עוגה על בסיס מוצרים שמקורם ממחוזות רחוקים ||| בננות ושוקולד עושים את כל העבודה ואת הטעם המיוחד של עוגה זו ||| חשוב שהבננות יהיו רכות ואפילו "שחורות" ומתוקות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 8 בננות רכות
- 6 ביצים L
- 500 גרם סוכר
- 250 גרם חמאה
- 250 מ"ל חלב
- 700 גרם קמח
- 2 כפות סוכר וניל
- 2 כפות אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
לציפוי
אופן הכנה
- מועכים את הבננות
- מקציפים את הביצים והסוכר לקצף אחיד ויציב
- ממיסים החמאה ומערבבים חמאה וחלב
- מערבבים המצרכים היבשים (קמח, סוכר וניל, אבקת אפייה וסודה לשתייה) לסירוגין עם בלילת החמאה וחלב לקבלת תערובת אחידה
- לבסוף מוסיפים את מחית הבננות והשוקולד הקצוץ
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
- מרפדים תבנית אינגליש-קייק בנייר אפייה
- כשהכול מעורבב היטב, יוצקים את הבצק לתוך התבנית
- מכניסים לתנור לאפייה במשך 25 דקות
- מצננים את העוגה לחלוטין
- הכנת הציפוי: ממיסים את השוקולד ומצננים מעט
- מקציפים היטב חמאה וגבינה לבנה יחד
- מוסיפים סוכר, קקאו וקפה לאט ותוך כדי ערבוב
- מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד
- מורחים את הציפוי על כל העוגה
טיפ: אפשר להשתמש במזלף ולקשט בצורות שונות על הציפוי שנותן.
בתיאבון