חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

רפרפת לימון Lemon Curd

רַפְרֶפֶת לימון או קארד לימון או שמע גֶּבֶן לימון ||| אולי זה בכלל קרם לימון ||| מה מקורו של המאכל המשדרג כל דבר ||| פתרון למי שי לו עץ לימון ולא יודע מה לעשות עם השפע הזה, כל השנה ||| כל הפרטים, הסיפורים וגם מתכונים בהמשך…

רפרפת לימון Lemon Curd (צילום דני בר)

איך הכל התחיל

מקורו של הקארד אי שם באנגליה של תחילת המאה ה-19. בימים אלה היו עושים מחמצת לימון לתהליך יצור גבינות והתוצר לוואי אחר סינון מי הגבן היה רפרפת לימונית כלשהי. השלב הבא באבולוציה של רפרפת הלימון היה "גבינת לימון" שעשו ממנה עוגות טארט לימון – הפעם נעשה שימוש בתוצרי השימוש בקליפות לימון שהיו חלק מתהליך הלבנת גבינות ואפילו הפחת השומניות בגבינה.

קארד לימון היום Lemon Curd

השימוש הנפוץ בעבר ברפרפת הלימון Lemon Curd היה באפיה כמילוי לעוגות פאי Pie, טארט Tart, סופגניות או בציפוי לעוגות ספוג ("חנק") ובעיקר כתוספת לגלידה או מוס.

היום השימוש בשם רפרפת Curd לימון מתכוון יותר לרְבִיכָה של לימון, שומן וביצים וללא קמח שמשתלבת היטב עם לחם או עוגה (ושם יש הרבה קמח). יש לציין שאפשר לעשות רפרפת Curd מכל פרי אבל הכי מומלץ ופופולארי כמובן זה הלימון או פסיפלורה.

ראוי לציין שיש מוצרים דומים שקראים דבש לימון Lemon Honey שבו משתמשים באותו מתכון אבל במקום סוכר משתמשים בדבש (יקר יותר ולא טבעוני) או חמאת לימון Lemon Butter.

המתכון הצמחוני

מרכיבים

  • 4 ביצים
  • 4 לימונים
  • 150 גרם סוכר
  • 70 גרם שמן זית עדין
  • 1 שקית סוכר וניל

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את הלימונים
  2. מגרדים את הקליפה מארבעת הלימונים
  3. סוחטים את תכולת הלימונים למיץ
  4. טורפים ידנית בקערה את הביצים, מיץ הלימון, גרידת הלימון, סוכר וסוכר וניל
  5. מניחים את הקערה בתוך סיר גדול יותר עם מים רותחים (באן מארי) וממשיכים לערבב עד קבלת תערובת אחידה
  6. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית וממשיכים לערבב ללא הפסקה עד שהתערובת מסמיכה (כ-10 דקות)
  7. מסירים מהאש ומסננים מיד כדי להפריד את גרידת הלימון
  8. מעבירים לצנצנות מעוקרות במים רותחים וכבר ניתן לאחוד בהן ביד
  9. סוגרים את מכסה הצנצנות רק אחרי שהקארד התקרר לחלוטין
  10. לשמור במקרר לשימוש בשבוע הקרוב

המתכון הקל

מרכיבים

  • גרידת לימון עדינה מלימון אחד
  • 4 ביצים
  • 250 מ"ל מיץ לימון טבעי
  • 350 גרם סוכר
  • 180 גרם שמן זית עדין

אופן הכנה

  1. בסיר בעל תחתית עבה לטרוף את כל החומרים למעט שמן הזית
  2. לבשל 5 דקות על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפת (או כף עץ)
  3. להנמיך את הלהבה למינימום, ולהוסיף את שמן הזית עד קבלת מרקם אחיד עם כל השמן
  4. לבשל 2-3 דקות נוספות עד שרואים בועות כשמפסיקים לערבב
  5. להעביר לצנצנות מעוקרות ולסגור המכסה
  6. להפוך הצנצנות עם המכסה למה ולצנן לטמפרטורת החדר
  7. לשמור בקירור.
רפרפת לימון Lemon Curd (צילום דני בר)

המתכון הקלי קלות

מרכיבים

  • 60 מ"ל מיץ לימון סחוט (1-2 לימונים)
  • 2 כפיות גרידת קליפת לימון מרוסקת
  • 70 גרם סוכר
  • 4 חלמוני ביצים (הצהוב של הביצה)
  • 30 גרם שמן זית עדין

אופן הכנה

  1. בסיר בעל תחתית עבה לטרוף את כל החומרים ולבחוש על להבה בינונית עד קבלת מרקם אחיד וסמיך
  2. לשפות התערובת לקערת זכוכית
  3. לסגור הקערה עם ניילון נצמד
  4. להכניס למקרר לפחות שעה
  5. להשתמש קר תוך שבועיים (אם התאפקתם)

מה אפשר עוד לעשות עם הדבר המתוק הטיבעי הזה?

  • תוספת לטוסט או לחמניות סקונס scones.
  • מטפטפים מעל יוגורט קפוא או קערה גלידת וניל.
  • אפשר לפשט את האפייה שימוש בקארד כתוספת לעוגות, טארט, פשטידות
  • תוספת לקישוט והגשה של פרוסות פרי
  • תוספת נהדרת למאפינס.
  • הכינו פרפה לקינוח על ידי שכבת מרנג מרוסק, יוגורט יווני וקרם לימון
  • שברי מרנג עם המוזלי וקארד לימון יהיו ארוחת בוקר אחרת

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *