מתכון: צ'אודר צמחוני עם תירס ובטטה

צ'אודר Chowder רגיל הוא נזיד דגים ובעיקר צדפות, מאזור ניו-אינגלנד ארה"ב ||| מקור השם מצרפתית Chaudière אבל הרחיק לכת לאמריקה ||| מהו צ'אודר ומה אפשר במחוזותינו ולכל – גם צמחוני וגם קל להכנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קלח תירס טרי (צילום דני בר)

צ'אודר Chowder

אחד המאכלים המאפיינים את צפון מזרח ארה"ב ומזרח קנדה הוא מרק צ'אודר Chowder המבוסס על שלל הים והעושר החקלאי באיזור. הגרסה הנפוצה של צ'אודר צדפות היא סמיכה עד כמעט קבלת נזיד, מצדפות ומעט ירקות. גרסת הדגים היא יותר נוזלית ויותר קרובה למרק איכותי. הפעם נציע גרסה צמחונית של תירס ובטטה אבל המרקם והסמיכות היא ללא ספק נותנים לתבשיל הזה את השם צ'אודר.

מצרכים

  • 8 קלחי תירס ללא העלים וה"שערות"
  • 6 כוסות מים ועוד כפית מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות בגודל חצי ס"מ
  • 1 זרוע סלרי חתוך לקוביות בגודל חצי ס"מ
  • 2 כפיות מלח גס
  • קורט מלח שולחן לשיפור הטעם
  • 1/2 כפית טימין טרי קצוץ
  • 2 שיני שום גדולים ומרוסקים
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כוסות קוביות של בטטה (ללא הקליפה) בגודל חצי ס"מ
  • 1 כף חומץ לבן
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה טריה
  • לטעם, פלפל שחור טחון

אופן הכנה

  1. להפריד את גרגרי התירס מהקלחים ולשמור בסיר בינוני
  2. למלא הקערה ב-6 הכוסות מים קרים
  3. לחמם עד הרתחה במשך כ-30 דקות
  4. לסנן גרגרי התירס אבל לשמור את המים שהם ה"מרק" שלכם. צריך להיות כ-4 כוסות מהמרק. לשמור המרק בצד.
  5. להחזיר גרגרי התירס לסיר ולהוסיף שמן הזית
  6. להוסיף הבצל, סלרי, מלח וכף מים
  7. לבשל על אש בינונית כ-6-8 דקות עד התרככות הירקות וקבלת גוון שקוף לבצל
  8. להוסיף הטימין (קורנית) והשום ולבשל לדקה נוספת
  9. להגביר האש מעט ולהוסיף היין הלבן
  10. להביא לרתיחה ולבחוש כל הזמן עד צמצום לתבשיל כמעט יבש
  11. להוסיף את המרק (מי התירס), שמנת והבטטה
  12. להביא לרתיחה ולהמשיך 20 עד 30 דקות עד שהבטטה רכה
  13. להנמיך האש ולהוסיף שאר הרכיבים (פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, חומץ)
  14. לבשל כ-5 דקות תוך תיקון טעם עם מלח

בתיאבון

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. ששת שצ

    מעניין,
    זה תבשיל או מרק

    1. Dany Bar

      המתכון לתבשיל. תכין ותספר

כתיבת תגובה