עוגת שמן זית ומוסקט

השף אושר אידלמן- דיאטן וטכנולוג מזון מציע מתכון לעוגה עם שמן זית ויין מוסקט ||| מתכון מיוחד לחנוכה, חג האורות ||| לחצו על התמונה למתכון <<<

עוגת שמן זית ומוסקט (צילום אושר אידלמן)

עוגת שמן זית ומוסקט (צילום אושר אידלמן)

olea essence מבית הבד של הגולן מציגים מתכון לעוגת שמן זית ומוסקט שתכניס טעם ואור הביתה. את המתכון הכין אושר אידלמן, שף, דיאטן קליני וטכנולוג מזון.

מצרכים

  • אגסים ביין מוסקט
  • 5 אגסים
  • 375 מ"ל (1.5 כוסות) יין קינוח מוסקט
  • 115 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 115 גרם (1/2 כוס) סוכר דק
  • 2 ביצים
  • 185 מ"ל (3/4 כוס) שמן זית Olea essence בית ציידא
  • 125 מ"ל (1/2 כוס) יין קינוח מוסקט
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) חלב
  • גרידה מ-2 לימונים
  • 185 גרם (1.5 כוסות) קמח לבן
  • 2.5 כפיות אבקת אפייה
  • מעט חמאה וקמח

אופן ההכנה

הצעת הגשה עוגת שמן זית ומוסקט (צילום אושר אידלמן)

הצעת הגשה עוגת שמן זית ומוסקט (צילום אושר אידלמן)

אגסים ביין מוסקט:

  1. קולפים את האגסים, חוצים ומרחיקים את הגרעינים מהליבה של האגסים.
  2. מעבירים לסיר יחד עם הסוכר והיין.
  3. מחממים על להבה בינונית עד שמתחיל לבעבע ומבשלים על חום נמוך עד שהאגסים מתרככים מעט (כ-10 דקות).
  4. מוציאים את האגסים בעזרת כף מחוררת, מעבירים לקירור ומצמצמים את הנוזל הנותר עד ל-1/2 כוס ומצננים.

עוגת שמן זית:

  1. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
  2. מורחים בחמאה תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 ס"מ,
  3. מפזרים 2 כפות קמח ומנערים את הקמח לכיסוי מלא של התבנית. נפטרים משאריות הקמח.
  4. מקציפים ביצים וסוכר בקערה גדולה בעזרת מקציף ידני עד למראה בהיר וקרמי (creamy & pale).
  5. מוסיפים לקערה שמן, יין, חלב, גרידת לימון ומקציפים עד שהתערובת חלקה.
  6. מוספים קמח מנופה ואבקת אפייה ומקציפים עד שהתערובת חלקה.
  7. יוצקים לתוך תבנית האפייה
  8. אופים כ-30 דקות או עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש.
  9. פותחים את דלת התנור ומאפשרים לעוגה להתקרר בפנים ל-10 דקות.
  10. מגישים את העוגה עם הסירופ המצומצם וחצאי האגסים

בתאבון!

הוספת תגובה