חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת בננה ושוקולד

עוגה על בסיס מוצרים שמקורם ממחוזות רחוקים ||| בננות ושוקולד עושים את כל העבודה ואת הטעם המיוחד של עוגה זו ||| חשוב שהבננות יהיו רכות ואפילו "שחורות" ומתוקות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת בננה ושוקולד (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לבצק

לציפוי

עוגת בננה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

אופן הכנה

  1. מועכים את הבננות
  2. מקציפים את הביצים והסוכר לקצף אחיד ויציב
  3. ממיסים החמאה ומערבבים חמאה וחלב
  4. מערבבים המצרכים היבשים (קמח, סוכר וניל, אבקת אפייה וסודה לשתייה) לסירוגין עם בלילת החמאה וחלב לקבלת תערובת אחידה
  5. לבסוף מוסיפים את מחית הבננות והשוקולד הקצוץ
  6. מחממים תנור ל- 160 מעלות
  7. מרפדים תבנית אינגליש-קייק בנייר אפייה
  8. כשהכול מעורבב היטב, יוצקים את הבצק לתוך התבנית
  9. מכניסים לתנור לאפייה במשך 25 דקות
  10. מצננים את העוגה לחלוטין
  11. הכנת הציפוי: ממיסים את השוקולד ומצננים מעט
  12. מקציפים היטב חמאה וגבינה לבנה יחד
  13. מוסיפים סוכר, קקאו וקפה לאט ותוך כדי ערבוב
  14. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד
  15. מורחים את הציפוי על כל העוגה

טיפ: אפשר להשתמש במזלף ולקשט בצורות שונות על הציפוי שנותן.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *