השף אושר אידלמן- דיאטן וטכנולוג מזון מציע מתכון לעוגה עם שמן זית ויין מוסקט ||| מתכון מיוחד לחנוכה, חג האורות ||| לחצו על התמונה למתכון <<<
olea essence מבית הבד של הגולן מציגים מתכון לעוגת שמן זית ומוסקט שתכניס טעם ואור הביתה. את המתכון הכין אושר אידלמן, שף, דיאטן קליני וטכנולוג מזון.
מצרכים
- אגסים ביין מוסקט
- 5 אגסים
- 375 מ"ל (1.5 כוסות) יין קינוח מוסקט
- 115 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 115 גרם (1/2 כוס) סוכר דק
- 2 ביצים
- 185 מ"ל (3/4 כוס) שמן זית Olea essence בית ציידא
- 125 מ"ל (1/2 כוס) יין קינוח מוסקט
- 80 מ"ל (1/3 כוס) חלב
- גרידה מ-2 לימונים
- 185 גרם (1.5 כוסות) קמח לבן
- 2.5 כפיות אבקת אפייה
- מעט חמאה וקמח
אופן ההכנה
אגסים ביין מוסקט:
- קולפים את האגסים, חוצים ומרחיקים את הגרעינים מהליבה של האגסים.
- מעבירים לסיר יחד עם הסוכר והיין.
- מחממים על להבה בינונית עד שמתחיל לבעבע ומבשלים על חום נמוך עד שהאגסים מתרככים מעט (כ-10 דקות).
- מוציאים את האגסים בעזרת כף מחוררת, מעבירים לקירור ומצמצמים את הנוזל הנותר עד ל-1/2 כוס ומצננים.
עוגת שמן זית:
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
- מורחים בחמאה תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 ס"מ,
- מפזרים 2 כפות קמח ומנערים את הקמח לכיסוי מלא של התבנית. נפטרים משאריות הקמח.
- מקציפים ביצים וסוכר בקערה גדולה בעזרת מקציף ידני עד למראה בהיר וקרמי (creamy & pale).
- מוסיפים לקערה שמן, יין, חלב, גרידת לימון ומקציפים עד שהתערובת חלקה.
- מוספים קמח מנופה ואבקת אפייה ומקציפים עד שהתערובת חלקה.
- יוצקים לתוך תבנית האפייה
- אופים כ-30 דקות או עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש.
- פותחים את דלת התנור ומאפשרים לעוגה להתקרר בפנים ל-10 דקות.
- מגישים את העוגה עם הסירופ המצומצם וחצאי האגסים
בתאבון!