פילה סלמון, חציל ולבנה

שף איתן פאר, מסעדת FISH מציע פילה סלמון בעישון חם ||| מתכון בשיתוף "מעדני מיקי" שמתאים להגשה כארוחת צהריים או כמנת פתיחה ||| לחצו על התמונה למתכון <<<

צילום וסטיילינג: בני גם זו לטובה, הפקה וקריאייטיב: מעין יחבס (My social), עיצוב: אסית אבנעים

צילום וסטיילינג: בני גם זו לטובה, הפקה וקריאייטיב: מעין יחבס (My social), עיצוב: אסית אבנעים

מצרכים (ל- 2-1 מנות):

  • 1 פילה סלמון בעישון חם של "מעדני מיקי"
  • 3 כפות לבנה עיזים
  • 1 חציל בלאדי
  • רבע כפית מלח ים אטלנטי
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית משובח
  • רבע לימון טרי
  • חופן שמיר טרי ונקי
  • 1 כף בצל סגול חתוך לאורך דק
  • 3 עגבניות שרי מנומרות חצויות

לירקות הצלויים

  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לאורך
  • 1 סלק
  • 1 בטטה
  • 1 שומר
  • 1 קולרבי
  • 1 בצל אדום
  • ראש שום
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית גרגירי פלפל אנגלי
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 2-3 עלי רוזמרין

אופן ההכנה

    1. "שורפים" את החציל על אש גלויה.
    2. מקררים, מקלפים אותו, ומשאירים "לב" חציל נקי.
    3. מסדרים את הירקות לצלייה, בתבנית. בוזקים מעל את המלח, הפלפל האנגלי, שמן הזית, גרידת הלימון ועלי הרוזמרין
    4. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.
    5. לפני הגשת המנה – מחממים בגריל את "לב" החציל, עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.
    6. מורחים לבנה על צלחת שטוחה (צלחת צבעונית אבל לא בצבע לבן).
    7. מניחים מעל הלבנה את "לב" חציל.
    8. מעל החציל מניחים את נתח הסלמון.
    9. מעל הכל, סוחטים רבע לימון, בוזקים מלח ופלפל, בצל קצוץ ושמיר, ו"סוחטים" זרעים משלוש עגבניות שרי מנומרות.
    10. מגישים לצד מגוון ירקות צלויים.

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות