מתכון: פיצה סביח

אחוה והשפית ג'קי אזולאי מציעים לכבוד יום הפיצה הבינלאומי מתכון פיצה ישראלית ||| פיצה ביתית, בגרסה מקורית וכל כך ישראלית – פיצה סביח ||| פיצה בטעם נפלא, ממרח אריסה מחליף את רוטב העגבניות הקלאסי ומעליו מפוזרים חציל, ביצים ותפוח אדמה ||| פיצה שמעוטרת מעל לכל עם טחינה גולמית ישראלית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פיצה סביח וטחינה (צילום שניר סופגי גואטה)

מצרכים (ל-2 פיצות בגודל בינוני)

לבצק

לסביח

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים מעט את המצרכים היבשים
  2. מוסיפים את המצרכים הרטובים וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק אחיד
  3. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך 30-40 דקות
  4. מחלקים את הבצק לשני כדורים (אפשר גם ליותר בהתאם לגודל ולכמות הפיצות שרוצים להכין)
  5. פורסים על מגש או תבנית אפייה, נייר אפייה ופותחים עליו את הבצק בעזרת הידיים לצורה עגולה
  6. מחממים תנור ל- 200 מעלות ומכניסים לאפייה של כ- 10 דקות להתייצבות
  7. הכנת התוספות: פורסים חציל לפרוסות ומתבלים במלח גס ושמן זית
  8. עוטפים תפוח אדמה ברדידי אלומיניום לקבלת טעמי "מדורה"
  9. מכניסים את החצילים ותפוח האדמה העטוף לתנור עד להשחמת החצילים
  10. מוציאים את הבצק מהתנור
  11. מבשלים את הביצים לקבלת ביצים קשות
  12. הרכבת הסביח: מורחים על הבצקים ממרח אריסה
  13. מפזרים מעל את החצילים האפויים, ביצים קשות מפוררות, תפוח אדמה בריח מדורה ופרוסות פלפל ירוק חריף
  14. מזלפים מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים שוב לתנור למשך כ- 10 דקות עד להזהבה
  15. מוציאים מהתנור, מזלפים טחינה גולמית מעל הפיצות סביח ומגישים חם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *