לחג שבועות מתכון לעוגת גבינה אפויה גבוהה, חגיגית ומקושטת ||| עוגה במילוי כדורי עוגיות מתוקים ||| מתכון באדיבות "מן" ואתי בטיטו – מתכונאית ובלוגרית ||| למתכון <<<
עוגת גבינות מושקעת ומקושטת
בבסיס העוגה והכדורים עוגיות "עינוגיות" של מן, המתאימות במיוחד לעוגות גבינה. קשטו את העוגה כיד הדמיון הטובה עליכם בשילוב אגוזים, שוקולדים או פירות.
מצרכים לעוגה (תבנית עגולה גבוהה בקוטר 22 ס"מ)
- 6 ביצים בגודל בינוני
- 1/2 כוס סוכר
- 2 גביעי גבינה לבנה 9% (500 גרם)
- 1 גביע שמנת חמוצה של פעם (200 מ"ל)
- 5 כפות קורנפלור
- 1 סוכר וניל
- 1 כף גרידת לימון
מצרכים לכדורי העוגיות
- 100 גרם עוגיות "עינוגיות" של "מן" (אריזת 600 גרם)
- 100 גרם פצפוצי שוקולד לבן
- 100 גרם קוקוס
- 25 גרם חמאה מומסת
- 1/4 כוס חלב
- אופציונאלי: סוכריות שוקולד לקישוט
מצרכים לתחתית
- 85 גרם חמאה מומסת
- 150 גרם עוגיות "עינוגיות" של "מן"
- 1 כף סוכר
מצרכים לציפוי
- 2 גביעים גדולים שמנת חמוצה של פעם (סה"כ 400 מ"ל)
- 3 כפות סוכר
מצרכים לקישוט
- דובדבנים טריים או כל פרי קיץ אחר
- 1/2 כוס פיסטוקים שבורים גס
- 1/2 כוס עוגיות "עינוגיות" של "מן" מפוררות
- 4-6 כדורים שהוכנו מראש וצופו בסוכריות שוקולד
אופן ההכנה
הכנת הכדורים
- מפוררים היטב 2 כוסות של עוגיות
- מעבירים לקערה קטנה ומוסיפים את הקוקוס
- ממיסים בסיר קטן את החמאה, החלב ופצפוצי השוקולד
- מוסיפים את העיסה של השוקולד לעוגיות.
- מערבבים היטב ויוצרים כדורים קטנים
- חצי מכמות הכדורים מניחים בצד וחצי מגלגלים בסוכריות שוקולד (לקישוט הסופי)
- מקררים לפחות חצי שעה במקרר.
הכנת הבסיס
- במחבת בינונית ממיסים את החמאה
- מוסיפים למחבת את פרורי העוגיות והסוכר ומערבבים עד שהפירורים רטובים באופן שווה
- משמנים קלות את התבנית ומהדקים היטב את תערובת הפירורים לתחתית התבנית
- אופים בתנור שחומם מראש ב- 180 מעלות ולמשך כ- 10 דק'
- מוציאים ומצננים.
הכנת העוגה
- מפרידים את החלמונים (צהוב) והחלבונים (לבן) בשתי קערות נפרדות
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
- לקערת החלמונים מוסיפים את הגבינות, השמנת, קורנפלור, סוכר וניל וגרידת לימון
- מקפלים בעדינות את הקצף לתוך קערת הגבינות ומאחדים את התערובת
- מעבירים את התערובת לתבנית מעל שכבת העוגיות ומשקיעים פנימה כמה מהכדורים שהוכנו מראש
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ולמשך כ- 50 דקות ועד שהעוגה יציבה
- כשהעוגה מוכנה מכבים את התנור ומשאירים אותה לחצי שעה נוספת בתוך התנור.
הכנת הציפוי
- מערבבים בקערית את השמנת החמוצה והסוכר
- יוצקים על העוגה ומורחים בשכבה אחידה על העוגה מכל צידיה
- מפזרים על פני העוגה פירורי עוגיות וכדורי עוגיות
- מפזרים על דפנות העוגה פיסטוקים קצוצים
- ניתן לקשט גם בפירות העונה.