אחוה מגישה יחד עם השפית ג'קי אזולאי מתכון ||| אחת המנות הנפוצות במזרח התיכון – פיתה במילוי בשר משוחה בשמן, או בשפת העם עראייס ||| מנה נפלאה, עשירה בטעמים ומפנקת, מוגשת לצד טחינה לבנה וסלט פלחי עגבניות וגבעולי בצל ירוק טריים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1/2 ק"ג תערובת עראייס טלה
- 2 פיתות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מעט כמון
- מעט שמן זית
לטחינה
- 1/2 כוס טחינה גולמית מלאה ללא מלח אחוה
- 1 לימון טרי
- 1/2 כוס מים
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור טחון
לסלט
אופן הכנה
- בקערה בינונית שמים את בשר העראייס
- מוסיפים את רסק עגבניות והתבלינים ומערבבים
- חוצים את הפיתות ל- 4 חצאים
- ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר
- משמנים טוסטר לחץ בשמן זית
- קולים את הפיתות למשך כ-10 דקות
- מערבבים את כל מצרכי הטחינה עד לקבלת רוטב בעל מרקם אחיד וחלק
- חותכים את העגבניות והבצל לקוביות לתוך קערה
- מתבלים את הירקות בקערה עם מלח, פלפל, שמן זית ולימון
הגשה
מגישים את פיתות העראייס לצד הטחינה וסלט הירקות
בתיאבון