נסיעת מבחן: מיצובישי אאוטלנדר בעמקים

נסענו ברכב הכי משפחתי שאפשר – 7 מושבים נוחים ||| היעד הוא אתרים בעמק יזרעאל ועמק המעיינות ||| הצצה ליפן, איטליה, חיי לילה ועוד ||| מטבח בדואי, ע'אג'ה כורדית וסלימה ||| על החוויה הגדושה והמשביעה בעמק <<<

מיצובישי אאוטלנדר בנוחות

נהיגת מבחן עם מיצובישי אאוטלנדר (צילום דן בר דב)

יצאנו למשימה משפחתית, עם רכב הכי משפחתי שאפשר – רכב שהוא כאילו רכב שטח, גבוה ורחב עם מרחב ותצורה פנימית של 7 מושבים. מושבי הנהג והנוסע לידו כמובן מרווחים ונוחים כיאה לרכב ברמה זו אולם 5 נוסעים נוספים שיכנסו למרחב הנתון, זה לא טרוויאלי. הנוסעים איתי, נהנו ממושבי השורה השנייה והשלישית בנוחות ונעימות גם בדרכים שהן לא כביש מהיר חדש. ראוי לציין שהמושבים יכולים להתקפל ולהעניק חלל אחד ושטוח של 913 ליטר בעוד עם 5 נוסעים נסתפק ב- 477 ליטר חלל למטען.

הרכב הגדול והמרווח מונע ע"י 1998 סמ"ק שמפיקים 150 כו"ס ויכולים להגיע ל- 190 קמ"ש (נתוני יצרן – לכמה אני הגעתי ? מנוע מלספר). תאוצה 0-100 קמ"ש ב- 12.4 שניות.

תחנה ראשונה – חפציבה

חפציבה דגדגן ועוד (צילום דני בר)

בכניסה לקיבוץ מתנוסס שלט פרובקטיבי משהו "דגדגן". דלגנו על האזור הזה ועלינו לצלע ההר שם שוכן הגן היפני ובסמוך, בכניסה לקיבוץ נמצא את סלימה והמרחב המיוחד שהיא מפעילה במקום.

סוד הגן היפני

קיבלה את פנינו נעמה עמית שסביבה כבר התקבצו המטיילים הנוספים שתיאמו סיור והדרכה בנבכי הגן היפני של המקויה, בקיבוץ חפציבה.

הגן היפני הקטן והקסום הוא פנינת חמד במיקום מדהים צמוד לגלבוע וצופה אל עמק חרוד. גן יפה ומטופח, שהוא יפני מסורתי וגם מאוד ארץ ישראלי. בגן צמחייה מא"י ומיפן ואלמנטים מיוחדים מיפן: פנסי אבן, דגי זהב, פסלי עגור, גשר אבן, סוכת עץ ואווירת שלווה עם חיבור לטבע. בסיור מספרת נעמה על הקשר האמיץ עם תנועת המקויה אוהבי ישראל, שרק אלפים בודדים נותרו מהם, ביפן. את הדרכה מלווה נעמה באביזרים מקוריים מיפן. הגן הוא שטח פרטי וההגעה אפשרית רק בתיאום מראש לסיור מודרך בתשלום סמלי. לפרטים והרשמה בדף הפייסבוק <<< דוא"ל <<< ובטל': 054-6634348.

בתום הסיור יצאנו משערי הקיבוץ ונכנסנו למתחם של סימה אורן היא סלימה.

סימה אורן – סטודיו סלימה

משפחת בר קולעת סלים (צילום דני בר)

סימה קיבלה את פנינו בעודה קולעת סל או פריט אחר. לאחר הסבר קצר על המקום והפעילות, למרות קוצר זמננו, נעננו לאתגר להתיישב ולהכנס ל"מוד" של סדנת קליעת סלים קצרה. סימה הסבירה לנו את הטכניקה וצורת הקליעה ותוך כדי זה שכל אחד הכין סלסלה והתחבר לאומן הטמון בכל אחד ואחת, שמענו את סיפורה של סימה והקשר לסלים ולתוצאה – סלימה.

הסלסלה עשויה מענפי דקל, נצרים מהפיליפינים וסנסנים מענפי התמר של עמק הירדן. בנוסף שוזרים (מי שרוצה) חרוזים ומגוון חומרי טבע. התוצאה האישית היתה סל אישי המתאים כמעמד לבקבוק שמן או יין או אולי לכלי כתיבה אבל יותר מכך, מיד ניכר השוני האישי בכל אחת מהיצירות של בני המשפחה. או אז, הציעה סימה "קריאה בסל". נענינו ושמענו על עוצמות הקולע מן הסל שיצר. רק דברים טובים כמובן ואכן סימה קולעת סלים אבל גם קולעת לאדם וסלו.

סימה מציעה ביקור בסדנא שבחפציבה אבל גם מגיע לכל רחבי הארץ עם חומרי הגלם והאישיות. חובה לתאם מראש. מתאים לכל – מבודדים ועד קבוצות מרובות משתתפים. פרטים והזמנות באתר <<< דוא"ל <<< ובטל':050-6464205

אהבה שמחה ושלום בסלימה (צילום דני בר)

מערכות מפנקות במיצובישי

חזרנו לנסיעת המבחן. האאוטלנדר החדשה מצויידת בשלל מערכות המנעימות את הנסיעה והנהיגה. מערכת ה-  Connected Carמבוססת אנדרואיד ומספקת בין היתר ממשק מגע נוח, רדיו Nobex אינטרנטי המאפשר האזנה לאלפי תחנות רדיו ממאה מדינות ו-Hot Spot  לגלישה באינטרנט לכל הנוסעים ברכב. למערכת מצורף כרטיס SIM עם חבילת DATA חודשית של  3GB למשך 12 חודשים. בנוסף, המערכת כוללת מצלמת נסיעה לאחור, נגן תקליטורים ומותקנות בה אפליקציות כגון: Waze, סלופארק ופנגו ומסכי עזרה אינטרנטיים של מיצובישי המציגים רשימה של אולמות תצוגה, מרכזי שירות וטרייד-אין שבלחיצת כפתור ניתן לנווט או להתקשר אליהם. כמו כן ספר רכב אינטראקטיבי המופיע בצורה דיגיטלית על המסך.

https://www.youtube.com/watch?v=bRObxQuYqUQ

אוכלים בעמק – מסעדת "ללה" עם אוכל איטלקי יזרעאלי

שמנו פעמינו צפונה לאזור כפר ברוך ושם בצומת, במתחם תחנת סונול, הקימו מורן קורן (37) ואיתי קורנט (38), חברי ילדות שגדלו יחד בעפולה, את המסעדה האיטלקית יזרעאלית – ללה.

כחלק מההקפדה על האיכות, משקיעים מורן ואיתי בחומרי הגלם המשובחים ביותר. הפסטות והקמח של הפיצות מגיעים היישר מאיטליה והגבינות נרכשות במחלבות הטובות ביותר.  את כל האוכל שמוגש מכינים באותו יום. שום דבר לא מוכן מראש, למעט הרטבים שאותם מכינים בכל בוקר. באשר לאוכל המוגש במסעדה, ניתן למצוא במומלצות:

  • טאפסים של ירקות קלויים שונים המוגשים עם לחמניות וממרחי הבית
  • רביולי בטטה וגבינות ברוטב שמנת ועשבי תיבול או שמנת פטריות
  • כבדי עוף ברוטב קרמל, בצל ושום בתוספת פירה או נתחי פרגית עשויים בגריל, ברוטב צ'ילי וחלב קוקוס פיקנטי בתוספת אורז עם עשבי תיבול, או נתח עסיסי של 300 גרם אנטרקוט עשוי בגריל ברוטב צ'ימיצ'ורי בתוספת טוגנים
  • קרם ברולה מדהים או טראפל שוקולד

גם לילדים יש סיבה לחייך בתום הארוחה. מנות הילדים שמוצעות כוללות בין היתר את שניצל הבית בתוספת אורז, טוגנים או פירה ופסטה ברוטב עגבניות או שמנת, שתייה ואפילו מתנה קטנה לילד בסוף. פרטים באתר <<< ובטל': 053-9440688

ברווזים בכפר – מרכז מבקרים

בכפר ברוך הסמוכה, מצאנו את מרכז המבקרים "ברווזים בכפר". זהו מקום פסטורלי וייחודי בארץ בו ניתן להכיר מקרוב את עולם עופות המים ולראות מבעד לביצת האפרוח כיצד הוא גדל ומתפתח ולהתרגש ביחד עם בואו לאוויר העולם.

מה כולל הביקור ? הסיור מתחיל בבריכת עופות המים, שם למדנו על הסוגים השונים ועל מבנה הגוף של עופות המים, חווינו איסוף ביצים בלול, סוף סוף הבנו מהו ההבדל בין אפרוח לגוזל וראינו את בית האימון – הבית הראשון של האפרוחים. בהמשך במדגרה ראינו איך האפרוח מתפתח בתוך הביצה ואת מאמציו לבקוע מתוכה. לאחר מכן, בחדר הרבייה, שם קיבלנו הסבר איך נוצר עובר, איך נוצרת ביצה, סוגים שונים של ביצים ועוד. בנוסף במקום מלבד הסיור, אפשר להנות מפינת ליטוף עם אפרוחים רכים ומתוקים וכן הילדים יוכלו ליצור בפינת היצירה מזכרת מהברווזים. מרכז המבקרים נגיש ,ממוזג בחלקו.

מרכז המבקרים שבכפר ברוך, פתוח בשבת, חג וחוה"מ מהשעה 10:00, כניסה אחרונה ב-15:00 ובאמצע השבוע- בתיאום מראש .

פרטים באתר <<< ובטל': 04-6540882 או 052-6577591

 
- פרסומת -

 

בטיחות מעל לכל

האאוטלנדר גבוה ובטוחה (צילום דן בר דב)

בהמשך הנסיעה נוכחנו להתנסות במערכות הבטיחות שיכולות להפוך גם נהג בינוני, לנהג בטוח לו ולסביבתו. האאוטלנדר של מיצובישי זכתה לציון 5 כוכבים במבחן ריסוק Euro NCAP והיא מצויידת ב- 7 כריות אוויר ובשלל מערכות תומכות לנהג:

  • Forward Collision Mitigation – FCM – מערכת זו נועדה למנוע פגיעה חזיתית ברכב שלפניך, או למזער את עוצמת התאונה
  • Lane Departure Warning – LDW – מערכת שמתריעה בעת סטייה מהנתיב בו הוא נוסע. בעזרת מצלמה המותקנת על שמשת הרכב מזהה המערכת את סימוני הדרך בנתיב הנסיעה.
  • Adaptive Cruise Control – ACC  – בקרת שיוט אדפטיבית מתכווננת שבאאוטלנדר משתמשת בחיישן רדאר כדי לאתר כלי רכב מלפנים ומשתמשת במידע זה כדי לשמר מרחק בטחון מהרכב שמלפנים וזאת על ידי הפעלת בלמים או האצה.
  •  Mobileyeעוזרת למנוע התנגשויות ותאונות דרכים שמקורן בחוסר תשומת לב או באירוע בלתי צפוי. בעזרת טכנולוגיית ראייה מלאכותית המערכת סורקת את הכביש בכל עת ומתריעה באמצעים קוליים וחזותיים על סכנות אפשריות בזמן אמת

רמת ישי מקום לבילוי

המשכנו לרמת ישי, עם מרכז מסחרי שהתפתח וצמח על אם הדרך. שם מצאנו כמה אטרקציות מעניינות.

ה-גלידה  Aglida – איטליה ברמת ישי

ה-גלידה עם סדרת סמפירדו (צילום אגמדיה)

הגלידריה נפתחה ע"י אבי כהן ובוריס שוורץ, בשנת 2008 באזור התעשייה רמת ישי והפכה במהרה למקום המפגש של תושבי עמק יזרעאל ולעוברים בדרך. את הגלידה מיצרים במקום בכל שעות היום, מחומרי גלם המיובאים מאיטליה ואיכותם היא הטובה ביותר. במקום תמצאו לא פחות מ- 100 טעמים מתחלפים שבכל רגע נתון יהיו זמנים עבורכם לפחות 32 טעמים, שכל יום הם מייצרים את הגלידה מחדש. יכול להיות שתגיעו בבוקר ותראו 32 טעמים וכשתחזרו בערב יהיו טעמים אחרים לגמרי. בנוסף במקום מתחם מיוחד לאוהבי היוגורט עם שלל יוגורטים (כולל גם יוגורט ללא סוכר ויוגורט מחלב עזים) ותוספות רבות ליד. לאחרונה הצטרפה הגלידריה לטרנד או יש אומרים התנועה הטבעונית וכעת ניתן למצוא במקום גם מספר טעמים לטבעונים.

