 29 ילדים ברכב, שלושה מהם נפצעו באורח קשה.
- באשדוד נפגעו 283 ילדים (0-14) בעשור האחרון (2011-2020) בתאונות דרכים בעת שנסעו ברכב, מתוכם ארבעה ילדים נפצעו באורח קשה. בשנת 2020 (ינואר-נובמבר) נפגעו בעיר 16 ילדים ברכב.
- בנתניה נפגעו 259 ילדים (0-14) בעשור האחרון (2011-2020) בתאונות דרכים בעת שנסעו ברכב, מתוכם שלושה ילדים נפצעו באורח קשה. בשנת 2020 (ינואר-נובמבר) נפגעו בעיר 22 ילדים ברכב, עליה במספר הילדים שנפגעו בכל שנת 2019 שבמהלכה נפגעו 18 ילדים וזאת על אף הסגרים בשנת 2020.
- באשקלון נפגעו 251 ילדים (0-14) בעשור האחרון (2011-2020) בתאונות דרכים בעת שנסעו ברכב, מתוכם חמישה נפצעו באורח קשה. בשנת 2020 (ינואר-נובמבר) נפגעו בעיר 13 ילדים ברכב.
- בחדרה נפגעו 234 ילדים (0-14) בעשור האחרון (2011-2020) בתאונות דרכים בעת שנסעו ברכב. בשנת 2020 (ינואר-נובמבר) נפגעו בעיר שבעה ילדים ברכב.
- בחולון נפגעו 205 ילדים (0-14) בעשור האחרון (2011-2020) בתאונות דרכים בעת שנסעו ברכב, מתוכם ילד אחד נפצע באורח קשה. בשנת 2020 (ינואר-נובמבר) נפגעו בעיר תשעה ילדים ברכב.
- בפתח תקווה נפגעו 223 ילדים (0-14) בעשור האחרון (2011-2020) בתאונות דרכים בעת שנסעו ברכב. בשנת 2020 (ינואר-נובמבר) נפגעו בעיר תשעה ילדים ברכב.
כיצד להושיב את הילד באופן הבטוח ביותר ברכב:
תינוק עד גיל שנה חייב תמיד לשבת במושב בטיחות כשפניו נגד כיוון הנסיעה. במידה ומושב התינוק מותקן ליד הנהג, יש לוודא שכרית האוויר מנותקת. במידה והתינוק יושב במושב האחורי, עדיף למקם את מושב הבטיחות בכיסא האמצעי.
פעוטות מגיל שנה ועד גיל ארבע יכולים לשבת במושב בטיחות עם רצועות פנימיות עם כיוון הנסיעה.
ילדים מגיל 4 ועד לגובה של 145 ס"מ, חייבים לשבת על מושב מגביה (בוסטר), המאפשר לחגורת הרכב להתמקם בצורה נכונה, בטיחותית ונוחה על הגוף.
תל אביב-יפו העיר המסוכנת להולכי הרגל
תל אביב-יפו היא העיר שנפגעים בה הכי הרבה הולכי רגל בתאונות דרכים לכל 1,000 תושבים, יותר מכל עיר אחרת בארץ, כך עולה מבדיקה שערכה עמותת אור ירוק. ניתוח נתוני היפגעות הולכי הרגל נעשה על פני שלוש השנים האחרונות (2017-2019) לכל 1,000 תושבים בכל עיר מעל 50 אלף תושבים בישראל. הערה חשובה: תל אביב-יפו מרכזת אליה בכל יום הרבה יוממים ולכן מספר הולכי הרגל בה גבוה בהשוואה לערים האחרות.
בתל אביב-יפו נפגעו 1,183 הולכי רגל בשלוש השנים האחרונות – 2.62 הולכי רגל נפגעים בתאונות דרכים בהשוואה לכל אלף תושבים. בת ים נמצאת במקום השני עם 307 הולכי רגל נפגעים בשלוש השנים האחרונות – 2.38 הולכי רגל נפגעים בתאונות דרכים לכל אלף תושבים. עפולה במקום השלישי המפוקפק עם 107 הולכי רגל שנפגעו בלוש השנים האחרונות – 2.06 הולכי רגל נפגעים לכל אלף תושבים. חיפה במקום הרביעי עם 551 הולכי רגל נפגעים בשלוש השנים האחרונות – 1.94 הולכי רגל נפגעים לכל אלף תושבים, ופתח תקוה סוגרת את החמישייה הראשונה והלא מכובדת עם 451 הולכי רגל נפגעים בשלוש השנים האחרונות – 1.84 הולכי רגל נפגעים לכל אלף תושבים.
ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "הקורונה משנה סדר עולם ויותר ויותר מדינות מעודדות אנשים ללכת ברגל. זה בריא, זה חסכוני וזה גם תורם לצמצום תאונות הדרכים. בישראל לא רק שלא מתחשבים בהולכי הרגל אלא מסוכן ללכת ברגל. רוב הולכי הרגל נפגעים בתחום העירוני וזירת ההיפגעות מראה גם כי מעבר החציה הוא המקום שבו נפגעים הכי הרבה הולכי הרגל בזמן חצית הכביש. במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים חייבים ללחוץ על ראשי הערים למפות את הרחובות האדומים והמסוכנים להולכי הרגל, לשפר בהם את התשתית כך שתגן על הולכי הרגל. במקביל, יש להגביר את האכיפה והנראות המשטרתית באותם רחובות מרובי נפגעים. שיפור תשתיות עירוניות על ידי ריסון ומיתון תנועה, נוכחות משטרתית גבוהה יותר והגברת ההסברה בקרב הולכי הרגל והנהגים יובילו לצמצום היפגעותם של הולכי רגל ולמעשה יכולים לעשות את הבדל בין חיים ומוות. הכי קל תמיד להאשים את הגורם האנושי אבל התוצאות מראות שהאסטרטגיה הזאת נכשלה. הגיע הזמן שהמדינה תפסיק להאשים את הולכי הרגל, תתחיל לקחת אחריות ולהתאים את התשתית גם עבורם.
בירושלים נפגעו הכי הרבה הולכי רגל בשלוש השנים האחרונות 1,132 אך בהשוואה לאלף תושבים בירת ישראל נמצאת במקום ה-17 – 1.23 הולכי רגל נפגעים לכל אלף תושבים.
בחינת הערים החרדיות חושפת כי בבני ברק (מקום 11) נפגעו 321 הולכי רגל בשלוש השנים האחרונות -1.61 הולכי רגל נפגעים בתאונות דרכים לאלף תושבים. בית שמש (מקום 31) עם 83 הולכי רגל נפגעים בשלוש שנים – 0.699 הולכי רגל נפגעים בתאונות דרכים לכל אלף תושבים, בביתר עלית (מקום 33) נפגעו 28 הולכי רגל בשלוש השנים האחרונות – 0.493 הולכי רגל נפגעים בתאונות דרכים לכל אלף תושבים. במודיעין עלית נפגעו 23 הולכי רגל בשלוש השנים האחרונות – 0.315 הולכי רגל נפגעים בתאונות דרכים לכל אלף תושבים.
בחינת הערים מחברה הערבית עולה כי ברהט (מקום 30) נפגעו 52 הולכי רגל בשלוש השנים האחרונות – 0.753 הולכי רגל נפגעים בתאונות דרכים לכל אלף תושבים. באום אל פאחם (מקום 32) נפגעו 28 הולכי רגל בשלוש השנים האחרונות – 0.507 הולכי רגל נפגעים בתאונות דרכים לכל אלף תושבים. בנצרת, העיר הערבית הגדולה בישראל, נפגעו 31 הולכי רגל בתאונות דרכים בשלוש השנים האחרונות – 0.402 הולכי רגל נפגעים בתאונות דרכים לכל אלף תושבים.
הסיבה המרכזית למתם של הולכי הרגל בתאונות דרכים – אי מתן זכות קדימה על ידי הנהג
מנתוני משטרת ישראל שהגיעו לידי עמותת אור ירוק עולה כי 70% מהולכי הרגל שנפגעו בתאונות דרכים בשנת 2019 נפגעו בשל אי מתן זכות קדימה להולך הרגל.
על פי הנתונים, רק 10% מהולכי הרגל נפגעו בתאונות דרכים בשל התנהגותם. 3% מהולכי הרגל נפגעו בעת נסיעה לאחור של הרכב, 3% נפגעו בשל אי ציות לרמזור, 1% בשל מהירות מופרזת והשאר בשל סיבות אחרות.
ישראל: בין חמשת המדינות המסוכנות להולכי רגל
מדינת ישראל נמצאת בין חמשת המדינות המסוכנות להולכי הרגל מבין מדינות ה-OECD. 31% מהולכי הרגל ההרוגים בישראל (שנת 2017) היו הולכי רגל, כאשר ממוצע הולכי הרגל ההרוגים במדינות ה-OECD, נאמד ב-20%.
יפן נמצאת במקום הראשון בשיעור אחוז הולכי הרגל ההרוגים מכלל ההרוגים 37%, צ'ילה 36%, ליטא 35% וישראל במקום הרביעי הגרוע 31%. סלובניה וניו זילנד ו (10%) הן המדינות הבטוחות ביותר עבור הולכי הרגל.
מתחילת שנת 2020 נהרגו 28 הולכי רגל בתאונות דרכים, חמישה הם ילדים (0-14) ו-11 הם אזרחים ותיקים (65+) – אחד מכל שני הולכי רגל שנהרגים הוא ילד או אזרח ותיק.
מעבר לנפגעים תאונות הולכי הרגל עולות למדינה גם כסף רב. על פי נתונים שהגיעו לידי עמותת אור ירוק, בכל שנה מסתכם הנזק הכלכלי למדינה מתאונות דרכים שבהם מעורבים הולכי רגל ב-2.4 מיליארד שקלים, כל תאונה שבה נפגע הולך רגל עולה למדינה 277 אלף שקלים בממוצע.
והפתרון? פשוט, זול ומציל חיים – פס האטה מפחית את תאונות הדרכים ב-40% באותו מקום בו הוא מותקן
שונות
Atlas Air Worldwide רוכשת ארבעה מטוסי מטען מסוג בואינג 747-8
בואינג ו-Atlas Air Woldwide הודיעו על הסכם לרכישת ארבעה מטוסי מטען 747-8. ההזמנה תאפשר לאטלס אייר העולמית למנף את היתרונות התפעוליים של מטוס ה-747-8 בכדי לענות על הביקוש הגובר לשינוע מטענים ברחבי העולם.
ג'ון וו. דיטריך, נשיא ומנכ"ל Atlas Air Worldwide, אמר: "ה- F747-8 הוא כלי ההובלה הטוב ביותר והרב-גוני ביותר כיום בשוק, ואנו שמחים לחזק את הצי שלנו על-ידי רכישת ארבעת מטוסים אלו. הזדמנות צמיחה משמעותית זו תאפשר לנו לנצל את הביקוש החזק ולספק ערך עבור לקוחותינו הקיימים והעתידיים. היעילות והיכולות של ה- F747-8 מתכתבים עם ההתמקדות ארוכת השנים שלנו בטכנולוגיה מובילה. מטוסי מטען ייעודיים – כמו אלה המופעלים על-ידי חברות הבת שלנו, Southern Air ,Polar Air Cargo, ו-Atlas Air – ימשיכו להיות מבוקשים ככל ששוק ההובלה העולמי, ובייחוד ענפי המסחר האלקטרוני והאקספרס, ימשיכו לגדול".
עם קיבולת מטען מרבית של 137.7 טון (137,750 ק"ג), מטוס המטען בואינג 747-8 מאפשר ללקוחות גישה ל-20% יותר מקיבולת המטען, תוך שימוש ב-16% פחות דלק, לעומת ה-747 של הדור הקודם. המטוס כולל גם מנועים שקטים יותר ב-30%. מטוסי ה-747-8 בהסכם זה יהיו ארבעת המטוסים האחרונים שייצאו מפס הייצור של בואינג באוורט, וושינגטון.
סטן דיל, נשיא ומנכ"ל מטוסי המסחר של בואינג, אמר: "ה- 747 לעד יתפוס מקום מיוחד בהיסטוריה של התעופה, ואנו זוכים לכבוד תודות למחויבותה וותיקת השנים של אטלס אייר למטוס. אטלס אייר החלה את פעילותה לפני 28 שנה עם מטוס 747 יחיד, וראוי שהם יהיו אלה שיקבלו את מטוסי ה-747 האחרונים לייצור – מה שמבטיח ש'מלכת השמיים' תמלא תפקיד משמעותי בשוק המטען האווירי העולמי במשך עשרות השנים הבאות. עם התחזיות באשר להתרחבותו של צי המטען העולמי ב-60% במהלך ה-20 השנים הבאות, אנו מצפים למסור מטוסים אלה ולתמוך בצי הבואינג של אטלס אייר גם בעתיד".
אטלס אייר מחזיקה בצי הנוכחי 53 מטוסי 747, מה שהופך אותה למפעילת ה-747 הגדולה בעולם. הצי של החברה כולל גם מטוסי 737, 767 ו-777. דגמי ה-747 וה-777 מסוגלים לשאת מטענים ארוכים וגדולים על משטחים בגובה 3 מטרים. גובה המשטחים של המטוס מאפשר תמיכה במשטחים הניתנים להחלפה, מה שמוסיף לוורסטיליות של שני הדגמים.
בואינג, המובילה בשוק מטוסי המטען האווירי, מספקת יותר מ-90% מיכולת ההובלה הייעודית ברחבי העולם, כולל ייצור חדש והמרתן של ספינות משא. תכנית ה-747 ייצרה 1,560 מטוסים מאז שיגור מטוס הג'מבו הראשון לפני למעלה מ-50 שנה. ביולי 2020 הודיעה בואינג על החלטתה להשלים את ייצור ה-747-8 בשנת 2022.