שף איתן פאר, מסעדת FISH מציע פילה סלמון בעישון חם ||| מתכון בשיתוף "מעדני מיקי" שמתאים להגשה כארוחת צהריים או כמנת פתיחה ||| לחצו על התמונה למתכון <<<
מצרכים (ל- 2-1 מנות):
- 1 פילה סלמון בעישון חם של "מעדני מיקי"
- 3 כפות לבנה עיזים
- 1 חציל בלאדי
- רבע כפית מלח ים אטלנטי
- רבע כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית משובח
- רבע לימון טרי
- חופן שמיר טרי ונקי
- 1 כף בצל סגול חתוך לאורך דק
- 3 עגבניות שרי מנומרות חצויות
לירקות הצלויים
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לאורך
- 1 סלק
- 1 בטטה
- 1 שומר
- 1 קולרבי
- 1 בצל אדום
- ראש שום
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כפית גרגירי פלפל אנגלי
- 1 כפית שמן זית
- 1 כפית גרידת לימון
- 2-3 עלי רוזמרין
אופן ההכנה
- "שורפים" את החציל על אש גלויה.
- מקררים, מקלפים אותו, ומשאירים "לב" חציל נקי.
- מסדרים את הירקות לצלייה, בתבנית. בוזקים מעל את המלח, הפלפל האנגלי, שמן הזית, גרידת הלימון ועלי הרוזמרין
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.
- לפני הגשת המנה – מחממים בגריל את "לב" החציל, עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.
- מורחים לבנה על צלחת שטוחה (צלחת צבעונית אבל לא בצבע לבן).
- מניחים מעל הלבנה את "לב" חציל.
- מעל החציל מניחים את נתח הסלמון.
- מעל הכל, סוחטים רבע לימון, בוזקים מלח ופלפל, בצל קצוץ ושמיר, ו"סוחטים" זרעים משלוש עגבניות שרי מנומרות.
- מגישים לצד מגוון ירקות צלויים.