טעמי הדגל הם: נוצ'לה, פיסטוק ציצילייני, עוגת גבינה לוטוס, יוגורט טבעוני (מחלב סויה) וסורבטים מתחלפים מפירות העונה. טעמים מיוחדים שחשוב לדגום: קרמל מלוך, מלגה רום צימוקים ושוקולד קרמל. ה-גלידה  Aglida- רח' צפצפה, רמת ישי. דף הפייסבוק <<< טל': 04-8717179

 

פלאג אין – רמת ישי

מתחם קונספט מוזיקלי חדש ומרהיב הוא סניף חדש של רשת פלאג-אין. בפלאג-אין רמת ישי  ישנם 16 חדרים פרטיים הנבדלים בגודלם ובסגנונם, והמותאמים לכל סוג אירוע/אירוח – עסקי כפרטי. החל מזוג אורחים בחדרים הקטנים ועד ל- 120 אורחים באולם הגדול, לכולם מובטחת חוויה יוצאת דופן ובלתי נשכחת. כל החדרים מצוידים במערכות סאונד מולטימדיה ותאורה משוכללת, המאפשרות לשלב מגוון פעילויות שונות וייחודיות וכמובן קריוקי וריקודים בליווי ספריית הפלייבקים הגדולה והאיכותית ביותר בארץ (40,000 שירים בעברית, אנגלית, רוסית וצרפתית). את כל זה מלווה בר משקאות עשיר ומגוון רב של אופציות קולינריות עשירות ומשובחות הישר ממטבח השף של המתחם.

אריאלה רוזנסקי, מנהלת שותפה במתחם (וגם מתגוררת ברמת ישי) מספרת על החיבור שלה עם מוזיקה ושהסיפוק העיקרי שלה מהעבודה בפלאג-אין הוא לראות ולחוות את השמחה של האנשים שנוצרת על ידי הדברים הכי בסיסיים שנוגעים לכולנו: מוזיקה, חברים, אוכל ושתייה. אין כיף גדול מזה, והלוואי שתמיד נשיר ונשמח. פלאג-אין, האקליפטוס 3 רמת-ישי באתר <<< 

SUV, ג'יפ או מיניוואן

בעיצוב החלל הפנימי של מיצובישי אאוטלנדר החדש ניתן דגש על נוחות מרבית של הנהג והנוסעים. הנוחות היא לכל אחד מ- 7 הנוסעים האפשריים בדגם שהתנסינו בו. אז הוא מיניואן.

מטיילים במיצובישי אאוטלנדר (צילום דן בר דב)
מטיילים במיצובישי אאוטלנדר (צילום דן בר דב)

הישיבה הגבוהה של הנהג ונקודת התצפית הגבוה ונוחה גם של שאר הנוסעים, ביחוד בטיול בטבע ובנופים, עושים גם כאן את הרכב למיניואן מרווח או אולי ג'יפ XL. לא בחנו ולא חיפסנו רכב שטח ועל כן זה לא ג'יפ מבחינתנו והרגנו נוח עם זה. צריכת הדלק שמדדתי בסופ"ש היתה כ- 12 ק"מ לליטר (נתוני יצרן הם 15.9 ק"מ לליטר) אז יש לנו כאןSUV  גדול ומרווח. בקיצור, רכב מרווח למשפחה המטיילת.

זוללים בטבעון

לאחר שקיבלנו המלצה חמה מידידנו שמעון, לא יכולנו שלא לעצור לקטנה, במרכז המסחרי של טבעון, על הצומת הראשית של טבעון (אלכסנדר זייד 1, טבעון). זוללים זה מזון מהיר, מזין ועסיסי. גולת הכותרת של זוללים היא הע'יג'ה הכורדית של רותם. לפני מספר חודשים פתח רותם מרדו דוכן קטן במרכז זייד בקרית טבעון שכולו על טהרת האוכל הכורדי. את המתכונים ואופן ההכנה למד מסבתו לאחר שעבר קורס בישול מדוקדק ממנה. בימים חמישי ושישי נהנים הסועדים משלל מטעמים כמו כמה סוגי קובות, ממולאים ועוד. בכל יום בשעת בוקר מוקדמת מתחיל רותם להכין את מנת הדגל של המסעדה שזאת קציצת ע'יגה (חביתת ירק כורדית) שמוגשת בתוך פיתה עם שלל סלטים טריים. כמו כן ניתן למצוא מדי יום גם שקשוקה חריפה וכמובן סביח טרי וחם. הסוד של רותם הוא בכמה דברים: מטבוחה שמתבשלת שבע שעות, סלט חריף עם עגבניות ושום וכוסברה במקום פטרוזיליה. לפרטים בפייסבוק <<< ובטל': 052-688-4406‏

מיצובישי אאוטלנדר 2.0 בנזין – מחירים

  • ידני 5 מושבים Invite  2X4 במחיר החל מ- 139,900 שקלים
  • גיר רציף 5 מושבים Intense 2X4 החל מ- 157,900 שקלים
  • גיר רציף 5 מושבים Instyle 2X4 החל מ- 167,900 שקלים
  • גיר רציף 7 מושבים Intense 2X4 החל מ- 169,900 שקלים
  • גיר רציף 7 מושבים Instyle 2X4 החל מ- 174,900 שקלים
  • גיר רציף 7 מושבים Premium 2X4 החל מ- 184,900 שקלים
  • גיר רציף 7 מושבים Supreme 4X4 החל מ- 189,900 שקלים
  • גיר רציף 7 מושבים Elite 4X4 החל מ-  204,900 שקלים

