מתכון לסלט עלים ומשמש ממולאים בגבינת עיזים בתוספת תערובת צוקלומומו של "רפאל'ס" ||| מתכון של אתי בטיטו – הרשימות של אתי ||| למתכון <<<
סלט עלים ועוד
זהו סלט המבוסס על עלי בייבי ומועשר בכל טוב. הסלט מוגש לצד רוטב תאילנדי מיוחד. בנוסף, תערובת הצ'וۤۤקלומומו שמוספת לסלט, מתאימה לשילוב בסלטים, ממולאים, מרקים ועוד. סלט שמתאים ביותר כמנת ביניים וכמובן, באירוח משפחתי.
מצרכים (ל- 3-4 סועדים)
- 1 חבילת מיקס עלי בייבי שטופים
- 1/4 כוס שקדים לא קלויים
- 8-10 משמשים מיובשים
- 1/2 גבינת ריקוטה עיזים 5% (250 גר' בחבילה)
- 1 כוס תערובת צוקלומומו רפאל'ס
לרוטב תאילנדי
- 2 שיני שום מקולפות וכתושות
- 1 פלפל אדום חריף קטן קצוץ
- 2-3 כפות מיץ לימון או ליים
- 1 כף רוטב סויה
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות שמן שומשום קלוי
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- הכנת הרוטב: טורפים את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת מרקם אחיד.
- מילוי המשמשים: חוצים כל משמש לרוחב, אך לא עד הסוף.
- בקערה קטנה, מערבבים את הגבינה עם 1/2 כוס מתערובת הצוקלומומו וקורט מלח.
- ממלאים כל משמש ומניחים בצד (כדאי למלא את המשמשים ממש לפני ההגשה).
- הרכבת המנה: בקערת סלט מסדרים את העלים, השקדים ויתרת התערובת.
- מניחים מעל את המשמשים ומזלפים את הרוטב או מגישים בצלוחית קטנה בצד.