מיצובישי אאוטלנדר 2.2 טורבו-דיזל אוט' 7 מושבים Limited 4×4 החל מ- 239,900 שקלים

ולסיום המסע הרכוב – מסעדת טאבון פאטמה בבית זרזיר

טבון פאטמה (צילום דני בר)

סיימנו את היום העמוס כל כך בעמקי הצפון בביקור אצל השף איציק גו-אמיס (35) מבית זרזיר (נשוי+3) שלאחר שירות קרבי בצבא ועבודה ביחידת אבטחת אישים יצא לאיטליה ועשה שם "טיול" ארוך של 7 שנים. שם לראשונה נחשף וגילה עולם חדש של אוכל. גו-אמיס למד טבחות ב"דאנטה אלגירי" שבסיינה ועבד במספר מסעדות באיטליה – בעיקר במסעדת השף "גאטו נארו" (חתול שחור), סיינה. לאחר 7 שנים החליט איציק שהוא חייב לצאת לדרך חדשה וטס לשיקגו, ארה"ב ופתח שם את "נפנף וגריל" – מסעדה ישראלית-מזרחית. בשנת 2011, לאחר עשור בגולה, החליט גו-אמיס שהגיע הזמן לחזור לשורשים בבית זרזיר ולהקים משפחה בבית.

לפני כשנה פתח איציק, הפעם במקום הולדתו, זרזיר, את "טאבון פאטמה". המסעדה, שפתחו הוא ואחיו, תמיר גו-אמיס, מבוססת על המטבח הבדואי המקומי של בית זרזיר. איציק מספר שהשיטה המנצחת שלהם זה לתת לסועד לצאת שבע משלל המאכלים הבדואים לצד הכנסת אורחים כמו שרק הבדואים יודעים והכל במחיר שפוי – ארוחה לזוג הכוללת מגוון גדול של סלטים, עוף מטפונה שלם ושתייה לא תעבור את ה- 250 שקלים. השם שנבחן הוא כהוקרה לאימם פאטמה, ממנה למדו את רזי המטבח הבדואי, שנפטרה זה מכבר.

הטאבון הוא המרכז של המסעדה – מקום בו מבשלים את האוכל בשיטה הבדואית הקדומה, בתוך בורות בבטן האדמה. קשה להעביר במילים את טעם העוף שיוצא לאחר שעות של בישול כזה (אומרים שהוא נימוח בצורה יוצאת דופן ובעל טעמים חזקים ומיוחדים).

העוף מטפונה מבושל בטאבון הטמון באדמה, במשך כמה שעות, על גחלים מעצי הדר. את הבורות פותחים בכל יום (חוץ מיום שני, אז המסעדה סגורה) בדיוק בשעה 13:00. את העוף מניחים על מצע של אורז בעל תיבול מיוחד (ניתן לבקש במקום האורז, מג'דרה) לצד תפוחי אדמה שגם הם בושלו מתחת לאדמה בתוך קערת חרס מיוחדת. בנוסף, ישנה מנה "לוהטת" נוספת והיא פונה לאוהבי הכבש.

מנסף כבש – הבדואים מבשלים את חתיכות הכבש הטרי בתוך סיר עם תבלינים במשך מספר שעות על אש קטנה. לדברי איציק, פעם היו מניחים את הסיר על מדורה ולא מוצאים את הסיר עד שהאש נכבת לחלוטין והיא נחשבת למנה של מלכים.

הפתיחה היא בשלל סלטים הנפרשים על השולחן ועבורי הם כבר כל הארוחה. לאחר העיקריות כמובן נתכבד בקפה בדואי אמיתי Made in Zarzir. איציק ותמיר מדגישים כי לטובת המשפחות המטיילות הם מציעים גם ארוחות ילדים שכוללות פסטה בולונז או לחלופין שניצל טרי שמוכן על המקום ומגיע יחד עם צ'יפס.

טאבון פאטמה, כ-900 מ' מערבית לצומת בית זרזיר על כביש 77. פרטים בפייסבוק <<< ובטל': 050-9494969 (הערה: לא מקבלים הזמנות בסופ"ש)

כתיבת תגובה

סגירת תפריט